Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ششمین نشست مجمع سالیانه صندوق سرمایه‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص)، منابع جذب شده بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) مطرح و ۳۳ درصد سود سالیانه این صندوق نیز اعلام شد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی (ص)، ششمین نشست مجمع سالیانه صندوق سرمایه‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) عصر روزگذشته با حضور اعضای هیئت موسس صندوق، برخی از واقفین و خیرین علم و فناوری در محل بنیاد مصطفی (ص) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست سید علی عمرانی، مدیر اجرایی بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص)، با اشاره به مهمترین فعالیت‌های بنیاد مصطفی (ص) طی یکسال گذشته گفت: از مهمترین اقدامات صورت گرفته می‌توان به برگزاری سومین دوره مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت ابن رزاز جزری در اردیبهشت ماه سال جاری با حضور بیش از پنج هزار دانش‌آموز از هفت کشور جهان با تولید و ارسال یک هزار و هفتصد فیلم کوتاه به دبیرخانه این مسابقه، برگزاری پنجمین نشست استپ در پاکستان و برگزاری ششمین نشست استپ در تهران با حضور ۱۰۷ دانشمند از ۲۵ کشور طی یک هفته در سومین «هفته جایزه مصطفی (ص)» با مشارکت دانشگاه‌های الزهرا (س)، علوم پزشکی تهران، امام صادق (ع)، صدا وسیما و صنعتی شریف، برگزاری چهارمین رویداد ایسا با حضور ۲۹ صاحب‌ دستاورد و ۵۶ سرمایه گذار و تسهیل‌گر از ۲۳ کشور، فرآیند شناسایی دانشمندان، هزینه‌های برگزاری آیین‌ها، تشریفات و رسانه هفته جایزه مصطفی (ص) اشاره کرد.

وی در ادامه بیان داشت: صندوق موقوفات و سرمایه‌گذاری جایزه مصطفی(ص) در راستای جذب خیرین و واقفین، ماموریت‌هایی را جهت توسعه علم و فناوری دنبال می‌کند؛ در حال حاضر جمع کل سرمایه صندوق، چهل و چهار میلیارد و یکصد میلیون تومان است که در سال جاری مبلغ پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیز جذب سرمایه داشته است.

بهره‎‌بردای از ظرفیت سایر کشور‌ها
عمرانی ادامه داد: برنامه‌هایی جهت جذب منابع بین‌المللی درنظر گرفته شده است؛ زیرا بسیاری از هزینه‌های بنیاد با ارز‌های خارجی صورت می‌گیرد؛ بنابراین جهت استفاده از منابع مالی و ابزار‌های نوین مالی سایر کشور‌ها و جذب مشارکت آنان، پیشنهاد ایجاد صندوق وقف علم وفناوری جهانی ارائه شده و هم اکنون بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) در حال برنامه‌ریزی جهت امکان‌سنجی این موضوع است.

وی بیان داشت: شبکه خیرین مالی و غیرمالی بنیاد مصطفی (ص) در حال گسترش است؛ درحال حاضر ۳۷۰ نفر عضو جامعه خادم مصطفی (ص)، ۲۵۰ نفر عضو همیاران و ۲۸ نفر واقف هنرمند ایرانی و غیرایرانی داریم که باتوجه به افزایش تعداد خیرین، جذب منابع بنیاد و ضرورت شبکه‌سازی و استفاده از ظرفیت‌ها، جهت ایجاد دبیرخانه همراهان بنیاد، برنامه‌هایی در نظرگرفته شده است.

در ششمین نشست مجمع سالیانه صندوق سرمایه‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) حدود ۳۳ درصد سود سالیانه این صندوق اعلام شد و راهکار‌های افزایش منابع و بازدهی صندوق مورد تبادل نظر قرار گرفت.

لازم به ذکر است که نیکوکاران محترم و دوستداران به توسعه علم و فناوری در جهان اسلام جهت مشارکت در این امر خطیر و در جهت سرمایه گذاری معنوی برای رشد علم و نوآوری از طریق صندوق سرمایه‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) به عنوان یکی از صندوق‌های نیکوکاری با هدف تامین مالی و حمایت از توسعه علم و فناوری در جهت ارتقاء سطح رفاه، امنیت و سلامت در سطح بین‌الملل با تمرکز به جهان اسلام و با تاسی از سنت حسنه وقف، می‌توانند از طریق لینک http://mstfdn.org به جامعه خادم المصطفی (ص) پیوندید.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جایزه مصطفی ص علم و فناوری دانشگاه الزهرا علوم پزشکی تهران بنیاد علم و فناوری مصطفی توسعه علم و فناوری علم و فناوری بنیاد مصطفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۴۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده رکوردزنی قیمت طلا

تحقیقات بلومبرگ نشان می‌دهد که با وجود عواملی چون تنش‌های ژئوپلتیک، عامل اصلی افزایش قیمت جهانی طلا در واقع تقاضای چین است.

به گزارش اکوایران، صعود طلا به قله 2400 دلار در هر اونس در سال جاری بازارهای جهانی را حیرت زده کرد. چین که بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده این فلز ارزشمند است در این صعود نقش مرکزی داشته است.

براساس گزارشی از بلومبرگ، بدتر شدن تنش‌های ژئوپلتیک، از جمله جنگ در خاورمیانه و اوکراین و چشم‌انداز کاهش نرخ بهره آمریکا همگی سرمایه‌گذاری در  طلا را جذاب می‌کنند، ولی سوخت اصلی این افزایش در واقع تقاضای بی‌امان چین بوده است؛ چراکه خرده‌فروشی‌ها، مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران آتی و حتی بانک مرکزی این کشور به شمش به عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش در زمان نااطمینانی نگاه می‌کنند.

بزرگ‌ترین خریدار

چین و هند اغلب بر سر عنوان بزرگ‌ترین خریدار طلا در جهان رقابت می‌کنند، ولی این شرایط سال گذشته تغییر کرد؛ چراکه مصرف جواهرات، شمش و سکه در چین به سطوح بی‌سابقه‌ای رسید. تقاضای جواهرات طلا در چین 10 درصد افزایش یافت، در حالی‌که در هند با 6 درصد کاهش مواجه شد. سرمایه‌گذاری در شمش و سکه در چین 28 درصد رشد داشته است.

به گفته مدیرعامل یک شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری، هنوز هم جا برای افزایش تقاضا وجود داد. در بحبوحه گزینه‌های محدود سرمایه‌گذاری در چین، بحران طولانی‌مدت در بخش املاک، بازارهای سهام پرنوسان و کاهش ارزش ین، پول را به سمت دارایی‌هایی سوق پیدا کرده است که امن‌تر تلقی می‌شوند.

جایگزین‌های زیادی برای طلا در چین وجود ندارد. باتوجه به کنترل‌های مبادله‌ای و سرمایه‌ای نمی‌توانید پول‌تان را در بازارهای دیگر بگذارید.

جهش واردات

گرچه چین نسبت به کشورهای دیگر، طلای بیشتری تولید می‌کند، اما همچنان نیاز به واردات دارد و مقدار آن درحال افزایش است. در طول دو سال گذشته خریدهای خارجی بیش از 2 هزار و 800 تن بوده است؛ بیش از کل طلایی که پشتوانه صندوق‌های قابل معامله در بورس در جهان است یا حدود یک‌سوم ذخیره‌ای که توسط فدرال رزرو آمریکا نگه‌داری می‌شود.

با این حال، اخیرا سرعت واردات افزایش یافته است. واردات در آستانه سال نوی چینی که فصل هدایاست، افزایش یافت؛ به‌طوری که در طول دو ماه ابتدایی سال جاری 53 درصد بیشتر از سال 2023 بوده است.

