Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-03-29@02:26:45 GMT

محمد کارت: شنای پروانه درباره جنوب شهر نیست

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۵۷۳۶۲

محمد کارت: شنای پروانه درباره جنوب شهر نیست

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، اولین نشست دومین روز سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به فیلم "شنای پروانه" ساخته محمد کارت اختصاص داشت که با استقبال مخاطبان و اهالی‌ رسانه برگزار شد، به صورتی که در این نشست بسیاری بر روی پله‌ها نشستند.

محمد کارت کارگردان "شنای پروانه" درباره پروسه ساخت این فیلم توضیح داد: ساخت این اثر برای ما پیچیده بود زیرا موضوع خاصی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیق میدانی برای این فیلم به اندازه سن من ۳۳ سال طول کشیده، زیرا من خودم بچه این بافت هستم و در شهرهای مختلف مستند و فیلم ساخته‌ام. این فیلم درباره جنوب شهر نیست بلکه فقط بافت آن جنوب شهر است و دغدغه روز کل جامعه را بیان می‌کند.

او در صحبت‌های خود به بازی علیرضا داوودنژاد هم اشاره کرد و گفت: این اولین‌بار است که آقای داوونژاد در فیلمی نقش‌آفرینی کرده‌اند و این باعث خوشحالی من است.

کارت درباره نقش‌آفرینی جواد عزتی که کاراکتر اصلی این فیلم است، گفت: هوش جواد عزتی باعث شد این قهرمان در داستان شکل بگیرد. او یک آدم معمولی بود که یک حرکت قهرمانانه انجام داد و اگر قرار باشد فیلم من نماینده‌ای از جنوب شهر داشته باشد شخصیت حجت است. من نمی‌خواستم فیلمی ضد جنوب شهر بسازم.

او چندین‌بار در نشست در پاسخ به سوال‌های مشابه‌ بیان کرد: این فیلم‌ لات‌گرافی نیست ولی همه ما یک گنده‌لات درون داریم. گنده‌لاتی مساله فیلم هست، اما این فیلم مثل یک مشق بود تا تلاش کند معضل مهمی را مانند شبکه‌های مجازی و گوشی‌های همراه که با آن از زندگی هم بالا می‌رویم بگوید.

این کارگردان‌ با اشاره به دیالوگی در فیلم و همچنین صحبت‌های مطرح‌شده در نشست گفت: سرنوشت هر ملت‌ و آدمی دست خودش است.

امیر آقایی‌ بازیگر این اثر درباره بازی‌اش در "شنای پروانه" اظهار کرد: روزی که محمد کارت به من زنگ زد، به پیشنهادش خندیدم، زیرا شخصیت امیر آقایی‌ معمولا خیلی شیک است. با این حال باید بگویم من از طبقه‌ای آمده‌ام که اکنون نیمی زیر خاک‌اند و نیمی زیر حکم، به همین دلیل نیازی به تحقیقات میدانی نداشتم. من فکر می‌کردم باید نقش را زیست اما بعد از آن‌که فیلمنامه را خواندم گفتم یک بار هم من رگ‌ گردنم‌ باید بیرون بزند.

او در پاسخ به سوالات و انتقاداتی‌ که به نوع گویشش در فیلم شد، به سکونت داشتن آذری‌زبان‌ها در مناطق حاشیه شهر اشاره کرد و گفت: کاراکتر هاشم فقط حروف چ،ج گ،ک در زبانش می‌زند و این یک گویش لاتی‌ است و لزوما ترکی نیست، البته که مادر این شخصیت ترک است و پدرش شیرازی.

جواد عزتی هم در سخنانی بیان کرد: وقتی از بازیگرانی که نقش‌های کوتاه داشتند هم سوال شده است نشان می‌دهد فیلم چقدر توانسته تاثیرگذار باشد. من سعی کردم جنبه‌های شخصیتی را که در یک آدم وجود دارد طراحی کنم و لزوما شبیه کارهای قبلی‌ام‌ نیست.

طناز طباطبایی دیگر بازیگر این اثر که نقش پروانه را ایفا کرده بود، در توضیح قبول کردن این نقش گفت: برای من چند مساله وجود داشت؛ اول این‌که حرف فیلم را دوست داشتم و علاوه بر آن تنها نقشی که دوست داشتم آن را بازی کنم پروانه بود. باید در همان چند سکانس ابتدایی شخصیت پروانه در ذهن شکل می‌گرفت و می‌توانم بگویم که به اندازه یک نقش بلند برای من تاثیرگذار بوده و این ریسکی که کردم جواب داد. مهندسی چیدمان بازیگران در فیلم بسیار ویژه بود.

پانته‌آ بهرام نیز که کاراکتر بسیار متفاوتی در این فیلم دارد و به دلیل آن‌که در فیلم موهایش‌ را تراشیده بود، در نشست با کلاهی سنتی بر سر حضور پیدا کرده بود، بیان کرد: این اثر برخلاف ظاهر مردانه‌اش فیلمی به شدت فمینیستی است زیرا تمام زن‌های فیلم قربانی‌اند؛ چه کاراکتر من که از چهره و زنانگی‌اش می‌گذرد، و در کنار آن تمام زنان فیلم قربانی موقعیت‌های اجتماعی‌اند که مردها آن را ساخته‌اند.

رضا صائمی به عنوان منتقد نشست در بخشی از سخنان خود درباره فیلم "شنای پروانه" بیان کرد: این اثر تداوم تجربه‌ کارت در حوزه مستندسازی و فیلم کوتاه است، به همین دلیل نمی‌توان به صورت کامل گفت که او فیلم‌اولی بوده است.

در این نشست چندین‌بار توسط کارگردان‌ و بازیگران از حمایت‌های رسول صدرعاملی، سیدمازیار هاشمی و محمدصادق رنجکشان تشکر شد.

سعید حسنلو طراح صحنه، اسماعیل‌ علیزاده تدوینگر، غزاله معتمد طراح لباس، عظیم فراینی طراح چهره‌پردازی، سامان لطفیان‌ مدیر فیلمبرداری، پدرام‌ پورامیری و حسین دوماری‌ نویسنده و امیر آقایی، جواد عزتی، پانته‌آ بهرام، طناز طباطبایی، علی شادمان، مه‌لقا باقری و آبان عسگری به عنوان بازیگر در نشست  "شنای پروانه" حضور داشتند.

کد خبر 481955 برچسب‌ها سینما جشنواره فیلم فجر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینما جشنواره فیلم فجر شنای پروانه امیر آقایی جواد عزتی محمد کارت جنوب شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۷۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه نگاری پروانه فروهر و مصدق به مناسبت سال نو

پروانه فروهر در نامه‌ای به مناسبت فرا رسیدن سال نو، خطاب به مصدق نوشت:

به گزارش عصرایران، در این لحظات که آخرین روز‌های سال سپری می‌شود با اینکه یاران من همه در بند دژخیم هستند مثل همیشه با سینه‌ای سرشار از آرزو و امیدو با قلبی آمیخته با مهر و احترام برای شما، سال نوین را به حضورتان شادباش می‌گویم و با همه دل آرزو دارم، سال‌های دراز از احساس گرمی سایه شما بر زندگی خود و هم رزمانم برخوردار باشم. باشد که سال نو، پایان تیرگیها، جدائی‌ها و شکست‌ها باشد و به جای اندیشیدن شب ما به دلیری‌ها و یا به مردیهایتان، دیدارتان به من ارزانی گردد.

می‌دانم همسرم داریوش هم که زندانی اهریمن است آرزو می‌کند سال نو، سال پیروزی ملت ایران و پیشوای عالیقدرش مصدق ارجمند باشد.

۲۹ اسفند ۱۳۴۱- پروانه فروهر

دکتر مصدق نیز در نامه‌ای به پروانه فروهر پاسخ داده است که متن این نامه بدین شرح است:

خانم محترم و عزیزم.

مرقومه محترمه عز وصول ارزانی بخشید و موجب نهایت امتنان گردید. نمی‌دانم از فرط افسردگی چگونه جواب عرض کنم، چون که یک عده دوستان و فداکاران حقیقی مملکت من جمله شخص قائم به ذات یعنی همسر محترم شما که به جرم پاکی عقیده و دوست داری وطن اکنون مدتی است در زندان به سر می‌برند و معلوم نیست این رفتار ظالمانه تا چه وقت ادامه پیدا کند، وضعیتشان به کجا منتهی گردد. بنده خود نیز سالهاست به این سرنوشت دچار شده ام. از خدا می‌خواهم سال ۱۳۴۲ سال فرج بعد از شدت باشد، آقایان دوستان عزیز هم از اسارت در آیند و در راه آزادی و استقلال ایران گام‌های بلند و موثر بردارند. از تاخیر عرض جواب که بی اطلاعی از آدرس بوده معذرت می‌طلبم، صحت و سلامت وجود محترم را خواهانم.

احمدآباد ۶ فروردین ماه ۱۳۴۲
امضا؛ دکتر محمد مصدق

دیگر خبرها

  • راکد ماندن ۱۰ ساله ساخت استخر شنای سرپوشیده آموزش و پرورش بردسکن
  • چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟
  • افزایش میزان اشتغال در بخش صنعت گناباد
  • اشتغال صنعتی گناباد ۱۱۷ درصد افزایش یافت
  • سهمیه پانسمان بیماران پروانه‌ای افزایش یافت
  • صدور ۵۶۹ پروانه ساخت و پایان‌کار در منطقه ۴ شهرداری قزوین
  • افزایش میزان پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای
  • نامه نگاری پروانه فروهر و مصدق به مناسبت سال نو
  • ۴۷ هزار واحد صنفی فعال در چهارمحال و بختیاری
  • اخذ پروانه ساختمانی پروژه ۵۰ واحدی مسکن حمایتی در شهر قرق