Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نویسنده جوان عنوان کرد: بارها و در دوره‌های مختلف جوایز ادبی جمهوری اسلامی به نویسندگان و شاعرانی که هیچ نسبتی با انقلاب اسلامی ندارد رسیده است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اعلام برگزیدگان بخش ویژه چهاردهمین جشنواره شعر فجر «بخش ویژه شعر جوان» از سوی هیئت داوران و قرار گرفتن نام سارا متقی از رشت در بین برگزیده‌های این بخش به دلیل اظهارت هتاکانه‌ای که در فضای مجازی منتشر کرده بود انتقادهای گسترده  از سوی اهالی ادبیات به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سارا عرفانی نویسنده جوان کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره حواشی به وجود آمده در جشنواره شعر فجر گفت: به نظر من باید برگزیدگان این جشنواره بیشتر رصد و بررسی شوند. این یک درد است که ما در درون جمهوری اسلامی، در جایزه‌ها و جشنواره‌های مهم انقلاب اسلامی شاهد این اتفاقات هستیم.

وی با اشاره به اینکه این نوع اظهار نظرها از طرف برگزیدگان جشنواره‌ها و جایزه‌های ادبی تازگی ندارد، عنوان کرد: یکی از برندگان دوره‌های قبل جایزه جلال آل احمد هم در فضا مجازی اظهارات عجیبی منتشر کرده بود. در همین چند وقت اخیر هم یکی از بازیگران اظهار نظر کرده بود که کاری به اسم جشنواره فجر ندارم و در آن حاضر می‌شوم، یعنی اعلام می‌کنند با اسم جشنواره که مربوط به انقلاب است نسبتی ندارند. این یک درد است که جشنواره‌های هنری اصلی‌مان این‌طور پیش می‌روند که به جای اینکه هم‌راستا با دغدغه‌های جمهوری اسلامی ایران باشند؛ اسلامی بودن و ایرانی بودن در متن آنها خیلی وقت‌ها مغفول واقع می‌شود و فقط فرم و تکنیک آثار در نظر گرفته می‌شود.

نویسنده کتاب «پنجشنبه فیروزه‌ای» بیان کرد: بسیاری از نویسندگان بدون توجه به جایزه می‌نویسند ولی برخی ممکن است به هر حال برنده شدن و دیده شدن در جوایز و رقابت‌ها برایش باعث دلگرمی و پشت‌گرمی باشد. در این شرایط جوایز به نویسندگان و شاعرانی که هیچ نسبتی با انقلاب اسلامی ندارد و اتفاقاً همیشه مخالف هستند و اصلاً حتی ممکن است نیازی به این حمایت‌ها نداشته باشند، می‌رسد.

عرفانی افزود: مسئولان این جشنواره‌ها باید فکر ویژه‌ای برای جلوگیری از وقوع این نوع اتفاقات انجام دهند؛ تا این اتفاق تکرار نشود. باید با یک پلنی سراغ بررسی آثار بروند نه اینکه بگوییم می‌خواهیم با یک نگاه باز با آثار برخورد کنیم.

بسیاری از جشنواره‌های ادبی متعهد با یک نگاه باز تلاش می‌کنند تمام آثار را بررسی کنند تا ببینند کدام کار برتر است ولی از آن سمت برخی جوایز و جشنواره‌های مدعی با نگاه تنگ و سختگیرانه آثار را داوری می‌کنند.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: جشنواره شعر فجر سارا عرفانی نویسنده انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی جشنواره ها جایزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۷۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر در قوانین جوایز اسکار

آکادمی اسکار قوانین جدیدی را برای فصل آینده این جوایز اعلام کرد که بر فیلم‌ها در شاخه‌های بهترین فیلم بین‌المللی، انیمیشن، موسیقی متن و فیلمنامه‌نویسی تأثیر می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس قوانین جدید آکادمی، انیمیشن‌های بلندی که در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی از سوی کشورها معرفی شده‌اند به شرط دارا بودن شرایط، امکان رقابت در شاخه بهترین انیمشن بلند را نیز خواهند داشت.

همچنین پنجره اکران فیلم‌ها برای شرکت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی برای اسکار ۲۰۲۵ از ۱ نوامبر ۲۰۲۳ (۱۰ آبان ۱۴۰۲) تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ (۱۰ دی ۱۴۰۳) خواهد بود و فیلم‌ها برای واجد شرایط شدن باید در این بازه زمانی در کشور مبدا اکران سینمایی داشته باشند.

در بخش موسیقی متن نیز فهرست نامزدهای اولیه اسکار از ۱۵ به ۲۰ عنوان افزایش می یابد و سه آهنگساز در صورتی که همه آنها به طور کامل در موسیقی مشارکت داشته باشند، مجاز به دریافت تندیس‌های فردی خواهند بود.

در بخش‌های فیلمنامه‌نویسی، آکادمی اکنون از رقابت کنندگان می‌خواهد تا فیلمنامه نهایی را ارسال کنند.

با ورود به فصل جوایز اسکار ۹۷، تغییراتی در جوایز گاورنرز ایجاد شده است. جایزه یادبود «ایروینگ جی. تالبرگ» که به تهیه‌کننده خلاقی داده می‌شود که مجموعه آثارش نشان‌دهنده کیفیت بالای تولید تصلویر متحرک است، اکنون به عنوان تندیس اسکار اعطا می‌شود.

تعریف جایزه بشردوستانه «ژان هرشولت» نیز برای شامل شدن گسترده وسیع‌تری از تلاش‌های بشردوستانه بازنگری شده است و به فردی در صنعت فیلم داده می‌شود که تلاش‌های انسان دوستانه‌اش به ارتقای رفاه انسانی و کمک به اصلاح نابرابری‌ها کمک کرده است.

دو جایزه ویژه ارائه شده در جوایز فنی اسکار نیز تغییر نام داده‌اند: جایزه «گوردون ای ساویر» به جایزه یک عمر دستاورد علمی و فنی  و جایزه «جان آ. بونر» به جایزه خدمات علمی و فنی تغییر نام دادند.

برای واجد شرایط شدن فیلم‌های بلند در جوایز اسکار، این آثار باید بین ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ اکران سینمایی داشته باشد. اکران در سینما-ماشین‌ها دیگر وسیله‌ای برای احزار صلاحیت نخواهند بود و منطقه دالاس-فورت نیز به شش منطقه لس آنجلس، نیویورک، منطقه خلیج سانفرانسیسکو، شیکاگو، ایلینویز، و آتلانتا (جورجیا) اضافه شد که در آن فیلم‌ها می‌توانند با اکران سینمایی واجد شرایط می‌شوند.

هنگامی که یک فیلم اکران اولیه حداقل یک هفته‌ای خود را در یکی از شش منطقه معرفی شده بالا در ایالات متحده داشته باشد، باید استانداردهای نمایشی خاصی را نیز برای واجد شرایط بودن در شاخه بهترین فیلم بلند رعایت کند.

نود و هفتمین دوره جوایز اسکار در تاریخ ۲ مارس ۲۰۲۵ (۱۱ اسفند) برگزار خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سینمایی‌های فهرست تایم ۲۰۲۴ / دل تورو درباره میازاکی چه نوشت؟ کیلین مورفی اسکار ایرلند را هم برد ؛ پیروزی کامل شد تاخت و تاز سینمای ژاپن در چین

دیگر خبرها

  • پیام فرمانده ارتش؛ به هر کجای اسرائیل لازم باشد موشک می‌زنیم | پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر خواهیم داد
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • دوران تهدید ملت ها به پایان رسیده است/روح تازه در رزمندگان مقاومت
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • قوانین جوایز اسکار تغییر کرد
  • قوانین اسکار تغییر کرد
  • تغییر در قوانین جوایز اسکار
  • برگزاری هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه
  • فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر