Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار اصفهان گفت: تا پایان سال یعنی ۴۰ روز دیگر باید آزادسازی‌ها و تعریض‌ها از پل بزرگمهر تا میدان پینارت تکمیل و زیرساخت‌ها آماده شود زیرا با پیگیری شهردار منطقه و دریافت مجوز ماده ۹ هیچ مانعی برای آزادسازی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، «قدرت الله نوروزی» در نهمین برنامه ملاقات مردمی خود با معتمدان منطقه چهار در قالب پنجاه و هفتمین نشست هم اندیشی «اصفهان فردا»، با بیان اینکه در این دیدار ۹۰ نفر حضور دارند که ۶۰ نفر از آنها از معتمدان منطقه هستند، اظهار کرد: برگزاری جلسات دیدار با معتمدان مناطق بهترین کلاس درس و محل خوبی برای یادگیری است چراکه معتقدیم با شنیدن سخنان معتمدان می‌توان شهر را بهتر اداره و به مردم خدمت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به محدوده‌های میدان پینارت، روشن دشت و زمین‌های افرادی که در گذشته مالک اراضی این محدوده از شهر بودند همچنین خریداری بخشی از زمین‌ها توسط سامان گستر و تفکیک آنها و نقش بنیاد مسکن و شرایط فعلی آن، گفت: این نقاط قبلاً در محدوده شهر نبود، از این رو آنگونه که باید نگاه شهری به آن وجود نداشت و اکنون نیز با مشکلاتی مواجه است.

شهردار اصفهان تاکید کرد: پس از الحاق این نقاط به محدوده شهری در تمام زوایا باید مسیری را طی کنیم تا بین خیابان مشتاق که انتهای آن به روشن‌شهر و در ادامه به حلقه حفاظتی شهر منتهی می‌شود، از پل بزرگمهر تا انتها هارمونی رابطه منطقی وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه نباید ابتدای خیابان مشتاق از شرایط ویژه برخوردار باشد، اما سه کیلومتر آن طرف‌تر از اتوبوس و حمل و نقل عمومی نارضایتی شهروندان را شاهد باشیم، گفت: حمل و نقل عمومی باید در این نقاط از جایگاه خوبی برای مردم برخوردار شود.

نوروزی با بیان اینکه منطقه چهار دارای ۱۷ محله است که بین آنها فاصله‌های عمیق و شکاف طبقاتی وجود دارد که نمی‌توان همه را ترمیم و یکسان کرد، اما به برخی باید نگاه ویژه داشت، اظهار کرد: باید برای کردآباد چاره‌اندیشی شود و خیابانی که خواسته چندین ساله شهروندان آن است، آزادسازی و دسترسی‌های آن اصلاح شود.

وی تاکید کرد: معتمدان محله کردآباد باید با افزایش مشارکت مردم برای انجام آزادسازی‌ها، شهرداری را کمک و یاری کنند تا کردآباد از وضعیت کنونی خارج شود.

شهردار اصفهان با قدردانی از حضور «حسین احدی» یکی از پیشکسوتان ورزش همگانی و چهره ماندگار این رشته در جلسه دیدار مردمی منطقه چهار، گفت: باید قدر فردی که ۵۰ سال ورزش صبحگاهی انجام داده، دانست، زیرا «هنر» و «ورزش» راه‌های رسیدن به سلامت جامعه است و باید حقوق همه جانبه کسانی که در این زمینه‌ها فعالیت می‌کنند، رعایت شود.

وی افزود: همانطور که وقتی در شهرهای دیگر مورد استقبال قرار می‌گیریم، در اصفهان نیز اگر افرادی به اصفهان برای ورزش حضور می‌یابند باید از امکانات شهری بهره‌مند شوند.

ایجاد پارکینگ در مجاورت بیمارستان چمران

نوروزی با اشاره به مشکلات مربوط به پارک خودروها در کوچه‌ها اطراف بیمارستان چمران به دلیل نبود پارکینگ مورد نیاز مراجعه‌کنندگان این مرکز درمانی، تصریح کرد: در این محدوده ۴۵ خانوار زندگی می‌کنند که به دلیل وجود این بیمارستان و کمبود پارکینگ در ایام ملاقات بیمارستان با چالش حمل و نقلی مواجه هستند.

وی خاطرنشان کرد: در این محدوده مقرر شده یک پارکینگ با ظرفیت پارک ۷۰ خودرو احداث خواهد شد، البته سال گذشته در بازدید از بیمارستان قرار شد مسئولان این مرکز درمانی برای تأمین پارکینگ چاره‌اندیشی کنند.

نوروزی با بیان اینکه برای تمام مناطق و محله‌ها از کلخواران تا سایر محله‌ها باید چاره‌اندیشی شود، تاکید کرد: در صدد خارج کردن این محله‌ها از وضعیت کنونی هستیم، البته باید زیرساخت‌های لازم برای ایجاد تغییرات فراهم و پارکینگ و تأسیسات عمومی مورد نیاز دیگر فراهم شود تا افزایش ظرفیت در آن مشکلات را رفع کند.

وی با اشاره به سخنان یکی از معتمدان که با نگاه شهرسازی پیشنهاد برچیدن دیوار مکان‌های عمومی شهر را داد، گفت: معتقدیم دیوارها باید برداشته شود چراکه نباید ابزار امنیت تلقی شود زیرا امنیت را باید با افزایش باورها نسبت به اصول و ارزش‌های انسانی تقویت کرد.

شهردار اصفهان ادامه داد: اگر بخواهیم امنیت برقرار شود و انسان‌هایی به دلیل نوع تربیت و باورهای خود بخواهند از مرزها، دیوارها و دستگاه‌های امنیتی عبور کنند، باید برای برقرای امنیت به صورت علمی، دقیق و حساب شده راهکارهایی پیدا کنیم که دیگر پارک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها دیوار نداشته باشد و قطعاً این اهداف شدنی است البته باید راهکارهای آن را بررسی و ارزش‌های انسانی را تقویت کنیم.

تشکیل شورای معتمدان در منطقه

وی از تشکیل شورای معتمدان در منطقه چهار خبر داد و گفت: با فعالیت این شورا می‌توان راهکارهایی برای رفع مشکلات پیدا کنیم تا دیگر شاهد گلوگاه‌ها و مشکلات محلی نباشیم.

نوروزی با بیان اینکه تشکیل شورای این منطقه به وسیله معتمدان می‌تواند منشأ آثار خوبی باشد، تصریح کرد: معتمدان می‌توانند با نظرات خوب خود به مدیریت شهری کمک کنند؛ مدیریت شهری زمانی موفق است که در بین مردم باشد، سخنان آنها را بشنود و از مشارکت آنها استفاده کند.

وی ادامه داد: به تنهایی در یک اتاق نشستن و فکر و عمل کردن راه حل رفع مشکلات شهر نیست؛ مگر می‌شود در شهر هنرمندان، این قشر در اظهار نظر و راهنمایی مدیران نقشی نداشته باشند، یا در یک شهر فرهنگی، انسان‌های فرهنگ دوست نقشی در اداره شهر نداشته باشند؟ معتقدیم با استفاده از اظهارنظر معتمدان و کارشناسان تصمیمات مدیریت شهری مبتنی بر واقعیات خواهد بود.

شهردار اصفهان با بیان اینکه تمام پیشنهادات و انتقادات معتمدان ثبت و مورد توجه و پیگیری قرار می‌گیرد، اظهار کرد: بدون تصمیم و مشارکت شهروندان اتفاقات خوب در شهر رقم نمی‌خورد.

احداث هتل در خیابان مشتاق سوم

وی گفت: در خیابان مشتاق سوم مصوبه احداث هتل وجود دارد که این مصوبه به منطقه چهار ارسال شده و برای ساخت و ساز هتل مشکلی وجود ندارد.

نوروزی با قدردانی از حضور «واعظ شهرستانی» مدیر مؤسسه فرهنگی «رویش دیگر» در این جلسه، افزود: مدیر مؤسسه فرهنگی «رویش دیگر» از امروز مشاور افتخاری شهرداری در حوزه فرهنگی است و انتظار می‌رود بیش از گذشته افکار خود را پیاده کند و در حوزه فرهنگی فعالیت‌های چشمگیرتری داشته باشد.

