Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش گفت: مطالبات معلمان خارج از کشور تا دو روز آینده پرداخت می‌شود.

غلامرضا کریمی، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین الملل و رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور به بیان توضیحاتی درباره مطالبات معلمان خارج از کشور، تعداد مدارس بین الملل داخل کشور، تعداد مدارس سفارت خانه‌ها و شیوه عملکرد آنها که در ادامه مشروح این گفت وگو را می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مطالبات معلمان خارج از کشور چه زمانی پرداخت می‌شود؟

معاون وزیر آموزش و پرورش: برخی از مطالبات معلمان مدارس خارج از کشور مربوط به سال ۹۵ و ۹۶ یک و نیم میلیون یورو است و در تازه‌ترین مذاکرات مقرر شد که مطالبات این معلمان ظرف یکی و دو روز آینده پرداخت شود. تمامی مطالبات سال ۹۵ و ۹۶ معلمان پرداخت می‌شود و بدهی باقی مانده مربوط به سال ۹۷ است که از مجموع فرهنگیانی که بودند ۶ ماه حقوق و ۱۲ ماه فوق العاده شغلشان را دریافت نکرده اند و این امر جز بدهی‌هایی است که ما باید پرداخت کنیم. قسمتی از این بدهی را که مربوط به سال ۹۸ بوده پرداخت کرده ایم و بخشی از بدهی‌ها که مربوط به سال ۹۷ است تا پایان سال تحصیلی جاری پرداخت می‌شود و بخشی از آن هم از بودجه سال ۹۹ پرداخت خواهد شد تا چیزی به نام نقضی خدمت نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید:آخرین وضعیت پرداخت معوقات فرهنگیان مدارس خارج از کشور

 درباره رای ۱۵۵۳ دیوان عدالت اداری درباره مدارس بین الملل توضیح دهید؟

رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور: رای ۱۵۵۳ دیوان عدالت اداری نیز در زمینه مطالبات معلمان ناشی از نرخ تسعیر است. نرخ تبدیل ارز بوده به این صورت که نرخ پایه یورو از سال ۸۴ تا ۹۴ یعنی ۱۰ سال را بر طبق رای دیوان عدالت اداری ۲۵۰ میلیارد تومان تعیین شده که باید به معلمینی که در آن ۱۰ سال به خارج از کشور اعزام شده بودند پرداخت شود که برای آن یک سال استمحال گرفتیم و برای سال بعد در حال برنامه ریزی هستیم تا ردیف بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته شود تا این مبلغ هم پرداخت شود. در سال آینده چالش‌های مالی مدارس خارج از کشور به صفر می‌رسد.

مشکلات مالی منجر به تعطیلی مدارس بین الملل خارج از کشور نخواهد شد؟

کریمی: مدارس بین الملل خارج از کشور جزء پایگاه‌های فرهنگی ایران در خارج از کشور هستند و تاکید حاکمیت و دولت بر این است که این مدارس بتوانند با قوت به فعالیت خود ادامه دهند در همین چارچوب با هماهنگی سفارت خانه ها، رایزنی‌های فرهنگی و نمایندگی‌های دولت در خارج از کشور این مدارس را در خارج از کشور برگزار می‌کنیم و بر اساس دستور رئیس جمهوری می‌خواهیم این فعالیت‌ها را گسترش دهیم.

بیشتربخوانید:خبر جدید از پرداخت حقوق معلمان خارج از کشور

 توسعه فعالیت مدارس خارج از کشور به چه صورتی خواهد بود؟

رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور: کسانی که توانمندی خاصی دارند و می‌توانند در زمینه تاسیس مدارس غیر انتفاعی و مشارکتی در خارج از کشور حضور پیدا کنند و این مدارس را گسترش دهند استققبال می‌کنیم. مجوز‌های لازم هم به سرعت برای کشور‌های مختلف صادر می‌شود. هم اکنون متقاضیان مختلفی برای تاسیس مدرسه غیرانتفاعی کشور‌های مختلف مراجعه کردند.

 شیوه تاسیس مدارس غیرانتفاعی در خارج از کشور به چه صورتی است؟

معاون وزیر آموزش و پرورش: هر کسی که علاقه‌مند باشد مدرسه‌ای در کشور خارجی تاسیس کند به مرکز امور بین الملل مراجعه می‌کند و درخواست مجوز مدرسه غیر انتفاعی در خارج از کشور می‌کند و بعد از اینکه مجوز را از شورای نظارت بر مدارس غیر انتفاعی دریافت کرد با کشور میزبان وارد مذاکره می‌شود. این کشور‌ها آئین نامه‌ای درباره چگونگی تاسیس مدارس توسط خارجی‌ها در کشور خودشان دارند. راه اندازی مدرسه باید بر طبق قوائد کشور میزبان باشد. این فرد باید استاندارد‌های کشور میزبان وشرایط را بررسی کند از دولت میزبان هم مجوز بگیرد و بعد از آن مرکز مدارس بین الملل آموزش و پرورش به ان‌ها اجازه می‌دهد که که با نظام آموزشی ایران و یا بین المللی که تحت نظارت خودمان است مدرسه را در خارج از کشور ایجاد کند و مدارکی که صادر می‌شود تحت نظارت آموزش و پرورش کشور خودمان است و مدارک این مدارس نیز مدرک آموزش و پرورش ایران است. این مدارس غیر دولتی هستند. همان طور که در عرصه‌های مختلف تجاری و صنعتی سرمایه گذاری می‌شود در حوزه آموزش هم این سرمایه گذاری ایجاد می‌شود.

تاسیس مدارس غیر انتفاعی منجر به کم رنگ شدن کیفیت مدارس دولتی نخواهد شد؟

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش: فعالیت مدارس دولتی ما در خارج از کشور متوقف یا کم رنگ نمی‌شوند و در کنار فعالیت مدارس دولتی مدارس غیر دولتی هم گسترش می‌یابد. در خارج از کشور ۵ میلیون ایرانی و علاقه‌مند داریم که دوست دارند فرزندانشان مطابق نظام آموزشی اسلامی ایرانی تحصیل کنند اگر ما بستر این را داشته باشیم که یک مدرسه با کیفیت مطابق استاندارد‌های پذیرفته شده بین المللی در خارج از کشور تاسیس کنیم زمینه پذیرش هم وجود دارد و در این کشور‌ها به این شیوه نظام جمهوری اسلامی عملیاتی و اجرایی می‌شود. از این فرایند استقبال و حمایت می‌کنیم و پیگیری‌های لازم هم انجام می‌شود.

 تاسیس مدارس غیرانتفاعی به مدرسه داری مسئولان در خارج از کشور منجر نخواهد شد؟

کریمی: به دلیل حساسیت‌های که در خارج از کشور وجود دارد مسئولین خیلی علاقمه‌مند به فعالیت در خارج از کشور نیستند و نمی‌خواهند فعالیت آموزشی داشته باشند. معمولا کسی می‌تواند در خارج از کشور مدرسه ایجاد کند که ظرفیت‌هایی از قبل در خارج از کشور داشته باشد. نمی‌شود کسی که به خارج از کشور نرفته باشد و مجوز تاسیس مدارس غیر انتفاعی در خارج از کشور بگیرد. خطاب ما برای آن دسته از کسانی است که ظرفیت‌هایی در یک کشور خارجی دارند. در ترکیه در یک شهر حدود ۳۰۰ هزار ایرانی داریم. ما نمی‌توانیم در ترکیه و بیشتر مناطق آن مدرسه ایجاد کنیم. فقط یک مدرسه در استانبول داریم، ولی کسانی که علاقمه‌مند باشند مدرسه با نظام آموزشی ایران تاسیس کنند از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

 شیوه ساخت مدارس در خارج از کشور توسط خیرین به چه صورت است؟

رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور: زمین در برخی شهر‌ها داریم، ولی امکانات دولت اجازه ساخت این مدارس را نمی‌دهد و اگر خیرینی باشند که در این مسیر آمادگی مشارکت داشته باشند این مدارس توسط خیرین و همکاری دولت ساخته می‌شود و این مدارس به صورت دولتی به کار خود ادامه می‌دهند.

