Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه از تصمیم شورای حاکمیت سودان برای تحویل عمر البشیر رییس جمهوری سابق این کشور به دادگاه کیفری بین المللی لاهه استقبال کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: تحویل عمر البشیر رییس جمهوری برکنار شده سودان به دادگاه لاهه، گامی مثبت در مسیری صحیح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌تر محمد حسن التعایشی سخنگوی هیأت دولت در مذاکرات صلح سودان، بدون اشاره به نام البشیر به روزنامه عکاظ عربستان گفت که توافق بر سر تحویل افرادی که حکم بازداشت آنها در دادگاه بین المللی لاهه صادر شده، صورت گرفته است.

وی با اشاره به این توافق که نشأت گرفته از باور آنها برای اجرای عدالت است، افزود که طرفین برای ایجاد یک دادگاه ویژه در دارفور نیز به توافق رسیده‌اند.

تصمیم سودانی‌ها بر خلاف اظهارات پیشین شورای نظامی انتقالی سودان در آوریل سال گذشته است که در آن تأکید شد؛ البشیر را به هیچ سازمان خارجی تحویل نمی‌دهند و وی را در خاک خود محاکمه خواهند کرد.

دادگاه بین المللی لاهه پیش‌تر البشیر را  به نسل کشی، کشتار سودانی‌های غیر عرب در دارفور (واقع در جنوب این کشور) و جنایت علیه بشریت متهم و در سال ۲۰۰۹ حکم بازداشت وی را صادر کرد.

طبق گزارش سازمان ملل در پرونده نسل کشی دارفور، از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۰۳ بین نیروهای دولت سودان و نیروهای شبه نظامی متحد آنها در یک سو و نیروهای شورشی در سوی دیگر بیش از ۲۰۰ هزار نفر کشته و دست کم ۲ میلیون نفر دیگر بی خانمان شدند.

عواد محمد احمد ابن عوف وزیر دفاع سودان ساعاتی پس از سقوط رژیم ۲۶ ساله البشیر به عنوان رییس شورای نظامی انتقالی سودان سوگند یاد کرد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دیده بان حقوق بشر تحویل عمر البشیر بین المللی لاهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۱۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروهای واکنش سریع به دنبال تاسیس دولت در غرب سودان

حاکم اقلیم دارفور نیروهای واکنش سریع را متهم کرد که به دنبال تاسیس دولت جدیدی در غرب سودان هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نیروهای واکنش سریع از پنج ایالت اقلیم دارفور ( غرب سودان ) بر چهار ایالت آن ( جنوب، شرق، مرکز و غرب) سیطره دارند و اکنون می‌کوشند بر مرکز ایالت دارفور شمالی ( شهر فاشر) تسلط پیدا کنند اما با مقاومت نیروهای ارتش سودان روبرو هستند.

« منی ارکو مناوی» حاکم اقلیم دارفور در صحفه شخصی خود در فضای مجازی ( ایکس – توئیتر سابق ) نوشت: نیروهای واکنش سریع با گسترش حوزه سیطره خود برای ترسیم مرزهای دولت جدید در غرب سودان ادامه می‌دهند و همانطوری که برنامه ریزی کرده‌اند این دولت در سایه سکوت به رسمیت شناخته خواهد شد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، وی با اشاره به حمله نیروهای واکنش سریع به منطقه «ملیط» واقع در 56 کیلومتری مرکز ایالت دارفور شمالی  نوشت: هدف از این حمله تنگ تر کردن حلقه محاصره شهر تاریخی فاشر است تا از این طریق اجازه ندهند مواد کالاهای ضروری به دست ساکنان این شهر برسد و آنان مجبور به پذیریش همزیستی با نیروهای واکنش سریع بشوند.

ارتش سودان: مزدورانی از چاد و سودان جنوبی به اسارت درآمدند

نیروهای واکنش سریع در هفته گذشته طی یک نبرد سنگین علیه نیروهای متحد ارتش توانستند بخشداری منطقه ملیط را به تصرف خود در بیآورند.

گروه‌های مسلح سودانی که توافقنامه صلح با خارطوم را در سال 2020 در پایتخت سودان جنوبی امضاء کرده‌اند در نبرد با نیروهای واکنش متحد ارتش سودان هستند.

بر اساس این توافقنامه بایستی شبه نظامیان گروه‌های مسلح در ارتش سودان ادغام شوند و گروه‌های مزبور در ساختار قدرت شرکت داشته باشند.

ملیط دارای موقعیت راهبردی است که تصرف کامل توسط نیروهای واکنش سریع، ارسال کمک‌های بشردوستانه به افراد آسیب دیده از درگیری‌های نظامی در دارفور قطع می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • عکس| آخرین تصویر دیده شده از امیر تتلو در دادگاه
  • استقبال ایران از توافق مرزی آذربایجان و ارمنستان
  • اصلاح سند سد «دز» در راستای حفظ حقوق بیت‌المال
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • ارمنستان از دیوان لاهه خواست پرونده تبعیض نژادی باکو علیه ایروان را رد کند
  • حضانت فرزند در قوانین ایران؛ مراحل، شرایط و حقوق والدین
  • نیروهای واکنش سریع به دنبال تاسیس دولت در غرب سودان
  • استقبال سازمان همکاری اسلامی از توافق تعیین حدود مرز آذربایجان و ارمنستان
  • سناتور آمریکایی، دادگاه لاهه را به نفع اسرائیل تهدید به تحریم کرد