وی تاکید کرد: مؤسساتی که فعالیت اقتصادی ندارند، غیرانتفاعی است و با انگیزه‌های شرافتمندانه فعالیت می‌کنند و حتی گاهی نقش تصدی‌گری دستگاه‌های دولتی را کم می‌کنند، باید توسط دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری مورد حمایت قرار گیرد.

آزادسازی و تعریض حدفاصل پل بزرگمهر تا میدان پینارت ظرف مدت ۴۰ روز

شهردار اصفهان با ابراز خرسندی از حضور «فضل الله صلواتی» از پیشگامان انقلاب و روزنامه نگار برجسته کشور و بیان مشکلات مربوط به پینارت، گفت: تا پایان سال یعنی ۴۰ روز دیگر باید آزادسازی‌ها و تعریض‌ها از پل بزرگمهر تا میدان پینارت تکمیل و زیرساخت‌ها آماده شود زیرا با پیگیری شهردار منطقه و دریافت مجوز ماده ۹ هیچ مانعی برای آزادسازی وجود ندارد.

وی با اشاره به میدان شهدای هسته‌ای، تصریح کرد: برخی نظرات خود را مبنی بر کوچک‌تر کردن محدوده این میدان مطرح کردند، اما معتقدیم میدان باید بزرگ باشد، البته در حال حاضر وسعت میدان شهدای هسته‌ای ۳۷ هزار متر است و تاکنون ۸۰ میلیارد تومان برای آزادسازی اطراف آن هزینه شده است.

نوروزی افزود: در صدد هستیم بزرگراه شهید همت به پل غدیر و کشوری وصل شود، در ادامه کشوری به حلقه حفاظتی رینگ چهارم اتصال یافته و از آنجا به جاده قلعه شور یا کنار گذر شرق وصل شود.

میدان شهدای هسته‌ای باید بزرگ و وسیع باشد

وی با بیان اینکه میدان شهدای هسته‌ای باید بزرگ و وسیع باشد تا وقتی خودروهایی که از جاده شیراز و بهارستان می‌آیند به کشوری و میدان قوچانی بروند و از آنجا برای رفتن آنها به آبشار باید پل هفتم بر روی رودخانه احداث شود تا به مشتاق نزدیک‌ترین محل به میدان شهدای هسته‌ای (میدان پینارت) وصل شود.

شهردار اصفهان تاکید کرد: با کوچک شدن میدان شهدای هسته‌ای موافقت نکردیم تا پس از احداث پل هفتم، منشأ تحول و آبادانی منطقه باشد؛ البته از میدان شهدای هسته‌ای تا روشن دشت و قبل از کانال باید آزادسازی شود و شورای معتمدان باید این مهم را از شهرداری مطالبه کند و در ردیف‌های بودجه نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اراضی حدفاصل میدان شهدای هسته‌ای تا گردنه زینل باید آزادسازی شود، گفت: وقتی روشن دشت را طی کرده و به رینگ چهارم می‌رسیم، باید برای ورود به رینگ به سمت اشکاوند، نمایشگاه و انرژی اتمی مثل پل اشکاوند یک تقاطع غیر همسطح ایجاد شود که البته در مذاکرات انجام شده ردیف اعتباری نیز برای آن پیش‌بینی شده است.

نوروزی با بیان اینکه بیشترین فضای سبز شهر در منطقه چهار قرار گرفته است، تصریح کرد: در شهر اصفهان پنج هزار هکتار فضای سبز وجود دارد که یک هزار و۳۰۰ هکتار آن در اختیار ادارات، منازل و بخش خصوصی و سه هزار و ۷۰۰ هکتار آن در اختیار شهرداری است که از این مقدار یک هزار هکتار در منطقه چهار قرار دارد.

باید دیوارها به نرده تبدیل شود

وی خاطرنشان کرد: در پارک‌ها و بوستان‌های شهر هر جا امکان نرده‌گذاری به جای دیوارکشی فراهم باشد، باید دیوارها به نرده تبدیل شود تا آن محوطه از حصار خارج و شهروندان نیز از دیدن فضاهای شهری لذت ببرند؛ معتقدیم طبیعت را نباید در حصار فرو برد.

شهردار اصفهان با اشاره به کارخانه زهره و خورشید در منطقه چهار، گفت: این کارخانه‌ها با توافق مالکان می‌تواند بر اساس قواعد خاص به مکان‌های فرهنگی و گردشگری تبدیل شود.

وی گفت: با افراد صاحب تخصص در حوزه‌های هنری و میراثی مذاکراتی انجام شده مبنی بر اینکه روی پل بزرگمهر طرحی اجرا شود تا پل دارای موقعیت جدید و خاص شود و فرصتی جدید برای منطقه ایجاد شود.

نوروزی با اشاره به انتقال نمایشگاه فعلی اصفهان از پل شهرستان به محل جدید در روشن دشت، اظهار کرد: در مقابل نمایشگاه فعلی اصفهان پردیس هنر واقع شده که برای دسترسی ساکنان منطقه چهار به این مکان مفرح یک پل زیبای عابر پیاده احداث خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مذاکراتی با سازمان آب منطقه‌ای انجام شده تا دریاچه واقع در پل شهرستان به تفریحگاهی برای قایقرانی و ماهی‌گیری و گذران اوقات فراغت مردم تبدیل شود.

احداث بازار صنایع دستی

شهردار اصفهان با اشاره به احداث بازار گل و گیاه ارغوان، تاکید کرد: خوشبختانه زمین این بازار خریداری و سند آن به نام سازمان میادین زده شده است تا مراحل نهایی آن طی شود؛ همچنین برای احداث بازار صنایع دستی زمینی به وسعت ۲۰ هکتار در نظر گرفته و سند آن به نام سازمان میادین است و طراحی آن در حال انجام است تا بازار صنایع دستی را در شهر راه‌اندازی کنیم.

وی تاکید کرد: در شهر خلاق باید محلی به عنوان بازار برای ارائه ارزش‌های هنری وجود داشته باشد.

نوروزی ادامه داد: در شهر اصفهان یک هزار و سه مسجد هر کدام به وسعت ۵۰۰ مترمربع وجود دارد که باید مرکز جذب جوانان باشد و برنامه‌های آنها فقط خواندن نماز در سه نوبت نباشد و گرنه تمام امکانات را معطل کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: تفاهم نامه‌ای بین شهرداری اصفهان و مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان امضا شده تا سرویس بهداشتی تعدادی از مساجد شهر از صبح تا سه ساعت پس از نماز مغرب و عشا مورد استفاده شهروندان قرار گیرد.

شهردار اصفهان افزود: باید اجازه داد که در مساجد کلاس‌های ورزشی، زبان، فرهنگی و هنری برگزار شود.

کد خبر 409789

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پروژه هاي عمراني ملاقات مردمی شهردار اصفهان شهرداری اصفهان شهرداری منطقه 4 شهرداری اصفهان شهر کلانشهر شهروند مدیریت شهری ميدان شهداي هسته اي شهردار اصفهان قدرت الله نوروزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق میدان شهدای هسته ای بازار صنایع دستی شهردار اصفهان برای آزادسازی شورای معتمدان باید آزادسازی منطقه چهار خیابان مشتاق آزادسازی ها تشکیل شورای چاره اندیشی مدیریت شهری احداث بازار زیرساخت ها وجود ندارد انجام شده باید بزرگ قرار گیرد تبدیل شود روشن دشت شود زیرا وصل شود یک هزار محله ها ۴۰ روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۸۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواهر لاتین‌تبار اصفهان؛ شهر میادین و دروازه دنیای جدید

هاوانا، پایتخت و مرکز اقتصادی کوبا است که به دلیل جاذبه های فرهنگی فراوان و پیوند عمیق آن با تاریخ، در لیست خواهرخوانده‌های اصفهان قرار دارد. این شهر لاتین میزبان ساختمان‌هایی به سبک معماری باروک، موزه‌های پربازدید، بنادر تاریخی، رستوران‌ها و کافه ها و میدان‌های عمومی پرجنب‌وجوش است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تاریخ شگفت‌انگیز پایتخت کوبا در هر پیچ‌وخم شهر، خیابان‌های سنگفرش شده هاوانای قدیم، ساختمان‌های زیبای باروک و قلعه‌های تاریخی، موزه‌ها، رستوران‌های افسانه‌ای و میادین عمومی پر جنب‌وجوش به چشم می‌خورد. هاوانا با جاذبه‌های فرهنگی فراوان و فعالیت‌های منحصربه‌فرد برای انجام دادن، موسیقی زنده در گوشه خیابان‌ها، هوای مطبوع و رستوران‌های سنتی شهر که زمانی همینگوی در آنها غذا خورده، شهری است که به طور خاص برای گردش و قدم زدن ساخته شده است. این شهر به علت وفور فضاهای تفریحی با عنوان شهر میادین عمومی و پارک‌ها شناخته می‌شود.