 ایران در سوریه چند مدرسه دارد و چه دانش آموزانی در این مدارس تحصیل می‌کنند؟ آیا مدرسه ساخته ایم که به سوریه واگذار کرده باشیم؟

معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش در چند شهر دمشق مدرسه دارد که مخصوص فرزندان کارگزارن نظام مقیم سوریه، فرزندان مدافع حرم و برخی از اتباع افغانستانی و... است که حدود ۳۰۰ دانش آموز در این مدارس با نظام آموزشی ایران تحصیل می‌کنند. مدارسی را به عنوان مدارس ضمیمه شهر حلب به تناسب تعداد دانش آموزان ایرانی که در این شهر‌ها وجود دارد در نظر گرفتیم. یک مععلم در آن شهر قرار دادیم که بتوانند این دانش آموزان مطابق نظام آموزشی ایران درس بخوانند و در امتحانات شرکت کنند. در پایان سال مدرک ایرانی را دریافت کنند. در ۵ شهر سوریه مدرسه، ولی به صورت ضمیمه است. مدرسه دمشق و حلب دو مدرسه اصلی ما هستند و بقیه مدارس ضمیمه مدرسه حلب هستند که مشابه بقیه کشور‌ها فعالیت می‌کنند.

 ماجرای ساخت مدارس در سوریه توسط آموزش و پرورش را توضیح دهید؟

رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور: در سفر وزیر آموزش و پرورش به سوریه خبری شایعه شد که ایران قرار است به ساخت و ساز مدرسه بپردازد که صحت نداشت. در این سفر اعلام آمادگی کردیم که تجربه ۴۰ ساله در زمینه ساخت و بازسازی و مقاوم سازی مدارس را در اختیار سوریه قرار دهیم. این تجربه در قالب خدمات مشاوره‌ای در اختیار سوریه قرار می‌گیرد و این گونه بحث شد که اگر منابع مالی دریافت شود پیمانکاران ایرانی آمادگی دارند برای ساخت مدرسه در سوریه حضور یابند. برخی از کشور‌ها هستند که منابع مالی را در اختیار برخی کشور‌های دیگر قرار می‌دهند، ولی امکان اجرای و عملیاتی کردن پروژره را ندارند مثل ژاپن کره جنوبی و آلمان که کمک‌هایی را در اختیار سوریه و افغانستان قرار می‌دهند، ولی بهترین کسانی که می‌توانند این پروژه‌ها را عملیاتی کنند ایرانی‌ها هستند، چون قیمت تمام شده کمتر می‌شود و امکان اجرای سریع‌تر پروژه را دارند؛ لذا از این جهت بحث شده که ایران آماده خدمات مشاوره‌ای برای ترمیم و ساخت مدارس در سوریه را دارد، ولی اینکه بودجه‌ای برای کشور وجود داشته باشد که بخواهند ساخت و ساز در سوریه صورت دهد وجود ندارد و در سفر وزیر در باره آن صحبت نشده است.

چند مدرسه بین الملل در داخل کشور داریم؟

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین الملل: مجوز‌هایی که برای مدارس داخلی بین المللی صادر کردیم ۱۵ عدد است. ولی آن‌هایی که مشغول به فعالیت هستند ۶ مدرسه در تهران و تعدای از آن‌ها در شیراز، مشهد، قم و اصفهان هستند که مخصصوص اتباع خارجی و ایرانی‌هایی است که در خارج از کشور بوده اند. یعنی کسانی که از خارج از کشور به ایران می‌آیند به هر دلیلی ۱۰ تا ۵ سال در خارج از کشور زندگی کرده اند و هم اکنون برای اجرایی پروژه‌ای خاص به ایران می‌آیند به دلیل اینکه در مدرسه خارجی درس خوانده اند امکان حضور در مدرسه ایرانی را ندارند جون به زبان فارسی مسلط نیستند و ما این دانش آموزان را در مدارس بین الملل ثبت نام می‌کنیم تا زمینه رفت و آمد اتباع خارجی به داخل کشور بیشتر فراهم شود.

تعداد دانش اموزان مدارس بین الملل کاهش یافته است؟

رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور: قبل از شرایط کنکونی تعداد زیادی از اتباع کره جنوبی در مدارس بین الملل ادامه تحصیلی می‌دادند و البته خیلی از چینی‌ها که پروژه‌های اجرایی را در کشور انجام می‌دهند، در مدارس بین الملل ادامه تحصیل می‌دادند. این امر یک بستر سازی برای گسترش تعاملات بین المللی در عرصه تجاری اقتصادی و بین المللی است تا اتباع راحت‌تر به کشور رفت و آمد داشته باشند و امکان حضور بلند مدت آن‌ها در ایران جهت مشارکت در پروژه‌های بین المللی حضور داشته باشند. خیلی از دیپلمات‌های خارجی هم فرزندانشان در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.

 علت انتقادات به شهریه بالای این مدارس چیست؟

کریمی: مدارس بین المللی که در کشور داریم کیفیت آن‌ها بسیار بالا است. مدارس غیر دولتی شهریه‌ای تعیین شده‌ای دارند، ولی خدماتی فراتر از کار ارائه می‌دهند. شهریه مدارس بین الملل مصوب است و به مدارس اعلام می‌شود. مدارس باید مطابق با همین رقم شهریه را تعیین کنند. در سال دو تا سه بار بازدید از مدرسه صورت می‌گیرد و فضای مدرسه مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر کسی اعتراضی دارد به مرکز بین الملل مراجعه کند و ما بلافاصله بررسی می‌کنیم و نتیجه را اعلام می‌کنیم.

مدارس سفارت خانه‌ها زیر نظر چه مرکزی هستند؟

معاون وزیر آموزش و پرورش: ۹ مدرسه وابسته به سفارت خانه‌ها داریم که عمدتا در تهران هستند این مدارس با وزارت امور خارجه مکاتبه می‌کنند و وزارت امور خارجه به مرکز بین الملل منعکس می‌کند و مجوز لازم برای آن‌ها صادر می‌شود. حکم مدیر مدرسه باید توسط آموزش و پرورش تائید شود و بازدید‌های دوره‌ای از این مدارس داریم تا افراد غیر مرتبط در آن‌ها ثبت نام نکنند. یک سری استاندارد‌ها مثل اینکه باید زبان فارسی در این مدارس آموزش داده شود  به این مدارس اعلام می‌شود و نظارت می‌کنیم که این کار‌ها انجام شود، ولی شیوه کار مدارس وابسته به سفارت خانه بیشتر در چارچوب روابط دو جانبه و ارتباط با وزارت امور خارجه است./میزان 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور قائم مقام وزیر آموزش و پرورش مطالبات معلمان خارج از کشور معاون وزیر آموزش و پرورش نظام آموزشی ایران مدارس بین الملل دیوان عدالت اداری وزارت امور خارجه آموزش و پرورش مدارس غیر دولتی اختیار سوریه خارج از کشور غیر انتفاعی امور بین الملل سفارت خانه ها پرداخت می شود ساخت مدارس فعالیت مدارس استاندارد ها مربوط به سال دانش آموزان داشته باشند مدارس دولتی کشور میزبان صادر می شود پرداخت شود بین المللی چه صورت نخواهد شد داخل کشور پروژه ها مدرسه ای برای آن کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۵۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس

پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است؛ گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی از معلمان از جنس چندین نسل قبل است. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند . 

وی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد. دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند. در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

 وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس،  دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند. 

پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ما است؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.

 پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛  در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • اجرای ۴۰۰ برنامه در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویر احمد به مناسبت هفته معلم
  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • افزوده شدن۶ کلاس درس به فضا‌های آموزشی شهرستان خواف