Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست سازمان همکاری اسلامی در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو، به منظور بررسی طرح «معامله قرن»، در حالی به میزبانی عربستان سعودی آغاز شد که ریاض خود از حامیان این طرح است.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، نشست فوق‌العاده سازمان‌همکاری اسلامی برای بررسی طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن»، صبح امروز دوشنبه در جده در غرب عربستان سعودی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست پس از جلسه اتحادیه عرب (در سطح وزرای خارجه) برگزار شد. نشست وزرای خارجه عرب برای بررسی معامله قرن که در نهایت آن را رد کردند، دو روز پیش برگزار شد.

سه شنبه هفته پیش، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در یک نشست خبری همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از طرح موسوم به معامله قرن، رونمایی کرد.

این طرح فلسطینی‌ها را از پایتختی قدس محروم کرده، فلسطین را به مجمع‌الجزایری از تکه‌های پاره پاره زمین بدل کرده، بخش بزرگی از کرانه باختری را به رژیم صهیونیستی بخشیده و حق بازگشت را از آوارگان فلسطینی سلب کرده است. این طرح همچنین حماس را سازمانی تروریستی خوانده و تشکیل دولت فلسطینی را به خلع سلاح گروه‌های مقاومت مشروط کرده است.

از میان کشورهای عربی، عربستان سعودی، امارات و مصر از این طرح حمایت کرده‌اند. با این حال، طرح آمریکا با محکومیت گسترده میان جناح‌های مختلف فلسطینی و مخالفت اغلب کشورهای عربی و اسلامی و مردم آنها مواجه است.

نشست امروز سازمان همکاری اسلامی در حالی در جده برگزار می‌شود که دولت عربستان از یک سو از حامیان طرح ترامپ علیه ملت فلسطین  و از سوی دیگر مدعی حمایت از حقوق ملت فلسطین است.

ممانعت ریاض از مشارکت ایران

از دیگر مسائل قابل توجه در نشست امروز سازمان همکاری در عربستان این است که ریاض از صدور ویزا برای برای شرکت هیات ایرانی به عنوان یکی از اعضای سازمان همکاری اسلامی، پرهیز کرده و وزارت خارجه ایران در اعتراضی رسمی به دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی، عربستان را به سوء‌استفاده از میزبانی متهم  و اعلام کرد:« شایستگی این رژیم برای ادامه میزبانی مقر سازمان همکاری اسلامی مورد تردید جدی قرار گرفته است» (جزئیات بیشتر).

وزیر سعودی از محکوم کردن طرح معامله قرن خودداری کرد

در نشست امروز سازمان همکاری اسلامی، «فیصل بن فرحان بن عبدالله» وزیر خارجه عربستان سعودی طی سخنانی ، خواستار اعلام همبستگی با ملت فلسطین و حل و فصل عادلانه قضیه این کشور شد.

وزیر خارجه فلسطین: همه کشورهای اسلامی معامله قرن را محکوم و رد کنند

«ریاض المالکی» وزیر خارجه فلسطین نیز در این نشست تصریح کرد: معامله قرن، میان دولت ترامپ و حکومت اسرائیل نهایی شد و فلسطینی‌ها بخشی از این طرح نبودند.

وی در ادامه از کلیه کشورهای اسلامی خواست که با رد و محکومیت این طرح، از هرگونه تعامل با آن پرهیز کنند.

المالکی افزود: فلسطینی‌ها آماده اجرای یک روند سیاسی جدی بر اساس قوانین و  اصول بین‌المللی هستند و طرح‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری بدون ارائه راه‌حل‌های سیاسی هیچ فایده‌ای ندارد. ما امتیازهای زیادی داده‌ایم و پذیرفتیم که ۲۲ درصد از اراضی تاریخی فلسطین را در اختیار داشته باشیم. اکنون نیز آماده اقدام سیاسی جدی بر اساس قوانین بین‌المللی هستیم. ما دستهای خود را برای صلحی حقیقی مشروط به اینکه موجودیت ما را انکار نکند، دراز می‌کنیم.

