Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا رضایی هنجنی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد روابط تجاری ایران و سوئد اظهار داشت: در سال ۲۰۱۷ مجموع تجارت ایران و سوئد ۳۰۷ میلیون دلار بود که ۱۵۴ میلیارد دلار آن واردات و ۱۵۳ میلیارد دلار آن صادرات ما به این کشور بود. بیشتر کالاهای صادراتی ما شامل خرما، انجیر، فرش، ادویه‌جات، پوشاک و... است در حالی که بیشتر واردات ما شامل ماشین‌آلات و دانش تکنولوژی در حوزه‌هایی مانند ماشین‌آلات، خودروهای سنگین، صنعت بسته‌بندی، مخابرات و برق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ حجم تجارت ما به جای کاهش، با افزایش رو به رو بود و به ۳۳۶ میلیون دلار رسید البته یکی از دلایل آن پرداخت‌های قبل از بحث تحریم است. اما در سال ۲۰۱۹ حجم تجارت ما به دلیل تاثیر تحریم‌ها با افت چشمگیری روبه‌رو شده است چون بیشتر  شرکت‌هایی که با ایران کار می‌کنند مبادلات خود با ایران را به جهت توقف همکاری‌های بین بانکی، اگر نگوییم صفر به حداقل ممکن کاهش داده‌اند.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئد تصریح کرد: پیش از آغاز دور دوم تحریم‌ها بانک‌های بزرگ سوئدی مانند SE banken یکی از بزرگترین بانک‌های این کشور، بانک نوردیا (Nordia) که بانک مشترک دانمارکی – سوئدی است و Swedbank با ایران همکاری داشتند. اما با آغاز تحریم‌ها دیگر فعالیت خود را متوقف کرده‌اند و هیچ تراکنش و نقل و انتقال پولی صورت نمی‌گیرد. بنابراین تجار مجبور هستند از مبادلات غیرمستقیم از طریق صرافی یا مبادله تهاتری استفاده کنند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه مشکلات ایران با سوئد در حوزه تجارت به جهت تحریم‌های شدید آمریکا است و طرفین مشکل دو جانبه اقتصادی یا سیاسی ندارند، گفت: شرکت‌های سوئدی علاقه بسیار زیادی به همکاری با ایران دارند و به نوعی بازار ما را باور دارند اما مشکلاتی که در حوزه نقل و انتقال پولی وجود دارد مانع این کار شده است. از سویی حجم تجارت ایران و سوئد در مقابل حجم تجارت این کشور با آمریکا بسیار ناچیز است.

وی خاطرنشان کرد: با این وجود این کشور سختگیری‌های زیادی برای ما اعمال نکرده و در سوئد مشکل دارایی‌های بلوکه‌ شده نداریم. همچنین در این کشور حساب بانکی کسانی که مقیم این کشور هستند و یا ایرانیانی که قبلا حساب باز کرده بودند بدون هیچ مشکلی فعال است اما حساب جدیدی برای ایرانیان باز نمی‌شود و این برای دانشجویان مشکل‌آفرین شده است.

هنجنی در مورد پیوستن سوئد به اینستکس گفت: سوئد یکی از شش کشوری است که اخیرا به این ساز و کار مالی پیوسته است البته نباید فراموش کرد که این مکانیزم بیشتر جنبه نمایشی دارد تا اجرایی؛ چون از همان ابتدا نیز تعریف واضحی نداشت و حالا که نفت ما از مبادلات طرفین حذف شده است، صادرات ما به اتحادیه اروپا نمی‌تواند واردات ما را پوشش بدهد.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئد با بیان اینکه بیشتر کالاهای وارداتی از سوئد جنبه مولد دارند، گفت: یکی از ویژگی‌های تجارت ما با سوئد این است که بیشتر کالاهای سرمایه‌ای و تکنولوژی وارد می‌کنیم و بخش اعظم آنها مولد و در خدمت بازار کار هستند. برای نمونه کامیون‌های ولوو که از این کشور وارد می‌کردیم برای سال‌ها بدون هیچ مشکلی فعالیت می‌کردند که البته در حال حاضر واردات آن متوقف شده است. همچنین با وجود آنکه قطعات این خودروی سنگین شامل تحریم نیست، بازهم به دلیل مشکلات حمل و نقل پول دچار چالش شده است.

