Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکسیناسیون تنها برای ایمن‌سازی کودکان نیست، بلکه می‌تواند از بیمار شدن افراد در سنین بزرگسالی نیز جلوگیری کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تأثیر واکسن‌هایی که در دوران کودکی تزریق می‌شود، ممکن است به مرور زمان از بین برود. بنابراین نیاز به تزریق واکسن با افزایش سن از بین نمی‌رود و حتی برای برخی بزرگسالان توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ویروس‌های جدید که بعضی از آن‌ها ممکن است کشنده باشد، هر سال سلامت بسیاری از افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما در صورت واکسینه شدن افراد از بیمار شدن آن‌ها پیشگیری می‌شود. در ادامه شما را با بیماری‌هایی که دارای واکسن است، آشنا می‌کنیم:

واکسن آنفلوآنزا

متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌کنند که تقریباً همه افراد هر ساله واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند، زیرا واکسن آنفلوآنزا هر سال بر اساس سه یا چهار نوع ویروس آنفلوآنزا تولید می‌شود که ممکن است در فصول مختلف سال شیوع یابد. این واکسن در داروخانه‌ها و مطب پزشکان موجود است و می‌توان یک بار در طول فصل آن را تزریق کرد.

واکسن کزاز

باکتری‌های ایجاد کننده کزاز از طریق زخم یا بریدگی وارد بدن می‌شوند؛ کزاز می‌تواند منجر به اسپاسم شدید عضلات، گرفتگی و قفل‌شدن بدن، از دست دادن توانایی در باز کردن دهان یا بلعیدن شود. تزریق واکسن "Tdap" (کزاز- دیفتری- سیاه سرفه)، یک بار در سال و تزریق یادآور Td (کزاز-دیفتری) هر ۱۰ سال یکبار، برای پیشگیری از این بیماری لازم است.

واکسن آبله‌مرغان

اگر تاکنون به آبله‌مرغان (varicella) مبتلا نشده‌اید، هنوز هم با قرار گرفتن در کنار افراد مبتلا در معرض خطر ابتلاء به این بیماری قرار دارید. عوارض این بیماری در افراد بزرگسالان بیشتر است و گاهی حتی منجر به بستری‌شدن در بیمارستان و یا حتی مرگ می‌شود. به عنوان مثال"پنومونی واریسلایی" ( varicella pneumonia‌) ممکن است در زنان باردار شدیدتر باشد و یک وضعیت اورژانسی محسوب می‌شود. تقریباً نیمی از زنان باردار مبتلا به پنومونی واریسلایی در صورت درمان نشدن می‌میرند. از آنجا که آبله‌مرغان افراد را در معرض خطر زونا قرار می‌دهد، واکسن آبله‌مرغان ممکن است از بیماری زونا نیز پیشگیری کند. همچنین این واکسن خطر ابتلاء به عفونت را به خصوص در بین افرادی که در معرض ابتلاء به بیماری قرار دارند، اما شرایط تزریق واکسن را ندارند، کاهش می‌دهد. دو دوز از واکسن آبله‌مرغان به فواصل چهار تا هشت هفته در افراد بالای ۱۳ سال تزریق می‌شود.

واکسن زونا

ویروسی که در کودکی باعث آبله‌مرغان می‌شود، در بزرگسالی می‌تواند به‌صورت زونا (herpes zoster) حمله کند. شایع‌ترین نوع زونا پس از ۶۰ سالگی، با بروز جوش‌های دردناک و تاول ایجاد می‌شود که به چشم‌ها آسیب وارد کرده و باعث ایجاد درد طولانی‌مدت به نام نورالژی پست‌هرپتیک (postherpetic neuralgia) می‌شود. در صورت بروز جوش‌ها، این بیماری قابل انتقال است؛ در افراد بالای ۶۰ سال، تزریق یک دوز از این واکسن برای جلوگیری از زونا توصیه می‌شود.

واکسن HPV

واکسن HPV افراد را در برابر بعضی از گونه‌های ویروس پاپیلومای انسانی محافظت می‌کند؛ این ویروس عامل ابتلا به اکثر سرطان‌های دهانه رحم در زنان و بعضی از سرطان‌های گلو در مردان محسوب می‌شود. یکی از واکسن‌های رایج HPV، افراد را در برابر زگیل‌های تناسلی محافظت می‌کند. این واکسن را می‌توان در اوایل ۹ سالگی به کودکان تزریق کرد، اما تا سن ۲۶ سالگی در دسترس مردان و زنان قرار دارد.

واکسن سرخک اوریون سرخچه

سه بیماری سرخک، اوریون و سرخچه ممکن است در دوران بزرگسالی عوارض شدیدتری داشته باشد؛ تزریق واکسن MMR افراد را در برابر هر سه بیماری محافظت می‌کند. افرادی که در در کودکی واکسینه نشده‌اند، هنوز هم در معرض خطر ابتلاء به این ویروس عفونی قرار دارند و ممکن است عوارض جدی‌تر مانند ذات‌الریه و آنسفالیت (Encephalitis) را تجربه کنند.

واکسن سرخچه

واکسن سرخچه نیز بخشی از MMR است؛ سرخچه به دلیل انتقال از طریق هوا، مخصوصاً برای زنان باردار بسیار جدی محسوب می‌شود. این بیماری می‌تواند باعث سقط جنین، زایمان زودرس و سندرم مادرزادی سرخچه شود. بیشتر زنان در سن باروری باید حداقل چهار هفته قبل از بارداری، در برابر این بیماری واکسینه شوند. اگر فردی باردار بوده و در برابر سرخچه واکسینه نشده است، می‌تواند واکسن را پس از تولد نوزاد تزریق کند.

واکسن کرونا تا ۴۰ روز دیگر ساخته می‌شود

محققان دانشگاه چینگ هوا شهر پکن گفته‌اند به سرعت روی ساخت واکسن برای ویروس کرونا که تاکنون باعث ابتلای نزدیک به ۱۲ هزار نفر در سراسر دنیا شده است، کار می‌کنند."جانگ لینچی"، سرپرست تیم تحقیقاتی که ساخت واکسن را برعهده دارد، اظهار کرد: تولید واکسن برای درمان این ویروس به مراتب آسان‌تر از واکسن ویروس HIV است که فرد را به بیماری ایدز مبتلا می‌کند.

در حالی که شیوع ویروس کرونا در چین و دیگر کشورها باعث نگرانی عمومی شده است محققان گفته‌اند واکسن این ویروس برای درمان قطعی تا ۴۰ روز دیگر ساخته خواهد شد. به گفته سرپرست تیم تحقیقاتی، ویروس ایدز دارای پیچیدگی‌های بسیاری است که ویروس ووهان از آن برخوردار نیست؛ اینکه بدن فرد بیمار در برابر ویروس مقاومت زیادی نشان می‌دهد و خود را از خطر ابتلا به آن با قدرت بالا ایمن می‌کند، نشان می‌دهد که ساخت واکسن کار سختی نیست.

تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده است و با این مورد تعداد آن به هفت مورد رسیده است. این ویروس جزء خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود. در معمولی‌ترین حالت ویروس جدید باعث سرماخوردگی می‌شود، اما در مواردی سندروم حاد تنفسیرا به همراه دارد. نشانه‌های ابتلا به این ویروس در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است. کمیسیون بهداشت ملی و وزارت مالی چین ۶۰ میلیارد یوان (۸.۷۴ میلیارد دلار) برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص داده‌اند.

کد خبر 408543

منبع: ایمنا

کلیدواژه: واکسن واکسیناسیون واکسن آنفلوآنزا واکسن کرونا واکسن جدید واکسن HPV واکسن انفولانزا ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا پیشگیری از کرونا آخرین اخبار ویروس کرونا علائم کرونا کرونا ویروس چیست درمان کرونا ابتلا به کرونا کرونا چیست ویروس عفونت های ویروسی بیماری چینی آبله مرغان سرخک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تا ۴۰ روز دیگر ساخته افراد را در برابر واکسن آبله مرغان واکسن آنفلوآنزا خطر ابتلاء محسوب می شود ویروس کرونا زنان باردار تزریق واکسن معرض خطر ساخت واکسن بیماری ها خطر ابتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۶۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع
  • ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند