Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-23@13:50:14 GMT

کتاب بهمن ۶۵ زیر ذره‌ بین نقد

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۸۵۷۸۰

کتاب بهمن ۶۵ زیر ذره‌ بین نقد

کتاب بهمن ۶۵ روایت نوجوانی به نام فائزه است که بسیار تحت تأثیر برادر بزرگتر خود عباس که اکنون در جبهه است، قرار دارد. فائزه خاطرات خود را مینویسد و کتاب های برادرش را مطالعه می کند؛ اما از هنرهای زنانه بی بهره است. این داستان کتاب در خطی از ارتباط صمیمی فائزه با برادر و درگیری های او با خواهرش در جریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سندی مومنی نویسنده کتاب بهمن ۶۵ در این نشست با تاکید بر اینکه این داستان بیش از هر چیز بر نقش خانواده تکیه دارد، گفت: خانواده برای من بسیار اهمیت دارد، خانواده جایی است که من توانستم این داستان را خلق و احساس  کنم بدون اینکه جنگ را از نزدیک دیده باشم. اما متاسفانه خانواده در جامعه امروز نهادی است که بیش از هر چیز دیگر دچار مشکل شده و بسیاری از نقش های خانواده به سازمان دیگری واگذار شده است.

مومنی این کتاب را اثری مستقل توصیف کرد و افزود: می توان این اثر را ادامه کتاب قسم نخور دانست. در قسم نخور داستان پیش از پیروزی انقلاب این خانواده مد نظر است و در  زمان جنگ روایت می شود. 
این منتقد ادبی  با بیان اینکه فضای این کتاب کاملا واقع گرایانه است، گفت: این داستان، خانواده و روابط اعضای آن را نشان می دهد و نیز تأثیری که جنگ بر اعضای خانواده گذاشته است. 
عبدالرضا قیصری شاعر و نویسنده ادبیات دفاع مقدس استان فارس نیز در این نشست گفت: این بار، با قلم داستانی یک منتقد ادبی مواجه ایم؛ با خواندن این اثر با کتابی روبه رو می شویم که نشان از دقت نگارنده دارد. 
معاون فرهنگی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس، عنوان کرد: نویسنده در این کتاب برخلاف عرف و معمول، به شیوه دخترانه و با استفاده از پدیده های زندگی، پیامدهای جنگ را روایت کرد است؛ به جای اینکه به جنبه خشن این واقعه بپردازد. در حقیقت بهمن ۶۵ از این منظر که در تلاش است تا مخاطب  نوجوان را با خود همراه و او را با دغدغه های نوجوانی در دهه های گذشته و میانه جنگ آشنا کند، موفق بوده است.
این منتقد ادبی با بیان اینکه در این کتاب، زندگی جاری است، گفت: ما همیشه منتقد فضای شعار زده و سفارشی نویسی در کتاب های جنگ و دفاع مقدس هستیم؛ ولی اینجا این حس پدید نمی آید. نویسنده بسیار هوشمندانه از زاویه ای به جنگ نزدیک شده که کمتر به آن پرداخته شده است؛ یعنی روایت جنگ از نگاه یک دختر نوجوان.
او انتخاب زاویه بیان و هماهنگی بسیار آن با انتخاب شخصیت راوی را نقطه قوت کتاب برشمرد و افزود: در این داستان، زمان حال به کار برده شده، با این حال کتاب  به مرز خاطره نویسی وارد نشده و کاملا داستانی است.
قیصری با اشاره به اینکه داستان این کتاب مستند است، گفت: مهم این است که یک واقعه اصیل مثل دفاع مقدس را معرفی کنیم و به عنوان تجربه یک ملت به شیوه های گوناگون همچون استفاده از هنر و ادبیات به آن بپردازیم.
او اضافه کرد: در ادبیات دفاع مقدس همیشه چهره مردانه ای از جنگ به ما نشان داده شده است؛ حتی اگر بخواهیم نقش زنان را بگوییم به پشتیبانی و وظیفه تدارکات آن ها در جنگ می پردازیم. در این کتاب نویسنده از دری دیگر وارد می شود و به ما نشان می دهد که نیمی از جمعیتی که درگیر جنگ بودند از جامعه زنان بودند.

قیصری با بیان اینکه برای نسل نو امروز و کسانی که خاطره ای از جنگ ندارند، محتوای جذاب کمتر فراهم نشده است، عنوان کرد: برای نوجوانان امروز که در گیر بمباران فرهنگی هستند به اندازه کافی مطلب خوب فراهم نکردیم که بتوانیم توجه آن ها را به حماسه و ارزش دفع مقدس معطوف کنیم و خوشبختانه این کتاب از جمله آثار ادبی است که به نسل نو ما هم خدمات و خاطرات جنگ را ارائه می دهد. 

 مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس در این نشست با بیان اینکه تلاش می‌کنیم آثار و نوشته های نویسندگان بومی را معرفی کنیم، گفت: تلاش کتابداران ما در در کتابخانه های عمومی این است که در کنار رساندن کتاب به مخاطبان ، به بررسی و معرفی آثار بپردازند تا  کتاب هایی که ارزش خواندن دارند بیشتر معرفی و شناخته شوند. ویژه برنامه های نقد و رونمایی کتاب نیز در همین راستا برگزار می شود.

او با اشاره به اینکه از ابتدای سال نشست های معرفی و رونمایی بسیاری در کتابخانه های عمومی اجرا شده است، اضافه کرد: بیشتر این نشست ها مربوط به آثار نویسندگان استانی است. نویسندگان فارس که در سطح ملی حرف برای گفتن دارند و با همین امکانات موجود در استان همواره حامی کتاب و کتابخانه های عمومی بودند.

منوچهری همچنین اعلام کرد: این مجموعه آمادگی دارد تا با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد حفط آثار و نشر ارزش هاس دفاع مقدس فارس به معرفی آثار تازه منتشر شده در حوزه داستان و خاطرات شهدای دفاع مقدس بپردازد.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 انقلاب خانواده کتابخانه های عمومی مد مدیرکل کتابخانه های عمومی قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کتابخانه های عمومی منتقد ادبی دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۵۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پادشاه داستان‌های ترسناک چگونه اولین گام را برداشت؟

آفتاب‌‌نیوز :

استیفن ادوین کینگ، نویسنده مشهور داستان‌های ترسناک، فراطبیعی، علمی‌تخیلی و فانتری که استاد تعلیق در آثار داستانی است و او را پادشاه آثار ترسناک و فراطبیعی می‌شناسند، در اوایل نویسندگی هرگز تصور هم نمی‌کرد که روزی به یکی از پرکارترین نویسندگان جهان تبدیل شود و بیش از ۲۰۰ اثر داستانی موفق و اغلب پرفروش به قلم او نوشته و منتشر شود. بر اساس آمار‌های رسمی و منتشر شده، تا سال ۲۰۱۸، مجموع آثار کینگ بیش از سیصد و پنجاه میلیون نسخه فروش داشته است که از این میان بسیاری از آثارش به فیلم سینمایی، فیلم کوتاه، سریال تلویزیونی و کتاب‌های کمیک اقتباس شده است.

او پنجاه و هشت رمان، شش کتاب غیر داستانی و تقریبا دویست داستان کوتاه در کارنامه نویسندگی خود دارد. او برای آثار ارزنده خود، پانزده بار جایزه برم استوکر، شش بار جایزه انجمن فانتزی بریتانیا، یک بار جایزه هوگو، پنج بار جایزه لوکس و چهار بار جایزه جهان فانتزی و ده‌ها جایزه دیگر را به دست آورده است. حالا با این توضیح، شنیدن ماجرا‌ها و سرگذشت اولین کتاب استیفن کینگ خالی از لطف نیست. او وقتی اولین داستان خود را نوشت و آن را به اولین ناشر ارائه کرد پاسخ مثبتی نگرفت، اما به عنوان یک نویسنده نوقلم که به استعداد خودش ایمان داشت، سماجت کرد و به سراغ ناشران دیگری هم رفت و باز هم با پاسخ منفی ناشران مواجه شد.

استیفن کینگ در آن زمان و اکثر مواقع چنین پاسخی را از ناشران دریافت می‌کرد: «ما هیچ علاقه‌ای به انتشار داستان‌های علمی تخیلی که آرمان‌شهر‌های منفی را به تصویر می‌کشند نداریم.» با این حال، کینگ به پیگیری‌ها و سماجت‌های خود ادامه داد و سرانجام اولین کتاب او با عنوان «کری» منتشر شد و توانست بیش از یک میلیون نسخه بفروشد. کتاب «کری» استیفن کینگ یک رمان ترسناک است در ۵ آوریل ۱۹۷۴ منتشر شد. داستان رمان که بیشتر در سال ۱۹۷۹ جریان دارد، روایت‌کننده داستان یک دختر دبیرستانی گوشه گیر، مظلوم و البته عجیب و غریب به نام «کری وایت» است که با به دست آوردن قدرت‌های فراطبیعی، تصمیم می‌گیرد از تمام کسانی که به او اهانت کرده و او را آزرده اند، به سختی انتقام بگیرد. از همین رو، خیلی زود یکی از بدترین اتفاقات شهر، رقم می‌خورد.

این رمان یکی از معدود کتاب‌هایی است که در مدارس ایالات متحده آمریکا ممنوع شد. برای نشان دادن و به تصویر کشیدن تخریب و نابودی شهر خیالی «چمبرلین» توسط «کری» و همچنین انتقام از همکلاسی‌های بد ذات و مادرش، در سرتاسر کتاب از تکه‌های روزنامه، مقالات مجلات گوناگون، نامه‌ها و گزیده کتاب‌های مختلف استفاده شده است. این تکنیک، وقایع داستان را به شدت رمزآلود و پیچیده ساخته است. اقتباس‌های بسیاری از این رمان صورت گرفته است که برای نمونه می‌توان به یک فیلم موفق و برجسته در سال ۱۹۷۶، یک نمایش موزیکال در سال ۱۹۸۸، یک فیلم تلویزیونی در سال ۲۰۰۲ و یک فیلم سینمایی دیگر در سال ۲۰۱۳ اشاره کرد.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر
  • مجموعه داستان دوباره همان زخم‌ها را به صورتم بزن در کرمانشاه منتشر شد
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها به کتابفروشی‌ها آمد
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها کتابفروشی‌ها آمد
  • پادشاه داستان‌های ترسناک چگونه اولین گام را برداشت؟
  • کتاب‌های ادبیاتی جذاب
  • کتاب های پرفروش سال ۱۴۰۳
  • جادوی پیر گنجه
  • جنگ موقعیت‌های دراماتیکی برای نوشتن دارد
  • پادشاه داستان های ترسناک چگونه اولین گام را برداشت؟