Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@12:07:37 GMT

اقتصاد هنر و هنرمند ورشکسته

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۵۵۶۸

ایسنا/بوشهر اقتصاد و هنر شاید دو واژه غریبه و ناهماهنگ به نظر برسند و همیشه دیده ایم که هنرمند با پول و سرمایه و تجارت بیگانه بوده اما عصر جدید عصر تفاوت ها است و شاید لازم است غریبه ها نیز به مصاف هم بروند.

همیشه دیده ایم که هنرمندان در برهه های مختلف حتی برای تولید آثار هنری خود و در مواردی چون تامین مواد اولیه، فضا، و یا هر کدام از لوازم موردنیاز دچار مشکل بوده اند و همواره هنرمندان بی پول به جامعه معرفی شده اند تا جایی که یک هنرمند که سالها در یک زمینه هنری کار کرده شاید در آخر عمر همچنان هشتش گرو نهش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا این وضعیت و شرایط صحیح است؟ و چرا هنرمند نمی تواند خودکفا باشد و به کار اقتصادی در راستای هنر و توانایی هنری خود بپردازد؟

معاون هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در این باره نظرات جالبی دارد. محمدحسین زندویان درباره شیوه عرضه آثار هنرمندان و یا خریداری تولیدات هنری گفت: با توجه به شرایط کشور و وضعیت اقتصادی حاضر، به غیر از جنبه حمایتی که بخواهیم در نظر بگیریم، یک هنرمند که اثری را تولید می کند و بعد منتظر است دستگاه های دولتی بیایند و آن اثر را خریداری کنند واقعاً یک دیدگاه اشتباه است. اول خود هنرمند باید بتواند این دیدگاه را داشته باشد، فرقی نمی کند در هنرهای تجسمی باشد یا موسیقی و سینما و یا نمایش. باید به گونه ای عمل کنیم که تولیدات هنری به منصه حضور برسد و بازار کار و فروش داشته باشد.

وی با بیان اینکه باید یک شم و پکیج اقتصادی در کنار هنرمند وجود داشته باشد، افزود: اگر یک هنرمند را به مثابه ی یک کارخانه در نظر بگیریم که تولیداتی انجام می دهد، هنرمند محصولات عالی و با کیفیت استاندارد تولید می کند تا پشت در کارخانه می رسد، حالا اگر این تولیدات در بازار عرضه نشود، مسلماً آن کارخانه ورشکسته می شود و یک هنرمند هم اگر نتواند تولیداتش را با آن استانداردهای مدنظر عرضه کند مسلما دچار استیصال و موارد دیگر می شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: وقتی نگاه می کنیم می بینیم یک سری ابزارهایی وجود دارد برای پخش و نشر این رویدادها و تولیدات که باید توسط بنگاه های اقتصادی صورت بگیرد. شما الان در کنسرت ها رونق اقتصادی می بینید اما چرا در بقیه ی آثار هنری چنین رونقی نیست؟ یا بعضی از تولیدات هنری ما مثل نمایش، می بینیم که بعضی از نمایش ها با برندهای خاص از تهران به اینجا می آیند و فروش فوق العاده ای دارند اما در تولیدات خودمان مشکل وجود دارد. چرا؟ چون بچه های ما هنوز به آن خودباوری نرسیده اند و متأسفانه آن شم اقتصادی تبلور نکرده یا اینکه به هر دلیلی آن اتفاق رخ نداده است. مدام چشم به این دارند که کدام دستگاه دولتی قرار است بیاید و حمایت دولتی کند؛ بعد هم معترض به این هستیم که چرا هنر، هنر دولتی است! ما باید هر دو جنبه را در نظر بگیریم.

معاون هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر اظهار کرد: از جمله برنامه هایی که در نظر داریم اتفاق بیافتد، استارتاپ های هنری با شاخه اقتصادی با هدف تقویت اقتصاد هنر است که برنامه ریزی کرده ایم اما یک سری تغییرات در زمان به وجود آمده و احتمالاً در اسفند ماه و یا در اردیبهشت سال آینده حتماً این رویدادها را برگزار می کنیم. البته اینگونه نیست که ما فقط با یک استارتاپ و یا یک نشست بخواهیم کار را انجام دهیم بلکه ما واقعاً به دنبال این هستیم که این برنامه ها خروجی داشته و به هنرمند کمک کند تا این دیدگاه را پیدا کند تا راه های فروش تولیدات را یاد بگیرد؛ البته ممکن است برخی بگویند ما این راه ها را بلدیم اما ابزار آن را نداریم. 

زندویان توضیح داد: در گذر فرهنگ و هنر تعریف شده که مقرر شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد تسهیلاتی در اختیار هنرمندان قرار بگیرد برای ایجاد مکانی که بتوانند محصولات و تولیدات و آثارشان را عرضه کنند، که این امر باید با مشارکت شهرداری، فرهنگ و ارشاد و بخش خصوصی که همان هنرمندان و یا مؤسسات مجوزدار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد است صورت می گیرد. در مجموع این تسهیلات به نفع هنرمند است به دلیل اینکه می خواهد درصدی به هنرمند کمک کند تا بتواند محصولاتش را به فروش برساند مشروط بر اینکه ماندگار و پویا بوده و ثبات داشته باشد.

وی یادآور شد: نمی خواهیم این اتفاق تنها یک مرهم زخم موقتی باشد، گذر فرهنگ و هنر یک بازارچه ثابت مخصوص آثار فرهنگی هنری است و در تلاش هستیم این اتفاق حتماً رخ دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نظر بگیریم تولیدات هنری یک هنرمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۵۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تهیه شناسنامه ملی برای همه پروژه‌های فرهنگی - هنری در سطح کشور با اولویت پروژه‌های نیمه‌تمام، فعال، غیرفعال و بهره‌برداری شده خبر داد. 

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود اسلامی در نشست صمیمی با کارکنان این معاونت، از تشکیل «کمیته زیرساخت» خبر داد و اظهار کرد: این کمیته با هدف تسریع در رسیدگی به امور پروژه‌های نیمه‌تمام تشکیل شده است.

وی از وظایف این کمیته به مطالعه تخصصی برای روند تجاری‌سازی اشاره کرد و افزود: بررسی قابلیت تجاری‌سازی مجتمع‌های فرهنگی و هنری از دیگر مواردی است که در این کمیته مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ این اقدام با هدف درآمدزایی مستمر برای مجتمع‌های فرهنگی و هنری بهره‌برداری شده و تأمین اعتبار مورد نیاز برای پروژه‌های نیمه‌تمام انجام می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تاکید بر این‌که زیرساخت‌های فرهنگی - هنری کشور تقویت می‌شوند، گفت: بنا داریم در آخرین سال از خدمت دولت سیزدهم، مصوبات با شتاب بیشتری عملیاتی شوند. مقام عالی وزارت تاکید ویژه‌ای درباره این موضوع دارند و مأموریت‌های جدیدی برای سال ۱۴۰۳ تدوین کرده‌اند.

کد خبر 747307

دیگر خبرها

  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • آموزشگاه‌های آزادهنری معاف از مالیات می‌باشند
  • «آرامش در سکوت» هنرمند ناشنوا برپا می‌شود
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • کمبود تولیدات هنری در زمینه کاهش طلاق ملموس است
  • ساخت بیش از دو هزار برنامه فرهنگی و هنری ذیل کنگره ملی شهدای کهگیلویه و بویراحمد
  • تأکید امام جمعه اردبیل بر افزایش تولیدات هنری برای رفع نیازهای روز جامعه
  • ساخت بیش از دو هزار برنامه فرهنگی و هنری ذیل کنگره ملی شهدای استان