Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استانها، متین فیروزآبادی: اصفهان یکی از شهرهای پیشگام در عرصه انقلاب اسلامی است، شهری که نخستین حکومت نظامی کشور در آن اعلام شد و شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و علما و مبارزین برجسته و بزرگی در این شهر به مبارزه با رژیم طاغوت پرداخته اند.

در ادامه بخشی از خاطرات دو تن از پیشگامان انقلاب اسلامی اصفهان به همراه تصاویری کمتر دیده شده از مبارزات و صحنه های حضور مردم در عرصه انقلاب در اصفهان را مشاهده می کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برشی از خاطرات محمد پیشگاهی‌فرد:

تلاش جوانان اصفهان برای راه‌اندازی فرستنده رادیویی

جنب و جوش جوانان مسلمان در شهر اصفهان کمک شایانی به اقدامات انقلابی می‌کرد؛ چه اینکه جوانان به انگیزه‌های مضاعف ایده‌های جدیدی برای مبارزه طرح می‌کردند.

جنب و جوش جوانان مسلمان در شهر اصفهان کمک شایانی به اقدامات انقلابی می‌کرد؛ چه اینکه جوانان به انگیزه‌های مضاعف ایده‌های جدیدی برای مبارزه طرح می‌کردند.

محمد پیشگاهی‌فرد از مبارزان جوان آن دوران در کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده درباره طرح راه‌اندازی رادیو مستقل انقلاب در اصفهان می‌گوید: به مرور زمان، نقش حکومت نظامی کمرنگ شد و در واقع موج توفنده‌ی مردم هر مانعی را در هم می‌شکست. راهپیمایی‌ها بار دیگر آغاز شد. دوستان تشکیلاتی علاوه بر پیگیری اخبار اجتماعات و تظاهرات، برای مقابله با رژیم و انجام دادن بهتر کار نیز برنامه‌ریزی می‌کردند. من گزارش کامل فعالیت‌ها را به شهیدان بهشتی و مفتح ارائه می‌دادم و رهنمودها و توصیه‌های آنها را به اصفهان منتقل می‌کردم.

از دیگر فعالیت‌های جمع دوستان ما در این برهه، تلاش برای راه اندازی یک فرستنده‌ی رادیویی بود. این فکر از آنجا در ذهن‌مان تراوش کرد که در آن اوضاع، با توجه به سرعت رویدادها، لازم بود که مردم به همان سرعت که در کم و کیف قضایا قرار می‌گیرند از اتفاقات نیز آگاه شوند. به علاوه می‌خواستیم مردم را هم از طریق آن فرستنده تحریک و تشویق کنیم. من، شهید خلیفه سلطانی، مهندس شریف‌خانی و مهندس بزرگی برای این منظور کمیته‌ای تشکیل و مطالعاتی در این باب انجام دادیم.

بعد از مدتی به این نتیجه رسیدیم که در آن شرایط، امکان خرید فرستنده وجود ندارد؛ بنابراین تصمیم گرفته شد از رادیوهای قدیمی خیلی بزرگ و دارای لامپ‌های خیلی قوی استفاده کنیم؛ اما از آنجا که این رادیوها گیرنده است و وات آن هم خیلی بالا است، تصمیم گرفتیم با تغییر چند لامپ، آن را به فرستنده تبدیل کنیم و با یک آنتن کوچک بخشی از شهر را پوشش دهیم. تلاش و جنب و جوش گروه آغاز شد. هر دو سه روز یک‌بار جلسه می‌گرفتیم تا اینکه پس از دو ماه دوستان آن لامپ‌ها را پیدا کردند و می‌خواستیم لامپ‌ها را نصب کنیم که همسایه‌ها خبر آوردند که صدای انقلاب آمد.

