Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-25@16:47:35 GMT

نقد به پاستور ممنوع!

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۷۱۴۴۹

نقد به پاستور ممنوع!

«نماینده»/ محمدمهدی احمدی*: سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در حالی آغاز شد؛ که این دوره نسبت به دوره‌های گذشته تفاوت‌هایی در ژانر فیلم‌ها وجود داشت. از ژانر تریلر و اکشن گرفته تا ژانر اجتماعی و طنز؛ اما این دوره یک تفاوت دیگری هم داشت فیلمی در جشنواره حضور داشت که ژانر آن متفاوت‌تر از فیلم‌های دیگر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلمی سراسر نقد آن‌هم از جنس سیاست ولی این فیلم گویی به مذاق دولتی‌هایی که  از آزادی بیان و نشکستن قلم‌ها دم می‌زنند خوش نیامده و از ابتدای اکران این فیلم در جشنواره دست و پای این فیلم را به یک نوعی بسته‌اند؛ از خارج کردن «خروج» از لیست آرای مردمی تا دست‌به‌قلم شدن حامیان دولتی علیه فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا.
افراد آشنا به سینما، ابراهیم حاتمی‌کیا را کارگردانی می‌شناسند که اگر نقد یا حرفی دارد این حرف را با زبانی غیر از فیلم نمی‌زند؛ از آژانس شیشه‌ای بگیرید که شخصیت اصلی داستان، معترض به وضع نا به سامانی جانبازان جنگ تا با بادیگاردی که به مسئولان عالی‌رتبه گوشزد می‌کند که از آرمان‌های خود فاصله نگیرند. در همین حال، «خروج» حاتمی‌کیا را می‌توان فیلمی در ژانر نقد سیاسی دانست که این فیلم حرفی در درون خود دارد.
ولی این فیلم چرا به مذاق دولتی‌ها خوش نیامده؟ مگر شعار این دولت آزادی بیان نیست مگر خود رئیس‌جمهور در 17 مرداد به مناسبت روز خبرنگار نگفته بود که «از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست. قلم‌ها را به بهانه واهی نشکنیم و دهان‌ها را با بهانه غیراساسی نبندیم. بگذاریم در این جامعه «آزادی مسئولانه» باشد.» پس چرا این دولت به حرف خود پایبند نیست؟ چرا درصدد شکستن قلم‌ها و بستن دهان‌ها است. این موضوع فقط مرتبط به فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا نمی‌شود بلکه بستن دهان‌ها توسط دولت سبقه طولانی دارد از «قطع کردن بودجه صداوسیما به دلیل پخش سریال گاندو» و «ضبطی کردن برخی برنامه‌های زنده صداوسیما و بازبینی آن توسط تیم نظارت دولت» تا «پیشنهاد به صداوسیما در پخش بسته تولیدی اخبار دولت آن هم تهیه‌شده توسط تیم اطلاع‌رسانی این نهاد در صداوسیما» که می‌توان این مورد را یک بدعت جدید دولت برای صداوسیما دانست که تابه‌حال در هیچ دولتی سابقه نداشته است.
حال سؤالی که اینجا مطرح است چرا دولت به شعارهای انتخاباتی خود پایبند نیست؟ بلکه عکس شعارهای خود نیز عمل می‌کند و درجایی که نقد را برنمی‌تابد سریعاً دست به محدود کردن فضا و یا حتی به بستن آن می‌زند.
به امید روزی که هیچ کسی با شعارهای زیبا و عوام فریبانه ای که به آن معتقد نیست قصد رأی آوری نداشته باشد.

*فعال رسانه ای

منبع: نماینده

کلیدواژه: جشنواره فجر جشنواره فیلم فجر حسن روحانی دولت محمدمهدی احمدی نماینده ابراهیم حاتمی کیا دهان ها قلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۱۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم ترنس مالیک با بازی لیلا حاتمی شاید در جشنواره ونیز

با آماده نشدن فیلم «مسیر باد» ساخته کارگردان آمریکایی «ترنس مالیک» برای نمایش در جشنواره کن، پیش بینی می‌شود که نخستین نمایش جهانی این فیلم در ماه سپتامبر در جشنواره ونیز باشد.

به گزارش ایسنا، این فیلم که هم‌اکنون در مرحله تدوین به سرمی‌برد، روایتگر چند اپیزود از داستان زندگی حضرت مسیح است و «گیزا رورینگ» بازیگر مجارستانی که پیش از این در فیلم برنده اسکار «پسر سائول» بازی کرده بود در نقش حضرت عیسی، «ماتیاس اسخونارتس» بازیگر بلژیکی در نقش پیتر، «توفیق برهوم» بازیگر فلسطینی الاصل در کنار «مارک رایلنس» و «بن کینگزلی» دو بازیگر انگلیسی برنده اسکار  دیگر بازیگران این فیلم سینمایی هستند. «مایک رایلنس» در این فیلم نقش شیطان را بازی کرده است. 

لیلا حاتمی نیز در نقش مریم مجدلیه در این فیلم مقابل دوربین رفته است.

فیلم «مسیر باد» دهمین ساخته بلند سینمایی «ترنس مالیک» پس از فیلم های «زمین‌های لم یزرع» (۱۹۷۳)، «روزهای بهشت» (۱۹۷۸)، «خط باریک سرخ» (۱۹۹۸)،  «دنیای جدید» (۲۰۰۵)، «درخت زندگی» (۲۰۱۱)، «به سوی شگفتی» (۲۰۱۲)، «شوالیه جام‌ها» (۲۰۱۵)، «ترانه به ترانه» (۲۰۱۷) و «یک زندگی پنهان» (۲۰۱۸) است. 

«ترنس مالیک» با فیلم «خط باریک سرخ» نامزد جایزه اسکار بهترین کارگردانی و فیلمنامه شد و خرس طلایی بهترین فیلم جشنواره برلین را از آن خود کرد و با فیلم «درخت زندگی» نیز جایزه نخل طلایی جشنواره کن را کسب کرده است. او پیش از آن نیز با فیلم «روزهای بهشت» برنده جایزه بهترین کارگردانی کن شده بود.

«الکس بودن» تهیه‌کننده فیلم «در مسیر باد» پیش از این در مصاحبه‌ای فاش کرده بود که «ترنس مالیک» در پنج سال گذشته در حال تدوین این فیلم سینمایی بوده است و احتمالا این فیلم در پایان راه مرحله پس تولید قرار دارد.

سال گذشته، «متیو کاسوویتس» بازیگر فرانسوی که در فیلم «مسیر باد» نیز بازی کرده بود، ادعا کرد که ترنس مالیک هر روز ۵ ساعت فیلمبرداری داشته و در مجموع ۳۰۰۰ ساعت فیلمبرداری کرده است و او نمی‌داند که آیا بخشی از تدوین نهایی فیلم خواهد بود یا خیر.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: با محبوب‌ ترین زوج‌ های سینمای ایران که عشقشان به‌ یادماندنی شد آشنا شوید (+عکس) یادها و خاطره‌ها ؛ لیلا حاتمی ، لیلی رشیدی و مرضیه برومند در تلویزیون 40 سال قبل (فیلم) امیر بانو کریمی؛ فراتر از شهرت پدر و همسر و فرزند

دیگر خبرها

  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • آخر هفته چی ببینیم؟
  • سریال‌های جایگزین نون خ و اژد‌ها چیست؟
  • از کمدی تا آخرالزمان / هفتمین جلسه پاتوق برگزار می‌شود
  • هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه» برگزار می‌شود/ از کمدی تا آخرالزمان
  • «دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!
  • «لان» به هشتمین فستیوال فیلم‌های وحشت پان می رود
  • لیلا حاتمی شاید در ونیز
  • فیلم ترنس مالیک با بازی لیلا حاتمی شاید در جشنواره ونیز
  • استان یزد میزبان اولین کنگره بین المللی شتر در کشور می‌شود