بانک مرکزی

بانک مرکزی چین 17 ماه متوالی درحال خرید بود که طولانی‌ترین مدت خرید آن محسوب می‌شود؛ چراکه به دنبال تنوع‌بخشی به ذخایر خود از دلار و محافظت در برابر کاهش ارزش پول بود.

بانک خلق چین مشتاق‌ترین خریدار طلا در میان تعدادی از بانک‌های مرکزی است که طرفدار طلا هستند. بخش دولتی سطوح بی‌سابقه‌ای از طلا را در سال گذشته خریداری کرد و انتظار می‌رود خرید در سال 2024 نیز در سطح بالایی بماند.
جذابیت طلا

اینکه با وجود افزایش قیمت طلا و کاهش ارز یوان که قدرت خرید را کاهش می‌دهد، تقاضای چینی‌های بسیار بالا بود، نشان‌دهنده جذابیت طلاست.

به عنوان یک واردکننده بزرگ، خریداران طلا اغلب باید یک مبلغ اضافی را نسبت به قیمت‌های جهانی پرداخت کنند. این مبلغ ابتدای ماه به 89 دلار در هر اونس رسید. متوسط این مبلغ اضافی (پریمیوم) در طول سال گذشته 35 دلار بود، در حالی‌که میانگین تاریخی آن تنها هفت دلار است.

به طور اطمینان قیمت‌های بالا شوق خرید شمش را کاهش می‌دهد، اما بازار نشان داده است که به‌صورت غیرمعمولی تاب‌آور است. مصرف‌کنندگان چینی معمولا در زمان کاهش قیمت‌ها شروع به خرید می‌کنند که به ایجاد یک کف برای بازار در طول زمان‌های ضعف کمک می‌کرد. اما اینبار شوق چینی‌ها قیمت‌ها را به سمت سطوح بالاتری کشانده است.

به گفته مدیرعامل یک شرکت مشاوره، این مساله نشان می‌دهد که این افزایش قیمت پایدار است و خریداران طلا در همه‌جا می‌توانند به افزایش تقاضای چین مطمئن باشند.

جریان صندوق‌های بورسی

یکی دیگر از راه‌های سرمایه‌گذاری در طلا از طریق صندوق‌های بورسی است. به گفته واحد اطلاعات بلومبرگ، از ماه ژوئن تقریبا در طول همه ماه‌ها پول در صندوق‌های بورسی طلا جریان داشته است. این در حالی است که در سایر نقاط جهان شاهد خروج از صندوق‌های طلا بوده‌ایم.

ورود پول به این صندوق‌ها در سال جاری حدود 1.3 میلیارد دلار بود، در حالی‌که در کشورهای دیگر چهار میلیارد دلار از این صندوق‌ها خارج شده است. محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در چین یکی از عوامل این مساله است، باتوجه به گزینه‌های اندکی که برای چینی‌ها خارج از مسکن داخلی و سهام وجود دارد.

به گفته یک تحلیلگر، تقاضای چین می‌تواند ادامه پیدا کند؛ چراکه سرمایه‌گذاران به دنبال تنوع بخشیدن به دارایی‌های خود هستند.

tags # طلا ، قیمت طلا سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت در آذربایجان شرقی
  • سرعت ساخت در پروژه‌های خیرساز بیشتر و هزینه‌های آن کمتر است
  • اصلاحیه‌ای به کام بازار
  • هزینه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد گرمسار چقدر است
  • ارتقای رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت در سال جاری
  • فعال کردن ظرفیت‌های استانی برای دومین جایزه جوانی جمعیت
  • راه‌اندازی صندوق «ضمانت» تسهیلات اشتغال مددجویان در سال جاری
  • سال جاری ۹۰ رویداد دانشگاهی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود
  • ورزش کرمانشاه میزبان حداقل ۴ رویداد بین المللی در سال‌جاری
  • پشت پرده رکوردزنی قیمت طلا