Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی همت محمود نژاد» رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با درباره اجرای قانون حمایت از معلولان گفت: آنچه مسلم است، متاسفانه عدم تخصیص بودجه کامل برای اجرای قانون حمایت از معلولان باعث شده است که زندگی افراد دارای معلولیت با چالش مواجه شود.

وی با اشاره به مشکلات افراد دارای معلولیت در خصوص تامین وسایل توانبخشی ادامه داد: در حالی که گرانی وسایل توانبخشی در کشور بیداد می‌کند، سازمان برنامه و بودجه تنها ۵۰ درصد از بودجه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت را پرداخت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین با توجه به افزایش ۳ الی ۴ برابری قیمت‌های وسایل توانبخشی بر اثر تحریم‌ها و عدم تخصیص بودجه لازم، اجرای این قانون نتوانسته است، مشکلات افراد دارای معلولیت را برطرف کند.

رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران تصریح کرد: همچنین کمبود وسایل توانبخشی در بازار به طور محسوس افراد دارای معلولیت را رنج می‌دهد، در حالی‌که وسایل توانبخشی تولید کارخانه‌های داخلی استانداردهای لازم را برای پاسخگویی به نیازهای افراد دارای معلولیت ندارند. متاسفانه نبود وسایل توانبخشی و عدم ورود وسایل و تجهیزات توانبخشی نوین بر اثر تحریم نیز به شدت مشکلات افراد دارای معلولیت را دو چندان کرده است.

محمود‌نژاد با اشاره به کاهش فعالیت مراکز خصوصی گفت: واقعیت امر این است که به دلیل گرانی وسایل توانبخشی و افزایش هزینه‌های خدمات، معلولان دیگر قادر به استفاده از مراکز خصوصی نیستند و مراجعه معلولان به این مراکز به شدت کاهش یافته و همین موضوع هزینه‌های دفاتر توانبخشی را افزایش داده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه کارت‌های جدید سهمیه‌بندی بنزین معلولان آماده شده است، تصریح کرد: معلولانی که این کارت‌ها به دست‌شان نرسیده است، پیگیری کنند و قطعا به آنها نیز تحویل داده خواهد شد.

رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران گفت: برخی افراد همیشه در سخنرانی‌هایشان به گونه‌ای صحبت می‌کنند که مدافع افراد دارای معلول هستند، بدون اینکه کاری برای معلولان انجام دهند و علیرغم اینکه همایش‌های مختلفی از سوی سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و ایثارگران برگزار می‌شود، اما بزرگترین چالش فراروی افراد دارای معلولیت و بزرگترین دغدغه آنها همچنان عدم ظرفیت‌پذیری و مناسب‌سازی است.

محمود‌نژاد با بیان اینکه ظرفیت‌پذیری به دو صورت درون سقفی وبرون سقفی است، یادآور شد: ظرفیت پذیری درون سقفی، ظرفیت پذیری است که در داخل اتاق‌ها و داخل مبلمان ساختمان‌ها باید انجام شود، اما متاسفانه می‌بینیم، بسیاری از ساختمان‌ها وقتی ساخته می‌شوند به دلیل اینکه پایان کارهایی که شهرداری‌ها صادر می‌کند، بدون توجه به شاخص‌های پایان کار است، حقوق افراد دارای معلولیت رعایت نمی‌شود و ساختمان‌های جدید ساخته می‌شوند، اما افراد دارای معلولیت به سختی می‌توانند از آنها استفاده کنند، این در حالی‌است که در قانون حمایت از معلولان به صراحت ذکر شده است که شهرداری‌ها نباید برای هیچ ساختمانی پروانه پایان کار صادر کند مگر اینکه استانداردهای لازم مانند آلارم‌های ویژه نابینایان و ناشنوایان و ... را رعایت کنند.

وی ادامه داد: مشکلات برون سقفی نیز شامل عدم مناسب‌سازی پارک‌ها، وسایل حمل و نقل عمومی و ایستگاه‌های‌ مترو و اتوبوس است که متاسفانه هیچ‌گاه برای استفاده افراد دارای معلولیت رعایت نمی‌شود. همچنین یک نوع دیگری از دسترسی هم وجود دارد به نام دسترس بودن فضای مجازی برای افراد نابینا و ناشنوا که متاسفانه این دسترسی‌ها هم فراموش شده است.

رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران تصریح کرد: وقوع انواع حوادث مانند سیل، زلزله، بیماری‌های ژنتیکی از مواردی است که باعث ایجاد معلولیت می‌شود. همچنین در حال حاضر با افزایش سن امید به زندگی، سالمندی هم جزئی از معلولیت‌ها به حساب می‌آید بنابراین با توجه به مواردی که ذکر کردم ما سالانه با افزایش جمعیت افراد دارای معلولیت مواجه هستیم بنابراین برای ایجاد زندگی راحت برای این افراد نیازمند برنامه‌ریزی بلند مدت هستیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مشکلات افراد دارای معلولیت افراد دارای معلولیت قانون حمایت از معلولان وسایل توانبخشی ظرفیت پذیری ساختمان ها محمود نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۲۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳۰۰ قطعه زمین ویژه‌ طرح جوانی جمعیت در بیرجند آماده واگذاری است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی گفت: تعداد ۲۳۰۰ قطعه زمین ویژه‌ طرح جوانی جمعیت در بیرجند آماده واگذاری است؛ هزینه پروانه و عوارض ساختمانی به میزان ۱۰ درصد برای خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند زیر ۲۰ سال دارای تخفیف است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، حمیدرضا طالبی امروز _سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت_ در ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: سالمندی جمعیت عوارض و عواقب بسیاری دارد و حتی در سطح تهدیدی برای هر کشور و جامعه محسوب می‌شود.

وی با اشاره به فواید جوانی جمعیت و عواقب سالمندی در جامعه، ادامه داد: قانون جوانی جمعیت در کشور مصوب و ابلاغ شده، لذا از همه دستگاه‌های اجرایی شامل این قانون انتظار می‌رود قانون جوانی جمعیت را به درستی اعمال کنند.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: چنانچه هنوز آئین‌نامه و ابلاغی ذیل این قانون از سوی وزارتخانه و دستگاه‌های بالا دستی واصل نشد، انتظار می‌رود مدیران پیگیری لازم را داشته باشند تا کارها در مرکز برای اجرای قانون، تسهیل شود چون وقتی قانون ابلاغ شود، لازم‌الاجرا است.

وی در ادامه تبلیغات محیطی درخصوص ترویج جوانی جمعیت را مؤثر دانست و بیان کرد: در همین راستا باید تبلیغات فرهنگی و فضاسازی محیطی و رسانه‌ای با روش‌های مختلف، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

طالبی بر ارائه و تداوم آموزش‌های لازم در این حوزه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌هایی که مسئولیت دارند تأکید کرد و افزود: دستگاه‌های متولی مجری این قانون باید اطلاع‌رسانی کافی در خصوص مصوبات قانونی جوانی جمعیت را به جامعه هدف داشته باشند تا مردم از امتیازات قانونی خود مطلع و بهره‌مند شوند.

وی به ماده ۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی اشاره کرد و گفت: دستگاه‌های اجرایی مکلفند برای تأمین و ارتقای کیفیت مسکن، پایان کار و عوارض ساخت و ساز، کلیه هزینه‌های تخصیص شبکه، انشعابات و خدمات نظام مهندسی را به میزان ۵۰ درصد برای خانواده‌های دارای سه فرزند زیر ۲۰ سال و به میزان ۷۰ درصد برای خانواده‌های دارای حداقل چهار فرزند زیر ۲۰ سال برای یک مرتبه تخفیف دهند.

معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: بر اساس این قانون، هزینه پروانه و عوارض ساختمانی به میزان ۱۰ درصد برای خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند زیر ۲۰ سال دارای تخفیف است.

وی به ارائه عملکرد دستگاه‌های مربوطه در این زمینه پرداخت و افزود: تاکنون شرکت آب و فاضلاب استان این قانون را برای ۲۸ مورد از خانواده‌های دارای چهار فرزند و ۷۵ مورد از خانواده‌های دارای سه فرزند اجرایی کرده است.

طالبی عنوان کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان نیز تاکنون ۵۷۵ مورد تخفیف و کنتور رایگان به این خانواده‌ها ارائه کرده و بیش از ۹۰ انشعاب هم در حوزه آب واگذار شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه واگذاری زمین اقدامات خوب و ارزشمندی انجام شده و خراسان جنوبی از استان‌های پیشرو در این زمینه است، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ قطعه زمین در دو منطقه مرکز استان (بیرجند) آماده قرعه‌کشی و واگذاری برای خانواده‌های مشمول قانون جوانی جمعیت است و در واگذاری زمین‌ها هیچ محدودیتی نداریم.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: درخصوص وام‌های قانون جوانی جمعیت امسال منابع بهتری جذب شده و امیدواریم صف تشکیل شده برای تسهیلات فرزندآوری کاهش یابد.

وی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت خیران برای ساخت خوابگاه‌های متأهلی در استان، بیان کرد: در قانون، مشوق‌های خوبی برای فرزندآوری لحاظ شده که باید دستگاه‌های اجرایی در راستای شفاف‌سازی قانون و تببین ابعاد مختلف آن تلاش کنند تا حقی از مردم ضایع نشود.

کد خبر 747308

دیگر خبرها

  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • کم‌توانان خوزستانی از خدمات صندوق بیماران خاص برخوردار می‌شوند
  • (تصاویر) آستیپالیا؛ جزیره‌ای دیدنی در یونان با ۳ هزار نفر جمعیت
  • آستیپالیا ؛ اینجا 3 هزار نفر جمعیت دارد و فوق العاده دیدنی است (+تصاویر)
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • قرمز پوشی یک دست بانک‌ها پس از خرید سهام باشگاه پرسپولیس!
  • ۲۳۰۰ قطعه زمین ویژه‌ طرح جوانی جمعیت در بیرجند آماده واگذاری است
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • مرخصی تحصیلی برای مادران دانشجو و دارای فرزند
  • اهدای ۱۶۵ میلیارد ریال لوازم ضروری به نیازمندان خراسان‌جنوبی