وی در مورد جامعه ایرانیان مقیم در سوئد گفت: ما در این کشور تقریبا ۱۰۰ هزار ایرانی مقیم و ۲۰ هزار موقت داریم که بخش اعظم آنها از گروه‌های فرهیخته جامعه سوئد هستند که بیشتر به شغل استادی دانشگاه، وکالت و مدیریت شرکت‌ها مشغول به کارند اما با وجود برگزاری جلسات گوناگون با آنها، این گروه به جهت فشار تحریم‌ها بعضا با محافظه کاری با ایران کار می‌کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران دلار سوئد واردات تحریم ها بیشتر کالاهای ایران و سوئد حجم تجارت تحریم ها تجارت ما شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۸۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکر سلامی : در رابطه با رژیم صهیونیستی تصمیم جدیدی گرفته ایم | عملیات بیشتر از انتظار ما موفق بود

به گزارش همشهری آنلاین، سردار حسین سلامی اظهار کرد : تصمیم گرفته ایم معادله جدیدی را شروع کنیم که اگر اسرائیل در هر نقطه ای به منافع ما دارایی ما یا شخصیت های ما حمله کند از مبدا ایران او را مورد تهاجم متقابل قرار می دهیم.

وی افزود : این نبرد برای ما مبهم بود و یک فصل جدید را به روی ما گشود به این دلیل که سامانه های پدافندی دشمن چند لایه و پیچیده بود اما در این فضای صهیونیست ها موشک های ما به وفور روی زمین نشستند . دفاع عمیق و چند لایه ای صهیونیست ها از عراق و اردن و حتی سوریه و سرزمین های اشغالی ایجاد کرده بودند این دفاع ضد موشکی در مقابل ما قرار داشت و عبور از آن کار بسیار سختی بود، یعنی طراحی عملیاتی که بتواند پرنده های بدون سرنشین، کروز و بالستیک را از این شرایط عبور بدهد و اهداف را مورد هدف قرار دهد. این مستلزم نبوغ در طراحی تاکتیکی عملیات بود طراحی هوشمندانه و نوآورانه و ناشناخته برای دشمن و استفاده از ابزار های مناسب بود . ترتیب و توالی عملیات به شکلی بود که ده ها فروند پهپاد،کروز و بالستیک در فواصل زمانی مناسب توانستند حریم هوایی رژیم را در هم بشکنند و ائتلاف هوایی آمریکا و اسرائیل و فرانسه را کم کارآمد کنند .

فرمانده سپاه اظهار کرد : ما یک عملیات محدود انجام دادیم و این عملیات می توانست بسیار گسترده تر باشد اما ما محدود کردیم به بخشی از توانمندی های رژیم که در عملیات تجاوزکارانه نسبت به کنسولگری ایران در دمشق دخالت داشت.

وی ادامه داد : عملیات با موفقیتی بیش از انتظار ما انجام شد . طبیعتا ارتش تروریستی رژیم صهیونیستی بهتر از ما اثرات کوبنده این ضربات را تشخیص داده اند و متوجه شده اند.

سلامی تاکید کرد: توصیه دارم که رژیم صهیونیستی از رفتار های گذشته خود دست بردارد و عبرت بگیرد اگر هر واکنشی نشان بدهد مطمئنا واکنش ما بر اساس تجربه جدید بسیار سخت تر خواهد بود.

کد خبر 844226 برچسب‌ها خبر ویژه سرلشگر حسین سلامی حمله ایران به اسرائیل

دیگر خبرها

  • آکسیوس: آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کند
  • تحریم‌ناپذیری در فروش نفت‌خام و تجارت انرژی کشور با اجرای سیاست پالایشگاه‌داری فراسرزمینی
  • اتحادیه اروپا امروز اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را بررسی می‌کند
  • مخالفان جنگ غزه پل گلدن گیت سانفرانسیسکو را بستند
  • مخالفان جنگ غزه پل گلدن گیت سانفرانسیکو را بستند
  • آمریکا واردات فلزات از روسیه را ممنوع کرد
  • واردات شتر از افغانستان​؛ تردد از مرز میلک هنوز هم پرچالش است
  • سرلشکر سلامی : در رابطه با رژیم صهیونیستی تصمیم جدیدی گرفته ایم | عملیات بیشتر از انتظار ما موفق بود
  • رشد اقتصادی حاصل از گسترش تجارت نفتی ایران در شرایط تحریمی
  • فیلم| درآمد ایلان ماسک: ۶۵۶ دلار در ثانیه