تحولات، چنان سریع بود که پیروزی انقلاب بر ما سبقت گرفت و در روز ۲۱ بهمن صدای انقلاب را با گوش جسم و جان شنیدیم. دوستان گفتند دیگر رادیو و تلویزیون به دست ما افتاد. شتابان حرکت کردیم. ساختمان ساواک هم توسط انقلابیون تصرف شده بود. شکنجه‌گاه بچه‌های انقلاب تبدیل به مرکز فعالیت آنان شد. اصفهان دو سه روز قبل از این به دست نیروهای انقلابی افتاده بود و تنها مراکزی که تا روز ۲۱ بهمن در اختیار رژیم قرار داشت، رادیو و تلویزیون، مراکز نظامی و ساواک بود.

نگاهی به خاطرات میرمحمدصادقی:

ترفند رسانه‌ای جوانان اصفهان در آستانه پیروزی انقلاب / خبرنگار بی‌بی‌سی: جمهوری اسلامی در اصفهان برقرار شده است

جان سیمسون با نظاره به خیابان های اصفهان گفت: «اگر الآن می‏‌توانستم با لندن تماس بگیرم، به همکارانم می‏‌گفتم جمهوری اسلامی در اصفهان پیش از تهران برقرار شده است». گفتم: «من می‏‌توانم این ارتباط را برقرار کنم». جان سیمسون را به هتل شاه‏ عباس بردم و از طریق کارمندان انقلابی مخابرات از جمله خشوعی ارتباط با لندن را برقرار کردم. سیمسون هم به همکارانش گفت: «الآن حکومت جمهوری اسلامی در اصفهان برقرار شده است و تمامی امور در دست انقلابیون است».

همزمان با ورورد امام خمینی رسانه‌های جهان به پوشش اخبار شهرهای ایران پرداختند. نیروهای انقلابی شهر اصفهان با ذکاوت خاصی خبرنگار بی‌بی‌سی انگلیس را وادار کردند که قبل از فرا رسیدن ۲۲ بهمن، پیروزی انقلاب اسلامی در اصفهان را اعلام رسمی نماید. سید رضا میر محمدصادقی در کتاب خاطرات خود که با عنوان «دُرد و درد» توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده این ماجرا را چنین بیان می‌کند:

«پیروزی انقلاب اسلامی در اصفهان آرام و بدون هزینه بود. حضور دو خبرنگار از بی.بی.سی به نام‏های هارولد برایلی و جان سیمسون موجب شد شکوه پیروزی در ایران انعکاس جهانی بیابد. آنها در هتل شاه‌عباس اقامت داشتند و به محض اطلاع از حضورشان در اصفهان به دیدارشان رفتیم. در این دیدار به آن‌ها یک عکس امام‌خمینی در قاب خاتم هدیه کردیم و کرایه محل اقامت‌شان را تقبل نمودیم. سپس گروه خبری بی.بی.سی را به منزل آیت‏‌الله خادمی برای مصاحبه بردیم. از نکات جالب این مصاحبه آنکه مسئول ضبط صدایشان، ریش بلندی داشت و آقای خادمی سر به سرش می‏‌گذاشت و می‏‌گفت: «این هم باید آیت‌‏الله بشود».

یک شب هم آن‌ها را به خانه‏‌ام دعوت کرده و با چلوکباب پذیرایی‌شان نمودم. به تمامی اعضای گروهشان هم هدایایی از صنایع دستی اصفهان دادم. بعد به آنها گفتم: «من یک خواهش از شما دارم. شما بیایید از اداره شهر توسط ما فیلمبرداری کنید. حکومت نظامی مسئله پوچی است و شهر در اختیار ماست». گفتند: «کجا بیاییم؟» گفتم: «به فلکه شاه‌عباس بیایید».

قبل از فیلمبرداری نزد رضا جهانگیری، داماد ارحام صدر که سرهنگ راهنمایی و رانندگی بود، رفتم و گفتم: «این پاسبان‏های سر چهارراه شاه‏عباس را بردار». سپس عده‏‌ای از بچه‏‌های مسجد مانند حسین آقاجان را آورده و بازوبند به بازوی آن‌ها بستیم. به گونه‏ای که تصور می‏شد انتظامات شهر در اختیار نیروهای مردمی است. آنها هم به صورت نمایشی به راهنمایی و تردد ماشین‌‏ها نظارت داشتند. گروه فیلمبرداری بی.بی.سی از این وضعیت فیلم گرفت.

