Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه استنفورد، الگوریتمی مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند که می‌تواند نحوه واکنش بیماران را به داروهای ضدافسردگی مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، شاید به زودی یک روش مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند با بررسی امواج مغزی افراد، از احتمال تاثیر داروهای ضدافسردگی در کمک به آنها خبر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممکن است این روش بتواند راهبرد جدیدی را برای تجویز داروهای مرتبط با بیماری‌های روحی ارائه کند.

داروهای ضدافسردگی همیشه کاربرد ندارند و دلیل این موضوع نیز کاملا مشخص نیست. "آمیت اتکین" (Amit Etkin)، پژوهشگر "دانشگاه استنفورد" (Stanford University) گفت: ما در حوزه روانشناسی، با یک مشکل اساسی رو به رو هستیم. بیمار به روانپزشک می‌گوید که افسرده است و روانپزشک نمی‌تواند ببیند که واقعا در مغز او چه می‌گذرد. او باید براساس همین اطلاعات محدود، داروهای لازم را برای بیمار تجویز کند.

اتکین تصمیم گرفت به بررسی این موضوع بپردازد که آیا الگوریتم مبتنی بر یادگیری ماشینی می‌تواند با بررسی اسکن مغزی مبتلا به افسردگی، احتمال واکنش آنها را به یکی از داروهای ضدافسردگی موسوم به "سرترالین" (Sertraline) تشخیص دهد یا خیر. سرترالین معمولا فقط بر یک سوم افرادی که آن را مصرف می‌کنند، تاثیر می‌گذارد.

این گروه پژوهشی، داده‌های مربوط به نوار مغزی ۲۲۸ بیمار مبتلا به افسردگی را که بین ۱۸ تا ۶۵ سال داشتند، جمع‌آوری کردند. این افراد پیش از این آزمایش، از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کردند اما در آغاز آزمایش، این داروها را مصرف نکرده بودند.

پژوهشگران برای نیمی از شرکت‌کنندگان، سرترالین تجویز کردند و بقیه آنها نیز با روش‌های درمانی صوری موسوم به  "پلاسیبو" (placebo) مورد درمان قرار گرفتند. پس از این مرحله، حالت‌های روحی شرکت‌کنندگان و تغییرات آنها طی هشت هفته مورد بررسی قرار گرفت.

الگوهای فعالیت مغز

این الگوریتم مبتنی بر یادگیری ماشینی، با مقایسه نوار مغزی کسانی که واکنش خوبی به دارو داشتند و کسانی که واکنش آنها خوب نبود، توانست الگوی خاصی از فعالیت مغزی را شناسایی کند که احتمال مفید بودن سرترالین را نشان می‌داد.

پژوهشگران، این الگوریتم را برای بررسی گروه متفاوتی شامل ۲۷۹ داوطلب به کار گرفتند. در این بررسی، ۴۱ درصد داوطلبان، واکنش خوبی نسبت به سرترالین داشتند و الگوریتم، واکنش مثبت ۷۶ درصد آنها را به درستی پیش‌بینی کرده بود.

اتکین که شرکتی موسوم به "آلتو نوروساینس" (Alto Neuroscience) را برای توسعه این فناوری بنیان‌گذاری کرده، امیدوار است که نتایج این پژوهش بتواند ابزاری را برای پزشکان فراهم کند تا تصمیم‌های بهتری در مورد بیماران خود بگیرند.

این پژوهش، در مجله " Nature Biotechnology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی یادگیری ماشینی افسردگی دانشگاه استنفورد داروهای ضدافسردگی هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۱۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید ۲۵۰ میلیون عدد مکمل و فرآورده گیاهی در ایران رقم صادرات محصولات و فرآورده های طبیعی و طب سنتی را ۱۳ میلیون دلار اعلام کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی امروز در حاشیه سیزدهمین همایش طلای سبز اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 12 هزار محصول مکمل و بیش از 2000 فرآورده طب سنتی داریم.

سالانه 250 میلیون عدد از این مکمل‌ها و فرآورده‌های گیاهی را شناسه‌گذاری می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اقدامات سازمان غذا و دارو برای تسهیل صادرات اقلام دارویی گیاهی و میزان صادرات این فرآورده‌ها بیان کرد: براساس فرمایش مقام معظم رهبری و در راستای جهش تولید با مشارکت مردم، بسیاری از فرآیندها را تسهیل و تسریع و بخشی از فرآیندهای زائد را حذف کرده‌ایم. زمان صدور پروانه تولید این فرآورده‌ها بسیار کاهش پیدا کرده به حدی که در بهار امسال هیچ پروانه‌ای در انتظار زمان بررسی نخواهیم داشت و همه مجوزها را به سرعت صادر خواهیم کرد.

فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند

وی ادامه داد: در سال 1402 مجموع صادرات فرآورده های گیاهی و مکمل‌ها 13 میلیون دلار بوده است که انتظار داریم این عدد امسال رشد داشته باشد. کشور ما یکی از زیست‌بوم‌های مهم گیاهان دارویی است و امیدواریم با بازاریابی خوبی که تولیدکنندگان این محصولات انجام می‌دهند امسال جهش خوبی را در صادرات نیز داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی واکنش کاربران فضای مجازی به اقدام اسرائیل
  • بررسی واکنش کاربران فضای مجازی به اقدام امروز اسرائیل
  • دستگاه‌های پوشیدنی را متا توسعه می‌دهد
  • چه کنیم تا مغزمان پیر نشود؟
  • فیلم/ افتتاح اولین خط تولید داروهای استنشاقی در استان سمنان
  • فیلم| افتتاح اولین خط تولید داروهای استنشاقی در سمنان
  • ۹۱ نفر در اثر سوءمصرف مواد و داروهای مخدر و محرک در مازندران فوت شدند
  • کدام کشور با هوش مصنوعی بر خاورمیانه تسلط خواهد یافت؟
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی