Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه فضا خط مقدم علم و فناوری است، گفت: برای طراحی و مراحل ساخت ماهواره ظفر ۷۰۰ دانشمند ایرانی به عنوان تیم پشتیبانی مشارکت کردند.

به گزارش مشرق، مرتضی براری دبیر شورای عالی فضایی و رئیس سازمان فضایی ایران، با بیان اینکه ۷۰۰ دانشمند ایرانی در طراحی و مراحل ساخت ماهواره ظفر مشارکت داشتند، گفت: طراحی و ساخت ماهواره ظفر طی مدت سه سال با مشارکت ۵ تیم فعال از دانشمندان و نخبگان دانشگاهی ایرانی ساخته شد و طی ۴ ماه گذشته این ماهواره تست‌های نهایی را برای قرار گرفتن در مدار در ارتفاع ۵۳۰ کیلومتری انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: ماهواره ظفر تا آخر هفته پرتاب می شود دلایل هزینه کرد ۲میلیون یورویی برای پرتاب ماهواره

* ماهواره توسط دانشمندان ایرانی بدون هیچ‌گونه وابستگی ساخته می‌شود

وی افزود: در حال حاضر کشور ایران جزء ۹ کشور دارای ماهواره است به این معنی که از این پس طراحی و ساخت انواع ماهواره توسط دانشمندان ایرانی بدون هیچ‌گونه وابستگی ساخته می‌شود؛ چراکه این دستاورد نتیجه حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری مبنی بر پرچم‌داری علمی ایران در دنیا است.

* مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان کاربردی کردن صنعت فضایی است

دبیر شورای عالی فضایی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان کاربردی کردن صنعت فضایی است که با اتکا به این موضوع ما می‌توانیم تحلیل‌های متفاوتی از حوادث طبیعی مانند سیل‌های اخیری که در کشور رخ داد داشته باشیم. این در حالی است که کشور ایران در وقوع بلایای طبیعی رتبه یازدهم دنیا را دارد.

* انعطاف‌پذیری ماهواره ظفر در انواع تشعشعات در مدار بالای ۵۰۰ کیلومتری

براری افزود: یکی از ویژگی‌های ماهواره ظفر که توسط نخبگان و دانشمندان دانشگاه علم و صنعت ایران ساخته شده است، قدرت انعطاف‌پذیری در برابر انواع تشعشعات در مدار بالای ۵۰۰ کیلومتری است که این به تنهایی یک دستاورد بزرگ برای کشور محسوب می‌شود. از آنجا که دانش طراحی و ساخت انواع ماهواره در ایران بومی شده است از این پس ما می‌توانیم خدمات مختلفی را از طریق ماهواره برای مردم به وجود بیاوریم.

*  سرعت ماهواره‌های ایرانی بالای ۶ کیلومتر بر ثانیه است

وی اضافه کرد: یکی از نکات مهم در طراحی و ساخت ماهواره این است که تا قبل از این سرعت ماهواره پس از پرتاب به فضا در مدار به ۲۵۰۰ متر بر ثانیه بود. اما اکنون سرعت ماهواره‌های ایرانی بالای ۶ کیلومتر بر ثانیه رسیده است که این نتیجه استمرار و خستگی‌ناپذیری دانشمندان در ابعاد مختلف طراحی و ساخت ماهواره است.

* پیشرفت در ساخت ماهواره با تحریم های آمریکا

دبیر شورای عالی فضایی در پایان گفت: یکی از عوامل پیشرفت در حوزه علم و فناوری به خصوص در حوزه فضا و طراحی و ساخت ماهواره تحریم‌های آمریکا بود که باعث شد دانشمندان و نخبگان ایرانی با اتکا بر دانش داخلی ماهواره‌های متنوع و مختلفی را بسازند که مشابه خارجی آنها وجود ندارد. این درحالی است که اکنون تیم‌های رصدی سازمان فضایی در شهرهای بوشهر و ماهشهر و همچنین سه استان دیگر از طریق تلسکوپ به محاسبه تغییرات فضایی می‌پردازد. وضعیت پیشرفت علم و فناوری در حوزه فضا و ماهواره رشد قابل توجهی داشته است که این دستاوردها نشان از اعتماد جوانان و نخبگان دانشگاهی است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: جشنواره فجر معامله قرن انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا بوشهر شورای عالی فضایی مرتضی براری سازمان فضایی ایران امریکا سازمان فضایی مشرق آمریکا ایران مقام معظم رهبری طراحی و ساخت ماهواره تحریم های آمریکا ساخت ماهواره ظفر سازمان فضایی سرعت ماهواره علم و فناوری بر ثانیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته

به گزارش صدای ایران، مجلس سنای آمریکا بسته‌ای شامل چهار طرح را تصویب کرد که از جمله شامل تحریم خریداران نفت ایران و چند طرح دیگر برای تشدید فشار علیه ایران است.

پیش از این، مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه رویکرد‌های خصمانه خود علیه تهران و در راستای حمایت از متحدان خود از جمله رژیم صهیونیستی و اوکراین، مجموعه‌ای از اقدام‌های ضد ایرانی تحت عنوان «قانون صلح قرن ۲۱» را به تصویب رسانده بود.

«مایکل مک‌کال» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان چهارشنبه گذشته چندین طرح ضدایرانی را ذیل بسته «قانون صلح قرن ۲۱» ارائه کرده بود.

وی با تکرار برخی ادعا‌ها در این باره گفت: «برای مقابله واقعی با تهدید نسلی ناشی از اتحاد نامقدس روسیه، چین و ایران، علاوه بر ارائه کمک‌های امنیتی حیاتی به شرکای خود و سرمایه گذاری در پایگاه صنعتی دفاعی خود، نیاز به ایجاد تغییرات اساسی در سیاست داریم».


شماری طرح ضدایرانی از جمله تحریم خریداران نفت ایران و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی به ایران در چارچوب این بسته قرار دارند.

با تصویب این بسته در سنا، اکنون «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا باید با امضای خود آن را اجرایی کند.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند