Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@20:19:03 GMT

رشد جمعیت در ایران کاهش یافته

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۵۳۴۵۲

برکاتی، گفت: براساس آمار امسال میزان تولد در کشور نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است. ناطقان: حامد برکاتی مدیر دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت صبح امروز در نشست هم‌افزایی بین وزارت بهداشت با سازمان بسیج جامعه پزشکی در خصوص جمعیت که در مجتمع فرهنگی ولیعصر (عج) برگزار شد، اظهار کرد: امروزه یکی از مسائل مهم بحث کاهش نرخ رشد جمعیت است به طوری که در سال ۹۴ یک میلیون و ۵۷۶ هزار تولد داشتیم که متأسفانه امسال این میزان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت ادامه داد: متأسفانه کاهش رشد تولد و افزایش میزان سالمندی در کشور به یکی از مسائل و چالش‌های جدی در کشور تبدیل شده است و رشد جمعیت از ۳ و نیم درصد در سال‌های گذشته به حدود یک درصد در سال جاری رسیده است.

برکاتی گفت: شاخص TSR حدود ۱.۸۸ بود که امسال به زیر ۱.۸۵ رسیده است و این موضوع نشان دهنده کاهش نرخ تولد در کشور است.

او افزود: تنها ۱۰ درصد جمعیت صد میلیونی کشور عراق را سالمندان تشکیل می‌دهند و میزان سالمندان ایران بیشتر از عراق است.
افزایش ساعات آموزش‌های هنگام ازدواج

مدیر دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه فاصله ایمن بین دو فرزند بین ۳ تا ۵ سال است، افزود: یکی از اقدامات وزارت بهداشت افزایش ساعات آموزش‌های هنگام ازدواج به ۶ ساعت است و این کار تا ۵ سال تداوم پیدا می‌کند.

او گفت: ۲۳ میلیون خانم در سن بارداری قرار دارند، اما متأسفانه میزان تولد‌ها در کشور حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
کاهش ازدواج و فرزندآوری در کشور

در ادامه مراسم محمد اسماعیل مطلق مشاور معاون بهداشت در امور کاهش خطر و بلایا، گفت: کاهش نرخ رشد جمعیت به خصوص افراد جوان در کشور یک چالش جدی محسوب می‌شود و ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور را موظف کردیم تا در زمینه افزایش میزان باروری طرح‌ها و اقدامات خود را اعلام کنند.

مشاور معاون بهداشت در امور کاهش خطر و بلایا ادامه داد: بر اساس بند سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری که توسط معاون اول رئیس جمهور به وزارت بهداشت ابلاغ شد موضوعاتی مانند تعداد تولد، ازدواج و طلاق مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

مطلق اضافه کرد: به غیر از یاسوج و سیستان و بلوچستان تعداد تولد و ازدواج‌ها کاهش پیدا کرده و در برخی از مناطق میزان طلاق به خصوص در شهر‌ها رشد داشته است.
لزوم حمایت ویژه از زوجین جهت فرزندآوری

در ادامه مراسم اسماعیل اکبری مشاور وزیر بهداشت، گفت: یکی از موضوعات مهم بحث جمعیت است به طوری که رهبری تأکید جدی در خصوص اجرای سیاست‌های جمعیتی و افزایش نرخ رشد جمعیت در کشور دارند.

او تأکید کرد: بسیج جامعه پزشکی باید نظرات خود را در زمینه سیاست‌های جمعیتی اعلام کند که این کار می‌تواند با گفتمان عمومی در محافل اجتماعی انجام شود.

مشاور وزیر بهداشت تأکید کرد: درمان ناباروری در حدود ۱۰ درصد بازدهی دارد، به طوری که بر روی ۵ هزار زوج نابارور هزینه شده است که نتیجه آن تولد تنها ۶۰۰ بچه بوده است.

اکبری ادامه داد: باید حمایت‌های ویژه‌ای در زمینه فرزندآوری و افزایش میزان تولد در کشور انجام شود و با فراهم کردن شرایط مناسب زمینه‌ساز تشویق زوجین به فرزندآوری شویم.

او گفت: مرخصی زایمان بحث مهمی است که باید از وزارت رفاه پیگیری شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: رشد ، جمعیت ، ایران

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رشد جمعیت ایران دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت نرخ رشد جمعیت افزایش میزان تولد در کشور میزان تولد کاهش نرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۳۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت درخصوص ورود واکسن گارداسیل (زگیل تناسلی) به برنامه واکسیناسیون ملی کشور توضیح داد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات گسترده در فضای مجازی درباره فروش و تزریق واکسن «گارداسیل»، در زمینه وضعیت شیوع بیماری HPV در کشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد:« عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد؛ به طور مثال، یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند؛ بنابراین برای این کشور واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان صرفه اقتصادی دارد. در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم. به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.»

وی ادامه داد: به‌طور مثال، ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، گفت: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند، اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره ضرورت استفاده از این واکسن نیز اظهار کرد: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان گفت: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی ۶ ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت در کشور مشاهده نمی‌شود
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است
  • حمایت از لایحه جوانی جمعیت برنامه اصلی شهرداری قزوین
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند
  • بارش‌های جنوب کشور در تابستان هم ادامه خواهد داشت