Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری سی‌و‌هفتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست‌و‌هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال با حضور نیکنام حسینی‌پور (مدیرعامل موسسه خانه کتاب)، حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی راد (دبیر علمی جایزه کتاب سال) و احمدعلی حیدری (دبیر علمی جایزه جهانی کتاب) یکشنبه (۱۳ بهمن ماه) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیکنام حسینی‌پور (مدیرعامل موسسه خانه کتاب) در این نشست گفت: در زمانه‌ای هستیم که رئیس جمهور آمریکا تهدیدات بسیاری را نسبت به ایران انجام می‌دهد اما باید بگویم عمر برخی از کتابخانه‌های ما به اندازه عمر کشور آمریکاست و نشان از فرهنگ ایرانی دارد که با تمام مشکلات در سال‌های گذشته همچون ققنوس به کار خود ادامه داده است.

وی با بیان اینکه کتاب مقدس ما را در آمریکا به آتش کشیدند، ادامه داد: این نشان از فرهنگ آن کشور است. ما همانطور که آمریکا را به خاطر این اقدام محکوم می‌کنیم، افرادی که در اینجا نیز به این صورت به مقابله با علوم جدید می‌پردازند، را هم محکوم می‌کنیم چراکه باید با اندیشه به سراغ اندیشه رفت.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب در ادامه بیان کرد: کتاب سال جمهوری اسلامی ایران مهم‌ترین جایزه کتاب کشور بوده که در ۳۶ دوره گذشته به کار خود ادامه داده است. در این دوره‌ها کتاب‌های بسیاری مورد داوری قرار گرفته که سهم کتب ادبیات در آنها به مراتب بیشتر بوده است. از میان ۶۴۶ کتاب برگزیده دوره‌های مختلف، بیشترین آمار به کتب کاربردی و سپس کتب دینی و ادبیات اختصاص دارند. جناب ابراهیمی دینانی با ۴ کتاب و حسن ابراهیم زاده با ۳ کتاب افرادی هستند که بیشترین آثار برگزیده را در این‌ دوره‌ها داشتند. ۱۵۹۲ نفر در ۳۶ دوره افرادی بودند که آثار آنها به عنوان کتاب برگزیده سال انتخاب شده است.

نیکنام حسینی‌پور در ادامه نیز به ارائه آمار دیگری از ۳۶ دوره برگزاری جایزه کتاب سال ارائه داد و اعلام کرد که این آمار در سایت قابل دسترسی است.

حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی راد (دبیر علمی جایزه کتاب سال) نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: سبک ارزیابی و نقد و بررسی آثار همچون سال‌های گذشته است. روشن بوده که ما در هر سالی، سال قبل را بررسی می‌کنیم و بر این اساس تمام آثار منتشر شده در موضوعات مختلف که با مجوز وزارت ارشاد در ایران منتشر شده باشد، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. ۴۶ هزار و ۲۵۴ عنوان کتاب در سال گذشته چاپ اول بودند که در مرحله اول بیش از ۷ هزار عنوان راه پیدا کرده و از میان آنها ۲۱۳ اثر به مرحله دوم راه پیدا کردند که بر اساس امتیاز دهی داوران برگزیدگان آثار مشخص می‌شود. آنچه که امسال به مرحله نهایی رسیده، چهارشنبه هفته آتی اعلام می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: در مقدمه کتاب نوشته‌ایم که آسمان امسال همچون سال گذشته بود و ما در حوزه کمیت مشکلی نداشتیم اما در بحث محتوا شاهد تغییر وضعیت نبودیم. سرقت‌های ادبی و نوشتاری همچنان در کتاب‌های ما وجود دارد. اما امسال اتفاق عجیبی برای ما رخ داد، کتاب عالمانه‌ای در حوزه مطالعات تفسیری بود که می‌خواستیم آن را به مرحله نهایی بیاوریم. این کتاب به زبان اردو بود. یکی از شاگردانم که کمی زبان اردو می‌دانست، متوجه شد که این کتاب تقریبا بازنویسی زبان اردو یک کتاب فارسی است. متاسفانه ظاهرا این فاجعه در جهان فراگیر است. این یک آفت بوده که باید جلوی آن گرفته شود.

محمدعلی مهدوی راد در ادامه بیان کرد: از تمام داوران و افرادی که با بزرگواری در این دوره حضور پیدا کردند، تشکر می‌کنم. ما جز بعضی از خط قرمزهای خاص، حقیقتا در این ۵ سال ما هیچ اثری را به خاطر سویه خاصی جدا نکردیم و سعی کردیم هر کتابی که از وزارت ارشاد مجوز داشته در ارزیابی حضور داشته باشد.

احمدعلی حیدری (دبیر علمی جایزه جهانی کتاب) در این نشست گفت: دوره ۲۷ کتاب جهانی را برگزار می‌کنیم که در این دوره بیش از ۲ هزار اثر از کشورهای مختلف به دست ما رسید. موضوع ما مطالعات درباره ایران بوده و امسال از آلمان، چین، فنلاند و روسیه برندگانی داریم که انشالله جوایز آنها از دست رئیس جمهور به آنها اهدا خواهد شد. در حال برنامه ریزی هستیم که جایزه منطقه‌ای در سال ۲۰۲۰ را به چین ببریم چراکه در آنجا مطالعات روی زبان فارسی در جریان بوده و پتانسیل پرداختن به این موضوع در آنجا وجود داشت.

حسینی‌پور نیز در ادامه درباره این دوره بیان کرد: در این دوره ۱۳ کتاب به عنوان آثار برگزیده و ۴۱ اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند. مراسم اهدا جوایز ۱۶ بهمن در ساعت ۱۵ تا ۱۷ در تالار وحدت برگزار می‌شود. مشکلاتی که برای کشور چین ایجاد شده، مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است. چراکه مهمان ما از کشور چین است اما اگر به این نتیجه برسیم که به صلاح نیست، جایزه ایشان را در کشور چین اهدا می‌کنیم.

وی ادامه داد: بیشترین برگزیده کتاب ما در حوزه علوم کاربردی بوده است. این سوال پیش می‌آید که آیا وظیفه خانه کتاب است که همه کتاب‌هایم پزشکی و حوزه‌های دیگر را نیز پوشش دهد؟ اگر بشود که وزارتخانه‌ها هر کدام در این وضعیت نقشی را ایفا کنند، شاید به این نتیجه برسیم که تنها آثار علوم انسانی را مورد ارزیابی قرار دهیم و بقیه حوزه در قسمت‌های دیگر مورد ارزیابی قرار گیرند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب همچنین اظهار داشت: بعد از برگزاری جایزه کتاب سال در راستای شفافیت نام داوران اعلام شده و تمام داوران به رایی که دادند پایبند می‌مانند. امیدوارم بعد از برگزاری جشن، رسانه‌ها در راستای بهبود وضعیت ما را مورد نقد سازنده قرار دهند. هزینه برگزاری جایزه کتاب سال به اندازه ۴ کیلومتر راه روستایی است. وقتی از وزارت راه هزینه راه روستایی را پرسیدم، گفتند، هزینه هر کیلومتر راه روستایی ۵۰۰ میلیون تومان است. واقعا از مجلس و سازمان مدیریت مطالبه کمک جدی داریم تا بتوانیم همه تقدیری‌های سال را برگزار کنیم. از همه برگزیدگان سال ۹۶ و ۹۷ عذرخواهی می‌کنم که ما نتوانستیم برای آنها مراسم درخوری را برگزار کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران جمهوری اسلامی ایران رسانه برنامه ریزی ابراهیم زاده مدیرعامل موسسه خانه کتاب برگزاری جایزه کتاب سال کیلومتر راه روستایی مورد ارزیابی قرار محمدعلی مهدوی راد جایزه جهانی کتاب نیکنام حسینی پور دبیر علمی جایزه زبان اردو کشور چین دوره ها ۳۶ دوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۸۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام جزییات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب

جلسه اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با مدیران سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی، قائم مقام و سخنگو؛ سعید مجیدی، مدیر کمیته فعالیت های فرهنگی و حسین تیموری؛ مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ علیرضا نادعلی شهرستانکی عضو و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و همچنین نمایندگان نمایندگان دستگاه‌های مختلف مشارکت کننده در برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار شد.

نقشه جانمایی ناشران در مرحله نهایی‌سازی است

به گزارش ایرنا، ساعت کاری این دوره از نمایشگاه همانند سال‌های گذشته از ۱۰ تا ۲۰ است و در روزهای پنج‌شنبه و جمعه به مدت یک ساعت تمدید می‌شودقائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این نشست گفت: این رویداد از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با تمهید ویژه‌ای که در حوزه ساخت و بهره‌برداری مصلای امام خمینی(ره) صورت گرفته، برگزار می‌شود. بخش‌هایی از پیشرفت این مجموعه در ایام برگزاری نماز عید فطر قابل مشاهده بود. ساعت کاری این دوره از نمایشگاه همانند سال‌های گذشته از ۱۰ تا ۲۰ است و در روزهای پنج‌شنبه و جمعه به مدت یک ساعت تمدید می‌شود. روزهای برگزاری این دوره از نمایشگاه همزمان با دهه کرامت و ایام جشن و سرور در فضای کلی کشور همراه است.

