Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالوهاب شهیدی خواننده پیشکسوت موسیقی ایران، در دهه‌ی پنجاه وقتی بازنشسته شد، پیشنهادهای نجومی کاباداره‌داران را رد می‌کند و ترجیح می‌دهد در مزرعه کار کند. ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۴ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پیروز ارجمند آهنگساز و مدیر کل اسبق دفتر موسیقی وزارت ارشاد، صبح امروز بریده‌ای از صفحه‌ای از مجله‌ی «جوانان امروز» را در صفحه شخصی‌اش منتشر کرد که مربوط به سال هزار و سیصد و پنجاه و چهار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بریده‌ی مجله اشاره می‌کند که استاد عبدالوهاب شهیدی خواننده موسیقی ایرانی پس از بازنشستگی تصمیم گرفته مزرعه داری کند. این مجله نوشته است که، شهیدی در مقابل پیشنهادهای کاباره‌ها سر تسلیم فرو نیاورده و در جایگاه هنری‌اش، خود را مقید به حفظ اصول می‌داند.

ارجمند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: در تاریخ موسیقی ایران وقتی درباره جایگاه هنرمندان مطالعه کنیم، از حدود دو هزار سال پیش و براساس اسنادی مانند شاهنامه و خمسه نظامی و نقش برجسته‌ها و مجسمه‌ها؛ می‌بینیم که موسیقی‌دانان از طبقه‌های اول یا دوم جامعه بوده‌اند. براساس این جایگاه سبک و روش زندگی این افراد هم تعریف میشده است. قبل از قاجاریه هم رعایت اصول اخلاقی از ویژگی‌های اصلی هنرمندان بوده است. رساله‌های بسیاری هم در این زمینه داریم که این اصول اخلاقی را تشریح می‌کند.

وی ادامه داد: در دوره قاجار موسیقی‌دانانِ درباری و درباریان موسیقی‌دان را داشتیم. این همان زمانی است که برخی از موسیقی‌دانان حرمتشان را از دست دادند. شاهزادگان این اعتبار را به هنرمندان نمی‌دادند. انحراف در هنر از دوره قاجاریه شروع می‌شود.
در دوره پهلوی دوم، این انحرافِ جایگاه هنرمند تا جایی پیش می‌رود که بسیاری از هنرمندان عرصه موسیقی دوست نداشتند بگویند که نوازنده یا موسیقی‌دان هستند. کاباره رفتن و فضای بدی که در دوره پهلوی دوم ایجاد شد به جایگاه هنرمندان لطمه زند. علی‌رغم اینکه رویدادهای هنری زیادی هم در همین دوره شکل می‌گیرد اما باز هم بی‌اخلاقی در عرصه هنر و موسیقی وجود داشته است.

ارجمند تاکید کرد: هنرمندان عرصه موسیقی ایرانی به اصول اخلاقی، بسیار قائل بودند. استادان قدیمی موسیقی ایران حتی در انتخاب شاگرد هم اصول بسیاری را در نظر داشتند؛ دوامی بارها شجریان را می‌سنجد تا در نهایت او را به عنوان شاگرد انتخاب کند. خودِ ما هم در مواجهه با استادان مورد سنجش قرار می‌گرفتیم و اگر تایید می‌شدیم به شاگردی ما را می‌پذیرفتند.

این آهنگساز گفت: در دوره‌ی امروز نوعی شارلاتانیزم در هنر شکل گرفته و وجهه‌ی هنری به آکروبات بازی تبدیل شده است. در گذشته اهالی موسیقی ارتباط عمیقی با ادبیات داشته‌اند. در دنیای مدرن مسیر متعالی موسیقی دستخوش تغییر شده است.

ارجمند درباره جایگاه هنرمندانی مانند عبدالوهاب شهیدی، تاکید کرد: متاسفانه بعد از انقلاب سیاست حذفی شکل گرفت تا ایجابی. در طرح حذف برخی از اهالی موسیقی، خشک و تر با هم سوختند. برخی از هنرمندان اجازه فعالیت پیدا نکردند. آقایان ایرج، گلپا و عبدالوهاب شهیدی از ستون‌های موسیقی ایران بودند اما مجبور به خانه‌نشینی شدند. این افراد اما به کشور وفاداربودند و ایران را ترک نکردند.

وی ادامه داد: عبدالوهاب شهیدی بسیار اخلاق‌مدار بوده و هیچ‌گاه هنرش را نفروخته است. در بریده مجله‌ی «جوانان امروز» دیدم که ایشان پس از بازنشستگی پیشنهادهای کلانِ کاباره‌داران را نپذیرفته و ترجیح داده با خرید یک مزرعه در آنجا مشغول کار شود. متاسفانه همین مزرعه را هم از آقای شهیدی مصادره کردند.
شاید زمان آن فرا رسیده که به نوعی از استاد شهیدی دلجویی کنیم، با اینکه زمان زیادی از آن زمان گذشته و استاد شهیدی هم اکنون در مرز صدسالگی است.

ارجمند تاکید کرد: این مسائل باید بررسی شود تا دیگر شاهد چنین رخدادهایی نباشیم. در سال‌های اخیر هیچ پژوهش جدی در این زمینه انجام نشده است. اینگونه مسائل را با نگاه سیاسی می‌بینند، در حالی که این مسائل فرهنگی است.
معتقدم که وزارت ارشاد باید رفتارش را کاملا فرهنگی و هنری کند نه ارشادی و امنیتی.

انتهای پیام/

R33357/P/S4,40/CT1 واژه های کاربردی مرتبط موسیقی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موسیقی موسیقی عبدالوهاب شهیدی جایگاه هنرمندان موسیقی ایران موسیقی دانان اصول اخلاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۷۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزعلی: دوره موشک تمام نشده وقتی زبان وتو می‌شود

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه دوره موشک تمام نشده، وقتی زبان؛ وتو می‌شود، گفت: ۶۰ هزار زن باردار در غزه در شرایط طاقت فرسا به سر می‌برند و ۷۵ درصد مجروحان غزه را زنان و ۷۰ درصد مفقودان نیز زنان ‌و کودکان غزه تشکیل می‌دهند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، اولین همایش بین‌المللی "غزه زنده است" با محوریت اصلی فعال کردن دیپلماسی زنان در حوزه مقاومت امروز در دانشگاه الزهرا(س) با هدف فعال کردن دیپلماسی زنان در حوزه مقاومت، پاسداشت مقام انسانیت، همدردی با مردم مظلوم و مقتدر غزه به ویژه زنان و کودکان و تبیین ابعاد گوناگون عملیات "وعده صادق" در مقابل رژیم صهیونیستی با حضور جمعی از وزیران، سفرای کشورها، نماینده حماس در تهران، نماینده جنبش جهاد اسلامی و فعالان سیاسی و بین‌المللی در حال برگزاری است.

ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا در ابتدای این مراسم گفت: ما در این برهه به بحران سختی رسیده‌ایم، اینک زمان رویاروی حق و باطل و زمان ظهور آخرین ذخیره الهی برای نجات بشریت رسیده است.

وی ادامه داد: اینک 200 روز از اتفاقات غزه می‌گذرد، آن هم در پیش چشمان بی فروغ انسان‌ها و شاهدان بی تفاوت. زنان و کودکان گرسنگی را در شعب ابی طالب کشیده‌اند و اینک دوباره در غزه. تشنگی را در عاشورا کشیده‌اند و اینک در غزه. حمله و غارت و اسارت را دیده‌اند اما این بار در غزه.

ناظم بکائی با اشاره به اینکه ما در دانشگاه الزهرا دست در دست هم برای گذر از این برهه خجالت‌آور بشری به‌پا خواسته‌ایم، اظهار داشت: ما باید در بستر دانشگاهی با کمک دانشمندان مختلف و فعال کردن دیپلماسی علمی به یاری زنان و کودکان غزه برویم که برای این مسیر هم سرداران زیادی را تقدیم کرده‌ایم.

رئیس دانشگاه الزهرا با تاکید بر سخنان رهبری در خصوص وعده صادق و دفاع ایران گفت: رهبری پس از وعده صادق به بار اصلی زحماتی که در این بین بر دوش همسران و فرزندان نیروهای مسلح است تاکید داشتند.

* خزعلی: 60 هزار زن باردار در غزه شرایط بحرانی دارند

انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ادامه این مراسم با اشاره به اوضاع بحرانی زنان و کودکان غزه خاطرنشان کرد: طی 6 ماه گذشته زنان و کودکان غزه سخت‌ترین رنج ها و شکنجه را تحمل کرده‌اند. بیش از 35 هزار شهید در غزه را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: بیش از 3500 زن بیوه شده‌اند. گرسنگی، قحطی، فشار، شکنجه و آزار متاسفانه عادت روزمره‌ای شده که از غزه به نمایش در می‌آید. 70 درصد قربانیان جنگ اخیر را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند و این در حالی است که در بازه زمانی 2008 تا 2023 کمتر از 14 درصد مرگ و میر فلسطینیان را زنان و کودکان تشکیل می‌دادند.

خزعلی با اعلام این خبر که 60 هزار زن باردار در غزه در شرایط طاقت فرسا به سر می‌برند، گفت: 75 درصد مجروحان غزه را زنان و 70 درصد مفقودان نیز زنان ‌و کودکان غزه تشکیل می‌دهند و متاسفانه مجامع بین المللی سخنی ضعیف بدون عملیات بر زبان جاری می‌کنند و اگر وتو همان را هم خاموش نکند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تاکید کرد: 225 قطعنامه بی‌خاصیت تاکنون توسط شورای امنیت ملی صادر شده که 55 قطعنامه را امریکا وتو کرده است. آیا می‌توان امیدی به این مجامع بست؟ آیا امروز روز سخن، گفتمان و منطق است؟ یا زبانی جز زبان قدرت برای تفهیم به خون‌خواران و جنایت‌کارانی که به نسل‌کشی در پیش هزاران دوربینی که کار آنها را مخابره می‌کند لازم است؟ آنها با وجود همه اینها با وقاهت به کار خود ادامه می‌دهند وظیه ما آماده شدن در مقابل آنان است.

خزعلی یادآور شد: از مومنین خواسته شده تا در برابر ظلم، قدرت داشته باشند. حال بخشی از این قدرت در علم و تکنولوژی و موشک‌های نقطه‌زن قرار دارد و فریادهای صحیح و رساست که می‌تواند پیام مظلومین را آنچنان مخابره کند که به گوش همگان برسد. در این بین فریاد «فلسطین باید آزاد شود» سهم به سزایی خواهد داشت چرا که سخن امروز دانشجویان به رسمیت شناخته شدن یک کشور، آن هم فلسطین است.

وی با اشاره به نابودی تمام قلعه‌ها و گنبدهای آهنین دشمن گفت: این نابودی با قدرت رسانه، قلم و علم و دانش محقق شد و نه فقط موشک. خانه‌هایی که طی دهه‌های گذشته به واسطه جنجال و دروغ ایجاد کرده بودند، همگی فرو ریخت و همان رسانه ها عامل فروریختن زندگی عنکبوتی آنها شد و این قدرت مردم را نشان می‌دهد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پایان گفت: دوره موشک تمام نشده، وقتی زبان؛ وتو می‌شود. دشمن همه آنچه به غلط ترسیم و به جهان ارائه کرد بود با یک رعب فروریخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنردرآذربایجان غربی
  • نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در آذربایجان غربی برگزار می شود
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • خزعلی: دوره موشک تمام نشده وقتی زبان وتو می‌شود
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • فیلمی با موضوع امام رضا در راه جشنواره فجر
  • مربی پرتغالی به لیورپول نه گفت تا به وستهم برود!‏
  • آزمون ۱۰۵ نازل جایگاه‌های عرضه سی ان جی خراسان جنوبی
  • جلسه تندروها برای حذف قالیباف از ریاست مجلس دوازدهم/چه کسانی میدان‌دار شده‌اند؟