جان سیمسون با نظاره چنین وضعیتی گفت: «اگر الآن می‏‌توانستم با لندن تماس بگیرم، به همکارانم می‏‌گفتم جمهوری اسلامی در اصفهان پیش از تهران برقرار شده است». گفتم: «من می‏‌توانم این ارتباط را برقرار کنم». جان سیمسون را به هتل شاه‏ عباس بردم و از طریق کارمندان انقلابی مخابرات از جمله خشوعی ارتباط با لندن را برقرار کردم. سیمسون هم به همکارانش گفت: «الآن حکومت جمهوری اسلامی در اصفهان برقرار شده است و تمامی امور در دست انقلابیون است».

این خبر همان شب از بی.بی.سی اعلام شد و جهانیان تصور کردند در روز هجدهم بهمن ماه رژیم پهلوی در اصفهان ساقط شده است. پخش این خبر از بی.بی.سی موجب شد حکومت نظامی نمایندگان این خبرگزاری را بازداشت کند تا به آن‌ها حالی کنند هنوز رژیم در اصفهان پابرجاست. سپس آن‌ها را آزاد کردند. خبرنگاران بی.بی.سی پس از آزادی نزد من آمده و گفتند: «حکومت نظامی می‏گوید شهر را در اختیار دارد». در جواب گفتم: «نه، آن‌ها دروغ می‏گویند. فقط گاهی در برخی از نقاط شهر این دست به دست شدن صورت می‏گیرد و آن‌ها بعضی از نیروهای ما را دستگیر می‏کنند. ما هم بعضی از سربازهایشان را دستگیر می‏کنیم و شب‏ها در منزل آیت‏‌الله خادمی مبادله اسرا صورت می‏گیرد». آن‌ها پرسیدند: «ما می‏توانیم در این مراسم شرکت کنیم؟» گفتم: «بله.»

واقعیت آن بود که حکومت نظامی همچنان پابرجا بود و ما برای اثبات ادعایمان، سربازانی را که فرار کرده بودند، لباس نظامی پوشانده و به زیرزمین خانه آیت‏‌الله خادمی بردیم. چند نفری را هم به‌عنوان نگهبان جلوی در زیرزمین گذاشتیم. چند سرباز را هم مأمور کردیم به‌عنوان نیروهای حکومت نظامی برای مبادله دستگیرشدگان بیایند. هنگام عصر خبرنگاران بی.بی.سی به خانه آیت‏‌الله خادمی آمدند. آن‌ها را به زیرزمین بردیم و حدود بیست سی سرباز در داخل زیرزمین را نشان دادیم. آن‌ها بی‏‌تاب و مشتاق به تصویر کشیدن صحنه مبادله بودند. پس از آن، چند سرباز با اسلحه برای مبادله آمدند و مبادله در حضور خبرنگاران بی.بی.سی انجام شد. این صحنه‌ نمایشی فیلمبرداری شد و بی.بی.سی آن را نشان داد.

کد خبر 4850200

منبع: مهر

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران دهه فجر 22 بهمن دهه فجر بوشهر انتخابات 98 بارش برف راهپیمایی 22 بهمن ایلام انقلاب اسلامی ایران قزوین شهرکرد ویروس کرونا انتخابات مجلس شورای اسلامی خطبه های نماز جمعه بیرجند شیراز خبرنگاران بی بی سی پیروزی انقلاب انقلاب اسلامی حکومت نظامی شهر اصفهان راه اندازی بی بی سی الله خادمی جنب و جوش شاه عباس لامپ ها هتل شاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۷۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال صنایع آلاینده کوچکترین اقدام کنترل آلودگی هوای اصفهان است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نورصالحی پیش از ظهر یکشنبه در نطق پیش از دستور یکصد و بیست و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با گرامیداشت مناسبت‌های ایام از جمله روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای و روز زمین پاک اظهار کرد: همه مردم در پاک نگه داشتن محیط زیست وظیفه دارند و ما به عنوان مدیران و مسئولان شهری در حوزه‌های مرتبط مانند حمل و نقل پاک و ترویج انرژی‌های نو و…در تلاش هستیم که اقداماتی ویژه را انجام دهیم.

وی گفت: امیدواریم امسال قبل از رسیدن روزهای آلوده و مواجه شدن با تعطیلی‌ها، برنامه‌ریزی کرده و صنایع نیز آلایندگی خود را کاهش دهند، در این راستا کوچک‌ترین کاری که باید انجام شود برنامه‌ریزی برای انتقال صنایع آلاینده به شعاع قانونی است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تبریک روز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: امیدواریم اقتدار سپاه روز افزون باشد و همان طور که اکنون نیز حامی مستضعفان جهان است، این نقش را ایفا کند.

وی ادامه داد: این روزها عملیات وعده صادق توسط سپاه و دیگر نیروهای نظامی کشور انجام شد و همین اقدام کافی بود برای اینکه قدرت ایمان و ایثارگری، اخلاص و شهادت طلبی را نشان دهد.

نورصالحی گفت: دشمنان در ابتدای انقلاب تصور می‌کردند ظرف یک هفته می‌توانند این انقلاب را از میان ببرند اما امروز کشورهایی که در سازمان ملل حق وتو دارند در مقابل اقتدار این نظام سر تعظیم فرو می‌آورند و نگران عملیات متقابل جمهوری اسلامی هستند.

وی افزود: بابت این انقلاب و تشکیل این نظام مقدس و سپاه پاسداران و بابت این اقتدار و قدرت بازدارندگی باید خداوند را شاکر باشیم و نشان این شکرگزاری خدمت صادقانه به مردم است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بنا به مناسبت‌های اخیر، امروز در قرارگاه سپاه سیدالشهدا (ع) حضور پیدا می‌کنیم تا به نمایندگی از مردم از عزیزان سپاه پاسداران تقدیر به عمل آوریم.

وی در ادامه با اشاره به انتصابات اخیر در شهرداری گفت: در ابتدای سال هستیم و این انتظار و پیگیری وجود دارد که از روزهای خدمت باقی مانده بهترین استفاده صورت گیرد و مطالبه جدی و همیشگی شورای اسلامی شهر اصفهان این است که به صورت سریع وارد اجرای اقدامات و پروژه‌ها شویم. برخی موارد از یکی دو سال قبل آغاز شده و این مطالبه وجود دارد که این پروژه‌ها که در حوزه‌های مختلف عمرانی، بافت شهری، حمل و نقل، خدمات شهری و… است تا پایان سال به بهره برداری برسند.

نورصالحی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف شورا در کمیته‌های نظارتی ملاقات مردمی است اما عمده کار این کمیته‌ها کنترل پیشرفت پروژه‌ها و برنامه‌های مناطق و تحقق برنامه و بودجه آن‌هاست، شورا انتظار دارد که امسال حوزه شهرسازی و دیگر بخش‌ها پرتلاش ظاهر شوند و سفره نوبت‌های طولانی بازدید جمع شود و خود اظهاری به صورت صحیح و با رعایت حفظ حقوق شهر تحقق پیدا کند.

کد خبر 6084001

دیگر خبرها

  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز
  • نگاهی به حال و روز ناخوش گذر تاریخی ابولولو در آران و بیدگل + فیلم
  • در جلسه شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • انتقال ضروری صنایع آلاینده اصفهان
  • نگاهی به اقدامات جهادی سپاه پاسداران در مستند «طبیبان صحرا»
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • تقدیر از عملکرد نیروهای مسلح به‌ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در صحن شورای شهر اصفهان
  • برخی از سازمان‌های شهرداری اصفهان در حل مشکلات ناکارآمد هستند
  • بعضی سازمان‌های شهرداری در رفع مشکلات شهروندان ناکارآمد هستند
  • انتقال صنایع آلاینده کوچکترین اقدام کنترل آلودگی هوای اصفهان است