Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،  عنایت الله رحیمی استاندار استان فارس در نشست خبری «ثبت ۳ شهر و یک روستا در شورای جهانی صنایع دستی» گفت:همجواری شیراز با آثار ارزشمند، رونق صنایع دستی را به عنوان یک کالای گردشگری محور به دنبال داشته است. استان فارس دو شهر جهانی ثبت شده دارد و این استان ۸۰رشته و ۸۵زیررشته شناسایی شده در حوزه صنایع دستی هم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود:تعداد صنعتگران بیمه شده حدود ۳ هزار نفر هستند و نزدیک به ۵۰۰فروشگاه صنایع دستی داریم.

استاندار استان فارس بیان کرد:طبیعتا بعد از ثبت جهانی شیراز برنامه‌هایی را خواهیم داشت و سعی می‌کنیم که دست بافته‌های شهر فیروز آباد را هم داشته باشیم.

رحیمی افزود:جشن شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی در۲۰مرداد سال۱۳۹۹برگزار می‌شود. ایجاد موزه تخصصی صنایع دستی نیز در دستور کار ما خواهد بود.

شاهرخی، استاندار همدان به تاریخ و تمدن استان همدان اشاره‌ای کرد و گفت:با مرور میراث فرهنگی می‌توان کلکسیونی از ادوار تاریخی کشور را مرور کرد. ما در آینده ثبت جهانی تپه هگمتانه را با ۳۲۰۰سال قدمت داریم.

او افزود:بلندای تاریخ همدان به بلندای همه ادوار تاریخ است و صنایع دستی هم همواره در طول این قدمت تاریخی رشد و نمو داشته است.ما در گذشته شهر لالجین را به ثبت جهانی رساندیم.

استاندار همدان بیان کرد:هم اکنون نیز توانستیم تلاش مردم ملایر در عرصه منبت را ثبت جهانی کنیم. امروز حدود ۲۰هزار نفر از مردم شهر ملایر و روستا‌های اطراف به صورت مستقیم و غیر مستقیم در عرصه منبت و مبل منبت فعال هستند.۴۰۰نمایشگاه منبت نیز در این شهر تاسیس شده اند و به نوعی به جذب گردشگر به شهر ملایر کمک می‌کند. در شهر تویسرکان هم منبت گلریز رونق گرفته و این شهر به عنوان شهر ملی منبت شناخته می‌شود.

شاهرخی افزود:ما در استان همدان۱۵۰رشته صنایع دستی داریم و بیش از۴۳هزار و ۵۰۰نفر از مردم شهر همدان در عرصه صنایع دستی فعال هستند.

او بیان کرد:در صدد ثبت جهانی سیر همدان، سولار و تویسرکان هستیم.

مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان هم گفت:ما در برخی از روستا‌های استان همدان کانون‌های صنایع دستی داریم و در همین روستا‌ها بیکار نداریم.او از همه دعوت کرد که در تعطیلات نوروزی به همدان سفر کنند.

امیرانتخابی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان گفت:اهمیت ثبت جهانی شهر قاسم آباد برای استان گیلان بسیار مهم است و اولین هدف ما از ثبت جهانی این شهر، حفاظت از میراث فرهنگی و صنایع دستی بود. این میراث پیش از این وضعیت چندان مناسبی نداشت.

او بیان کرد:هدف دیگر ما از ثبت جهانی قاسم آباد جذب گردشگر خارجی به استان گیلان با تقویت شهر جهانی و تقویت صنایع دستی بود و هم اکنون به دنبال ثبت جهانی ماسوله هستیم.

ارجمندی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان هم به معرفی ملیله پرداخت و گفت:امروز خوشحال هستیم که ملیله کاری استان زنجان به ثبت جهانی رسیده است. ملیله زنجان با تنوع طرح‌ها و نقوش، قرینه سازی و شیوه ساخت شناخته می‌شود و  یکی از بنا‌های تاریخی شهر زنجان به عنوان خانه ملیله شناخته شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس در پاسخ به سوالی با مفهوم چگونگی توجه به تامین زیرساخت‌های حفظ عنوان شهر جهانی صنایع دستی برای شهر شیراز گفت:مجتمع جهانی صنایع دستی استان شیراز با۱۳۷ غرفه راه اندازی شده و راه اندازی این مجتمع یک وعده نیست.