علاوه بر این، هاوانا به عنوان «دروازه دنیای جدید» نیز معروف است زیرا در گذشته به عنوان چهارراهی برای کاشفان، کاوشگران، نظامیان و قدرت‌های استعماری (اسپانیا و بریتانیا) عمل می‌کرد.

هویت هاوانا

هاوانا اولین مقصد دریانوردان اسپانیایی در دوران استعمار بود و به محلی برای فتح قاره آمریکا توسط اسپانیایی‌ها و پس از آن برای تسلط اقتصادی و سیاسی اسپانیا تبدیل شد. موقعیت هاوانا در امتداد خلیج، این شهر را به مکانی عالی برای توسعه اقتصادی در دوران استعمار اسپانیا در اوایل قرن شانزدهم تبدیل کرد که همچنان این موقعیت را حفظ کرده است. در همان دوران تعدادی قلعه در این منطقه برپا شد که از آن در برابر مهاجمان محافظت می‌کرد. هاوانا با سنگرهای گسترده، میدان‌های سنگفرش و ساختمان‌هایی با نماهای تزئینی و بالکن‌های آهنی پرآذین، در گذشته یک مرکز جهانی محسوب می‌شد که هاوانای امروزی، این سازه‌ها را با انواع ساختمان‌های مدرن مرسوم ترکیب کرده است.

محیط فرهنگی غنی هاوانا از اسپانیایی‌های مناطق مختلف شبه‌جزیره ایبری و سایر مردمان اروپایی تشکیل می‌شود و گروه بسیاری از بردگان سیاه‌پوست نیز پس از پایان برده‌داری در اواخر قرن نوزدهم، به هاوانا مهاجرت کردند. هاوانای امروزی ترکیبی از نژاد سفید اسپانیایی، گروه‌های قومی سیاه‌پوست و دورگه است.

بافت شهر

در قرن نوزدهم هاوانا از دیوارها و قلعه‌هایی که برای محافظت از شهر قدیمی ساخته شده بودند، فراتر رفت و به سمت جنوب و غرب گسترش یافت، پس از آن با ساخت تونلی زیر ورودی خلیج به سمت شرق گسترش یافت و متعاقباً حومه‌هایی مانند La Habana del Este توسعه یافتند. چندین خیابان و بلوار طولانی در سراسر شهر وجود دارد که یکی از دیدنی‌ترین آن‌ها مالکون است که در امتداد ساحل از ورودی بندر به سمت جنوب‌غربی تا رودخانه آلمندارس امتداد می‌یابد و از زیر آن یک تونل عبور می‌کند. ودادو، تقریباً به موازات مالکون، خیابان طولانی دیگری است که از زیر رودخانه می‌گذرد.

هاوانای امروزی را می‌توان به عنوان سه شهر در یک شهر توصیف کرد؛ هاوانای قدیم، ودادو و نواحی حومه‌ای جدیدتر که هاوانای قدیمی، با خیابان‌های باریک و بالکن‌های بلند، مرکز بسیاری از مشاغل، صنعت و سرگرمی است. در این بخش بناهای تاریخی بسیار غنی وجود دارد که سبک‌های معماری از قرن شانزدهم تا نوزدهم را به نمایش می‌گذارد. سازه‌های استعماری اسپانیایی، کلیساهای سربه‌فلک کشیده باروک، ساختمان‌هایی به سبک نئوکلاسیک و همچنین املاک تجاری بخشی از سازه‌های تاریخی این بخش شهر هستند.

بخش جدیدتر شهر در شمال و غرب، به مرکزیت ودادو، رقیب اصلی هاوانای قدیمی برای فعالیت‌های تجاری و زندگی شبانه است. این بخش از شهر که عمدتاً در قرن بیستم ساخته شده است، شامل خانه‌های جذاب، آپارتمان‌های بلند و دفاتر اداری در امتداد بلوارها و خیابان‌های وسیع و پردرخت است. همچنین بسیاری از هتل‌ها که قبل از سال ۱۹۵۹ مورد استفاده گردشگران آمریکایی بود، در این بخش قرار دارند. هاوانای مرکزی بین ودادو و هاوانای قدیم قرار دارد که عمدتاً یک منطقه خرید است. بخش سوم هاوانا مربوط به نواحی مسکونی و صنعتی ثروتمندتر است که بیشتر به سمت غرب گسترش یافته است، از جمله ماریانائو، یکی از بخش‌های نوساز شهر، که قدمت آن به دهه ۱۹۲۰ می‌رسد.

یکی از جذابیت‌های هاوانا از زمان استعمار، پارک‌ها و میدان‌هایش است که ساکنانش را به حضور در این مناطق ترغیب می‌کند. در طول دوران استعمار و تقریباً تا پایان قرن نوزدهم، میدان آرماس درهاوانای قدیم مرکز زندگی کوبایی‌ها بود. میدان ویجا با ساختمان‌های رنگارنگی که انواع سبک‌های معماری را به تصویر می‌کشند، یک میدان دیدنی در قلب هاوانای قدیم است که قدمت آن به ۱۵۵۹ می‌رسد. این میدان به‌تازگی بازسازی شده و به یکی از پربازدیدترین مکان‌های شهر تبدیل شده است. از صرف غذا و قهوه در فضای باز گرفته تا تماشای پنجره‌های شیشه‌ای رنگارنگ ساختمان‌ها، فعالیت‌های بسیاری در این میدان برای انجام است که آن را به یک مکان جذاب گردشگری تبدیل می‌کند.

معروف‌ترین ساختمان هاوانا که در سال ۱۷۹۳ تکمیل شد، کاخ کاپیتان‌های ژنرال است؛ ساختمانی آراسته که فرمانداران استعماری اسپانیا و از سال ۱۹۰۲ سه رئیس‌جمهور کوبا را در خود جای داده است و در حال حاضر به موزه تبدیل شده است.

در دهه ۱۹۸۰ دولت با هدف القای حس ارزشمند هویت قدیم به مردم و همچنین تلاش برای تقویت گردشگری، پروژه بازسازی ۳۵ میلیون دلاری هاوانا را اجرا کرد و طی آن بسیاری از بخش‌های هاوانای قدیم از جمله میدان آرماس را به محیطی جذاب برای گردشگری تبدیل کرد. یکی از اولین ساختمان‌هایی که بازسازی شد، کلیسای جامع، کلیسای قدیس حامی هاوانا بود که در قرن هجدهم به دستور یسوعیان ساخته شده بود. نمای پرآذین آن که در نزدیکی اسکله قرار دارد، به عنوان یکی از بهترین نمونه‌های جهان از طراحی باروک ایتالیایی شناخته می‌شود و مرمت آن طوری انجام شده است که این کلیسای جامع به همان شکل اولیه به نظر برسد.

میدان وسیع انقلاب در غرب هاوانای قدیم، محل سخنرانی‌های اصلی فیدل کاسترو به‌عنوان رئیس‌جمهور بود و با بسیاری از معماری‌های باشکوه شهر فرق دارد. در اطراف بنای متمایز خوزه مارتی، سازه‌های مدرنی مانند مرکز ملی دولت، مقر حزب کمونیست کوبا و نیروهای مسلح و وزارتخانه‌های مختلف دولتی قرار دارند.

درهاوانای مرکزی ساختمان‌های سنتی‌تر، از جمله ساختمان کنگره ملی سابق با گنبد سفید وجود دارد که اکنون آکادمی علوم کوبا را در خود جای داده است. موزه انقلاب در کاخ ریاست جمهوری قدیمی و موزه ملی هنر نیز در این بخش شهر قرار دارد.

