Web Analytics Made Easy - Statcounter

با پایان یافتن دهه فجر، پروژه انتقال آب عمان به سه استان شرق کشور با وجود وعده و وعیدها اجرایی نشد و زمان اجرای بزرگ‌ترین پروژه آبی ایران در ابهام است. ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، وزارت نیرو می‌گوید 10 هزار روستا در ایران آب پایدار ندارند، که در این میان 3000 روستا با جمعیتی حدود 700 هزار نفر فقط در سیستان و بلوچستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای عالی آب در سندی مصوب کرده 17 استان کشور از آب دریا قضای حاجت کنند؛ هرمزگان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خرسان رضوی و خراسان جنوبی در اولویت آبرسانی‌ از دریا هستند. عملیات آبرسانی از تنگه هرمز به هرمزگان، یزد و کرمان حالا 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سال آینده به‌ بهره‌برداری می‌رسد.

انتقال آب دریای عمان به شرق| آیا اجرای پروژه به دهه فجر می‌رسد؟ + فیلمجزئیات جدید از انتقال آب دریای عمان / 100 هزار مترمکعب آب تا 1401 تحویل ساحل‌نشینان مکران می‌شود + فیلم

علیرضا رزم حسینی استاندار سابق کرمان و استاندار فعلی خراسان رضوی می‌گوید: عملیات اجرای انتقال آب از تنگه هرمز بیش ‌از 10 سال زمان‌ برد و سال آینده آب به سیرجان می‌رسد و سپس به یزد می‌رود. مجریان طرح انتقال آب عمان به سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی هم قبلاً گفته بودند عملیات انتقال در دهه فجر اجرایی می‌‌شود اما حالا با پایان یافتن دهه فجر زمان اجرای بزرگ‌ترین پروژه آبی ایران با 1500 کیلومتر برآورد لوله‌گذاری و بیش‌ از یک میلیارد مترمکعب شیرین‌سازی در ابهام است.

آب عمان قرار است پناه خاورنشینان باشد؛ برای استانی مثل خراسان جنوبی احتمالاً راه‌ حلی جز عمان برای تامین آب وجود ندارد؛ محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی می‌گوید: این استان یک دوره 20 ساله خشکسالی را سپری کرده و خیلی از روستاها فاقد سنکه شدند و حاشیه‌نشینی شهری رشدی فزاینده کرده است.

شرکت مجری طرح، برآورد سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب عمان را 2.5 میلیارد یورو برآورد کرده و دولت هم آب پاکی روی دستش ریخته و گفته مشارکتی در انتقال نمی‌کند و بخش‌های خصوصی باید پروژه را اجرا کنند.

انتقال آب عمان به شرق منتقد هم کم ندارند، چه آن‌هایی که آب را به کام صنایع خراسان می‌بینند و نه مردم محروم بلوچستان و چه آن‌هایی که متفق‌القولند انتقال آب خطر زیست محیطی برای دریا دارد؛ مجری‌ها و کارگزارن هم سعی می‌کنند مردم را راضی کنند که اولویت آبرسانی ابتدا مردم سواحل مکران هستند و خطری هم برای عمان ندارد.

استاندار خراسان رضوی تاکید می‌کند اولویت آبرسانی از عمان ابتدا مردم مکران، چابهار و بلوچستان هستند و سپس دیگر استان‌ها؛ سازمان محیط زیست هم گفته شرایط جغرافیایی و دسترسی اقیانوسی عمان با محیط نیمه‌بسته خلیج فارس و بسته خزر کاملاً متفاوت است و بسیاری از کشورها از آب دریا برای شرب، صنعت و حتی کشاورزی استفاده می‌کنند. در این گزارش ویدویی آخرین جزئیات از انتقال آب عمان را ببینید.

گزارش: سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/395/ت

R7843/P/S6,65/CT16

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان انتقال آب عمان اولویت آبرسانی خراسان جنوبی خراسان رضوی عمان به شرق آب دریا دهه فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۳۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید خبرنگاران از سد «بش قارداش» بجنورد + تصاویر

خبرنگاران رسانه‌های استان خراسان شمالی امروز از پروژه در حال احداث سد بش قارداش در بجنورد بازدید کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، خبرنگاران رسانه‌های استان خراسان شمالی امروز از پروژه در حال احداث سد بش قارداش در بجنورد بازدید کردند. این پروژه از سال ها قبل آغاز شده بود، اما در دولت سیزدهم سرعت بیشتری به خود گرفته است.

سد بش قارداش با حجم مخزن 1.8 میلیون متر مکعب آب با این اعتبارات کم تا سه سال آتی تکمیل و به بهره برداری برسد. این سد مخزنی با هدف تامین و گردش آب در تفرجگاه بش قارداش با هدف افزایش جذابیت‌های طبیعی این بوستان اجرایی می‌شود و البته تأمین آب مورد نیاز 400 هکتار از زمین های پایین دست این سد و نیز ایجاد و گسترش ورزش های آبی در شهر بجنورد از دیگر اهداف این پروژه است.

 اجرای کامل این پروژه علاوه بر پایداری و توسعه فضای سبز تفرجگاه بش قارداش باعث جذب هر چه بیشتر گردشگر و توسعه اقتصادی منطقه می‌شود. این سد از نوع خاکی با هسته رسی است که ارتفاع آن از پی 37 متر، طول تاج آن 412 متر و سطح مخزن آن 25 هکتار است.

 طرح سد مخزنی بش قارداش مشتمل بر سد، بند انحرافی، ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب به طول یک هزار و 220 متر است که برای انحراف بخشی از  آب روخانه فیروزه در فصل زمستان و ذخیره آن، در بخش جنوبی مجموعه بش قارداش اجرا می شود.

سد مخزنی بش قارداش مصوبه سفر سوم دولت های نهم و دهم به خراسان شمالی است که مصوبه اجرای آن در سال 91 اخذ شده و قرار است طی دو سال پس از آغاز اجرای عملیات، به بهره‌برداری برسد. خراسان شمالی  هشت سد با ظرفیت ذخیره سازی 234 میلیون متر مکعب  در دست بهره‌برداری دارد و در این استان تاکنون هشت سد و 11 بند انحرافی ساخته شده است.

انتهای پیام/311

دیگر خبرها

  • رییس شورای شهر: رفع معارضین بزرگراه یادگار امام در حال اتمام است | افتتاح ۲۵ تقاطع در سال جدید
  • اتمام ۵۳ پروژه اقتصادی تا پایان دولت در خراسان رضوی
  • نهضت فیبر نوری در ۲۰۰ شهر کشور به اتمام رسید
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی جدید الاحداث در یزد
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی از چاه‌های جدید الاحداث یزد
  • تشکیل برنامه راهبردی عملیاتی شهرداری شیراز تا سال ۱۴۰۴
  • بیشینه بارش‌ها در ۵ استان کشور/ خلیج فارس و دریای عمان مواج است
  • بازدید خبرنگاران از سد «بش قارداش» بجنورد + تصاویر
  • آغاز طرح احداث کمربندی غربی شهر ملارد
  • سد و نیروگاه سریلانکا ساخت مهندسان ایرانی آماده بهره برداری شد