Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: حالا که بخش اعظم جمیعت شاغلین کشور را زنان تشکیل می دهند پس می توانند حدود یک سوم جایگاه های مدیریتی را نیز کسب کنند و در این خصوص اعتماد اولین قدم برای تحقق این امر است

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: مدتی پیش رئیس جمهوری در سخنانی گفته چشم‌انداز ۱۴۰۰ هم میانگین سن مدیریت ۸ سال کاهش می‌یابد و هم وعده افزایش سهم زنان از پست‌های مدیریتی دولت تا ۳۰ درصد محقق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها هم موید گفته‌های رئیس‌جمهور است و نشان می‌دهد موفقیت دولت در اصلاح ساختار سنی و جنسیتی مدیریت تا حد زیادی چشمگیر بوده است؛ به‌طوری که نسبت مدیران زن به مردان در دولت به ۲۲درصد رسیده است.

برنامه ششم توسعه بر لزوم رعایت عدالت جنسیتی در پست‌های دولتی تأکید کرده و براساس آن، باید ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی تا پایان دولت دوازدهم به زنان داده شود.

طاهره طهماسبی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی هم در سخنانی پیش از این بر این مهم تاکید کرد. به این انگیزه با وی گفتگویی ترتیب داده ایم که می خوانید:

قدس آنلاین: آیا میزان بکارگیری بانوان در پستهای مدیریتی استانداردی دارد یا برنامه وجود دارد؟

طهماسبی: بکارگیری بانوان در پستهای مدیریتی بر طبق یک فرایند اجرایی مدون با تشکیل کمیته انتصابات و پس از برگزاری جلسات توجیهی وطی مراحل شناسایی و ارزیابی با نظر مدیران ارشد استان و هر دستگاه اجرایی، براساس شایستگی ها و توانمندیها انجام می گردد.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    قدس آنلاین: آیا تعداد مدیران مهم است یا کیفیت مدیران بانوان؟

طهماسبی: با توجه به این که انتصاب مدیران زن طی فرایند مدون و پس از ارزیابی های دقیق انجام می گیرد  مبنای انتخاب تعهد و تخصص ایشان است و نه صرفا افزایش آمار مدیران زن.

مطالعات مختلف نشان می دهد که زنان بیشتر از مردان از استراتژی های رهبری موثر بهره  می گیرند و از زیردستان و اطرافیان غرورو احترام کسب می کنند. دیدگاههای آنها را بررسی و زیردستان را تشویق وبرکارشان نظارت می کنند و حل مسئله را به شکل منعطف تر و خلاق تر پیش می برند.

 قدس آنلاین: آیا میتوان از بانوان در همه پستهای مدیریتی استفاده کرد؟

طهماسبی : واقعیت این است در ورزش، سیاست یا کسب وکار، فروتنی مهم ترین ویژگی مدیرو رهبر گروه تلقی می شود و جالب است که بنابه طبیعت یا تربیت این ویژگی در زنان بسیار بیشتر از مردان است و هوش احساسی در زنان بیشتر از مردان است.

 زنان قدرت فهم، توان مدیریتی و ذوق هنری خوبی دارند که در برخی از عرصه ها حتی از مردان هم بالاتر است. تاکید دولت دوازدهم بر جوان گرایی و ارایه فرصت به زنان می باشد  تا موانع متعدد رشد ایشان از میان برداشته شود وعدالت سنی و جنسی برقرار گردد.

قدس آنلاین: وزارت کشور تا چه اندازه از بانوان استفاده کرده و سایر ارگانهای دولتی چطور؟

طهماسبی : با توجه به دستور ریاست محترم جمهور در استفاده از ظرفیت بانوان، اقدامات متعددی وزارت کشور در خصوص انتصاب بانوان در پستهای مدیریتی انجام داده است:

۱. پست معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار در اکثر استانها به بانوان واگذار شده است.

۲. توصیه وزیر کشور به فرمانداران مبنی بر انتخاب بانوان در یکی از معاونتهای خود

۳. توصیه به مدیران کل جهت انتخاب یکی از بانوان به عنوان معاون

۴. توصیه جهت انتخاب بخشداران خانم که افزایش قابل ملاحظه ای داشته اند.

سایر دستگاهها نیز در خصوص انتصابات با حمایت دفتر بانوان و خانواده استانداری اقدامات موثری انجام داده اند.

قدس آنلاین: آیا میزان استفاده از بانوان در شهرستانها با کلان شهرها برابر است؟

طهماسبی : در شهرستانها فرصتهای مناسبی برای بانوان وجود دارد به ویژه با توجه به کوچک سازی بدنه دولت در حال حاضر و این که پستهای مدیریتی دستگاهها اغلب به ریاست نمایندگی دستگاهها در شهرستانها اختصاص یافته انتصابات بانوان در این پستها افزایش یافته اند.

قدس آنلاین: آیا از نظر شما باید لیاقت و شایستگی ملاک انتخاب مدیران باشد یا درصد مورد نیاز برای رسیدن به استفاده از بانوان؟

طهماسبی : در سالهای گذشته نگاه های جنسیتی و تبعیض های فراوان سبب شد تا بانوان فعال مستعد و توانمند ما از عرصه های مدیریتی و جایگاه واقعی خود دور بمانند. مصوبه شورای عالی اداری به منظور افزایش ۳۰ درصدی پستهای مدیریتی  فرصتی برای ارائه توانمندی های بانوان است.

استفاده از بانوان در پست های مدیریتی تحقق برابری شغلی است البته تحقق حقوق بانوان در جامعه به معنی تضییع حقوق مردان و کودکان نیست و مهم ترین خواسته امروز ما در بحث بانوان تحکیم بنیان خانواده و سپس حضور اجتماعی ارزشمند است.

حالا که بخش اعظم  جمیعت شاغلین کشور را زنان تشکیل می دهند پس می توانند حدود یک سوم جایگاه های مدیریتی را نیز کسب کنند و در این خصوص اعتماد اولین قدم برای تحقق این امر است و باید این آموزش به مدیران داده شود که به زنان توانمند و مستعد اعتماد کنند و به آنان فرصت دهند تا بتوانند قابلیتهای مدیریتی خود را به اثبات برسانند.

قدس آنلاین: یعنی آیا درصد در شرایطی که ممکن است مدیر زن کافی نداشته باشیم درست است؟

طهماسبی :  تاکنون از ظرفیت ها و پتانسیل های زنان جهت تصدی پستهای مدیریتی و موقعیتهای تصمیم سازی و تصمیم گیری های سازمانی کمتر استفاده شده ودگرگونی وتحول در ساختار مدیریتی بانوان در سازمانها به کندی انجام شده است.

 البته ممکن است در تعدادی از دستگاهها به دلیل نبود بستر سازمانی و اجتماعی مناسب فضا وفرصتی جهت توانمند سازی بانوان وجود نداشته است.

در شرایطی که می دانیم ۶۵ درصد از دانشجویان کشور را خانمها تشکیل می دهند ودرصد بالایی از بانوان شاغل در دستگاههای اجرایی دارای مدرک دانشگاهی و تحصیلات بالاتر از کارشناسی هستند دربسیاری از سازمانها امکان حضور بانوان در پستهای مدیریتی بیش از ۳۰ درصد هم وجود دارد مانند کمیته امداد امام (ره)، بهزیستی، آموزش و پرورش، فرهنگ وارشاد و دستگاههای مرتبط با سلامت ودرمان. ارتقاء شغلی زنان بدون نگاههای جنسیتی، رسیدن به جایگاه های مدیریتی و الزام مدیران برای استفاده از معاونین زن می تواند در این مهم تاثیر گذار باشد.

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: افزایش مدیران زن بانوان و خانواده استانداری بانوان در پستهای مدیریتی استفاده از بانوان جایگاه های مدیریتی پست های مدیریتی بیشتر از مردان تشکیل می دهند بانوان در پست قدس آنلاین مدیران زن ۳۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۳۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

دیگر خبرها

  • حجاب؛ قدرت زن ایرانی
  • عکس| تصمیم عجیب سازمان لیگ درباره زنان هوادار تراکتور
  • عکس| ورود زنان تراکتوری به استادیوم ممنوع شد
  • ورود زنان تراکتوری به استادیوم ممنوع شد
  • حضور زنان در ورزشگاه یادگار تبریز ممنوع شد
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • برخی ساختارها در حوزه جوانی جمعیت رفع شود
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • میزبانی دانشگاه آزاد از تیم ملی هاکی زنان
  • توجه به مشاغل خانگی یکی از ظرفیت‌های تحقق شعار سال است