مردم‌هاوانا

هاوانا پایتخت کوبا است و جمعیت آن را عمدتاً مردم اسپانیایی‌تبار و اقلیت بزرگی از سیاه‌پوستان تشکیل می‌دهند. قبل از به قدرت رسیدن فیدل کاسترو، تبعیض و اختلاف زیادی از نظر اقتصادی و قومی در شهر وجود داشت اما در دولت کاسترو این سیستم تغییر کرد و فرصت‌های تحصیلی و شغلی در اختیار تمام کوبایی‌ها با هر قومیتی قرار گرفت. در حوزه مسکن نیز، دولت از یک سیاست رسمی مبنی بر حذف تبعیض بر اساس پیشینه قومی استفاده کرد. کاتولیک‌های رومی بزرگ‌ترین گروه مذهبی این شهر را تشکیل می‌دهند و تعداد کمی کشیش نیز در کلیساها وجود دارد زیرا خدمات اغلب توسط افراد غیر روحانی انجام می‌شود. یکی از اتفاقات مهم دهه‌های گذشته، مهاجرت مداوم کوبایی‌ها عمدتاً به ایالات متحده، مکزیک، ونزوئلا و دیگر مناطق در آمریکای لاتین است که تخمین زده می‌شود حداقل یک میلیون کوبایی از سال ۱۹۵۹ جزیره را ترک کرده‌اند. این مهاجرت‌های شدید منجر به کمبود افراد متخصص به ویژه در پزشکی، حقوق و اقتصاد در هاوانا شد تا حدی که دولت کوبا مجبور شد برای جایگزینی این متخصصان به آموزش پزشکان، دندان‌پزشکان، وکلا و اقتصاددانان اولویت بالایی تخصیص بدهد.

صنعت تولید در هاوانا

با وجود تلاش‌های دولت برای گسترش فعالیت‌های صنعتی کوبا در تمام بخش‌های جزیره، هاوانا مرکز بسیاری از صنایع اصلی این کشور و همچنین مهم‌ترین درگاه واردات و صادرات کوبا است. صنعت تولید سنتی قند که اقتصاد جزیره برای سه قرن بر آن استوار است، حدود سه‌چهارم اقتصاد صادراتی را کنترل می‌کند. علاوه بر این، تأسیسات تولیدی سبک، کارخانه‌های بسته‌بندی گوشت و تولید مواد شیمیایی و دارویی کوبا در هاوانا متمرکز است. صنایع فرآوری مواد غذایی، کشتی‌سازی، ساخت وسایل نقلیه، منسوجات و محصولات تنباکو به‌ویژه سیگار برگ‌هاوانا که شهرت جهانی دارند، از دیگر بخش‌های تولیدی مهم در هاوانا هستند.

حمل‌ونقل در هاوانا

هاوانا از قدیم مرکز سیستم حمل‌ونقل کوبا بوده و امروزه نیز به همین شکل باقی مانده است که این موقعیت ناشی از نقش هاوانا به عنوان مقر دولت استعماری اسپانیا و اهمیت بندر برای تجارت است. با توسعه راه‌آهن و ساخت بزرگراه به دلیل افزایش استفاده از اتومبیل، اهمیت هاوانا از لحاظ حمل‌ونقل افزایش یافت و به نقطه کلیدی خطوط راه‌آهن و مسیرهای جاده‌ای شرق به غرب تبدیل شد.

علاوه بر این فرودگاه بین‌المللی خوزه مارتی که پروازهای داخلی و خارجی از طریق آن انجام می‌شود در ۱۳ کیلومتری مرکز شهر هاوانا قرار دارد و به این ترتیب هاوانا دروازه اصلی حمل‌ونقل هوایی بین‌المللی کوبا است. شبکه‌ای از مسیرهای اتوبوس نیز درهاوانا متمرکز است و اتوبوس‌ها را به روش اصلی حمل‌ونقل درون شهری تبدیل کرده است.

کد خبر 747729

دیگر خبرها

  • خواهر لاتین‌تبار اصفهان؛ شهر میادین و دروازه دنیای جدید
  • اصلاح هندسی و تعریض باند جنوبی خیابان میرزاطاهر شرقی
  • وانتی ها و چرخی های تهران بخوانند ؛ شهربانان در کمین کسانی که سد معبر می کنند
  • محور کلاله -گنبدکاووس (حدفاصل پل بایلر) تا اطلاع ثانوی مسدود شد
  • رفع معارضین مسکونی از مسیر پروژه آزادراه شهید شوشتری
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزادراه شهید شوشتری
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین آزادراه شهید شوشتری
  • تغییر معماری تاریخی اصفهان برگرفته از روحیه انسان‌ها
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد
  • ۲۵۰ ملک در منطقه هفت شهرداری قم تملک شد