Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@13:03:48 GMT

خودروسازان به ماه می‌روند

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۶۴۶۶۵

خودروسازان به ماه می‌روند

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تب و تاب بازگشت انسان به ماه این روز‌ها به اوج رسیده است. بر اساس دستور دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، ناسا متعهد شده تا گروهی از فضانوردان را در سال ۲۰۲۴ ،روانه خاک ماه کند. پروژه‌ای بلندپروازانه که باید در طول پنج سال به اتمام برسد و برنامه آرتمیس نام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون پنجاه سال از ماموریت آپولو ۱۱آمریکا و اولین سفر انسان به ماه می‌گذرد.

ناسا برای سفر به ماه در حال ساخت ابزار‌های جدیدی است. از سامانه پرتاب فضایی (SLS) که جدیدترین موشک ناسا است تا فضاپیمای اوریون (Orion) که محل استقرار فضانوردان خواهد بود. ناسا همچنین قصد دارد ایستگاهی فضایی را در مدار ماه بسازد که گیت‌وی (Gateway) نام گرفته است. ساخت هیچ کدام از این موارد هنوز به طور کامل به پایان نرسیده است و سامانه پرتاب فضایی و فضاپیمای اوریون در حال گذراندن تست‌های نهایی هستند.

ناسا در ماموریت آرتمیس ۱ که طبق برنامه قرار است در سال ۲۰۲۰ به فضا ارسال شود یک سفر بدون سرنشین برای تست سامانه پرتاب فضایی و فضاپیمای اوریون انجام خواهد شد. در ماموریت آرتمیس ۲ فضانوردان برای اولین بار با کمک سامانه پرتاب فضایی و فضاپیمای اوریون به فضا سفر خواهند کرد. اگر همه چیز به خوبی پیش برود این ماموریت در سال ۲۰۲۲ انجام خواهد شد. در نهایت و در ماموریت آرتمیس ۳ که قرار است در سال ۲۰۲۴ انجام شود قضانوردان بر سطح ماه فرود خواهند آمد. پس از آن حدودا هر سال یک ماموریت به مقصد ماه انجام خواهد شد.

ناسا قصد دارد علاوه بر زن فضانورد یک خودرو همانند ماموریت آپولو در سطح ماه داشته باشد. در گذشته، هر ماموریت آپولو تعداد مایل‌های کاوش شده توسط فضانوردان رشد می‌کرد به این صورت که این رقم از حدود نیم مایل در ماموریت آپولو ۱۱، به ۱۵ مایل در ماموریت‌های ۱۵-۱۷ افزایش پیدا کرده است. فضانوردان با استفاده از Lunar Roving Vehicle یا همان ماشین مریخ نورد آمریکایی در پروژه‌ آپولو در طول سال‌های ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۲ ویژگی‌های زمین شناسی متنوعی را کشف کنند.

ناسا همچنین قصد دارد در این پروژه به جا‌هایی در سطح ماه که انسان قبلا هرگز به آنجا پای نگذاشته به قطب جنوب قمری راه پیدا کند. در این پروژه اعضای تیم اعزامی قرار است مثل ماموریت‌های آپولو با استفاده از یک خودروی ماه نورد بدون کابین و مجهز به تجهیزات پیشرفته و تجهیزات ارتباطی بر روی سطح ماه حرکت کنند.

بیشتر بخوانید:  چگونه ماهواره‌‎ها را ببینیم؟

برای تسهیل پروژه، ناسا اخیرا با صدور فراخوانی از پیشگامان و متخصصان فعال در حوزه حمل و نقل و خودروسازی درخواست کمک کرده است. در فراخوان مربوطه ناسا از شرکت‌ها و دانشمندان می‌خواهد تمام تجارب خود در زمینه توسعه وسایل نقلیه پیشرفته را به کار بسته و به این سازمان در ساخت خودروی ماه نورد کمک کنند.

مارشال اسمیت (Marshall Smith) یکی از مدیران رده بالای ناسا در بخش اکتشافات ماه در این باره گفته است: پیش بینی می‌شود بیشترین مسافتی که فضانوردان بتوانند با لباس‌های مخصوص خود پیاده روی کنند، حدود یک دوم مایل است. اگر ما بتوانیم پیش از رسیدن فضانوردان، یک خودروی ماه نورد را در نزدیکی‌های محل فرود قرار دهیم، پتانسیل بازگردانی دستاورد‌های علمی در اولین ماموریت‌ها تا حد قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد.

بهره گیری از چنین خودرویی فضانوردان را قادر می‌سازد به اکتشافات ژئولوژیکی بیشتری پرداخته و اطلاعات بیشتری را در رابطه با کره ماه گردآوری کنند. علاوه بر موارد یاد شده، ناسا می‌خواهد خودروی ماه نورد به کار برده شده در پروژه آرتمیس توانایی حمل ربات‌های خودران را نیز داشته باشد. این ربات‌ها وظیفه دارند در حمل لوازم یا تکه سنگ‌های جمع آوری شده از سطح ماه به یاری فضانوردان بشتابند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ناسا کره ماه فضانوردان ناسا ماموریت آرتمیس انجام خواهد شد ماموریت آپولو ماموریت ها سطح ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۴۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: خودروسازان متخلف به قوه قضاییه معرفی می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی در جلسه پاسخگویی برخط در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در پاسخ به سوال شهروندی در حوزه تغییر اجباری خودروهای ثبت‌نامی سامانه یکپارچه به بهانه ارتقای محصولات و افزایش قیمت با نام‌های جدید، گفت: تمرکز وزارت صمت توسعه تولید کیفی و کمی خودرو، کاهش قیمت تمام شده و تولید خودرو رقابتی است و تمرکز اصلی وزارتخانه نیز حرکت به سمتی است که خودرو از کالایی سرمایه‌ای خارج شود. اما در مورد موضوع خاص مطرح شده، وفق قانون هر قرارداد و تعهدی داده شده خودروساز موظف است که طبق قانون عمل کند و اگر خودروساز به تعهدات خود عمل نکند، موضع وزارت صمت حمایت از مصرف‌کننده است و خودروساز متخلف را به قوه قضائیه معرفی می‌کند.

وی افزود: اگر خودروسازی می‌خواهد قرارداد را کنار بگذارد و خودروی جایگزین ارائه کند، این موضوع باید با توافق طرفین باشد و در غیر این صورت از مشتری حمایت می‌کنیم. درباره خودروی تارا ۵ هم که در این جلسه گفته شد با تغییر گیربکس افزایش قیمت بیش از ۱۹۰ میلیون تومانی داشته و مشتری هم وادار به خرید محصول ارتقا یافته شده، بررسی‌های لازم انجام خواهد شد و اگر خودروساز به تعهد خود عمل نکرده باشد، از مصرف‌کننده حمایت خواهیم کرد.

علی‌آبادی درباره نوسانات قیمت لاستیک خودرو و نحوه تخصیص لاستیک به قیمت دولتی نیز، گفت: تولید لاستیک در کشور سالانه ۲۱ میلیون است، در حالی که در کشور ۲۲ میلیون خودرو داریم و اگر فرض کنیم که هر خودرو در سال یک لاستیک نیاز دارد بر اساس استاندارد بین‌المللی ۲۲ میلیون حلقه لاستیک نیاز داریم و علاوه بر این با توجه به تولید سالانه بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو که هر کدام ۵ حلقه لاستیک نیاز دارند، میزان نیاز واقعی کشور سالانه ۲۷ میلیون است. بنابراین در این حوزه ناترازی وجود دارد.

وزیر صنعت تصریح کرد: برای رفع این ناترازی از سال گذشته واردات افزایش یافته و تعرفه واردات هم از ۳۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافته است. همچنین سال قبل برای تشویق تولیدکنندگان به تولید بیشتر اجازه افزایش قیمت ۲۰ درصدی را دادیم و از سوی دیگر در آن زمان ارز تخصیص یافته از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به بیش از ۳۸ هزار تومان افزایش یافت. امیدوارم با تمهیدات اندیشیده شده به زودی مشکلات تأمین لاستیک حل شود.

به گفته این مقام مسئول در حال حاضر فقط در تأمین رینگ ۱۳ و ۱۴ مشکلاتی وجود دارد و دلیل آن نیز این است که فقط در داخل تولید می‌شود. با توافقاتی که با انجمن لاستیک داشتیم به زودی مشکلات در این بخش نیز حل می‌شود. همچنین مقرر شده قیمت‌گذاری برای این رینگ‌ها که وزن کمی دارند، بر اساس وزن انجام نشود تا تولیدکنندگان به تولید این لاستیک‌ها تشویق شوند.

وی همچنین از مردم خواست که به عرضه لاستیک دولتی به چشم سهمیه نگاه نکنند و اگر نیازی به لاستیک ندارند از خرید لاستیک دولتی خودداری کنند و گفت: در بخش توزیع کننده‌ها مشکلاتی هست، اما نظارت باید از سمت مردم باشد. شهروندان می‌توانند این تخلفات را به سامانه ۱۲۴ گزارش دهند.

کد خبر 6080211 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ناسا به مأموریت پهپاد سنجاقک در قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داد
  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • ‌زیرساخت 17 میلیون مترمکعبی CNG مازاد برای دوگانه سوز کردن خودروها بلا استفاده مانده است
  • عجیب‌ترین قمر منظومه شمسی کاوش می‌شود
  • آغاز فروش اقساطی رقیب جدی پژو ۲۰۷ اتوماتیک
  • آغاز فروش اقساطی رقیب جدی پژو 207 اتوماتیک / اولین شرایط فروش BAC X۳ PRO در سال جدید اعلام شد (+ جدول فروش، عکس و مشخصات خودرو )
  • تشدید وابستگی ارزی صنعت خودرو با استاندارد‌های جدید/ افزایش شاخص‌های کیفی قیمت خودرو را بالا می‌برد
  • معرفی خودروسازان متخلف به قوه قضاییه
  • وزیر صمت: خودروسازان متخلف به قوه قضاییه معرفی می شوند
  • خودروسازان متخلف را به قوه قضاییه معرفی می‌کنیم