Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: جوزف بورل، جانشین خانم موگرینی، هم یک فرد باتجربه است و هم یک نگاه مثبت به ایران دارد. او در پارلمان اروپا یک فرد تأثیرگذار است.

«نوذر شفیعی»، کارشناس مسائل بین‌الملل، درباره سفر جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران، برای اولین بار و گفتگوهای ایران و اتحادیه اروپا درباره اینستکس و اینکه آیا جوزف بورل می‌تواند راهکاری در مورد حفظ برجام ارائه دهد؟ به خبرنگار سیاسی برنا گفت: ابتدا باید شخصیت بورل با توجه به بحث کارگزار محور و ساختار محور مورد بررسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاه کارگزار محور  شامل دو، سه مولفه است. یکی اینکه او تا چه حد مدیر خوبی برای پیشبرد اهداف و برنامه‌هایش است. دوم اینکه تا چه حد نگاه جوزف بورل در ارتباط با ایران که می‌خواهد، وارد تعامل شود؟ سوم اینکه او تا چه حد بر تعیین دیدگاه یک نهاد مثل اتحادیه اروپا تأثیرگذار است؟ این نگاه، نگاه کارگزار محور به شخص جوزف بورل است.

شفیعی افزود: به هر حال بورل، جانشین موگرینی، هم یک فرد باتجربه است و هم یک نگاه مثبت به ایران دارد. هرچند نسبت به موگرینی شاید این نگاه مثبت کمتر است اما او در پارلمان اروپا، یک فرد تأثیرگذار است. بنابراین وقتی به ایران سفر می‌کند از منظر کارگزاری می‌تواند تأثیرگذار باشد اما از منظر اتحادیه اروپا به عنوان یک ساختار بحث این است که کلا نگاه اتحادیه اروپا به موضوع ایران از جمله بحث برجام چیست؟ به عبارت دیگر آیا اتحادیه اروپا قصد دارد برجام را رو به جلو ببرد یا خیر؟ یا اینکه وقتی از برجام سخن می‌گوید قصدش این است که در نهایت طرح‌های ترامپ را جایگزین برجام کند یا خیر. حال اینکه او کدام یک از این برنامه‌ها را دنبال کند تابع یک بحث کلان‌تری است و آن این است که اساسا رابطه آمریکا و اروپا چگونه است. به هر حال اروپا، آمریکا را ترجیح می‌دهد و اروپا یک عنصر تعیین‌‌کننده در عرصه سیاست بین‌الملل نیست بلکه یک عنصر تأثیرگذار است.

این عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: بنابراین می‌توان گفت به لحاظ فردی و کارگزاری، کمیسر جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک فرد توانمند است و می‌تواند، برنامه‌هایی را پیش ببرد اما وقتی به جوزف بورل در قالب اتحادیه اروپا و تجربیات گذشته‌اش نگریسته شود، متوجه می‌شویم، این اتحادیه تعیین‌کننده نیست چراکه مستقل نیست بلکه یک بازیگر تأثیرگذار است و می‌تواند در برخی از تحولات جهانی تأثیرگذار باشد. وقتی اینها را در نظر می‌گیریم، کمیسر اتحادیه اروپا وقتی به ایران سفر می‌کند امیدواری نسبت به این سفر نسبی است و بستگی به این دارد که ایران چه انتظاری از این سفر دارد و این انتظار هم بر سر دو طیف، قرار دارد. یک حداقل حداقل است و یک حداکثر حداکثر.  قاعدتا هم ایران و هم اتحادیه اروپا هدفمند هستند که بسیاری از مسائل از طریق مذاکره حل و فصل شود و تنش‌ها در منطقه و در روابط ایران و آمریکا، کاهش پیدا کند و  مسائل به طور مسالمت‌آمیز پیش برود. این خطوط کلی است که هم ایران و هم اتحادیه اروپا به آن علاقه‌مند هستند ولی حالا تا چه حد بتوانند در این مذاکرات انتظارات یکدیگر را برآورده کنند، مشخص نیست.

شفیعی درباره سیاست‌های ناهماهنگ کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین خروج اخیر انگلیس از اتحادیه اروپا، بیان کرد: خروج بریتانیا از  تحادیه اروپا باعث کاهش تأثیرگذاری بریتانیا بر اتحادیه اروپا می‌شود و این نکته برای ایران، خوب است. چون انگلیس یک محور آنگلوساکسونی است که بیشتر بریتانیا و آمریکا با هم هماهنگ‌تر هستند تا اتحادیه اروپا که اصطلاحا به آن می‌گویند رومن- ژرمنی. با خروج انگلیس، هماهنگی در اتحادیه اروپا بهتر است از قضا اتحادیه اروپا علاقه بیشتری نشان خواهد داد نسبت به اینکه برجام حفظ شود. به هر حال در اروپا همیشه دو نگاه وجود داشت، یک نگاه ملی و دیگری اتحادیه‌‌ای. در نگاه‌های اتحادیه‌‌ای قدرت‌های بزرگ اهمیت دارد یعنی ما اگر بر ایتالیا، فرانسه و آلمان تأثیرگذار باشیم این کشورها می‌توانند در جهت همراهی و همکاری بیشتر با ایران حرکت کنند. به هر حال این سفر، بیشتر در قالب بده و بستان‌های سیاسی و جزئی و آمد و شدهای دیپلماتیک، می‌تواند مفید باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا پارلمان اروپا اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا سیاست خارجی نگاه مثبت بین الملل جوزف بورل اروپا یک تا چه حد یک نگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۸۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌درخواست «بورل»برای کاهش تنش در منطقه

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، در شرایطی که نوار غزه در سکوت مرگبار جامعه جهانی و محاصره ظالمانه صهیونیستی با حمایت واشنگتن و وضعیت شکننده منطقه با تحریک سران رژیم صهیونیستی روز به روز در آستانه وضعیت فاجعه‌باری قرار داده است، تلاش‌ها برای وضعیت امدادرسانی به ساکنان غزه با وجود مانع تراشی این رژیم ادامه دارد.

در همین ارتباط، شبکه خبری الجزیره گزارش داد که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) در سخنانی پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ در جمع خبرنگاران با اشاره به ادامه وضعیت «فاجعه‌بار انسانی» در نوار غزه هشدار داد که در صورت ادامه درگیری‌ها در منطقه، اوضاع در باریکه غزه آرام نخواهد شد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به وضعیت شکننده منطقه غرب آسیا تاکید کرد که فاجعه انسانی در غزه مادامی که منطقه روی آرامش نبیند و جنگ و خونریزی در منطقه ادامه یابد، فاجعه انسانی در باریکه ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: ما در ۳ موضوع اصلی مرتبط با جنگ غزه شاهد هیچ گونه پیشرفتی نبوده‌ایم. این موضوعات شامل: ۱- آزادی اسرای صهیونیست ۲- استقرار آتش بس و ۳- کاهش بحران بشردوستانه در این باریکه که اکنون در محاصره کامل قرار دارد.

بورل که پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ با خبرنگاران سخن می‌گفت، تاکید کرد: ۳ مسئله است که ما به آن احتیاج داریم. متأسفم که این را می‌گویم، اما در هیچکدام از این ۳ مسئله ما شاهد پیشرفت چشمگیر نبوده‌ایم. هیچ پیشرفتی در آزادی اسرا انجام نشده است، به آتش بس درخواستی قطعنامه شورای امنیت احترام گذاشته نشد، و در نهایت کمیسر اتحادیه اروپا که مسئول ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه است مثال‌هایی از ایجاد موانع در رسیدن کمک‌های بشردوستانه به غزه را مطرح می‌کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد: بروکسل خواستار دسترسی بدون مانع به نوار غزه به منظور ارسال و توزیع کمک‌های امدادی و بشردوستانه به این باریکه است. این مسئله روشن است که در روند امدادرسانی مانع ایجاد می‌شود و به همین دلیل نیز بحران بشردوستانه در غزه همچنان ادامه دارد.

با این حال، این مقام اروپایی حاضر به محکوم کردن اسرائیل به دلیل ایجاد مانع در روند امدادرسانی‌ها به غزه و ایجاد قحطی عامدانه در این باریکه نشد.

دیگر خبرها

  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • بورل: کل خسارت مادی به غزه بیش از ۹۰ میلیارد دلار است
  • بورل: به همکاری با آنروا ادامه می دهیم
  • ‌درخواست «بورل»برای کاهش تنش در منطقه
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال می‌کند
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران
  • بورل: تحریم‌های بیشتری باید علیه شهرک نشینان وضع شود