Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-19@09:32:07 GMT

بازی با عناصر ادبیات نمایشی

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۷۳۶۹۸

بازی با عناصر ادبیات نمایشی

محمدرضا لطفی در ساخته قبلی خود، یعنی «روایت ناپدید شدن مریم» هم نشان داد که خیلی تمایل به قدم گذاشتن در سینمای رایج ندارد و دوست دارد تا آزمون و خطا کند. فیلم قبلی او هم با پیروی از فرم فیلم «پروژه جادوگر» بلر یکی از آثار موفق سینمای وحشت بود و «تعارض» هم فیلمی به شدت جسور و پیشرو هست که می‌تواند موفقیت‌های بین‌المللی زیادی را نصیب خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«تعارض» فیلمی است برای بازی با عناصر دراماتیکی و فیلمساز در تمام این عناصر سرک کشیده و آنها را به چالش کشیده است. همان‌طور که می‌دانیم هر اثر دراماتیکی از سه عنصر زمان، شخصیت و مکان شکل گرفته است که ما در اینجا با فیلمی طرف هستیم که در انتها درمی‌یابیم که هیچ چیز قطعیت ندارد. نه زمان، نه مکان و نه شخصیت و از این باب فیلم را می‌توان در زمره آثار آلترناتیو هم قرار داد. فیلم در لوکیشن‌های محدودی روایت می‌شود و ما تقریبا در پایان یک سوم ابتدایی فیلم با جغرافیای آن آشنا می‌شویم و به چشممان آشنا می‌شود، اما در اندینگ فیلم این مکان با نمایش نماهایی خالی و خاموش و موسیقی که هر لحظه دورتر می‌شود برایمان محو و بخار می‌گردد. زمان در این فیلم به شدت در هم تنیده و غیرخطی است. شاید بازیگوشانه‌ترین بخش فیلم بازی با عنصر زمان است و این حتی باعث می‌شود تا مخاطب در لحظاتی گیج شود و از فیلم عقب بیفتد.اما همین بازیگوشی برای مخاطب جدی جذاب است و تقریبا مالیخولیایی‌ترین بخش فیلم «تعارض» همین دستکاری زمانی است که تقریبا از دقیقه پنج فیلم به ما می‌گوید که هیچ قطعیتی در زمان وجود ندارد. زمان به شدت آشفته است و این مهم در صداگذاری و موسیقی هم به شدت تقویت شده است و حتی روایت فیلم از دوربین‌های مداربسته هم به این قضیه بیشتر دامن زده است و ما تا انتهای فیلم با زمانی معلق طرف هستیم. اما شخصیت که شاید مهمترین کارکرد را در علم درام دارد، در این فیلم به شدت نامتعارف است. ما در «تعارض» با دو شخصیت طرف هستیم که تعارض او با عنصر زمان در یک سوم پایانی به ما نشان می‌دهد که این دو شخصیت در واقع یک شخصیت هستند و این می‌توانست خطری باشد که فیلم را در سطح یک فیلم هندی سوق دهد و تمام ویژگی‌هایش را از بین ببرد اما فیلمساز با طراحی صحنه پایانی که از قضا بر خلاف روال تمام فیلم که سایه و سفید است، وارد رنگ هم می‌شود فیلم را نجات می‌دهد و این بازی زمانی، مکانی و شخصیتی را وارد یک دالان هزار توی می‌کند و فیلم را به اتمام می‌رساند. اگرچه این فیلم شاید برای مخاطب عام سخت و سنگین باشد، اما بی‌تردید یک اثر جسور و متفاوت است و مخاطب خود را دارد و در کارنامه کاری محمدرضا لطفی هم گام رو به جلویی به حساب می‌آید. ۲۵۸۲۵۸ کد خبر 1351800

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمدرضا لطفی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر عنصر زمان طرف هستیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلنگ ایرانی در قاب دوربین‌های تله ای رودبار

حمزه عشوری گفت:  بعد از تلف شد یک راس دام در مناطق جنگلی و نصب دوربین تله‌ای، از حضور یک پلنگ ایرانی در مناطق جنگلی شهرستان رودبارتصویر برداری شد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان در خصوص تعارضات پیش‌آمده بین دامداران و حیات وحش گفت: متاسفانه در بسیاری از مناطق جنگلی ما، دامداری همچنان به سبک سنتی انجام می شود  که در این سبک دامدارن، دام‌های سنگین خود همچون گاو را بدون هرگونه حفاظت یا همراهی دامدار، به سمت مناطق جنگلی و قلمرو حیوانات وحشی می‌فرستند و حیوانات وحشی بالطبع دام‌های وارد شده در قلمروی خود را به عنوان طمعه تلقی کرده و این موضوع باعث ایجاد تعارض مابین دامداران و حیات وحش می‌گردد.


عشوری گفت: در گذشته با توجه به تعدد افراد خانوار و فرهنگ سختکوشی که در حال حاضر کمتر می‌توان آن را یافت، دامداران از دام‌های خود به هر طریق حفاظت می‌کردند و تعارض کمتری پیش می‌آمد اما با فرهنگ کنونی، دامداری بایستی به سمت صنعتی شدن سوق پیدا کند و مشاغل همسو با محیط زیست جایگزین مشاغل مخرب طبیعت گردد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • نمایشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!
  • مسعود مرادی: شخصیت داوران را تخریب نکنید
  • پلنگ ایرانی در قاب دوربین‌های تله ای رودبار
  • بالاگرفتن نقدها به سریال‌های رمضانی/ هیس هیچی نیس!
  • ثبت تصویر پلنگ ایرانی در مناطق جنگلی رودبار
  • اتحاد ملی و انسجام اسلامی هم افزایی یا تعارض؟
  • همه چیز درباره فصل سوم سریال «سرزمین مادری»؛ زمان پخش و بازیگران جدید
  • همای سعادت بر شانه افعی تهران / در «افعی تهران» تعادل برقرار است
  • کیانو ریوز ضدقهرمان «سونیک ۳» شد
  • نگاهی به تاریخ جهان در مجموعه نمایشی «هیس هیچی نیست»