پویا محمودیان، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم گفت: ما تلاش می‌کنیم با ثبت جهانی شهر‌های صنایع دستی زمینه تعامل میان کشور‌ها را افزایش دهیم و ظرفیت شهر‌های کشور به خصوص شهر‌های جهانی را به مردم سایر کشور‌ها معرفی کنیم.

او آسیب های یک شهر پس از ثبت جهانی یک شهر را رد و بیان کرد:ما در همه شهر‌های جهانی شاهد رشد شاخص‌های مرتبط با صنایع دستی بودیم. براساس شاخص‌های کمی برنامه ششم توسعه پس از ثبت جهانی، شهر‌ها بررسی و رصد می‌شوند.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزایش قیمت صنایع دستی شهر‌های جهانی را نتیجه افزایش تقاضا دانست و اظهار کرد:ما موافق این افزایش قیمت نیستیم و امیدواریم که پس از مدتی شاهد عرضه صنایع دستی با قیمت مناسب باشیم.

محمودیان کشور عراق را به عنوان یکی از اهداف صادراتی صنایع دستی ایران معرفی و اعلام کرد:ما در حوزه صنایع دستی ارتباط خوبی با کشور عراق داریم و در خصوص سوغات زیارت طرحی را شروع کردیم که سبد سوغات زائران قرار بگیرد.

او ادامه داد:امیدواریم که بتوانیم احرام‌های تولیدی صنایع دستی کشورمان را به عراق و حجاج بیت الله الحرام این کشور عرضه کنیم و پیگیر احداث بازارچه‌های فروش صنایع دستی در عراق نیز هستیم.

محمودیان تاکید کرد:هنر تحریم ناپذیر است بنابراین به اطلاع رسانی از طریق سایت شورای جهانی صنایع دستی و انجام اقدامات دیگر برای معرفی صنایع دستی کشورمان به جهانیان متمرکز شده و توجه کرده ایم.

وی بیان کرد:کارگاه گردی را خواهیم داشت و به گردشگری هنری توجه ویژه داریم.

معاون وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شورای جهانی صنایع دستی را تنها مرکز با وجاهت قانونی در حوزه صنایع دستی دانست و بیان کرد:این شورای جهانی ۵منطقه دارد و در خصوص کشوری که در ثبت جهانی شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی رتبه اول جهانی را دارد،رسالت خود را انجام می دهد.

محمودیان اعلام کرد:ما پیشنهاد ثبت بازارهای جهانی صنایع دستی را به شورای جهانی صنایع دستی دادیم و امیدواریم در سال۱۳۹۹در کنار ثبت شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی بتوانیم بازارهای صنایع دستی کشورمان را به ثبت برسانیم.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به انتقادهایی که به میزان دقت در اعلام میزان صادرات صنایع دستی وارد شده است،گفت:دلیلی ندارد که آمار غیر دقیقی اعلام کنیم و سعی کردیم در بودجه سال۹۹ردیف مشخصی را برای بیمه صنعتگران و هنرمندان بگیریم.هم اکنون بحث برطرف کردن دغدغه بیمه هنرمندان صنایع دستی را پیگیری می کنیم.

او افزود:ما سعی می کنیم برنامه های شهر و روستاهای جهانی ما در راستای تجاری سازی قرار بگیرند.در خصوص «لالجین» مذاکراتی را با ستاد نانو شروع کردیم و سعی می کنیم که مشکلات کیفی محصولاتمان را با کمک این ستاد رفع کنیم.در خصوص گیوه نیز این همکاری را انجام می شود تا بتوانیم گیوه های آب گریز تولید کنیم.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان شورای جهانی صنایع دستی صنایع دستی کشورمان حوزه صنایع دستی صنایع دستی داریم روستاهای جهانی صنایع دستی صنایع دستی شهر های جهانی صنایع دستی هم صنایع دستی ثبت جهانی شهر صنایع دستی ثبت جهانی استان گیلان استان همدان سعی می کنیم استان فارس شهر جهانی عنوان شهر هم اکنون روستا ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۴۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کرم‌زاده» مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان شد+ سوابق

عصر امروز آئین تکریم حمید رضا محققیان سرپرست پیشین و معارفه امیر کرم‌زاده مدیرکل جدید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان,، عصر امروز_یکشنبه دوم اردیبهشت_ در نشست شورای معاونان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و با حضور جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و امور استان‌های وزارت میراث فرهنگی، آئین تکریم حمید رضا محققیان سرپرست پیشین و امیر کرم زاده مدیرکل جدید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان برگزار شد.

در این نشست جواد واحدی پس از ارائه گزارشی از سوی سرپرست پیشین و مدیران اداره کل اظهار داشت: گزارشات واصله حاکی است که در طول ایام مختلف به ویژه ایام عید نوروز امسال، همکاران این اداره کل، با کمترین امکانات لکن خالصانه و با عشقی که به تاریخ و هویت این سرزمین دارند به میلیون‌ها نفر گردشگر از سراسر ایران و جهان خدمات رسانی کردند.

وی افزود: معتقدم اصفهان شناسنامه کشور در ۳ حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است، لذا خوشحالم که امروز اعلام کنم در هر سه خوش درخشیده به گونه‌ای که در حوزه صنایع‌دستی این استان دو شهر جهانی دارد، همچنین در حوزه میراث فرهنگی در کنار هزاران اثر تاریخی ،۱۷ اثر جهانی دارد و در حوزه گردشگری نیز این استان همه ساله مقصد میلیون‌ها نفر گردشگر است.

واحدی عنوان کرد: معتقدم در حوزه صنایع دستی در بحث صادرات، در حوزه گردشگری در خصوص بهره‌گیری هرچه بهتر از تشکل‌های گردشگری و خدمات‌رسانی و همچنین در حوزه میراث می‌بایست در بحث جذب بودجه‌های مرمت بیش از گذشته کار کنیم.

معاون امور حقوقی، مجلس و امور استان‌های وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی همچنین در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: آقای محققیان به عنوان یکی از همکاران پیشکسوت در طی ۹ ماه گذشته با صبر و بردباری و با اخلاق شایسته خود توانست به عنوان سرپرست، اداره کل استان را به خوبی اداره کند، لکن معتقد بودیم باید هرچه سریع‌تر با توجه به اهمیت استان اصفهان، مدیریت استان ساماندهی شود، لذا پس از بررسی‌های کمیته انتصابات و با نظر وزیر محترم، آقای امیر کرم‌پور را به‌عنوان فردی جوان، با تجربه و در عین کوشا و خلاق برای مدیریت اداره کل استان انتخاب و امروز و در نشست شورای معاونین اداره کل به عنوان مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با حکم مهندس ضرغامی منصوب شده و از امروز رسماً فعالیت خود را در سمت جدید آغاز می‌نماید.

واحدی همچنین خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین اولویت‌های مدیرکل جدید رسیدگی به رفاهیات همکاران اداره کل است و سپس در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در انتظار رخدادهای جدید توسط مدیرکل جدید و همکاران ایشان در سراسر استان اصفهان هستیم.

به گزارش ایمنا، امیر کرم‌زاده پیش از این مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان بود.

کد خبر 746723

دیگر خبرها

  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • برپایی بازارچه در موزه صنایع دستی گلستان
  • برپایی بازارچه هفتگی صنایع‌دستی و سوغات در موزه صنایع‌دستی گلستان
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است
  • مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • «کرم‌زاده» مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان شد+ سوابق
  • مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد