Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-24@13:18:32 GMT

هیچ مشکلی برای بیمه مددجویان وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۴۸۵۲

به گزارش خبرنگار ایلنا، وحید قبادی دانا، رییس سازمان بهزیستی کشور در مراسم تجلیل از پیشکسوتان و منتخبان حوزه شبه خانواده گفت: مراکز شبه خانواده یکی از مولودهای انقلاب اسلامی است در گذشته سرپرستی فرزندان غیرموثر در اختیار نوانخانه‌ها بوده است.

وی ادامه داد: دوستی تعریف می‌کرد در یکی از این مکانها که حدود هزار کودک نگهداری می شد کودکان با مفهوم مالکیت بیگانه بودند و ما تلاش کردیم در ابتدا مفهوم مالکیت را به این کودکان بیاموزیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز می بینیم که در مرکز شبه خانواده امروز کودکان با مفهوم مالکیت آشنا هستند و در وجود آنها نهادینه شده است.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به یکی از مراکز شبه خانواده در استان سیستان و بلوچستان گفت: وقتی از این بچه ها اسمشان را می پرسیدیم همه بچه ها اسم خود را می دانستند و شغلی را برای خودشان در آینده متصور بودند و به این معنی است که این کودکان به آینده امیدوار بودند و از اعتماد به نفس قابل قبولی برخوردار بودند و توانایی این را داشتند که در جمع صحبت کرده و شعر بخوانند و موضوعات خود را مطرح کنند.

قبادی دانا تصریح کرد: تقریبا مجموعه شبه خانواده جای آسایشگاه و پرورشگاه ها را گرفته‌اند و وجود ۶۶۰ مرکز موید این صحبت است. مطلوب ما در مراکز شبه خانواده این است که ۷ نفر باشند در حال حاضر نیز میانگین حضور در مراکز شبه خانواده ۱۳.۵ نفر است اما این موضوع که مددکار در مدت زمان کوتاهی تغییر کند مطلوب نیست بلکه بچه ها و مددکار باید مانند خانواده در کنار هم باشند مدرسه بروند تا وقتی در آینده از این مرکز شبه خانواده جدا شدند یک تعلق خاطر نسبت به این مرکز داشته باشند.  

وی ادامه داد: هدف‌گذاری ما این است که هر فرزندی در درون خانواده مراحل رشد و نمو خود را طی می‌کند کودکانی که والدین موثر ندارند باید تلاش کنیم تا این کودکان به خانواده واگذار شوند تعداد فرزندان در مراکز شبه خانواده در طی بیست سال گذشته تقریبا ثابت و حدود ده هزار نفر است و این نشان از این است که موضوع فرزندخواندگی در این مراکز خوب توجه شده است.

وی با اشاره به سامانه ملی فرزندخواندگی گفت: مطلوب ما این است که هیچ کودکی در مرکز شبه خانواده نباشد و امیدوارم با راه اندازی این سیستم فرایند فرزندخواندگی تسهیل شوند موضوع بعدی خانواده های جایگزین هستند مطلوب ما این است که کودکان چنانچه اقوامی دارند در کنار خانواده باشند و ما تلاش می کنیم خانواده جایگزین پشت نوبت نداشته باشیم و تلاش می‌کنیم هر فرزندی که خانواده جایگزین دارد یارانه امداد به آنها پرداخت شود.

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که باید برای مراکز شبه خانواده مهیا کنیم مسائل مالی است البته همه ‌مسائل این نیست بلکه مهارت آموزی نیز نقش مهمی در آینده آنها ایفا خواهد کرد و ضمن ارتقای دانش فرزندان به ارتقای مهارت آنها فکر کنیم که بخشی از آن مربوط به اشتغال آنها است که در حال حاضر همکاری خوبی بین مراکز شبه خانواده و مراکز فنی و حرفه ای وجود دارد و چنانچه نیاز باشد می توانیم در این موضوع هماهنگی بیشتری نیز در استانها ایجاد کنیم. امروز مهارت زندگی یک دانش است و بسیاری از این مهارت‌ها تربیتی است ما فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی داریم و سوال این است چقدر از آن بهره می بریم و چقدر از این آموزه ها در تربیت فرزندان در مراکز شبه خانواده استفاده می کنیم ؟استفاده از این موارد می تواند به توانمند شدن بچه ها کمک کنند البته بسیاری از این اقدامات در حال انجام است.

رییس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: اما بحث مستقل شدن یکی از مواردی است که با آن روبرو هستیم در گذشته سن ۲۹ سال پایان جوانی بود اما در حال حاضر تا ۳۵ سالگی سن جوانی است تعیین سن جوانی براین اساس است که فرد تا چه زمانی می تواند اشتغال داشته و دارای استقلال شود اینکه ما یک مرز تعیین کنیم که بچه ها در مراکز به سن ۱۸ سال رسیده‌اند و باید از مرکز بروند و مستقل شوند درست نیست البته می دانم اینگونه نیست باید بتوانیم حمایتهایمان را تا ۲۵ سالگی برای این بچه ها فراهم کنیم و باید اقداماتی را انجام دهیم تا آنها آرام آرام به سمت استقلال بروند.

قبادی دانا تصریح کرد: موضوع آینده شغلی و زندگی اجتماعی برای ما بسیار مهم است. همچنین درخصوص بحث ازدواج نیز تهیه جهیزیه برای ما مهمترین اولویت است و نباید پشت نوبتی داشته باشیم. همچنین در خصوص بیمه اینگونه است که هیچ مشکلی برای بیمه مددجویان وجود ندارد و سی درصد ظرفیت ما خالی است و آمادگی به طور کامل برای بیمه همه مددجویان وجود دارد.

وی درباره یارانه مراکز شبه خانواده گفت: مبلغ یارانه مراکز به ازای هر نفر از ۴۲۰ هزار تومان به ۶۵۰ هزار تومان افزایش یافت یعنی ۵۵ درصد افزایش پیدا کرد. همچنین برای مرکز شبه خانواده که از کودکان دارای معلولیت نگهداری می کنند مبلغ یارانه آنها از ۵۷۰ هزار تومان به ۹۲۴ هزار تومان یعنی ۶۳ درصد افزایش پیدا کرده است همچنین مبلغ یارانه مراکز شبه خانواده که از کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال نگهداری می کنند از ۴۲۰ هزار تومان به ۷۵۰ هزار تومان افزایش یافت.

وی ادامه داد: همچنین مبلغ ۳۷۰ هزار تومان امداد که به خانواده‌های جایگزین پرداخت می شد با توجه به اینکه سیاست ما توسعه خانواده های جایگزین است به مبلغ ۶۵۰ هزار تومان افزایش یافت.

او افزود: باتوجه به اینکه سالانه ۷۵۰ نفر از این کودکان به سن ۱۸ سال رسیده و به عبارتی به سن اشتغال می رسند قطعا ایجاد اشتغال برای آنها کار سختی نیست.

وی درباره مرکز مثبت زندگی گفت: این مراکز که در محلات شکل می گیرد مرکز خدمات بهزیستی است و هدفش ایجاد زیست بهتر برای آحاد جامعه است. در صورت شکل گیری مرکز مثبت زندگی مددکاران در محلات به خانواده های که تاکنون نتوانسته اند به بهزیستی مراجعه کند رسیدگی می کنند و تشکیل پرونده از فرد به تشکیل پرونده خانوار تغییر شکل می باید.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بهزیستی خانواده شعر کودکان یارانه رییس سازمان بهزیستی کشور هزار تومان افزایش یافت مراکز شبه خانواده خانواده های جایگزین مرکز شبه خانواده مددجویان وجود هزار تومان یارانه مراکز مبلغ یارانه حال حاضر قبادی دانا برای بیمه مطلوب ما بچه ها ۱۸ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۴۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته

به گزارش خبرنگار مهر، رضا تحویلیان ظهر سه شنبه با حضور در دفتر خبرگزاری مهر استان کرمانشاه به مناسبت هفته سلامت با تبریک این هفته به گفتگو با مدیر و خبرنگاران این مجموعه خبری در استان در خصوص اقدامات سازمان بیمه سلامت در کرمانشاه پرداخت و اظهار کرد: یکی از سیاست‌های این سازمان بحث پیشگیری از بروز بیماری‌ها در جهت کاهش هزینه‌های درمانی است.

وی با تاکید بر اینکه موضوع سلامت باید به دغدغه همگانی تبدیل شود، افزود: مردمی سازی سلامت و حفظ سلامت یک موضوع با اهمیت است که دولت سیزدهم نیز به دنبال آن است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با اشاره به جمعیت ۲ میلیونی استان کرمانشاه، خاطر نشان کرد: یک میلیون و ۱۶۴ هزار نفر از این تعداد معادل بیش از ۵۸ درصد جمعیت این استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

تحویلیان با بیان اینکه درصد بالای از بیمه شدگان این سازمان به‌صورت رایگان بیمه شده اند، توضیح داد: دهک‌های درآمدی یک تا پنج، روستاییان، سایر اقشار و بیمه شده برخی از صندوق‌های بیمه‌ای خاص به‌صورت رایگان و بدون پرداخت هیچ گونه وجهی تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند.

به گفته وی، بالغ بر ۹۸۹ هزار و ۴۵۰ نفر معادل حدود ۸۵ درصد از جمعیت بیمه شده استان کرمانشاه بیمه شده رایگان این سازمان هستند.

دریافت وجه از بیمه شدگان رایگان در مراکز درمانی دولتی غیرقانونی است

تحویلیان تصریح کرد: دهک‌های یک تا پنج درآمدی جامعه بر اساس قانون از سال گذشته علاوه بر بیمه رایگان، در مراکز درمانی دولتی شامل بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی و کلینیک‌های ویژه دانشگاه نیز به صورت رایگان خدماتی از قبیل معالجه، دارو و… دریافت می‌کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در خصوص ارائه خدمات به روستاییان نیز گفت: روستاییان می‌توانند از طریق نظام ارجاع به صورت رایگان و یا حداکثر با پرداخت پنج درصد فرانشیز از خدمات درمانی در بیمارستان‌های دولتی بهره مند شوند.

وی درخواست هرگونه وجهی از بیمه شدگان رایگان و یا دریافت مبالغ خارج از عرف توسط مراکز درمانی دولتی را غیرقانونی دانست و تاکید کرد: بیمه شدگان می‌بایستی گزارش این تخلف را سریعاً با شماره تلفن ۱۶۶۶ در میان بگذارند تا با همکاری تیم بازرسی دانشگاه علوم پزشکی موضوع رسیدگی شود و یقیناً با خاطیان برخورد خواهد شد.

تحویلیان با تاکید بر اینکه مردم بهترین ناظر و بازرس بر کیفیت خدمات ارائه شده به خود هستند، تصریح کرد: حق بیمار است که دلیل منطقی ارائه هر گونه خدمات درمانی را بداند، بنابراین باید از پزشک خود در مطب و داروساز در داروخانه سوال کند و آنها نیز طبیعتاً پاسخگو خواهند بود چرا که با این کار اعتماد بیمار را بیشتر و دستور پزشک نیز بهتر انجام خواهد شد.

جذب ۱,۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در کرمانشاه

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و گفت: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

و با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

به گفته وی، لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج قرار گرفته‌اند در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

تحویلیان از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج در کرمانشاه از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

به گفته وی، همچنین از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است و در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرد آن برای بیماران است.

طرح رایگان پوشش بیمه‌ای کودکان زیر هفت سال سن

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در ادامه سخنانش به طرح‌های تشویقی دولت در جهت فرزند آوری و جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری طرح پوشش بیمه‌ای کودکان زیر هفت سال سن به صورت رایگان توسط بیمه سلامت انجام می‌شود و خدمات و هزینه‌های درمانی ارائه شده به این کودکان در تمام مراکز دولتی رایگان است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از این طرح‌های تشویقی تحت پوشش قرار گرفتن هزینه‌های درمانی زوج‌های نابارور در قالب قانون جوانی جمعیت مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

تحویلیان افزود: از زمان اجرای این طرح در سال ۱۴۰۰ تاکنون حدود ۲ هزار زوج نابارور در استان کرمانشاه شناسایی و نشان‌دار شده و تحت پوشش خدمات درمانی این سازمان قرار گرفته‌اند.

وی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲۴ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال برای هزینه‌های درمانی این زوجین به مراکز درمانی پرداخت شده است.

به گفته تحویلیان، تعداد مراجعه این زوجین به مراکز درمانی استان کرمانشاه ۱۱ هزار و ۵۵۹ بار بوده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تاکید کرد: هر زوج ناباروری تا چهار بار در سال می‌تواند اقدام به درمان کند و هزینه‌های آن را از این سازمان دریافت کند.

وی خاطر نشان کرد: بیش از ۹۰ درصد از هزینه‌های درمانی این زوجین شامل هزینه‌های درمانی ناباروری به صورت سرپایی و بستری توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود.

پرداخت ماهانه ۱,۰۶۰ میلیارد ریال هزینه درمانی بیمه شدگان

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: طی سال گذشته در مجموع بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی طرف قرارداد بابت هزینه‌های درمانی بیمه شدگان این سازمان در استان کرمانشاه پرداخت شده است.

تحویلیان افزود: بیمه سلامت در حال حاضر ماهانه حدود یک هزار و ۶۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی و شرکای کاری طرف قرارداد در این استان پرداخت می‌کند.

وی با بیان یک هزار و ۲۱۰ مرکز درمانی در این استان با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند، تاکید کرد: اکثر مطالبات این مراکز شامل داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها، پزشکان و مراکز دولتی تا پایان بهمن ماه واریز شده و مابقی نیز تا پایان هفته جاری پرداخت می‌شود.

تحویلیان از الکترونیکی شدن همه قراردادهای این سازمان خبر داد و گفت: مراکز درمانی، داروخانه‌ها و پزشکان می‌توانند از طریق سامانه درخواست داده و این درخواست به صورت الکترونیکی امضا و برای پزشکان ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون الزام است همه مراکز درمانی با بیمه سلامت قرارداد منعقد کنند، تاکید کرد: هیچ مرکز درمانی حق اینکه به بیمار بگوید طرف قرارداد با بیمه سلامت نیست، ندارد چرا که در صورت عدم پذیرش بیمه سلامت، بیمه شده می‌توانند با تلفن ۱۶۶۶ تماس برقرار کرده و مورد را گزارش بدهد.

کد خبر 6086629

دیگر خبرها

  • پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • اجرای طرح رایگان پوشش بیمه‌ای کودکان زیر هفت سال سن در کرمانشاه
  • پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال در کرمانشاه
  • هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • فهرست مراکز کاردرمانی در مشهد
  • نشان‌دار شدن بیش از ۲ هزار زوج نابارور در استان کرمانشاه
  • ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مسکن به مددجویان بهزیستی سبزوار پرداخت شد