Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، هشتادوسومین قسمت برنامه «چرخ» به مناسبت فرا رسیدن ایام سالگرد پیروزی انقلاب به گفت‌وگویی درباره‌ی دستاورد‌های ایران در حوزه بازی‌سازی ویدئویی و رایانه‌ای اختصاص داشت. در «میز فناوری» برنامه‌ یکشنبه ۱۳ بهمن، کسری‌کریمی‌طار به‌عنوان مجری-کارشناس میز فناوری «چرخ» میزبان فرشاد صمیمی و محمد ایرجی، دو بازی‌ساز ویدئویی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز در ایران صنعت بازی نداریم

این گفتگو با توضیحاتی درباره‌ی روند شکل‌گیری شرکت‌های بازی‌سازی در ایران و وضعیت فعلی آن‌ها آغاز شد. صمیمی درباره‌ این موضوع گفت: «در این ۲۰ سال اتفاقات زیادی افتاده و سرعت این اتفاقات بازی‌سازی در ایران بیشتر از سایر کشور‌های منطقه بوده است. ما زمانی فقط چهار پنج شرکت بازی‌ساز داشتیم و تولیدات به بخش دولتی وابسته بود. آن زمان مساله‌ی فروش اصلا وجود نداشت. اما در حال حاضر تولید و سرعت رشد خیلی زیاد است. اگر بخواهم مثال بزنم باید بگویم صنعت بازی شبیه جنگل است، اما ما در حال حاضر تک‌درخت‌های بلند داریم و به بعضی درخت‌ها اصلا رسیدگی نشده است. این جنگل خیلی تُنُک است، اما درخت‌های قوی‌ای وجود دارد که حتی با سابقه‌ی کم هم خیلی خوب کار کرده‌اند. طبق آمار ما می‌توانیم بگوییم که در بازی‌های موبایلی کاملا موفق هستیم، اما در بازی‌های ویدئویی و کنسول‌های بازی تقریبا این مقوله در ایران از بین رفته است. ما باید بازی‌های ایرانی را در خارج عرضه کنیم که سطح تکنولوژی را بالا ببریم و رقابتی هم شکل بگیرد.» ایرجی هم در ادامه اضافه کرد: «تغییرات خوب و بد در این ۲۰ سال زیاده بوده و مسیر‌های زیادی تغییر کرده است. اما هنوز به مسیر درستی که صنعتی را شکل بدهد نرسیده‌ایم. بخشی از دستاورد‌های ما در این حوزه، فنی و تکنولوژیک بوده است. ما در حوزه‌ی بازی آدم‌هایی را داشته‌ایم که دستاورد‌ها و تجربه‌های فنی و تکنولوژی متعدد و خوبی داشته‌اند، اما در حال حاضر در این حوزه نیستند. باید بپرسیم این افراد کجا هستند و چرا نیستند؟»

باید دانش بازی‌سازی را انتقال بدهیم

بررسی مشکلات بازی‌سازی رایانه‌ای و ویدئویی در ایران موضوع بخش بعدی صحبت‌های دو بازی‌ساز قدیمی ایران بود. صمیمی درباره‌ی این مسائل گفت: «از ۱۵ بازی‌ای که من ساخته‌ام، ۱۴ تای آن‌ها در حوزه‌ی بازی‌های ویدئویی ساخته شده است. ما در ایران هیچ‌وقت مشکل ایده نداریم، اما مشکل اصلی ما این است که در این صنعت فردی نگاه و کار می‌کنیم. من اگر به دستاوردی می‌رسم، باید به همه یاد بدهم، ولی اینجا معمولا مشکل داریم. بین نسل‌ها و شرکت‌های مختلف این انتقال دانش انجام نمی‌شود. در بحث اقتصادی هم ما با سینما و انیمیشن متفاوت هستیم و خیلی راحت می‌توانیم به بازار‌های خارجی دسترسی داشته باشیم و راحت بازی‌ها را عرضه کنیم.» ایرجی هم در ادامه‌ صحبت‌های او گفت: «ما در سال‌های گذشته نشان داده‌ایم که سامانه‌ی تولید را داریم، اما ما نیاز به صنعت داریم؛ یعنی سه‌گانه‌ی سرمایه‌گذاری، تولید و نشر. سود حاصل از این چرخه باید دوباره به همین چرخه برگردد تا ادامه پیدا کند. ما در حوزه‌ی تولید موفق بوده‌ایم، چون یک‌سری از افراد سرمایه‌ی آن را به‌صورت شخصی جمع کرده‌اند، ولی در نهایت بستر فروش آن فراهم نبوده و سقف فروش آن کوتاه بوده است. به خاطر همین این صنعت در ایران بزرگتر نشده است و هم‌گام با بازی‌های جهانی رشد نکرده است.»

دورنمای آینده بازی در ایران روشن است

انتشار و فروش بازی یکی از مسائل مهم صنعت بازی در ایران است که صمیمی در بخشی از صحبت‌هایش به آن اشاره کرد: «همان‌قدر که بحث تولید مهم است، روی بحث فروش هم باید کار کرد. تعداد افراد کمی در این زمینه تخصص دارند و در بحث مالی هم مشکل داریم. الان به محض اینکه متوجه می‌شوند این بازی توسط ایران تولید شده، با ما کار نمی‌کنند. روی بازی‌های خوب چهار پنج سال کار می‌شود و هزینه و زمان می‌برد. کمتر مدیری به این موضوع تن می‌دهد که برای تولید محصولی پنج سال زمان بگذارد و در این پنج سال دنبال ناشر باشد. الان پروژه‌هایی که در ایران موفق شده‌اند، پروژه‌های شخصی بوده‌اند. با وجود این مشکلات، دورنمای خوبی داریم، چون جوان‌هایی داریم که مصمم هستند و انرژی و ایده دارند. ما مسلما پیشرفت خواهیم کرد، چون تعداد تیم‌های بازی‌سازی ما خیلی زیاد است.»

«چرخ» روزهای، یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، از ساعت ۱۹ به‌صورت زنده از شبکه‌ی چهار پخش می‌شود. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دنیای ارتباطات فناوری اطلاعات ما در حال حاضر دستاورد ها بازی سازی صنعت بازی رایانه ای حوزه ی بازی ساز درباره ی پنج سال ی تولید بازی ها درخت ها ی بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۵۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!

تلویزیون در حالی امسال به استقبال نمایشگاه کتاب می‌رود که در دو سال اخیر ویژه‌هایی را تعریف می‌کند و همچون سال گذشته چندین ساعت برنامه زنده را به این نمایشگاه اختصاص می‌دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محسن برمهانی معاون سیما اعلام کرد که برنامه‌هایی را به طور ویژه برای سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران تدارک دیده‌اند. چرا که او این نمایشگاه را بزرگترین رویداد فرهنگی کشور می‌داند همچون که در دو سال گذشته سازمان صداوسیما یک نگاه ویژه‌ای به این نمایشگاه داشته است.

به تعبیر برمهانی رویداد فرهنگی همچون نمایشگاه کتاب وجود ندارد که چهار میلیون بازدیدکننده داشته باشد. او به ضبط دو هزار آیتم برنامه در طول برگزاری دوره سی و چهارم نمایشگاه کتاب اشاره کرد که  تمام این تولیدات در طول سال از رسانه ملی پخش شده‌اند. برای هر شبکه در نمایشگاه جایگاه ویژه ایجاد شد تا متناسب با مخاطبان بتواند برنامه خاص و ویژه تولید کنند.

اما او از تدارک ویژه برنامه‌های تلویزیونی برای سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از 19 اردیبهشت‌ماه به مدت 10 روز کار خودش را در مصلی امام خمینی(ره) آغاز می‌کند خبر می‌دهد. برمهانی می‌گوید: «امسال کارویژه‌هایی برای تمام شبکه‌های تلویزیونی تعریف شده تا خروجی ویژه با محوریت کتاب و نمایشگاه کتاب تهران برای مخاطبان با سلیقه‌های متفاوت تولید شود.»

66 درصد مردم ایران همراه با تلویزیون و «نون‌خ» صدرنشین

معاون سیما همچنین به برنامه‌سازی تلویزیونی از نمایشگاه کتاب اشاره دارد که این موضوع را در رونق صنعت نشر مؤثر می‌داند.او در این باره گفت: «برنامه‌سازی و فعالیت‌های رسانه‌ای حتما در رونق صنعت چاپ و تیراژ کتاب نقش خواهد داشت. اتفاقی مثل نمایشگاه کتاب که پرحجم در رسانه ملی تبلیغ می‌شود، حتمأ مخاطب توجه ویژه‌ای به آن خواهد داشت.»

این در حالی است که سال گذشته روزانه 12 ساعت پخش زنده «نمایشگاه کتاب تهران» در تلویزیون در دستور کار قرار گرفته بود. به طور مثال شبکه یک برنامه «کتاب اول»، شبکه دو «باغ کتاب» دو شبکه سه با دوربین‌هایش به شبستان مصلی امام خمینی(ره) می‌آمدند و ویژه‌هایی را تدارک می‌دیدند. این اتفاق در دیگر شبکه‌ها هم برقرار بود. حتی «کودک‌شو» هم یک ویژه طنزی را برای خانواده‌ها و فرزندان در مصلی امام خمینی(ره) اجرا کرد.

همچنین رئیس صداوسیما هم بارها به توجه برنامه‌سازان به کتاب و ساخت سریال‌های تلویزیونی از طریق اقتباس تأکید کرده است. همان‌طور که برمهانی و مسئولین در سیما به این نکته اشاره کرده‌اند فیلمنامه‌هایی اقتباسی حول محورِ کتاب‌های جذاب و جدید به دست شورای فیلمنامه رسیده و در حال بازنگری و تصویب است.

اما در عین حال برای فرهنگسازی کتابخوانی و بالا بردن سرانه مطالعه در کشور همچون گذشته نیازمند ساخت سریال‌هایی با موضوع «کتاب» هستیم؛ روزگاری که امثالِ سریال‌هایی تحت عنوان «کتابفروشی هدهد» ساخته می‌شدند. بنابراین علی‌رغم توجه صداوسیما به موضوع کتاب در ایام نمایشگاه کتاب لازم است در طول سال با ساخت برنامه‌های جذاب و سریال‌های ویژه کتاب و یا حتی اقتباس‌گونه، تلویزیون در کنار کتاب باشد نه چند روزِ خاص.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر‌های رسانه - ۳۰ فروردین
  • جشنواره‌ای مستقل برای استریمرها برگزار می‌شود
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • چه شد که سوئد در یک قدمی ساخت بمب اتمی، از سلاح هسته‌ای دست کشید؟
  • ماجرای جنجالی اعلام خبر فوت مجری مشهور
  • ضعف ایران در کاربرد خودروهای برقی با وجود تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش‌بنیان‌ها
  • لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!
  • بازی رایانه‌ای «۶۴۱۰ روز بی‌آینه» و روایت اسارت شهید حسین لشگری
  • از ممنوع التصویریم در تلویزیون ناراحت نیستم
  • حمله پشه با پشه کش به فامیل دور ؛ سکانس پربازدید مهمونی را ببینید