Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-03-29@06:53:14 GMT

نقشه بدخواهان ایران، تحمیل انزوا به اقتصاد ماست

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۰۸۴۱۶

نقشه بدخواهان ایران، تحمیل انزوا به اقتصاد ماست

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، محمد نهاوندیان صبح امروز ۱۷ بهمن ماه در آیین افتتاحیه ساختمان جدید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک، ضمن اشاره به ایام الله دهه فجر با بیان اینکه دهه فجر فرصتی برای جشن گرفتن همت‌های بلند و هدف‌گیری خردمندانه است، اظهار کرد: اتاق بازرگانی تنها یک ساختمان نیست بلکه کانون هم‌اندیشی، همکاری و همدلی اقتصاد ایران است و قرار است در این ساختمان ازین پس سرود سازندگی و آینده نگری نواخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مفاهیم اسلامی تاکید بر همت بلند داشتن بوفور مشاهده می شود که این روزها هم روز همت‌های بلند است. در شرایط دشواری که بدخواهان ایران طی دو سال اخیر به اقتصاد ایران تحمیل کرده اند به خوبی بر همگان واضح است که نه تنها آنها در نقشه های خود موفق نشدند بلکه التهابات فرونشسته و تورم در حال طی کردن سیر نزولی است و تراز تجاری در ۱۰ ماهه سال جاری مثبت شده است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: افتتاح‌های مختلف و سرمایه گذاری های حوزه اقتصادی نشان از آن دارد که ایران متوقف شدنی نیست و این شعله خاموش نمی‌شود  امروز سیاست دولت، سیاست تسهیل و گشایش است.

نهاوندیان بیان کرد: امروز فضای تصمیم گیری کشور فضای توجه و اهتمام به نظرات بخش خصوصی و رفع مشکلات بخش خصوصی است به همین جهت آئین افتتاح ساختمان جدید اتاق بازرگانی اراک تنها یک افتتاح نیست بلکه آئین ترسیم مسیر همفکری بین سیاست گذار، فعال اقتصادی و اندیشمندان اقتصادی به عنوان یک مثلث توانمند است که این مثلث می تواند برکت افزای اقتصاد ایران باشد.

وی با اشاره به لزوم حراست از حق حضور و مشارکت در اقتصاد جهانی گفت: نقشه بدخواهان ایران، تحمیل انزوا بر اقتصاد ایران است و به هر صورتی باید این نقشه با شکست مواجه شود. شکوفایی اقتصادی ایران، بهبود زندگی نسل آینده و عزتمندی این سرزمین مرهون اعتلای حضور ایران در جامعه جهانی است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی به هیچ وجه برنامه انزوای اقتصادی نیست، بلکه به معنای افزایش توان اقتصاد ایران برای اثرگذاری و مشارکت دوسویه در اقتصادی جهانی است.

نهاوندیان با اشاره به هدف بدخواهان ایران برای محدود کردن تجارت ایران گفت: علاوه بر موفق نبودن این توطئه، شاهدیم که صادرات غیرنفتی ایران روند صعودی هم داشته است، البته موانعی در این مسیر وجود دارد که رفع این موانع باید مورد توجه باشد.

وی با بیان اینکه سیاست راهبردی ایران در مقابله با افرادی که قصد سنگ اندازی دارند، سیاست گشایش است، گفت: تسهیل و گشایش وظیفه سیاست گذاران و استفاده از این مسیر و ابتکار در گشایش راه های جدید وظیفه بنگاه های اقتصادی است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: در حرکت اقتصاد و سیاست نیازمند افزایش تعاملات بین المللی هستیم و نباید به هیچوجه به کسانی که به دنبال بستن مسیر ایران در روابط مختلف از جمله روابط بانکی، مالی، سرمایه گذاری و... هستند کمک کنیم.

نهاوندیان با بیان اینکه تحلیل های امکان سنجی در خصوص پروژه های مختلف اقتصادی ایران در مقایسه با دیگر بازارهای منطقه نشان از آن دارد که سرمایه گذاری در ایران سودآورتر و ماندگارتر است، گفت: با توجه به این ظرفیت برخی سودجویان قصد دارند با فضاسازی سیاسی، ریسک کار اقتصادی با ایران را بالا ببرند و در این شرایط می طلبد که مسیر فضای سیاسی را مساعدتر و مستعدتر از هرجا و هر زمان دیگر ثابت نگه داریم.

