Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، تمرکز این برنامه بر روی حمایت از بنگاه های موجود و یا ایجاد بنگاه های جدید است چرا که ظرفیت بنگاه های خرد به خصوص در مناطق روستایی برای ایجاد اشغال بیشتر است.

تمرکز این طرح در حوزه کشاورزی بر روی کشت و برداشت محصولات جدید و فراوری محصولات کشاورزی است و در سایر حوزه های صنعت،‌گردشگری و آی تی نیز اشتغال زایی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه که عملا در این طرح اتفاق افتاد ۱۹۷ هزار اشتغال جدید بوده است و در سال ۹۷ و ۹۸ سهم اصلی اشتغال ایجاد شده از طرح اشتغال زایی روستایی و عشایری بوده است به طوری که نسبت به کل کشور نرخ بیکاری در مناطق روستایی کاهش یافته است و نسبت اشتغال نیز بالا رفته است.

در این طرح ۱۵۰ روستا از ۳۱ استان در اولویت قرار گرفته اند که عمدتا در حوزه های دام داری و کشاورزی فعالیت می کنند و دلیل در اولویت قرار گرفتن این حوزه ها وابسته بودن ۸۰ درصد جمعیت روستائیان به این فعالیت ها است.

در نتیجه طرح اشتغال زایی روستایی صد درصد زمین های یکی از روستاهای نیشابور برای کشت زعفران مورد استفاده قرار گرفته است و در حال حاضر شاهد مهاجرت معکوس از شهرها به روستا ها بودیم.

یکی از واحدهای کسب و کاری که تحت این طرح اشتغال زایی روستایی تسهیلات دریافت کردند یکی از دام داری های اطراف شهر نیشابور بوده است به طوری که این دام داری در ابتدا که تاسیس شد یعنی در سال ۱۳۸۲ تنها ۵۰ راس دام داشته است و تا سال ۹۲ تعداد دام های این بنگاه به ۸۰ راس رسید تا اینکه در سال ۹۷ با استفاده از ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلاتی که در این طرح دریافت کردند تعداد دام های آن ها به ۲۸۰ راس رسید.

تعداد کارکنان این دام داری قبل از گرفتن تسهیلات ۵ تا ۶ نفر بوده است و بعد از گرفتن تسهیلات تعداد کارکنان آن ها به ۱۵ الی ۱۶ نفر رسیده است و تمام کارکنان این دام داری بیمه شده اند.

این دام داری از محل این وام توانسته است به شیردوش هایی مجهز شود که روزانه ۵ تن شیر تولید می کنند. افزایش ظرفیت این دام داری یکی دیگر از نتایج گرفتن تسهیلات بوده است به طوری که این دام داری در حال حاضر قابلیت نگه داری از ۷۰۰ راس دام را دارد.

یکی دیگر از واحدهای کسب و کاری که از این تسهیلات استفاده کردند کارگاه متمرکز تولید فرش دست باف است این کارگاه به بافت بزرگترین فرش های دست باف جهان معروف است که بعد از رکود اقتصادی تقریبا تعطیل شد اما با تسهیلاتی که تحت این طرح دریافت کردند توانستند دوباره به بافت فرش بپردازند و ۱۵ نفر از روستائیان را استخدام کنند و میزان تسهیلاتی که به این کارگاه اختصاص یافته است ۵۰۰ میلیون تومان بوده است و با دریافت تسهیلات بیشتر این کارگاه قابلیت استخدام ۲۰۰ نفر را دارد.

مشکل اصلی آن ها تامین سرمایه در گردش بوده است که بخشی از آن تحت این طرح تامین شده است چرا که تقاضا از بازارهای جهانی برای فرش این کارگاه زیاد است.

مشکل اصلی این کارگران که حتی تحت طرح اشتغال زایی روستایی نیز برطرف نشده است مشکل بیمه قالیبافان و وثیقه ای است که بانک برای دادن تسهیلات می خواهد؛ به طوری که شرکت بیمه به یک قالیباف بازنشسته ماهی ۱۰۰ هزار تومان حقوق می دهد و بانک نیز برای دادن تسهیلات سند خانه های روستایی و کارگاه را قبول ندارد.

یکی دیگر از واحدهای کسب و کار که در راستا طرح اشتغال زایی روستایی ایجاد شده اند بوم خانه هایی در کریدورهای گردشگری هستند.

یکی از این بوم خانه ها از برج ۱ سال ۹۸ تاسیس شده است که نوسازی آن با ۲۳۰ میلیون تسهیلات ۱۴ ماه طول کشید و تعداد شغل هایی که این بوم خانه ایجاد کرده است ۶ نفر بوده است و ظرفیت اصلی این بوم خانه ها در رونق دادن به فعالیت های گردشگری است اما مشکل اصلی آن ها این است که بوم خانه ها به تنهایی نمی توانند فعالیت های گردشگری را رونق دهند و در کنار آن ها کریدورهای گردشگری باید ایجاد و تقویت شوند تا درآمد این بوم خانه ها افزایش یابد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استخدام روستاییان اشتغال روستاییان طرح های اشتغال زایی روستایی طرح اشتغال زایی روستایی بوده است به طوری واحدهای کسب بوم خانه ها گرفتن تسهیلات دریافت کردند دام داری تحت این طرح یکی دیگر مشکل اصلی فعالیت ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۰۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه

به گزارش قدس خراسان به نقل از آستان نیوز، احسان سابقی نیا به تشریح اقدامات این شرکت در سال گذشته و برنامه‌های پیش رو در حوزه فناوری و دانش‌بنیان اشاره و اظهار کرد: این شرکت به عنوان اولین و تنها سرمایه‌گذار خطرپذیر در شرق کشور، از ابتدای تاسیس تاکنون در ۱۱ پروژه سرمایه‌گذاری کرده است.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی بیان کرد: اولویت شرکت در سال ۱۴۰۲ به ارتقا وضعیت سرمایه‌گذاری‌های گذشته اختصاص یافت که بدین منظور برای شرکت‌هایی که فرآیند استقرارشان کامل شده بود، به بازارسازی برای تجاری شدن فعالیت آن‌ها پرداختیم و برای شرکت‌هایی هم که در مرحله قبل از بهره‌برداری قرار داشتند، با انجام اقدامات حمایتی شاهد شروع تولید در مجموعه‌های مذکور بودیم.

وی میزان افزایش تولید در شرکت‌های سرمایه‌پذیر را حداقل دو برابر عنوان کرد و افزود: با حمایت و کمک شرکت صنایع پیشرفته رضوی، عمده شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده وارد مرحله تولید شدند که همراه با افزایش میزان اشتغالزایی در آن‌ها بود.

سابقی نیا سرمایه‌گذاری خطرپذیر در فناوری‌های پیشرفته را ماموریت اصلی این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: در سال جاری همچنین در راستای اولویت‌های اساسی کشور و زنجیره ارزش آستان قدس رضوی، نسبت به سرمایه‌گذاری‌های جدید اقدام خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به فلسفه برگزاری رویداد دعوت تصریح کرد: در دو سال گذشته شرکت صنایع پیشرفته رضوی با هدف برقراری ارتباط میان فناوران و سرمایه‌گذاران، سلسله رویدادهایی را با حضور این دو گروه برگزار کرد که در سال ۱۴۰۲ شاهد دومین رویداد دعوت با محوریت حوزه سلامت و درمان بودیم.

وی ادامه داد: از بین ۷۰ طرح واصله به دبیرخانه رویداد دعوت و پس از بررسی‌ها و داوری‌های اولیه صورت گرفته، ۱۲ طرح به مرحله داوری نهایی راه پیدا کرد و در نهایت سه طرح انتخاب شد. این اقدام در سال ۱۴۰۳ نیز مد نظر است و در حال بررسی‌های اولیه هستیم.

سابقی نیا افزود: در بستر رویداد دعوت دو، از یک شرکت دانش‌بنیان فعال که در حوزه توانبخشی توانسته بود با بهره‌گیری از علم و نیروی خلاق خود ربات کمک حرکتی برای معلولین با ضایعه نخاعی را طراحی و تولید کند تقدیر و از محصول آن رونمایی شد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به تشکیل انجمن‌ها و اتاق خدمت توسط این شرکت در سال گذشته اظهار کرد: با ایجاد اتاق‌های خدمت در حوزه‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌هایی که با مشکلات متعددی در حوزه‌های مختلف قضایی، گمرک، بازرسی، جذب سرمایه‌گذار خارجی و... روبرو هستند، می‌توانند در این اتاق خدمت حضور یابند و مشکلات خود را مطرح و مشاوره لازم را دریافت کنند. علاوه ‌براین می‌توان ارتباط بین شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران را برقرار کرد.

وی ادامه داد: در سال گذشته همچنین نشست‌های مختلفی به میزبانی شرکت صنایع پیشرفته رضوی و با حضور مسئولان و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد تا این شرکت‌ها بتوانند سوالات خود را در حوزه‌های مختلف نظیر بازار، صادرات و... راحت و بی واسطه با مسئولان در میان بگذارند.

سابقی‌نیا از برقراری ارتباط میان شرکت صنایع پیشرفته رضوی با مجموعه دانشگاه‌های استان خراسان رضوی خبر داد و افزود: چتر حمایتی این شرکت در حوزه دانشگاهی باز است و در تلاش هستیم از طریق برقراری ارتباط با دانشگاه‌ها، گام‌های بزرگی را در حوزه زنجیره ارزش آستان قدس رضوی با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برداریم.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • افتتاح کارگاه اشتغال‌زایی برای معتادان در مشهد
  • اشتغال‌زایی ۳۵۰ میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان
  • پرداخت ۲۲۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در کاشان
  • ایجاد ۸۳۳ اشتغال خانگی با اعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال
  • رویداد صدرا در اشتغال‌زایی نسل جوان نقش دارد
  • اعلام تعهد اشتغال زایی امسال در استان سمنان
  • چرا وام سرباز ماهر و ازدواج پرداخت نمی شود؟
  • رتبه اول و دوم استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال‌زایی