Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@08:54:04 GMT

باتری‌های آینده از نمک ساخته می‌شوند!

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۵۰۳۸۷

باتری‌های آینده از نمک ساخته می‌شوند!

دانشمندان موفق شده‌اند تا گامی دیگر به سوی ساخت یک جایگزین سازگار با محیط زیست برای باتری‌های لیتیوم- یون بردارند. آن‌ها قصد دارند این بار برای ساخت باتری، از نمک استفاده کنند. نمک مورد نظر آنها، نمک معمولی است که روزانه آن را در پخت غذا‌های گوناگون به کار می‌بریم و در طبیعت به راحتی یافت می‌شود. این فناوری می‌تواند به تقویت صنایع گوناگونی مانند خودرو‌های خودران منجر شود و راه‌حل‌هایی سازگار با محیط زیست در اختیار پژوهشگران بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پژوهشگران دانشگاه "ام. آی. تی" (MIT)، "دانشگاه جنوب دانمارک" (SDU) و "دانشگاه کپنهاگ" (UCPH) در بررسی جدیدی، راهی یافته‌اند تا باتری‌های سدیم- یون را به شکل کارآمدتری ارائه دهند. این کار با افزودن آهن‌ربا و تنظیم دوباره ترکیب آن انجام می‌شود.

وجود آهن‌ربا می‌تواند به تقویت این فرآیند کمک کند و به باتری امکان دهد تا ولتاژ بالاتر و عمر بیشتری داشته باشد. همچنین با افزودن آهن‌ربا، ظرفیت باتری و توانایی ذخیره انرژی نیز بیشتر خواهد شد.

برای درک اهمیت و تاثیر این کشف، باید اهمیت ساخت باتری از نمک را به طور کامل درک کرد. اهمیت باتری‌های لیتیوم- یون، قابل انکار نیست، زیرا این باتری‌ها تقریبا در هر ابزاری به کار می‌روند. باتری‌های لیتیوم- یونی، جایگزین خوبی برای همتای پیشین خود یعنی باتری اسیدی هستند که هم سنگین و هم خطرناک است و پیامد‌های محیطی قابل توجهی نیز به همراه دارند. باتری‌های لیتیوم- یون می‌توانند جایگزین ایمن‌تر و کارآمدتری برای باتری‌های اسیدی باشند.

دانشمندان هنگام ساخت باتری‌های لیتیوم- یون، مواد دیگری را نیز در کنار لیتیوم آزمایش کردند که یکی از آنها، سدیم است. سدیم به خاطر تفاوت در اندازه، می‌تواند آرام‌تر در میان الکترود‌ها حرکت کند و بر فرآیند شارژ باتری اثر بگذارد.  

در هر حال به خاطر وجود ابزار‌های الکترونیکی که بر باتری‌های لیتیوم- یون مبتنی هستند، فرآیند حفاری برای استخراج لیتیوم افزایش یافته و نگرانی‌های محیطی و اجتماعی بسیاری را پدید آورده است. عنصر دیگری که برای ساخت باتری لیتیوم- یون مورد استفاده قرار می‌گیرد، کبالت است که نگرانی‌های بسیاری را در مورد عملیات حفاری پدید آورده است و هزینه بالایی دارد.

باتری سدیم- یون، مشکلات این دو ماده را ندارند و به راحتی از مکان‌هایی مانند بستر اقیانوس‌ها به دست می‌آیند. نکته مثبت دیگر این است که به خاظر شباهت شیمیایی لیتیوم و سدیم، بسیاری از موادی که برای لیتیوم آزمایش می‌شوند، در سدیم نیز کاربرد دارند. سدیم در مراحل تولید نیز به راحتی خود را با فرآیند ساخت تطبیق می‌دهد و می‌توان آن را با کمی تلاش برای ساخت باتری‌های سدیم- یون به کار برد، اما استفاده از سدیم، نیازمند رعایت احتیاط است.