وی تاکید کرد: باید چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب را با افق روشنتر و درخشان تری نسبت به گذشته برای نسل آینده ترسیم کرد تا نسل آینده نیز بتواند با قدرت این مسیر را ادامه دهد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: دهه فجر اقتصاد مقاومتی محمد نهاونديان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا حاکمیت تغییر معناداری در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی ندهد مشکلات همچنان باقی است؛ بدترهم خواهد شد

آفتاب‌‌نیوز :

حسین علایی مهمترین وظیفه حاکمیت در بحث مشارکت مردم را ایجاد تغییرات اساسی در قوانین و مقررات انتخاب می داند و می گوید حاکمیت می تواند با حذف نظارت استصوابی و قرار دادن شورای نگهبان به عنوان مراقب و ناظر بی طرف انتخابات به برگزاری بانشاط و پرشور کمک کند.

از علایی درباره پیام آراء باطله در انتخابات می پرسیم، او با بیان اینکه ۳ نوع آراء باطله در این انتخابات وجود داشت، می گوید؛«آرایی که بر آنها اسامی مختلفی از خدا و پیامبر و ائمه معصومین گرفته تا اسامی زندانیان سیاسی و محصورین و افراد مورد علاقه رأی دهندگان و نیز قیمت کالاها نوشته شده است که آنهم می تواند اعتراض به وضع موجود کشور باشد.»

بخش هایی از گفت و گوی علایی را در ادامه می خوانید:

از آنجا که در ایران احزاب قوی و ریشه دار و پاسخگو وجود ندارند، لذا در ایام انتخابات، گروه های یک بار مصرف و جریاناتی بوجود می آیند تا بتوانند نامزدهای خود را به مجلس بفرستند. این گروه ها معمولاً پس از اعلام نتایج انتخابات، ناپدید می شوند تا پاسخگوی عملکرد خود نباشند.

از طرفی تلاش حاکمیت برای کنار زدن احزاب، گروه ها و جریانات مستقل، موجب شده که تا حدودی رقابت بین جریانات خودی بوجود آید و تعداد زیاد نامزدهای همسو، باعث شده تا فهرست های مختلفی برای انتخابات منتشر شود.

بنابراین می توان گفت که عملاً اجازه رقابت بین گروه های موجود در طیفی که خودی پنداشته می شوند، داده شده است و آنها برای کسب کرسی های مجلس در تلاش بوده اند.

فعلاً که انتخابات تمام شده است، ولی چند گروه شدن یک اردوگاه سیاسی، تصور رقابت را در افکار عمومی بوجود می آورد و این امر برای برگزارکنندگان انتخابات که می خواهند از نتایج آن مطمئن باشند، چیز مطلوبی است.

رهبران جریانات سیاسی تا حدودی مشخص هستند، ولی عدم امکان فعالیت احزاب قوی در کشور، موجب شده تا تصور شود که برخی گروه ها و جریانات نوظهور فاقد رهبری هستند.

برای به صحنه آمدن جدی اکثریت مردم در انتخابات، باید شرایطی بوجود آید که هر فردی احساس کند که اگر در انتخابات شرکت نکند، به شدت ضرر خواهد کرد و زیان خواهد دید و ممکن است کسانی را که نمی پسندد در مصدر قدرت قرار گیرند.

بنابراین مهم ترین کاری که حاکمیت باید انجام دهد این است که در قوانین و مقررات انتخاب، تغییراتی اساسی بوجود آورد به گونه ای که مردم واقعاً احساس کنند که یک انتخابات آزاد، سالم و رقابتی برگزار خواهد شد.

با چنین تغییراتی مردم احساس خواهند کرد که سرنوشت آینده کشور به دست خود آنهاست. آنها هستند که می توانند با شرکت در انتخابات، دولت و مجلس و خبرگان و رهبری مورد نظر خود را تعیین کنند و ایران را به سمت توسعه همه جانبه جلو ببرند و جایگاه برجسته ایران را در آینده جهان تعیین کنند. آنگاه اگر انتخاب های خوبی انجام ندهند، مسئول عقب ماندگی کشور نیز خودشان هستند.

لذا حاکمیت می تواند با حذف نظارت استصوابی و قرار دادن شورای نگهبان به عنوان مراقب و ناظر بیطرف انتخابات به منظور جلوگیری از مداخله احتمالی دولت در گزینش مردم، کمک بزرگی به برگزاری بانشاط و پر شور انتخابات های آینده کند.

معمولاً در هر انتخاباتی در هر کشوری تعدادی آرای باطله وجود دارد. اما برداشت عمومی این است در انتخابات اسفند ماه ۱۴۰۲، تعداد آرای باطله نسبت به انتخابات های قبلی بیشتر شده است.

اما آنچه تا کنون از محتوای آراء باطله منتشر شده این است که تقریباً سه نوع آراء باطله در این انتخابات وجود داشته است.

۱- آراء سفید که به مفهوم آنست که رأی دهنده گان هیچ یک از نامزدهای موجود را دارای صلاحیت مورد نظر خود برای انتخاب کردن نمی دانسته اند.

۲- نوشتن اسم نامزدهای رد صلاحیت شده بر روی برگه های رأی، که به مفهوم اعتراض به رد صلاحیت های گسترده نامزدها توسط وزارت کشور و شورای نگهبان است.

۳- آرایی که بر آنها اسامی مختلفی از خدا و پیامبر و ائمه معصومین گرفته تا اسامی زندانیان سیاسی و محصورین و افراد مورد علاقه رأی دهندگان و نیز قیمت کالاها نوشته شده است که آنهم می تواند اعتراض به وضع موجود کشور باشد.

سالهاست که ایران با سه چالش بسیار اساسی و مهم مواجه است:

۱- مشکلات مربوط به سیاست خارجی و روابط بین المللی

۲- مشکلات ناشی از سیاست های نادرست و غلط اقتصادی

۳- مشکل ناشی از وجود بعضی از وزرا، مسئولین و مدیران کارنابلد، سیاسی و کم تجربه و غیرحرفه ای

تجربه ده ها سال گذشته نشان داده است که سیاست خارجی ایران نتوانسته است مشکلات روابط بین المللی ایران را حل کند. به طوری که بسیاری از قدرت های غربی، دشمن ایران هستند و روابط ایران با بسیاری از کشورهای دنیا دچار تنش و نارسایی است.

از طرفی ایران رابطه مناسبی هم با سازمان های بین المللی و موسسات جهانی ندارد و در مجامع بین المللی هم حضور چندانی ندارد.

همین امر باعث شده تا ایران نتواند از فرصت های بین المللی و از فناوری های پیشرفته و از بازارهای مالی و سرمایه گذاری های بین المللی برای توسعه کشور استفاده کند.

از طرفی تداوم تورم های دو رقمی و گران شدن دائمی اقلام مصرفی مردم، بیانگر آنست که سیاست های اقتصادی اتخاذ شده، ناکارآمد بوده اند. سیاست های اقتصادی چند دهه اخیر نه تنها باعث عقب افتادن ایران از توسعه کشور شده است، بلکه مردم همواره با مشکلات معیشتی مواجهند.

مردم هر روز نگران افزایش قیمت مرغ، گوشت و سایر ارزاق خود هستند و دولت به جای اتخاذ سیاست های منطقی برای افزایش تولید مولد در کشور، تنها چاره کار را در زمان های بحرانی به واردات کالاهای مختلف از کشورهای خارجی می داند.

بنابراین تا حاکمیت یک تغییر معنادار در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی و سیاست داخلی و نحوه انتخاب مدیران خود ندهد و شیوه حکمرانی خود را در حوزه های مختلف عوض نکند، مشکلات همچنان باقی خواهند ماند و هر روز بدتر از دیروز خواهد شد.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • تا حاکمیت تغییر معناداری در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی ندهد مشکلات همچنان باقی است؛ بدترهم خواهد شد
  • منوچهر متکی: دولت باید اقتصاد را رها کند
  • گیر و گور اقتصاد ایران چیست؟
  • «جهش تولید با مشارکت مردم» منشور عملی ملت ایران است
  • وجود موریانه های بی صدا در اقتصاد ایران
  • تحقق جهش تولید با تداوم سیاست تثبیت اقتصادی
  • مسیر تولید برای مردم هموار شود/ مخاطب شعار سال قشر خاصی از جامعه نیست
  • کارشناس اقتصادی: سیاست‌های اقتصادی دولت آثار ویران‌کننده‌ای خواهد داشت (فیلم)
  • جهش تولید برای ایران قوی / مردم را چگونه مشارکت دهیم؟
  • تعاون، کلید واژه تحقق شعار سال ۱۴۰۳