Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-24@08:29:47 GMT

۱۱ راه کنترل اشتهای کاذب

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۱۱۸۹۲

۱۱ راه کنترل اشتهای کاذب

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از بیتوته، در بدن ما هورمون‌های خاصی وجود دارد که، همانطور که دانشمندان ثابت کرده اند، مسئول اعتیاد هستند. پرخوری نیز یک اعتیاد است، از آنجا که برخی از افراد می‌توانند کنترل کمی کنند که چه چیزی و چه مقدار غذا می‌خورند، این نه تنها منجر به چاقی می‌شود، بلکه به برخی از اختلالات روانی نیز می‌انجامد، مانند پرخوری و حتی افسردگی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در ادامه توصیه‌های خوبی از متخصصان تغذیه برای مبارزه با اعتیاد به مواد غذایی برای شما جمع آوری کرده ایم.

غذا‌های فرآوری شده و شیرین کننده‌ها را با گزینه‌های مغذی جایگزین کنید:

بسیاری از محققان می‌گویند محصولاتی که حاوی مقادیر زیادی قند، شیرین کننده‌های مصنوعی و چربی‌ها هستند با ایجاد واکنش‌های شیمیایی در بدن باعث اعتیاد می‌شوند. غذا‌های فرآوری شده اکثراً همه آن‌ها را شامل می‌شوند، به همین دلیل خرید کالا‌های سالم مهم است. برای سهولت کار، قبل از خرید، لیستی تهیه کنید تا بتوانید از روی آن خرید کنید و خرید‌های غیر منتظره‌ای انجام ندهید.

سهم خود را کنترل کنید:

اگر نمی‌توانید غذای ناسالم را به طور کامل از منوی خود حذف کنید، متخصصان تغذیه می‌گویند که با خوردن تنها مقدار مشخصی از آن، می‌توانید اعتیاد خود را به آن کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید چیپس بخورید، هفته‌ای یکبار کوچکترین بسته را خریداری کنید.

وعده‌های غذایی سالم و منظم داشته باشید:

اگر می‌توانید نیاز‌های غذایی خود را از طریق وعده‌های غذایی متعادل برآورده کنید، می‌توانید هوس خود را نسبت به محصولات خاص کاهش دهید. همه ما شنیده ایم که صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است. علاوه بر این، برخی از متخصصان بهداشت روان می‌گویند اگر شما غذای سالم را در ابتدای روز انتخاب کنید، به طور کلی در ترکیب استراتژی‌های سالم در روال شما نقش دارد.

عادات اجتماعی خود را تغییر دهید:

متخصصان معتقدند، دقیقاً مانند افراد با اعتیاد دیگر، معتادان به مواد غذایی باید چرخه را بشکنند. تغییر روال روزمره می‌تواند برای رهایی از عادات غذایی ناخوشایند شما کمک شایانی کند. سعی کنید بیشتر وقت خود را صرف فعالیت‌هایی کنید که شامل غذا خوردن نیست. به عنوان مثال، به جای بیرون رفتن با دوستان برای شام، می‌توانید به تماشای یک فیلم بروید.

هنگام غذا خوردن روی یک میز بنشینید، روی غذا تمرکز کنید و به آرامی بجوید:

هورمون‌های ما وظیفه کنترل اشتها و دریافت کالری ما را بر عهده دارند و حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا آن‌ها سیگنال‌ها را به مغز ارسال کنند و این که شما در حال حاضر پر هستید؛ بنابراین کند کردن سرعت احتمال پرخوری و افزایش وزن را به شدت کاهش می‌دهد.

به خوردن احساسی توجه کنید:

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که خوردن زیاد در حالی که ناراحتی یا استرس دارند می‌تواند به شما کمک کند. اما این تنها میل مواد غذایی شما را افزایش می‌دهد و هیچ ارتباطی با حل مسئله ندارد. در مرحله اول، خوردن عاطفی بیشتر با انتخاب‌های غذایی ناسالم مانند آب نبات، شیرینی و پیتزا و ... همراه است. با یافتن راه‌های سالم برای مقابله با استرس می‌توانید از این امر جلوگیری کنید. مراقبه، یوگا، ورزش، صحبت با یک دوست و حتی خواندن و تماشای سریال‌های تلویزیونی، اگر به طور مرتب انجام شود، می‌تواند به شدت در کاهش استرس شما کمک کند، همچنین به شما در کاهش وزن کمک می‌کند.

از خوردن کافئین خودداری کنید:

خواب خوب برای سالم ماندن و مقابله با استرس‌های روزمره بسیار مهم است و کافئین، محرک بودن، می‌تواند خواب مورد نیاز شما را مختل کند. علاوه بر این، همانطور که تحقیقات نشان می‌دهد، بین کمبود خواب و افزایش وزن ارتباط وجود دارد؛ بنابراین کاهش میزان مصرف کافئین می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند.

وعده‌های غذایی را در خانه بپزید:

غذا خوردن در خانه برای شما سالم‌تر است، زیرا همانطور که کارشناسان می‌گویند کنترل بسیار بیشتری به شما می‌دهد. وقتی دقیقاً می‌دانید چه مقدار نمک، شکر یا چربی وارد غذای شما می‌شود.

با پاداش‌هایی که از آن لذت می‌برید، پیشرفت‌های خود را تصدیق کنید:

به عنوان مثال، می‌توانید بعد از یک هفته ورزش منظم، به خود یک ماساژ یا هر چیز دیگری که واقعاً از آن لذت می‌برید پاداش دهید. یا، هدفتان را غذا خوردن سالم به مدت یک ماه تعیین کنید و سپس آن را با یک تعطیلات آخر هفته در کنار دوستانتان که از آن‌ها لذت می‌برید جشن بگیرید. کارشناسان معتقدند که این نوع سیستم پاداش واقعاً به غلبه بر اعتیاد به مواد غذایی کمک می‌کند.

مراقب بدن خود باشید:

مطالعات نشان می‌دهد که ماساژ می‌تواند بخش مهمی از برنامه کاهش وزن شما باشد. به عنوان مثال، یک ماساژ سوئدی برای گردش خون و ماهیچه‌ها بسیار مناسب است، روی نواحی مشکل ساز بدن تأثیر می‌گذارد و باعث بهبود احساس عمومی شما می‌شود. همچنین می‌توانید از کرم‌های مخصوص برای ماساژ خود در قسمت‌های مشکل دار مانند شکم، پا‌ها و باسن استفاده کنید.

به دنبال کمک حرفه‌ای باشید:

مقابله با اعتیاد به مواد غذایی می‌تواند مشکل باشد، بنابراین هرگز از درخواست کمک احساس بدی نکنید. اگر فکر می‌کنید اختلال خوردن دارید، سریعاً با پزشک صحبت کنید. درمان این اختلالات اغلب شامل درمان، گروه‌های حمایتی و برخی دارو‌ها نیز می‌باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رژیم غذایی کاهش وزن لاغری اشتهای کاذب عادات غذایی پرخوری اعتیاد به مواد غذایی وعده های غذایی عنوان مثال لذت می برید غذا خوردن کاهش وزن شما کمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۱۱۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهرداد شریفی گفت: طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی و کیفیت مواد غذایی عرضه شده در بیش از ۵۰ هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از اولویت‌های معاونت بهداشت این دانشگاه است.

وی افزود: به همین منظور در ماه‌های اخیر گام‌های بسیار موثری برای رفع کمبود‌های موجود در حوزه بازرسی مهندسان سلامت محیط مراکز بهداشت شهرستان‌ها توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز برداشته شده است.

شریفی ادامه داد: در این خصوص با صرف هزینه یک میلیارد تومان در ماه‌های قبل نسبت به خرید تجهیزات آزمایشگاه‌های آب‌شناسی از قبیل؛ اتوکلاو، فور، کدورت‌سنج و بن ماری برای ۲۳ شهرستان زیر پوشش این دانشگاه اقدام شد.

معاون اجرایی بهداشت خوزستان اضافه کرد: در ادامه در روز‌های آینده با اختصاص یک میلیارد تومان دیگر نسبت به خرید دستگاه‌های پرتابل سنجش کیفی آب آشامیدنی شامل کیت‌های پرتابل کلرسنجی و قرص‌های سنجش کلر باقیمانده آب (DPD)، پودر و قرص‌های پرکلرین، حلال‌ها و محیط‌های کشت میکروبی مورد نیاز آزمایشگاه آب‌شناسی و همچنین دستگاه‌های پرتابل سنجش قطبیت روغن و دماسنج و اندیکاتور‌های سنجش بارمیکروبی سطوح در کارگاه‌های تولید و فراوری مواد غذایی اقدام شد.

وی هدف از این اقدامات را افزایش سطح پوشش و تقویت نظارت به موقع و فوری بهداشتی بر تاسیسات آبرسانی و تصفیه‌خانه‌های آب، شبکه‌های توزیع آب شهری و روستایی و همچنین کنترل بهداشتی مواد غذایی در سطح عرضه برشمرد.

شریفی می گوید: با این اقدامات صورت گرفته امیدواریم مخاطرات در این حوزه‌ها شناسایی و با همکاری متولیان مربوطه خطری متوجه سلامت جامعه نشود.

وی افزود: ۳۸۰ مهندس بهداشت محیط در ۲۳ شهرستان زیر پوشش این دانشگاه در نوبت‌های صبح و عصر در قالب اجرای طرح تشدید بازدید از مراکز تهیه و توزیع و اماکن عمومی و کنترل کیفی آب آشامیدنی از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ عصر در قالب تیم‌های بازرسی ثابت و سیار در حال انجام وظیفه است.

شریفی ادامه داد: رعایت نکردن موازین بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی خط قرمز مرکز بهداشت است و با کسانی که سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازند به هیچ وجه مماشات به عمل نمی‌شود.

وی اضافه کرد: بر اساس قانون ماده ۱۳ مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب مجلس شورای اسلامی از طریق مراجع قضایی پیگیری‌های لازم برای برخورد با متخلفان بهداشتی شده و در صورت عدم توجه به اخطار بهداشتی مراکز و اماکن نامبرده پلمب خواهند شد.

دیگر خبرها

  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود
  • با مصرف این غذاها از شر حشرات در فصل تابستان خلاص شوید!
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد
  • شام لاکچری فضانوردان آپولو ۸ چه بود؟ (+عکس)
  • ویژگی‌های یک بشقاب غذای سالم
  • خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!
  • زنگ سلامت در مدارس شهرستان بن به صدا درآمد