Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-23@07:42:37 GMT

کندن جوش چه عواقبی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۹۹۹۰

یک متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: کندن جوش اختلالی است که بیشتر در بانوان رخ می‌دهد و ممکن است به علت شرایط گوناگون رخ دهد. ناطقان: هدی عین اللهی متخصص پوست، مو و زیبایی درباره کندن جوش گفت: کندن جوش و زخم در زمان استرس می‌تواند یک سیستم دفاعی مانند راه‌های تخلیه خشم درونی و اضطراب فرد باشد. این کاهش اضطراب و تخلیه خشم، سبب می‌شود تا فرد در دراز مدت این رفتار بد را حتی برای تجربه‌های استرس‌زای معمولی در زندگی روزمره نیز به کار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: کندن جوش صورت یا دیگر نواحی بدن کنشی است که تقریبا همه ما با آن روبرو بوده و یا حداقل در اطرافیان خود مشاهده کرده‌ایم، ولی این کنده کاری‌ها موجب بدتر شدن و عمیق‌تر شدن جوش‌ها و پدید آمدن جوشگاه‌ها یا اسکار‌های بد شکل‌تر می‌شود.

عین اللهی با اشاره به توجیه رفتار عده‌ای برای طبیعی جلوه دادن کندن جوش، اظهار کرد: افرادی که در هنگام صحبت با دیگران مدام در حال کندن جوش صورت، زخم دست، پوسته گوشه ناخن و یا پوست لب‌شان هستند هنگامی که به صورت ناگهانی متوجه می‌شوند به پوست خود آسیب رسانده اند معمولا با گفتن جملاتی شبیه «ای بابا حواسم نبود، مدتی هست که این جوش اذیتم می‌کند» قصد خلاص کردن خود از این وضعیت بحرانی را دارند.

این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به غیر طبیعی بودن کندن جوش صورت، گفت: کندن یا ترکاندن جوش صورت امری طبیعی است، اما تکرار کردن آن به خصوص در بانوان به یک رفتار نا به هنجار تبدیل می‌شود.

عین اللهی در ادامه افزود: در صورتی که از روی عادت رفتاری وقت خود را صرف کندن جوش و زخم پوست کنیم، پس از بهبودی محل مورد نظر مجدد این رفتار را تکرار کرده و برای تسکین آن از کرم و یا نرم‌کننده استفاده کنیم در حقیقت به «اختلال کندن پوست» مبتلا شده‌ایم. این اختلال در ظاهر ساده و عادی به نظر می‌رسد، اما درمان آن بسیار دشوار است؛ چرا که در طبقه‌بندی «اختلالات وسواسی» قرار گرفته و روانشناسان به آن «اختلال وسواس جبری» می‌گویند.

این متخصص پوست، مو و زیبایی تصریح کرد: «اختلال وسواس جبری» نسبت به اختلالات دیگر روانشناختی، کمتر شناخته شده است، اما میزان شیوع آن در میان افراد به خصوص زنان و دختران جوان بالاست.

عوامل موثر در بروز «اختلال کندن جوش و پوست»

عین اللهی درباره دلایل به وجود آمدن «اختلال کندن جوش و پوست»، گفت: بر اساس یافته‌های دانشمندان عوامل ژنتیکی و حساسیت‌های عاطفی باعث بروز «اختلال کندن جوش و پوست» می‌شوند و در صورتی که احساسات و عواطف فرد از سوی خانواده به درستی تامین نشده باشد او می‌کوشد تا با کندن جوش‌های صورت کمبود عاطفه را در خود رفع کند.

این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به درمان «اختلال کندن جوش»، اظهار کرد: «اختلال کندن جوش» در مقابل درمان مقاوم است. اما می‌توان با مراجعه به روانشناس بالینی یا متخصص و با استفاده از روش‌های موثری مانند رفتاردرمانی این اختلال را درمان کرد.

عین اللهی در پایان گفت: شناخت و آگاهی نسبت به «اختلال کندن جوش» کمک بسزایی در جلوگیری از تکرار آن می‌کند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کندن ، جوش ، عواقب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کندن جوش عواقب متخصص پوست کندن جوش صورت عین اللهی مو و زیبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۹۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟

روانپزشک دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس مجموعه‌ای از افکار و یا تکانه‌های ناخواسته، مزاحم و تکراری است.

به گزارش مهر، مبتلایان به وسواس اضطراب‌های شدیدی را تجربه می‌کنند.

ردپای ژنتیک در اختلال وسواس

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که در بیشتر بیماری‌های مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می‌شودخاطرنشان کرد: علامت‌های ابتلا به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه ۲۰ آغاز می‌شود.

وی شیوع وسواس در بین زنان و مردان را یکسان عنوان کرد و گفت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می‌کنیم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماری‌های مرتبط مبتلا هستند. بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکن است این بیماری بیشتر و یا حادتر بروز پیدا کند.

آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی تقریبا منتفی است

وی آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی را تقریبا منتفی دانست و اضافه کرد: بروز رفتارهای وسواس گونه در سنین بالا می‌تواند متخصصان را به بیماری‌های ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند. تقریبا این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد ۵۰ ساله به طور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.

وی با اشاره به شایع‌ترین نشانه‌های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن‌های مدام یا وسواس شست وشو از بارزترین نشانه‌های رایج ابتلا به واسوس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: وسواس می‌تواند با نشانه‌های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکن است فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند به طور مثال فرد مدام با خود کلنجار می‌رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف‌های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله‌های روزمره با نشانه‌های ابتلا به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس‌های ناشی از نگاه و قضاوت دیگران از حد متعارف خارج شود و برای فرد اضطراب ایجاد کند می‌تواند از نشانه‌های رفتارهای وسواس گونه باشد.

وی یادآوری کرد: شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به وسواس، وسواس چک کردن و شست و شو است. همچنین نگرانی مدام از احتمال ابتلا به صدمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به وسواس باشد.

معتضدیان گفت: ترس بیش از حد ابتلا به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران و وسواس نظم و یا تقارن اشیاء از شایع‌ترین نشانه‌های اختلال وسواس است.

وسواس و ارتباط آن با مشکلات جسمی

وی با بیان این که وسواس علاوه بر این که بیماری مربوط به روان است، می‌تواند به جسم فرد مبتلا نیز صدمه وارد کند، ادامه داد: به طور مثال در مواردی دیده می‌شود که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد دچار آسیب می‌شود یا به عنوان مثال افرادی به دلیل ابتلا به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل دچار کمرد درد و آسیب به ستون فقرات خود شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه به درمان‌های متداول مبتلایان به وسواس اشاره کرد و گفت: درمان مبتلایان به وسواس معمولا درمان‌های توامان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمانبر است و نیاز به صبوری دارد.

کودکان خانواده‌های وسواسی در خطر ابتلا به این اختلال

وی تاثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و گفت: وسواس می‌تواند در خانواده‌هایی که رفتارهای وسواس گونه به صورت ژنتیکی وجود دارند، در کودک نیز از طریق یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه‌های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهم است؛ چون اگر فقط تاثیرات محیطی مد نظر باشد بعد از بهتر شدن شرایط این رفتارها از بین می‌رود.

معتضدیان در خاتمه با بیان این موضوع که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی قطعا زندگی کردن با وسواس زندگی زجر آوری است بنابراین باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سپاهان قافیه قهرمانی را باخته است/ دل کندن از مورایس راحت نیست
  • وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • دعوای ۲ مشتری نانوایی با کندن گوش
  • اختلال اضطراب اجتماعی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • چرا سخت و خسته از خواب بیدار می شوید ؟
  • تاثیر بی‌نظیر ماسک آب برنج در جوانی و شادابی پوست
  • درگیری خونین در صف بربری | کندن گوش پسر جوان به سبک تایسون
  • نفت آبادان، دل کندن سخت است! (عکس)
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