Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@11:35:17 GMT

بهانه های تاثیر گذار بر قیمت های جهانی!

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۳۹۱۹

بهانه های تاثیر گذار بر قیمت های جهانی!

به گزارش صدای ایران رضا زندی در ادامه یادداشت خود در روزنامه اعتماد نوشت:

١- تولید نفت امریکا در سال گذشته میلادی، روزانه تا ١٢ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه بالا رفته است. یعنی ١ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه در روز نسبت به سال ٢٠١٨ افزایش یافته است. ایالات متحده سال گذشته میلادی، بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
پیش‌بینی شده است، تولید نفت امریکا به روزانه ١٣ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه در روز برسد. انتظار می‌رود تولید نفت امریکا در سال ٢٠٢١ میلادی به روزانه ١٣ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز برسد. پیش‌بینی شده، صادرات نفت امریکا امسال ٨٠٠ هزار بشکه در روز و سال آینده ١ میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه در روز باشد. این نفت بازار می‌خواهد.

٢- حتی پیش از شیوع ویروس کرونا که حدود ٢٠ درصد از تقاضای نفت چین را پایین آورد، بازار نفت با مازاد عرضه روبه‌رو بود. با این وضع فعلی که معلوم است، پیدا کردن بازار برای نفت کار سخت‌تری است. حالا تصور کنید کشوری مانند امریکا می‌خواهد در همین تقاضای خراب برای افزایش تولید و صادرات نفتش بازار پیدا کند. آیا ممکن نیست دست به هر کاری بزند؟!

٣- صبح دیروز در حاشیه امضای قرارداد افزایش تولید میادین نفتی پارسی و پرنج از زنگنه پرسیدم: «با توجه به کاهش تقاضای نفت به خاطر#ویروس_کرونا آن هم در شرایط مازاد عرضه جهانی نفت، «آینده بازار نفت را چطور می‌بینید؟»

وزیر نفت با طعنه به امریکایی‌ها گفت:«امریکایی‌ها اگر بخواهند درست عمل کنند باید یک جنجال دیگر هم درست کرده و دو کشور دیگر را هم تحریم کنند تا برای نفت خودشان بازار درست کنند! به نظرم باید شری درست کنند تا (حالا که) تقاضا کم شده، عرضه را هم کم کنند تا به نفع خودشان توازن درست کنند. به نظرم این کارهایی که امریکایی‌ها می‌کنند، بخشی به خاطر این است که بین عرضه و تقاضا توازن درست کنند تا نفت خودشان را ارزان نفروشند.»

٤- به نظرم باید به این سخنان جدی نگاه کرد. جدا از تحریم ایران و ونزوئلا، اوضاع لیبی را ببینید. تولید نفتش به کمتر از ٢٠٠ هزار بشکه در روز رسیده است. فارغ از مباحث سیاسی، تا وضعیت بازار نفت چنین باشد، امریکایی‌ها احتمالا تمایلی به رفع تحریم‌ کشورهای تحریم شده، نداشته باشند و حتی کشورهایی نظیر لیبی هم سخت به آرامش فکر کنند. اینها مباحث مهم و استراتژیکی برای برنامه‌ریزی کشورهاست. آیا بحران، دامن سایر کشورهای نفت‌خیز را هم ممکن است بگیرد؟ لطفا صحبت‌های وزیر نفت را دوباره بخوانید. مهم‌ترین مقابله ایران در این شرایط شاید کاهش هر چه بیشتر وابستگی بودجه جاری‌اش به نفت باشد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران نفت آمریکا ایران تولید نفت امریکا هزار بشکه در روز امریکایی ها بازار نفت درست کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۳۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش بهای نفت در بازار جهانی

بهای نفت طی ماه‌های اخیر به شدت تحت تاثیر تنش‌های سیاسی در شرق اروپا (جنگ اوکراین) و خاورمیانه (جنگ غزه) قرار داشته است. با این حال، دلایل اقتصادی نیز از جمله دیگر مواردی هستند که بر بهای طلای سیاه در بازار جهانی تاثیر می‌گذارند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای نفت در معاملات امروز بازار انرژی به دلیل کاهش شاخص ارزش دلار در برابر سایر ارز‌های معتبر جهان شاهد جهش یک و نیم درصدی بود. 

بر این اساس، نفت برنت دریای شمال در معاملات امروز با یک دلار و ۴۲ سنت افزایش، ۸۸ دلار و ۴۲ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با یک دلار و ۴۶ سنت افزایش، به ۸۳ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه رسید. 

کاهش تنش میان ایران و اسراییل پس از نگرانی‌ها پیرامون گسترش جنگ غزه به سایر مناطق در خاورمیانه و نیز نگرانی‌ها درباره کاهش تقاضای چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت، در روز‌های گذشته باعث کاهش بهای طلای سیاه شده بود. 

برآورد‌های اولیه نشان می‌دهد میزان ذخایر نفت تجاری آمریکا طی هفته گذشته شاهد افزایش بوده و پالایشگاه‌های ایالات متحده مصرف کمتری داشته اند که همین موضوع می‌تواند بازار انرژی را تحت تاثیر قرار دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • کاکائو معضل جهانی شد!
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • قیمت نفت نزولی شد