Web Analytics Made Easy - Statcounter

برون سپاری مدیریت و راهبری مجتمع و معادن تابعه:

در سال 1393 شرکت اقدام به تدوین و پیاده سازی استراتژی ها و سیاست های اجرایی جدید نمود و با هدف تهیه و تولید انواع مواد معدنی مورد نیاز کشور و توسعه پایدار بخش معدن در مناطق کمتر توسعه‌یافته و جهت استفاده از توان بخش خصوصی، برون سپاری مدیریت و راهبری مجتمع‌های تابعه خود را به فعالان و سرمایه‌گذاران بخش، هدف‌گذاری نمود و در همین راستا مجتمع‌های فروکروم جغتای، نفلین سینیت کلیبر، سرب نخلک، فسفات اسفوردی، سنگ‌آهن جلال آباد، سنگ‌آهن گل‌گهر، کک سازی زرند و سنگ آهن سیرجان در قالب قراردادهای بلند مدت به فعالان و سرمایه‌گذاران واگذار نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال جاری نیز راهبری مجتمع پتاس خور و بیابانک به بخش خصوصی واگذار شده است.

اجرای سیاست واگذاری و برون سپاری مدیریت و راهبری مجتمع ها به بخش خصوصی منجر به افزایش تولید شده و این رشد تولید از انجام سرمایه گذاری های جدید، اصلاح خطوط و ... محقق شده است.

افزایش اشتغال یکی از نتایج مثبت در واگذاری مجتمع های تابعه ایمپاسکو می‌باشد، به طور مثال قبل از واگذاری مجتمع سرب نخلک به بخش خصوصی 150 نفر در مجتمع سرب نخلک مشغول به کار بود، در حالیکه بعد از واگذاری شاهد جهشی بیش از 2 برابر در تعداد نیروی شاغل در این مجتمع هستیم.

توسعه عملیات اکتشافی در پهنه های کشور:

با واگذاری مجتمع های تابعه به بخش خصوصی، تمرکز شرکت بر اکتشاف پهنه‌های اکتشافی کشور متمرکز شد. این شرکت طی سال های 97 تا 98 موفق به دریافت 33 پروانه اکتشاف در استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، همدان و آذربایجان شرقی شده که در دست اقدام و تکمیل مطالعات اکتشافی است.

تا پایان دی ماه سال جاری، 13 پهنه اکتشافی به مساحت 27 هزار کیلومتر مربع خاتمه یافته است. این پهنه‌ها در استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، مازندران، سیستان و بلوچستان، کرمان و زنجان واقع شده‌اند.

در حال حاضر، 11 پهنه به مساحت 36 هزار کیلومتر مربع، در مراحل پایانی تنظیم گزارش نهایی و ارسال به سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت است.

در سال 98، 10 پهنه اکتشافی به مساحت 53 هزار کیلومتر مربع از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در استان‌های کهکیلویه و بویراحمد، اصفهان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، قزوین، گیلان، فارس، خراسان رضوی و جنوبی و چهارمحال و بختیاری دریافت شده که با برگزاری مناقصه های مربوطه، مشاوران این پهنه‌ها مستقر و مشغول فعالیت هستند.

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تا پایان آبان ماه سال جاری 30 هزار متر حفاری در بخش های زغال سنگ، سنگ آهن و پلی متال انجام داده است. در بخش زغال سنگ، برنامه حفاری 100 درصد محقق شد.

طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس:

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به نمایندگی از ایمیدرو برای اجرای طرح احیاء، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس به عنوان یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی در سال 98، فعالیت خود را در 4 حوزه بسیج کمک‌های دولت برای راه اندازی طرح، شناسایی سرمایه‌گذاران، شناسایی سرمایه پذیران و دارندگان مجوزهای محدوده‌های معدنی و همکاری انجمن‌ها و تشکل‌ها متمرکز کرده است.

در بخش معادن کوچک مقیاس تاکنون 133 معدن در مسیر فعال سازی قرار گرفته، 32 معدن فعال شده، همچنین در 473 معدن بررسی‌های کلینیکی از قبیل شناخت مشکلات موجود در معدن و عارضه یابی صورت گرفته است.

دستاوردهای طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس شامل موارد زیر می باشد:

*آمایش به روز، دقیق و جامع از معادن کوچک مقیاس کشور به تفکیک استانی

*ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی مانند ایمیدرو، معاونت معدنی وزارت صمت و سازمان صمت استان‌ها، صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، سازمان نظام مهندسی معدن، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، خانه معدن، انجمن‌ها و تشکل‌های ملی و استانی و ...

*همکاری گسترده با انجمن‌ها و بنگاه‌های بخش خصوصی در تصمیم سازی و عملیات طرح

*همکاری و حمایت در ایجاد و توسعه بیش از 8 استارتاپ تخصصی معدن و صنایع وابسته

*ایجاد شفافیت و اطلاع رسانی گسترده تمامی فعالیت‌ها به منظور ایجاد فرصت برابر برای تمامی بنگاه‌های تولیدی بخش معدن

*حمایت از تولیدات دانش بنیان با انجام پروژه‌های پژوهشی و هم چنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی در این زمینه

فعالیت های پژوهشی:

واحد پژوهش شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال 98 موفق به انعقاد 6  قرارداد جدید پژوهشی در زمینه فناوری‌های جدید در بخش معدن و 12 تفاهمنامه پژوهشی و آموزشی با دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی شده است. همچنین در سال جاری 5 طرح پژوهشی با اثربخشی بالا با موفقیت به پایان رسیده که 2 مورد آن با موفقیت اجرایی و مابقی در حال برنامه ریزی برای اجرای صنعتی می‌باشد.

با توجه به سیاست حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی در زمینه‌های فناوری‌های بخش معدن، از ابتدای سال 98 تاکنون 15پایان‌نامه دانشجویی در موضوعات مورد نیاز شرکت مورد حمایت قرار گرفته است.

چشم انداز شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران:

براساس چشم انداز تعریف شده، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تا سال 1404 از طریق هم افزایی با بخش خصوصی توانمند، به یک شرکت معدنی مرجع در اکتشاف، یک شرکت کارآمد در استخراج و فرآوری و یک شرکت نوآور در توسعه مواد معدنی در کشور تبدیل خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت معدن محصولات معدنی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ایمپاسکو فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران هزار کیلومتر مربع سرمایه گذاران واگذاری مجتمع بخش خصوصی انجمن ها فعالیت ها بخش معدن مجتمع ها سال جاری سرب نخلک یک شرکت پهنه ها سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۵۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید

اکبر ابدالی ، گفت: با اکتشاف‌های صورت گرفته طی سه‌سال اخیر و تا عمق ۸۵۰ متری، این ظرفیت مهم شناسایی شد که به طور حتم نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های معدن در سطح استان و کشور خواهد داشت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم  افزود: ونارچ بزرگترین معدن منگنز کشور است که عمده نیاز منگنز کارخانه‌های فولاد کشور را تامین می‌کند، به همین علت هر گونه کشف ذخایر جدید در این معدن در زنجیره توان تولید فولاد کشور به عنوان یک محصول مهم و راهبری نقش دارد.

او ادامه داد: با تلاش کارشناسان و متخصصان حوزه معدن استان و کشور، اکتشافات سایر مواد معدنی از قبیل سرب، روی و آهن و مس نیز در این معدن با جدیت ادامه دارد.

گفتنی‌است ۲۱۲ پروانه در بخش معادن استان موجود که ۱۴۳ فقره از این پروانه‌ها دارای بهره‌بردار است و فعالیت‌های معدنی در محدوده تعیین شده آن صورت می‌گیرد.

بیش از ۲۴ نوع ماده معدنی درقم وجود دارد؛ اکثر مواد معدنی استان مصالح ساختمانی همچون گچ، آهک، سنگ لاشه و شن و ماسه است، پس از آن معادن نمک، سنگ ساختمانی و معادن فلزی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

از جمله موارد مورد توجه در گسترش فعالیت‌های معدنی در قم، ایجاد واحد‌های فرآوری در کنار معادن استان است که هم ارزش افزوده بیشتر در فعالیت‌های معدنی را به دنبال دارد و هم موجب افزایش فرصت‌های شغلی در این بخش مهم اقتصادی می‌شود.

لازم به توضیح است بهره‌برداران معادن درصدی از فروش ماده معدنی خود را از حدود ۲ تا ۱۲ درصد را تحت عنوان حقوق دولتی به دولت باز می‌گردانند.

این حقوق دولتی درموارد مختلفی همچون اصلاح جاده‌هایی که درمسیر معادن است، عمران مناطقی که معادن در آن قرار گرفته‌اند، اصلاح و بازسازی محیط پس از پایان فعالیت معادن و نیز توسعه فعالیت‌های معدنی به کار گرفته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • بالاترین میزان تولید مواد معدنی در مجتمع سرب و روی مهدی آباد
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • تولید ۴۴ هزار قالب جدول بتنی در شهرداری قم / خودکفایی در تولید آسفالت شهری
  • هدف‌ شرکت توسعه نیشکر : تولید ۷۰۰ هزار تُن شکر
  • ◄ صادرات یک میلیون تن مواد معدنی به کشورهای حوزه خلیج فارس
  • ۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر در یک ماه نخست سال صادر شد
  • صادرات ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندرخمیر
  • صادرات بیش از ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندر چند منظوره خمیر