Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@19:13:22 GMT

چطور ویروس کرونا را درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۴۸۳۱۷

چطور ویروس کرونا را درمان کنیم؟

اصطلاح کروناویروس به انواع ویروس ها گفته می شود که با علائم تنفسی خفیف تا شدیدی همراه است. ویروس کرونا باعث ایجاد بیماری های شبیه سرماخوردگی، MERS، SARS و بیماری به نام Cov-2019 که اخیرا شیوع پیدا کرده است، می‌شود. این ویروس ها در صورت عدم کنترل و درمان به موقع باعث تهدید زندگی شما می شود. اگر علائمی مانند سرفه، عطسه، تب و تنگی نفس دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز برای درمان ویروس کرونا دارویی کشف نشده است ولی با راهکارهایی که در ادامه ارائه داده ایم می توانید آن را کنترل کنید.

علائم ویروس کرونا

علائم ویروس کرونا را بشناسید.

• آبریزش‌ بینی، گلودرد، سرفه، سردرد، تب، خستگی و سایر علائم سرماخوردگی که بیشتر از یک هفته طول بکشد نیاز به پیگیری جدی دارد.

• برخی‌ ویروس‌های کرونا باعث بروز علائمی مانند سردرد و درد بدن مشابه آنفلوآنزا هستند. مراقب سردرد و درد مفاصل و ماهیچه های خود باشید.

• تب بالای 38 درجه سانتی گراد همراه با لرز از دیگر علائم این ویروس است.

• ویروس کرونا تازه کشف شده در چین با علائم شدید تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس و تب همراه است. سرفه معمولا 2 تا 7 روز پس از شروع علائم اولیه ایجاد شده و سرفه ها معمولا خشک هستند.

• ویروس جدید کرونا در نهایت منجر به ذات الریه شده که علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، تب و درجه حرارت غیرمعمول بدن، خستگی و سرفه خلط آور باشد.

• گاهی اوقات کرونا ویروس با علائم دستگاه گوارش مانند تهوع، استفراغ و اسهال همراه است. این علائم معمولا در 10 تا 20 درصد افراد مشاهده می شود.

دریافت مراقبت‌های پزشکی برای درمان ویروس کرونا

مراجعه به پزشک

اولین کار تماس با اورژانس و مراجعه با پزشک است

عفونت کروناویروس می تواند به شدت خطرناک و کشنده باشد. اگر اخیرا در تماس با افراد مشکوک به این بیماری یا حیوانات بوده اید، یا به مناطقی سفر کرده اید که این ویروس شیوع پیدا کرده و علائمی مشاهده نموده اید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

اگر علائم شدیدی دارید یا گمان می کنید که به کروناویروس مبتلا هستید، برای تشخیص ویروس کرونا نیاز به انجام آزمایشات پزشکی توسط پزشک است. پس از بررسی علائم و آزمایشات پزشک درمان ویروس کرونا را آغاز می کند.

به میزان کافی استراحت کنید

در منزل بمانید و به خوبی از خود مراقبت کنید

هنوز درمان ویروس کرونا کشف نشده است. اگر پزشک تشخیص دهد که به ویروس کرونا مبتلا هستید، از شما می خواهد در منزل بمانید و از شیوع ویروس کرونا پیش‌گیری کنید. کنید بنابراین از هرگونه فعالیت در محل کار، مدرسه و اطراف خانه خود خودداری کنید.

در حال حاضر دارویی برای درمان ویروس کرونا وجود ندارد، پس تنها کاری که بهتر است انجام دهید، استراحت به میزان کافی و مراقبت از خود است. استراحت کافی به بدن کمک کرده تا در برابر عفونت مبارزه کرده و بهبود یابد.

مصرف قرص های مسکن

از داروهای کاهش درد استفاده نمایید

اگر علائمی مانند بدن درد، سردرد یا تب دارید، با داروهایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن درد را کاهش دهید. اگر سن شما بالا 18 سال است می توانید از آسپرین برای کاهش تب و مسکن استفاده نمایید. هرگز به کودکان زیر 18 سال آسپرین ندهید زیرا ممکن است به وضعیت خطرناک تری مانند سندروم ریه مبتلا شوند.

از دوزهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کرده و نه کمتر و نه بیشتر!

استفاده از دستگاه بخار 

برای کاهش سرفه و گلودرد از دستگاه بخار استفاده کنید

یک مرطوب کننده هوا یا دستگاه بخار به تسکین گلودرد، ریه ها و باز شدن مجرای بینی کمک می کند. بهتر است هرجای منزل که می دانید یک دستگاه مرطوب کننده هوا قرار داده، مخصوصا در شب بیشتر از این دستگاه استفاده کنید.

دوش آب گرم نیز با برای تسکین علائم ریه و سینوس ها و درمان ویروس کرونا مفید است.

به میزان کافی آب بنوشید 

به‌ میزان کافی مایعات بنوشید

زمانی که بیمار هستید به طور عادی آب بدن کاهش می یابد. برای بهبود و درمان ویروس کرونا بهتر است به میزان کافی آب و مایعات دیگر مانند سوپ، چای، آبمیوه طبیعی، آب لیمو و … مصرف کنید. مایعات علاوه بر تامین آب بدن، سرفه و گلودرد را نیز تسکین می دهد.

برخی از انواع ویروس های کرونا مانند MERS، SARS و Cov-2019 می توانند به مرگ منجر شوند. در صورت بروز علائم شدید مانند مشکلات تنفسی و درد قفسه سینه حتما با اورژانس تماس بگیرید. شایع ترین عارضه عفونت کروناویروس ذات الریه است. برخی علائم شدیدتر باعث نارسایی کلیه نیز می شوند.

پیشگیری ویروس کرونا

چطور از عفونت های ویروس کرونا پیشگیری کنیم؟

• چون این بیماری هنوز قابل درمان نیست بهتر است تا حد ممکن با پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا از شیوع آن جلوگیری کنید.

• اگر یکی از شما یا اعضای خانواده تان به ویروس کرونا مبتلا است تا حد امکان از نزدیک شدن به او خودداری کنید. در تماس با افراد حتما از ماسک استفاده کنید و دائم دست های خود را بشویید.

• تمام ذرات معلق در هوا در کنار فرد مبتلا آلوده است پس از دست دادن، بوسیدن، بغل کردن و نشستن در اطراف آن ها در زمان طولانی خودداری کنید.

• ظروف و وسایل فرد آلوده را کاملا جدا کنید و آن ها را مرتب با آب داغ و مواد شوینده تمیز کنید.

• این ویروس از طرق حیوانات قابل انتقال است. پس اگر با حیوانات مزرعه و غیرخانگی در ارتباط هستید بهتر است مرتب دست های خود را با دقت بشویید.

• تا جای ممکن از خوردن مواد غذایی خام خودداری کنید. مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، بوقلمون و … را به میزان کافی و در حرارت مناسب بپزید. سعی کنید حتما از شیر پاستوریزه استفاده نمایید.

• دستان خود را مرتب با آب گرم و صابون بشویید. شستن دست یکی از راه های جلوگیری از شیوع بیماری و ویروس کرونا است.

• سعی کنید تمامی سطوح در تماس آلودگی را دائم ضدعفونی کنید.

• در مواقع عطسه و سرفه، دهان و بینی خود را بپوشانید. از سریع ترین راه های انتقال ویروس کرونا انتقال در هوا است. بالافاصله پس از استفاده از دستمال و ماسک آن ها را در کیسه زباله بیندازید.

• از لمس چشم، دهان و بینی خود خودداری کنید.

آیا در طب سنتی راهکاری برای بیماری‌های ویروسی مانند "کرونا" وجود دارد؟

بنا داریم نکاتی درباره نحوه مقابله و مبارزه با هرگونه ویروس انسانی از جمله "کرونا" از منظر طب سنتی را بیان کنیم.

باید اشاره کرد که ویروسها جزو انگلهای اجباری هستند و برای رشد و تکثیر نیازمند به بدن میزبان هستند؛ بیشتر ویروسهای بیماریزای انسانی در  سیستم گوارشی شروع به فعالیت می‌کنند؛ در واقع مخزن اصلی اکثر بیماریهای ویروسی، روده‌ها و معده است.

مهمترین نکته‌ای که همه باید به آن دقت داشته باشند این است که آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند و به‌جای پخش شایعات و اطلاعات نادرست راه مقابله و پیشگیری از ابتلا به بیماری را به یکدیگر آموزش دهند؛ رعایت بهداشت فردی، بهداشت دهان و دندانها، بهداشت مواد غذایی و رعایت نکات بهداشتی در اماکن عمومی از جمله وظایفی است که همگان باید خود را موظف به انجام آن بدانند.

خط اول پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای انسانی رعایت بهداشت فردی و خصوصاً بهداشت دستهاست؛ حداقل کاری که باید در طول روز انجام داد، شستن دستها با آب و صابون است؛ از مصافحه و دست دادن و نیز روبوسی کردن پرهیز شود؛ قبل از هر بار خوردن غذا، دستها را باید با آب و صابون شست؛ توصیه و تأکید می‌شود در اماکن عمومی از ماسک استفاده شود و تا حد امکان مصرف گوشتها به‌خصوص ماهی، میگو و گوشت گاو را باید محدود کرد؛ مالیدن روغن "حنظل" به داخل ناف بسیار مفید است.

از جمله ترکیب گیاهان دارویی ویروس‌کش و ضدویروس قوی که می‌توان برای مقابله با هرگونه بیماری ویروسی حتی ویروس کرونای انسانی به‌صورت دمنوش استفاده کرد، شامل موارد زیر است:

• دمنوش گل و برگ گیاه نپتا + گل و برگ گیاه چای کوهی

• دمنوش گل و برگ گیاه فراسیون سفید + برگ گیاه خرگوشک

• دمنوش برگ مریم‌گلی + ریشه گل قاصدک

• دمنوش برگ و گل گیاه مریم نخودی + گل و برگ گیاه پاخری

• دمنوش برگ آویشن + 14 عدد عناب

 

منبع: عطارین

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: برای درمان ویروس کرونا پیشگیری از ابتلا استفاده نمایید ویروس کرونا ویروس کرونا میزان کافی استفاده کنید گل و برگ گیاه خودداری کنید دستگاه بخار مواد غذایی دمنوش برگ اگر علائم ویروس ها تنگی نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۸۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟

عصر ایران- بثورات دارویی همراه با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک یا سندرم DRESS یک واکنش حساسیت شدید به برخی از انواع داروها به شمار می رود. علائم این بیماری شامل تورم پوستی، تب، ناهنجاری های خونی و درگیری اندام های مختلف است.

متخصصین این آلرژی نادر دارویی را به طور بالقوه تهدید کننده زندگی می دانند که به دنبال واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به برخی داروها رخ می دهد. علائم ممکن است هفته‌ ها پس از شروع داروی مشکل‌ زا توسط فرد تظاهر یابند. درمان اغلب شامل قطع داروهای مشکوک و استفاده از داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی به منظور کاهش علائم است.

سندرم دِرِس

سندرم DRESS که تحت عنوان سندرم ازدیاد حساسیت القا شده به وسیله دارو (DIHS) یا سندرم حساسیت به دارو نیز شناخته می شود، یک واکنش شدید به تعدادی از داروهای تجویزی است. متخصصین سندرم DRESS را در قالب یک واکنش ازدیاد حساسیت نوع 4 طبقه بندی می کنند. این واکنش دارویی جدی، پوست و سایر اندام ها را تحت تاثیر قرار می دهد و میزان مرگ و میر آن تا 10٪ گزارش شده است.

بر اساس گزارش هیئت آمریکایی استئوپاتیک پوست، بروز کلی سندرم DRESS غیرمعمول است و ریسک ابتلا از 1 در هر 1000 تا 1 در هر 10000 نفر پس از قرار گرفتن در معرض داروهای محرک متغیر است. این بیماری معمولا ظرف 2 تا 6 هفته پس از اولین مواجهه فرد با دارو رخ می دهد و باعث ایجاد ویژگی های مشخص و در عین حال متغیری می شود که بر پوست و اندام های متعدد تاثیر می گذارند.

علل

سندرم DRESS به دلیل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی رخ می دهد که شامل فعال شدن سلول های T سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین ها است. با استناد به مقاله ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، داروهای رایج مرتبط با این سندرم عبارت اند از:

- داروهای ضد تشنج

- داروهای ضد ویروس

- آنتی بیوتیک ها

- آلوپورینول

- مگزیلتین

- تثبیت کننده های خلق و خو و داروهای ضد افسردگی

- عوامل بیولوژیک

شواهد همچنین حاکی از آن است که عوامل دیگری نیز در این امر نقش دارند:

- استعداد ژنتیکی برای ابتلا به سندرم DRESS

- ناتوانی کبد در متابولیسم برخی داروها

- فعال شدن مجدد برخی ویروس ها مانند ویروس اپشتین-بار (EBV) یا هرپس ویروس انسانی 6 (HHV6)

علائم

برخی از افراد ممکن است به سندرم DRESS به عنوان یک واکنش چند سیستمی نگاه کنند. این موضوع بدین واقعیت اشاره دارد که بیماری مذکور می تواند علائم مختلفی به همراه داشته باشد. هرچند بیماران ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کنند، نام DRESS از مشخصه تعداد ائوزینوفیل های بالا، معروف به ائوزینوفیلی، و علائمی که معمولا در بدن ظاهر می شوند، گرفته شده است.

علائم معمول سندرم DRESS عبارت اند از:

- تب

- بثورات پوستی یا جوش

- ائوزینوفیلی

- لنفوسیتوز آتیپیک

- تورم غدد لنفاوی

- التهاب اندام های داخلی

تشخیص

سندرم DRESS می‌ تواند با علائم‌ مختلف تظاهر یابد که آن را مشابه بیماری‌ های دیگر از جمله سلولیت، هپاتیت ویروسی و لوپوس اریتماتوز سیستمیک می سازد. به همین دلیل این بیماری با احتمال بالا برای تشخیص اشتباه رو به رو است.

به منظور تشخیص سندرم DRESS، فرد باید معیارهای زیر را داشته باشد:

- سابقه بستری شدن در بیمارستان

- راش حاد

- واکنشی که احتمالا مرتبط با دارو است

علاوه بر این، سه مورد از چهار فاکتور زیر نیز باید وجود داشته باشند:

- تب بالاتر از 38 درجه سانتیگراد

- بزرگ شدن غدد لنفاوی حداقل در دو محل

- درگیری حداقل یک اندام داخلی

- ناهنجاری در شمارش سلول های خونی

در این میان محققان ژاپنی نیز مجموعه ‌ای از معیارها را پیشنهاد کرده ‌اند که مشابه هستند، اما شامل فاکتور خاص فعال‌ سازی مجدد HHV6 هم می شود.

درمان

تشخیص زودهنگام و قطع فوری دارو از مهمترین عوامل در درمان این بیماری به شمار می‌ روند. این رویکرد ممکن است برای رفع علائم و هرگونه ناهنجاری خونی و همچنین جلوگیری از پیشرفت بیماری کافی باشد.

پس از این مرحله، درمان عمدتا حمایتی است و شامل مدیریت و تسکین علائم می شود. گزینه های مطرح می توانند متشکل از جایگزینی مایعات، تنظیم دما، تغذیه مناسب، مراقبت از زخم و کنترل عفونت باشند. سایر اقدامات حمایتی هم به اندام های آسیب دیده بستگی دارند.

کورتیکواستروئیدهای سیستمیک پرکاربردترین درمان برای این بیماری هستند. با این حال، هنوز هیچ اتفاق نظری در مورد دوز ایده آل، زمان و مسیر تجویز وجود ندارد. یک مطالعه در سال 2014 که از طریق سری مجلات انتشارات جان وایلی و پسران قابل دسترسی است، نشان داد که کورتیکواستروئیدهای سیستمیک می توانند به طور موثر در مراحل اولیه بیماری اقدام به مدیریت آن کنند.

علاوه بر این در مطالعه ای دیگر از ناشر بریتانیایی بایومد مرکزی در سال 2018 مشخص شد که ترکیبی از پالس تراپی کورتیکواستروئیدی و کورتیکواستروئیدهای خوراکی، یک درمان موثر برای بیماری محسوب می شود.

سایر درمان‌ های موثر عبارت اند از:

- سرکوب‌ کننده‌ های سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین

- کورتیکواستروئیدهای موضعی برای تسکین بثورات پوستی

- ایمونوگلوبولین داخل وریدی

- پلاسمافرزیس

عوارض

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامدهای طولانی مدت سندرم DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام ها و ایجاد اختلالات خودایمنی.

یک نظرسنجی در سال 2015 نشان داد که اکثر افرادی که از سندرم DRESS بهبود یافته اند به بیماری های جدیدی مبتلا شده اند. بر اساس پژوهشی دیگر در سال 2017، بیماری های تیروئید مانند بیماری هاشیموتو، بیماری گریو، و تیروئیدیت بدون درد از جمله شایع ترین عوارض طولانی مدت سندرم DRESS هستند.

آسیب اندام ناشی از سندرم DRESS نیز با عوارض طولانی مدت همراه است. افرادی که آسیب شدید کبدی دارند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند. علاوه بر این افرادی که بیماری کلیوی زمینه ای دارند نیز ممکن است به همودیالیز طولانی مدت نیاز داشته باشند.

بیماری های عفونی یکی دیگر از عوارض شایع مرتبط با سندرم DRESS هستند. مطالعه ‌ای در سال 2013 نشان داد افرادی که تحت درمان با کورتیکواستروئید قرار گرفته ‌اند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ های عفونی مانند هرپس و ذات‌ الریه باشند.

تمامی این مطالعات از طریق کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در اختیار علاقه مندان قرار گرفته اند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: علائم حساسیت پوستی به داروها

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • اختلال اضطراب اجتماعی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • سندروم پس از کرونا چیست؟