Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران - در شرایطی که در حدود یک سال گذشته آن‌هم بعد از اجرایی شدنِ ایده‌ی جوانانِ قاسم‌آبادی در همدان و راهی که برای نجات کشاورزی در این روستا باز کرده بودند و سرانجام‌اش به کشفِ ابعاد جهانی قناتِ قاسم‌آباد منجر شد، قناتی که به واسطه‌ی ارزش‌های تاریخی‌اش این پتانسیل را دارد تا نخستین قنات_موزه کشور و شاید دنیا لقب بگیرد، اما آغاز ساخت‌وساز در روستا، همه‌ی احتمال‌ها و انگیزه‌های جوانان این منطقه از همدان را می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
حسین زندی – فعال میراث فرهنگی همدان –فعالان مدنی، مردم روستای قاسم‌آباد و سه روستای دیگر در این منطقه و بخشی از مردم شهر مخالف الحاق روستاها نزدیک به شهر همدان به این شهر بودند، چون معتقدند با افزایش ناگهانی ۲۰ هزار نفر به جمعیت شهر،مدیریت در شهر دچار چالش می‌شود، اما متاسفانه با فشار یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی الحاق تا حدودی انجام شده و شهری شدن این چهار روستا به تصویب رسیده است و حتی به شهرداری‌ها نیز اعلام کرده‌اند.  
او با تاکید بر ایجاد شدن چالش‌هایی در منطقه در همین راستا، ادامه می‌دهد: در حال حاضر دهیاری از منطقه حذف شده و ساختمان آن در اختیار شهرداری منطقه ۳ همدان قرار گرفته است، در این مدت نیز کار خاصی برای نشان دادن بهتر وضعیت این مناطق بعد از الحاق‌شان به شهر به چشم ندیده‌ایم، اما در این میان یکسری افراد زمین‌خوار و سودجو از این فرصت استفاده کرده و دست به انجام ساخت‌وسازهایی در منطقه زده‌اند.  
وی با تاکید بر ادامه‌دار بودن سودجویی‌ها در این فاصله و شکاف ایجاد شده تا زمانی که مدیریتی قوی در کار نباشد، می‌افزاید: ساخت‌وساز در یکی از زمین‌های خالی در عرصه‌ی قنات قاسم‌آباد در چند روز گذشته توسط  مالک آن آغاز شده است، که در تماس با یگان حفاظت میراث فرهنگی، در حال حاضر کار متوقف شده است، اما با توجه به ثبت ملی قنات قاسم آباد و در دست تهیه بودن پرونده ثبت جهانی این محوطه‌ی تاریخی و ارزشمند توسط دکتر سمسار، احتمال به وجود آمدن مشکلاتی برای جلوگیری از ثبت جهانی این قنات وجود دارد.  
او با اشاره به این‌که برای ثبت جهانی هر اثر تاریخی، به انجام استعلام‌هایی نیاز است، اضافه می‌کند: از مدتی قبل استعلام توسط آقای سمسار به میراث فرهنگی فرستاده شده، اما با وجود اطمینان از رسیدن نامه به میراث فرهنگی، هنوز جوابی به آن داده نشده است، ادامه می‌دهد: احتمال دارد که فشار نماینده باعث این اتفاق باشد.  
به نوشته ایسنا این فعال میراث فرهنگی همدان، با تاکید بر لزوم همکاری نهادهای شهری همدان مانند شهرداری، استانداری، منابع طبیعی و میراث فرهنگی برای حفاظت از قنات قاسم‌آباد و جلوگیری از هر نوع تعرض به آن، ادامه می‌دهد:‌ علاوه بر نبودن همکاری از سوی این نهادها، به نظر می‌رسد، ظاهرا نظارتی نیز روی قنات نیست، به همین دلیل است که امروز شاهدیم که در عرصه‌ این اثر تاریخی ساخت و ساز غیرمجاز انجام می‌شود و شهرداری نیز با و جود این که اختیار آن را دارد، اما سکوت کرده است، هر چند از گذشته نیز به یاد نداریم شهرداری توجه چندانی به میراث فرهنگی داشته باشد.  
زندی با تاکید بر این‌که مردم روستا پیگیرِ لغو مصوبه‌ی الحاق روستا به شهر هستند، اظهار می‌کند: نخستین دستاورد از الحاق روستا به شهر، این اتفاق بود، در حالی که در طول دو سال گذشته، همه مدیران و نمایندگان از ثبت جهانی حرف می‌زنند اما در عمل مانع ثبت جهانی آثار تاریخی در همدان هستند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: روستا شهر قاسم اباد همدان کشاورزی ابعاد جهانی قنات ارزش تاریخی پتانسیل موزه میراث فرهنگی میراث فرهنگی قنات قاسم آباد ادامه می دهد الحاق روستا قاسم آباد ثبت جهانی ی قنات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۱۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، معاون عمرانی استاندار همدان در این نشست بر ضرورت برگزاری مستمر جلسات با دستگاه‌های متولی و مشخص کردن وظایف هر دستگاه تاکید کرد و گفت: از شرکت‌های دانش بنیان برای تحقیق بررسی و ارائه خدمات جایگزین برای تفکیک زباله دعوت شده است تا طرح‌ها و ایده‌های خود را ارائه دهند

یوسفیان افزود: تفکیک زباله از مبدأ از جمله طرح‌هایی مهم است که با وجود اقدامات و فرهنگ سازی‌های لازم و داشتن صرف اقتصادی، متأسفانه هنوز در کشور محقق نشده است.

او تصریح کرد: مشارکت پایین مردم در همراهی این مهم به تاکید کارشناسان، نیازمند بررسی علمی است.

معاون عمرانی استاندار همدان گفت: در خصوص زباله‌های الکترونیکی هماهنگی‌های برای واگذاری پیمانکاری برای بازیافت و جمع آوری آن در استان انجام شده است که اطلاعات تکمیلی در جلسات بعد ارائه خواهد شد

در پایان این نشست مشاور طرح مدیریت پسماند ناحیه شمال شرقی استان با ارائه گزارش در خصوص تحقیقات و اقدامات انجام شده پرداخت.

دیگر خبرها

  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید
  • آخرین وضعیت بارندگی و سیلاب در بخش شهداد کرمان/ تخریب قنات یک روستا
  • عملکرد دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان بررسی شد
  • عملیات اجرایی طرح رود دره خرداد ماه آغاز شود
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • قنات روستای ۱۷ شهریور کلاله به لایروبی و کانال کشی نیاز دارد
  • جاری شدن سیل در روستای صالح‌آباد نطنز
  • رصد اقدامات دستگاه‌های اجرایی در حیطه امنیت غذایی و سلامت غذا
  • رصد اقدامات دستگاه‌های اجرایی در حوزه امنیت غذایی