علی رمضانی با اشاره به میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه بیان کرد: میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کشور هند است. جمهوری اسلامی ایران مذاکرات مربوط به میهمان ویژه را از دو تا سه سال قبل‌ انجام می‌دهد. با کشور هند از سال ۱۴۰۱ برای حضور در دوره سی‌وپنجم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت‌وگو شده بود. ایران هم در نمایشگاه کتاب آتی دهلی نو میهمان ویژه این کشور خواهد بود. کشورهای مختلفی برای حضور در بخش ناشران خارجی و بین‌المللی ثبت‌نام کردند.

ایران هم در نمایشگاه کتاب آتی دهلی نو میهمان ویژه این کشور خواهد بودمدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه درباره میزان استقبال ناشران از این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیح داد و گفت: ثبت‌نام ناشران در حوزه داخلی و خارجی از اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شده بود. همچنین عملیات اجرایی نمایشگاه آغاز شده و نقشه جانمایی ناشران در مرحله نهایی‌سازی است. ناشران سراسر کشور استقبال بسیار خوبی برای حضور در نمایشگاه دارند و باید بیش از سال‌های گذشته برای حضور ناشران ظرفیت اختصاص دهیم.

وی افزود: شبستان مصلای امام خمینی(ره) به عنوان بخش ناشران عمومی با بیشترین تقاضا رو به رو است و با افزایش تقاضای حدود ۷ هزار متری برای غرفه مواجه هستیم. تلاش می‌کنیم با اصلاح نقشه این مطالبه را پاسخ دهیم. فعالیت‌های فرهنگی در این دوره از نمایشگاه پیگیری مفصل‌تری خواهد شد تا دستگاه‌های مختلف در ایام نمایشگاه به بازدیدکنندگان خدمات فرهنگی ارائه دهند.

پیرنگ جدی نمایشگاه امسال موضوع فلسطین و غزه خواهد بود

رمضانی با بیان اینکه پیرنگ جدی نمایشگاه امسال موضوع فلسطین و غزه خواهد بود. گروه‌های فلسطینی و گروه‌های داخلی فعال در حوزه فلسطین با مردم در مورد مسائل فلسطین و مقاومت صحبت و از این ظرفیت تبیینی استفاده می‌کنند.

وی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را یک فعالیت و همگرایی جمعی دانست و گفت: این نمایشگاه الگوی مدیریت مشارکت در بین رویدادهای کشور است که برای برگزاری آن قریب به ۷۰ دستگاه دخیل هستند. بخش مجازی این دوره از نمایشگاه همچنان فعال است و مردم از سراسر کشور می‌توانند از نمایشگاه استفاده کنند.

قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنچمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به شعار «بخوانیم و بسازیم» افزود: ساختن آینده و امید در شعار نمایشگاه در نظر گرفته شده و پایه آن آگاهی و خواندن است. این شعار تا پایان سال در تمام مجموعه فعالیت‌های کتابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده می‌شود. از شعار سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با عنوان «آینده خواندنی است» نیز در طول سال استفاده شد.

رسانه‌های خارجی نیز در این دوره از طریق نمایشگاه و معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر هستندرمضانی با بیان اینکه پیمانکاران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مستقر هستند، گفت: مجموعه‌های مدیریت بحران، اورژانس، آتش نشانی، کمیته ایمنی و سلامت و... با بازدید زود هنگام از نمایشگاه می‌توانند تدارکات لازم را در نظر بگیرند. بیمه نمایشگاه و بیمه کلی در مورد افراد مانند سال گذشته انجام خواهد شد.

وی درخصوص حضور رسانه‌ها برای پوشش اخبار سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیح داد و گفت: حجم بالایی از رسانه‌ها تقاضای حضور در این دوره از نمایشگاه را داشتند. رسانه‌های خارجی نیز در این دوره از طریق نمایشگاه و معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر هستند. با توجه به اجتماع بسیار قابل توجه حضور مردم در نمایشگاه مجموعه پیشنهاد می‌شود فرمانداری و استانداری موضوع استقرار صندوق‌های رای را در دستور کار قرار دهند.

رمضانی در پایان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را یک نمایشگاه خانوادگی عنوان کرد و گفت: این ویژگی برای نمایشگاه کتاب یک مزیت است و در دو سال گذشته تلاش شد در این حوزه فعالیت‌هایی داشته باشیم. همچنین در بخش کودک و نوجوان با بیشترین حجم مراجعه بازدیدکنندگان رو به رو خواهد بود. مجموع این ویژگی‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک مزیت است. برگزاری ۳۵ دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بین نمایشگاه‌های دنیا ممتاز است و جزو چند نمایشگاه پر پیشینه و مستمری است که برگزار می‌شود.

شهر آفتاب مساحت مورد نیاز نمایشگاه کتاب را ندارد

علی‌رضا نادعلی نیز در این نشست گفت: این جلسه به خاطر هماهنگی دستگاه‌هایی که در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مشارکت دارند، برپا شده است. به خاطر میزان مساحتی که نمایشگاه کتاب تهران نیاز داشت، مجبور هستیم این دوره را نیز در مصلی برگزار کنیم و مجموعه شهرآفتاب آن میزان مساحت را که مورد نیاز نمایشگاه کتاب بود، نتوانست تامین کند.

وی با درخواست از همه نهادهای همکار در برپایی نمایشگاه برای هماهنگی‌های حداکثری با همدیگر، اشاره کرد: موضوع نمایشگاه یک موضوع ملی است. به همین دلیل کمیته‌های نهادهای همکار و مشارکت کننده در نمایشگاه کتاب هرچه زودتر تشکیل بشود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همه دستگاه‌ها نقایص و آسیب‌های کارهای خودشان را بررسی کنند تا نسبت به رفع آن اقدام شود. همگی ما باید تردد روان و راحتی مردم را در اولویت برنامه‌ها بگذاریم. از همه نهادها و دستگاه‌های همکار تقاضا دارم تا از مصلای امام خمینی(ره) بازدید حضوری داشته باشند تا جلسه بعدی برای تقسیم کار برگزار شود.

در ادامه این جلسه، حاضران درباره تعیین زمان مشخص برای ورود و خروج کتاب‌ها، دوری از فعالیت‌های یکنواخت و روی آوردن به فعالیت‌های خلاقیت محور، هماهنگی محتوای تبلیغات داخل نمایشگاه، هماهنگی برای کنترل حجم عبور و مرور در ایام برگزاری نمایشگاه، نظارت بر غرفه‌های بهداشتی و غذایی نمایشگاه، تاکید بر بیمه بازدیدکنندگان و مجریان برگزاری نمایشگاه، آمادگی سازمان زیباسازی شهر تهران برای اکران تبلیغات محیطی نمایشگاه، هماهنگی شرکت‌های خدمات حمل و نقل عمومی برای ارائه خدمات به بازدیدکنندگان، تقویت مشارکت استادان و دانشجویان برای حضور در نمایشگاه، ارائه خدمات کمی و کیفی از سوی سازمان تاکسیرانی به بازدیدکنندگان نمایشگاه، خدمات‌رسانی بهتر به مردم در نمایشگاه با تقویت خطوط منتهی به مصلی، خدمات‌رسانی بهتر از سوی شرکت واحد به معلولان و جانبازان، آمادگی شرکت ملی پست برای ارائه خدمات به بازدیدکنندگان حضوری و مجازی، الزام غرفه داران به نصب خاموش کننده در محل غرفه، پررنگ شدن فعالیت‌های فرهنگی در نمایشگاه با توجه به مناسبت‌های پیش رو و شعار نمایشگاه، برگزاری برنامه‌های مشترک بین ایران و هند با توجه به زبان و فرهنگ مشترک، تدارک برنامه‌های متنوع در حوزه کودک و نوجوان و... بحث و گفت و گو کردند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد
  • برگزاری دومین دوره جایزه معماری میرحیدر به میزبانی دانشگاه شهید باهنر
  • شهرآفتاب مساحت لازم برای نمایشگاه کتاب را ندارد
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • اعلام جزییات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب
  • جزئیات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب اعلام شد
  • پادشاه داستان‌های ترسناک چگونه اولین گام را برداشت؟
  • نمایشگاه کتاب تهران در حوزه گردشگری ادبی نیاز به استراتژی دارد
  • پادشاه داستان های ترسناک چگونه اولین گام را برداشت؟