وزیر خارجه فلسطین در ادامه توضیح داد: معامله قرن، کلیه اصولی را که بر پایه آنها مذاکرات صلح شکل گرفت، از بین می‌برد و باید یک تصمیم عربی برای رد آن اتخاذ شود. ضمن اینکه ما از هر طرفی که علیه تلاش‌های موجود برای تحمیل راه‌حل‌های غیرعادلانه بر فلسطینی‌ها، حمایت کند، تقدیر می‌کنیم. به ویژه که تلاش‌های بی‌سابقه‌ای برای انکار حقوق ملت فلسطین در جریان است. معامله قرن، به پاکسازی نژادی و کوچ ۳۰۰ هزار شهروند عرب از داخل اسرائیل دعوت می‌کند.

امارات نیز از محکوم کردن معامله قرن اجتناب کرد

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات نیز بدون اشاره به حمایت دولت این کشور از معامله قرن، بر حمایت تاریخی و دایمی امارات از قضیه فلسطین و حقوق مشروع این کشور تاکید کرد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سازمان همکاری اسلامی عربستان سعودی معامله قرن فلسطین نشست امروز سازمان همکاری سازمان همکاری اسلامی وزیر خارجه فلسطین عربستان سعودی محکوم کردن وزرای خارجه ملت فلسطین فلسطینی ها معامله قرن برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۴۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد

وزارت امور خارجه آمریکا نگران از تصمیم اسلام‌آباد برای افزایش حجم همکاری‌های اقتصادی با تهران، بار دیگر به تهدید ناکارآمد اعمال تحریم‌ها علیه ایران متوسل شد.

به گزارش مشرق، تارنمای وزارت امور خارجه آمریکا نوشت که ودانت پاتل سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در نشست خبری دیشب (چهارم اردیبهشت) در پاسخ به سوالی در مورد ساخت بخش پاکستانی خط لوله گاز صلح میان ایران و پاکستان گفت که واشنگتن به همه کشورها اطلاع می دهد که خطر تحریم را در مراودات تجاری با تهران مد نظر داشته باشند.

در جریان نشست خبری دیشب، خبرنگاری از پاتل پرسید: در جریان سفر رئیس جمهوری ایران به پاکستان، ۲ کشور هشت تفاهمنامه امضا و توافق کردند که تجارت دوجانبه را به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهند. یکی از سخنگویان دولت پاکستان نیز گفت که اسلام‌آباد نیازی به معافیت تحریمی آمریکا برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله انتقال گاز ندارد. ایالات متحده چه نظری در مورد این توافق ها و اظهارات دارد؟

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در پاسخ، ضمن اشاره به استقلال پاکستان در سیاست خارجی خود، گفت: ما به طور کلی خطر احتمالی تحریم ها را به هر طرفی که مراودات تجاری با ایران را مد نظر دارد، اطلاع می دهیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از هدف ‌گذاری افزایش حجم تجارت رسمی ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار و امضای هشت سند همکاری مشترک بین دو کشور خبر داده بود.

حسین امیرعبداللهیان ادامه داد:‌ بررسی موضوعات مختلف اعم از تجارت، انرژی، ترانزیت، علم و فناوری، فرهنگی، گردشگری سلامت و ‌زیارت، همکاری‌ های مرزی، مبارزه با مواد مخدر و تروریسم، امنیتی و قضایی، میان هیات ‌های عالی رتبه جمهوری اسلامی پاکستان و جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر رسمی خود به پاکستان و پس از دیدار با مقام‌ های بلندپایه این کشور و همچنین بازدید از شهرهای لاهور و کراچی، ساعاتی پیش عازم سریلانکا شد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • جهاد اسلامی کمک‌های آمریکا به اشغالگران را محکوم کرد
  • نشست معاونان وزرای خارجه و نمایندگان ویژه بریکس در مسکو با حضور علی باقری
  • بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه طبس
  • بیانیه وزارت خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا
  • واکنش طالبان به کشف گورهای جمعی در خان یونس
  • از مبارزه حق طلبانه فلسطین حمایت می کنیم
  • کابل: از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین حمایت می‌کنیم
  • افغانستان جنایات رژیم صهیونیستی در بیمارستان ناصر را محکوم کرد
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه