Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تجمع نیتروژن جامد در قلب پلوتون به وزش بادهای دائمی در دیگر بخش‌های سیاره مذکور انجامیده که نتیجه آن تغییر رنگ و تیره‌تر شدن دیگر بخش‌های پلوتون است.

اطلاعات مورد نیاز برای انجام این تحقیق با استفاده از فضاپیمای نیوهوریزون جمع آوری شده است. این فضاپیما در سال ۲۰۱۵ از کنار نپتون گذشت و توانست تصاویری استثنایی و بی سابقه از سطح سیاره مذکور تهیه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل گیری بخشی شبیه به قلب بر روی نپتون یک شگفتی منحصر به فرد درمیان سیارات منظومه شمسی است. این بخش از نپتون Sputnik Planitia نام گرفته است. سطح Sputnik Planitia به طور دائم در حال پاکسازی است و علت این مساله برخاستن دائمی نیتروژن مایع و گرم‌تر نسبت به محیط اطراف از زیر سطح این سیاره و جامدشدن آن در زمان رسیدن به سطح پلوتون است. این نیتروژن یخ زده و سفید رنگ به وزش بادهایی در محیط اطراف خود دامن می‌زند که سطح این بخش‌ها را تیره‌تر می‌کند.

گفتنی است که نیتروژن علاوه بر منطقه Sputnik Planitia پلوتون در جو نازک این سیاره هم وجود دارد و ریزش بلورهای آن در طول شب بر روی سطح نپتون باعث ایجاد یخبندان‌های نیتروژنی می‌شود.

کد خبر 4845404

منبع: مهر

کلیدواژه: منظومه شمسی ناسا فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری نانو تحقیقات علمی ویروس کرونا نوآوری شرکت دانش بنیان موبایل ماهواره گوگل فناوری فضایی امنیت اطلاعات سامسونگ اینترنت ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۶۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر اندازه سیاره زمین دو برابر بود چه می‌شد؟

 بسیاری از افراد، نقطه عطف پیشرفت بشر را گام نهادن نیل آرمسترانگ بر سطح ماه می‌دانند. اما دونالد پتیت (Donald Pettit)، فضانورد ناسا و مهندس شیمی مخالف این موضوع است. به گفته وی: «اولین نقطه عطف پیشرفت بشری خیلی قبل‌تر اتفاق افتاد؛ رسیدن به مدار زمین اولین قدم بزرگ انسان بوده است.»

به گزارش «زی‌سان» به نقل از راز بقا، رسیدن به مدار زمین، حدود ۴۰۰ کیلومتر آنطرف‌تر، برابر با نیمی از کل انرژی لازم برای رسیدن به سطح مریخ است. مسافت بین زمین و ماه تنها بخشی از مسافت لازم برای رسیدن به مدار زمین است. دلیل این امر شدت گرانش زمین است؛ و به گفته فیزیک‌دانان کمی سهل‌انگاری در این مسئله باعث سقوط سفینه فضایی می‌شود.

برای غلبه بر گرانش و بالا بردن راکت در فضا، هشتاد تا نود درصد از جرم راکت‌های فعلی صرف حمل سوخت می‌شود! طبق گفته پتیت، این بدان معنی است که نشستن در بالای یک راکت، خطرناکتر از نشستن بالای یک بشکه بنزین است. حمل سوخت توسط راکت همچنین باعث کمبود محل کافی برای غذا، کامپیوتر، آزمایشات علمی و فضانوردان می‌شود. با وجود این مشکلات، باید خود را خوش شانس بدانیم. به گفته پتیت: «اگر شعاع سیاره ما بزرگتر از این بود، شاید در یک نقطه از زمین راکت‌ها دیگر نمی‌توانستند از چنگ نیروی گرانش زمین بگریزند و سقوط می‌کردند.» سپس او با استفاده از معادله راکت چایکوفسکی، آن نقطه را محاسبه کرد.

فرض کنید راکتی با ۹۶ درصد سوخت و تنها ۴ درصد وزن داشته باشیم، همچنین سوخت را هیدروژن-اکسیژن در نظر بگیریم که هم اینک سوختی با بیشترین انرژی برای یک سفینۀ حامل انسان است. با قرار دادن این اعداد در معادله، می‌توانیم سرعت گریز محاسبه شده را به شعاع سیاره‌ای معادل ِ آن تبدیل کنیم. این شعاع گریز حدود ۹۶۸۰ کیلومتر است و از آنجایی که شعاع زمین ۶۶۷۰ کیلومتر است، در صورتی که سیاره ما ۵۰ درصد بزرگتر بود (با حفظ همان چگالی)، نمی‌توانستیم راکتی را به فضا بفرستیم.

گفته‌های پتیت نکات خوبی دارد. اول اینکه، با توجه به موفقیت آمیز بودن راکت‌ها، اما برای انتقال انسان به فضا چندان موفقیت‌آمیز نبوده است؛ و در صورت امکان، باید تکنولوژی‌های جدیدی برای نیل به این هدف بیابیم؛ که در برخی از روش‌ها و فیلم‌های علمی- تخیلی، پیشنهاد شده است. چند مورد از این روش‌ها هم آزمایش شده و به تفصیل شرح داده شده‌اند.

دوم اینکه، ایجاد پایگاه پرتاب در ماه ایدۀ جذابی است، زیرا سرعت گریز ماه تنها ۲۱.۳ درصد زمین است و نسبت به زمین، به هزینه و تکنولوژی کمتری نیاز دارد. بهره برداری سکوی پرتاب در ماه در حال حاضر شاید دور از ذهن باشد، اما با پیشرفت در پرینت‌های سه بعدی و پردازش بر روی مواد این سکو خیلی راحت‌تر می‌تواند ایجاد شود.

با این همه، برای ایجاد آن، باید بیشتر مواد لازم برای سفینه‌های خود را از خود ماه و یا اشیاء فضایی نزدیک به ماه مانند دنباله دار یا سیارک‌ها بدست آوریم. فرضیه دیگر این است که از ماه به عنوان یک “ایستگاه سوخت گیری” استفاده کنیم، چرا که می‌توان یخ‌های ذخیره در ماه را به سوخت هیدروژن-اکسیژن تبدیل کرد. طبق گفته‌های پتیت هم اینک گرانش زمین، ما را در خود محبوس کرده و تا به این لحضه تمامی فرضیه‌ها و راه‌حل‌های‌مان به نتیجه‌ای نرسیده است، با اینحال با پیشرفت تکنولوژی احتمال فرار از این حقیقت ِ دیرینه امکان دارد.

منبع: بیگ بنگ

tags # زمین سایر اخبار (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ آیا حیوانات هم از آمیزش جنسی لذت می‌برند؟ اگر ماه به زمین برخورد کند چه می‌شود؟ (عکس) انسان‌های امروز چقدر شبیه نئاندرتال‌‌ها هستند؛ از دماغ بزرگ تا کشیدن سیگار!

دیگر خبرها

  • کشف سیاره شگفت‌انگیزی که آب در آن می‌جوشد (فیلم)
  • ویدیو/ کشف سیاره شگفت‌انگیزی که آب در آن می‌جوشد
  • نفوذ زمینی‌ها به ماه و خورشید در سالی که گذشت
  • افزایش سرعت وزش بادهای شمالی در سیستان و بلوچستان
  • هشدار افزایش سرعت وزش بادهای شمالی در سیستان و بلوچستان
  • پیش‌بینی وضعیت هوای قزوین تا پایان هفته
  • بادهای شدید آسمان اصفهان را فرا می‌گیرد/ منتظر بارش‌های بهاری و رعدوبرق باشید
  • یک نظریه جنجالی؛ آیا زمین می‌تواند «تخت» باشد؟
  • اگر اندازه سیاره زمین دو برابر بود چه می‌شد؟
  • مدیریت ایمنی جاده‌های خراسان جنوبی اولویت اول استان است