لیتیوم و سدیم، طبیعت متفاوتی دارند؛ در نتیجه مهم نیست که رفتار آن‌ها چقدر شبیه یکدیگر است، زیرا در هر صورت، هنوز متفاوت هستند؛ در نتیجه پژوهش در مورد راهی برای افزایش کارآیی آن‌ها بسیار مهم است. ساختار شیمیایی لیتیوم و سدیم نیز موجب می‌شود که مستعد کاربرد‌های متفاوتی باشند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری باتری سدیم خودرو های خودران محیط زیست باتری های لیتیوم باتری های لیتیوم برای ساخت باتری لیتیوم و سدیم باتری ها آهن ربا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۰۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه‌سازی یکی از صدقه‌های جاریه است

به گزارش خبرنگار مهر، محسن داوری پیش از ظهر سه‌شنبه در آئین افتتاح دبستان زنده‌یاد احمد یزدی در روستای شاهین قلعه بخش مرکزی شهرستان مشهد از کار خیر به عنوان صدقه جاریه یاد و اظهار کرد: گاهی اوقات برخی افراد هزینه‌های زیادی برای خرید قبر می‌کنند که در هیچ جایی توصیه نشده است در حالی که فرد می‌تواند با صرف این هزینه‌ها در راه کارهای خیر صدقه جاریه‌ای برای خود برقرار کند که ماندگار است.

فرماندار مشهد با قدرشناسی از خیران تصریح کرد: با هر نگاه و اعتقادی انجام کار خیر ارزشمند و قدر انسان‌های خیر بالا است و همه افراد همواره قدردان خیرین هستند.

وی با اشاره به نقش مهم خیرین در امر مدرسه‌سازی خاطرنشان کرد: خیرین در هر پروژه‌ای که ورود پیدا کردند با هر میزان مشارکتی موجب برکت آن می‌شوند و به همین دلیل سرعت ساخت در پروژه‌های خیرساز بیشتر و هزینه‌های آن کمتر است.

داوری افزود: یکی دیگر از مزیت‌های پروژه‌های خیرساز این است که وقتی مردم در پروژه‌ای به میدان می‌آیند مراقبت و نگهداری از آن هم بیشتر می‌شود.

فرماندار مشهد با قدردانی از همه خیرین و مسؤولان گفت: آن چه ما را در به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها و ساخت مدارس یاری می‌کند انسجام است.

وی با اشاره به نهضت مدرسه‌سازی و طرح «هر سه شنبه؛ افتتاح یک مدرسه» اظهار امیدواری کرد که با انسجام و همراهی مسؤولان و خیرین این نهضت را تا رفع کامل مشکل ادامه می‌دهیم که دیگر هیچ نیازی به فضای آموزشی در شهرستان مشهد نباشد.

داوری از دانش‌آموزان به عنوان آینده سازان کشور یاد و تصریح کرد: ساخت مدارس و همه این اقدامات در این جهت است که معلمان برای تربیت نسل آینده کشور تلاش کنند تا نونهالان امروز در آینده بدرخشند و موجب رشد و تحول انقلاب شوند.

فرماندار مشهد از اصحاب رسانه و خبرنگاران در راستای انعکاس فعالیت‌های طرح «هر سه شنبه؛ افتتاح یک مدرسه» قدردانی کرد و گفت: رسانه‌ها به خوبی این واقعیت را فهمیده‌اند و بیشتر از بقیه برای یاری نهضت مدرسه‌سازی و امیدآفرینی پای کار آمده‌اند.

کد خبر 6086483

دیگر خبرها

  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • مدرسه‌سازی یکی از صدقه‌های جاریه است
  • روایت سینمایی پرونده‌های قضـــایی
  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید
  • یک هتل کوهستان در منطقه ۲ تهران ساخته می شود | راه نجات بوستان های جنگلی تهران از نظر یکی از مدیران شهری
  • ابداع باتری سدیمی جدیدی که در چند ثانیه شارژ می‌شود
  • پوران درخشنده بعد از 8 سال فیلم می‌سازد
  • وزیر آموزش و پرورش خبر داد؛ ساخت ۷ هزار مدرسه در ۳ سال
  • وزیر آموزش و پرورش خبر داد؛ ساخت ۷ هزار مدرسه در طی ۳ سال
  • آغاز ساخت خوابگاه دانشجویی متاهلی در دامغان