Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرزعیم گفت : باید بر سر این تفاهم داشته باشیم و قبول داشته باشیم که با این مسیری که می رویم،حتما به درّه خواهیم رفت. *هنر اصلاح گری و راهکار خلاقانه احمدی نژاد
گروه اقتصاد کلان بازارنیوز: علی سرزعیم، کارشناس و استاد اقتصاد درباره روش اصلاح گری در جامعه ما گفت: به نظر من هنر اصلاح گری این است که ما کم کم بتوانیم یک راه حل‌هایی پیدا کنیم که آرام آرام دست فرمان را کج کنیم و به سمت بلندمدت برگردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کوتاه مدت چه کنیم؟ مثلا راه خلاقانه‌ای که آقای احمدی نژاد دنبال کرد این بود که گفت ما بیاییم مصرف را از برخی اقلام مثل بنزین، برق، آب و نان که می‌خواهیم در بلندمدت کم شوند کاهش دهیم و پولش را به مردم بدهیم.

وی افزود: اگر پولش را بدهیم، احتمالا مردم نمی‌روند آب و برق مصرف کنند، احتمالا می‌روند در پوشاک، خوراک، بهداشت و حمل و نقل سرمایه گذاری می‌کنند و یا مصرف می‌کنند. آن‌ها اشکال ندارد، زیرا می‌توانند GDP ما را زیاد کنند؛ بنابراین به جای اینکه من این پول را بگیرم صرف زیرساخت بکنم، به خود مردم بر می‌گردانم و یک شکلی مشکل بی اعتمادی را دور میزنم. قبول است. ولی مسئله‌ای که زیرساخت‌هایمان توسعه پیدا نمی‌کند کماکان باقی می‌مانند. حرفی که احمدی نژاد به درستی می‌زد این بود که می‌گفت بگذار این منطق جا بی افتد، بعدا آرام آرام قیمت‌ها را بالاتر هم می‌بریم. بخشی از مبالغ را از مردم برای زیرساخت‌های بلند مدت هم می‌شود گرفت، که البته دیگر نرسید. به تحریم و دعوا‌ها و ... برخورد و پروژه منتفی شد.

*۴۵ هزار تومان عدد بدی بود

 معاون سابق وزیر رفاه درباره اشتباه احمدی نژاد در میزان پرداخت یارانه نقدی گفت: همان پروژه را هم که شروع کرد، با عدد بدی شروع کرد. ۴۵ هزارتومان را وعده داده بعد در پرداخت آن به مشکل خورد. دید پول هدفمندی آنقدر نشده، همین هم از جیب دولت می‌رود. یعنی دولت که می‌خواست زیرساخت درست کند، آن پول را به مردم می‌دهد که بروند با آن خوراکیجات تامین کنند.

وی ادامه داد: آدم‌ها بصورت طبیعی نسبت به تغییر نگرانند (ذات بشر این است که میل مقاومت به تغییر همیشه بصورت طبیعی درونش وجود دارد). بنابراین اگر رای گیری بکنید شاید بصورت طبیعی آدم‌ها بگویند به چیزی دست نزنید ، هیچ چیزی را درست نکنید.اگر هیچ چیز را درست نکنید، اقتصادمان بیمار هست، بیمارتر می‌شود. رشد اقتصادیمان پایین هست، پایین‌تر می‌شود. از رقابت جهانی تا الان عقب ماندیم، عقب‌تر می‌مانیم. این مسیر، مسیر بدی است.

او افزود:باید دست فرمان را عوض کرد، روند را عوض کرد. حالا چگونه؟ این کاری که آقای روحانی کرد دست فرمان عوض کردن خوبی بود یا خیر؟ برای آن باید بنشینیم صحبت کنیم. آن یک داستان دیگر است، نفس اینکه ما بالاخره باید این روند را عوض بکنیم یک مسئله دیگر است. اما باید بر سر این تفاهم داشته باشیم و قبول داشته باشیم که با این مسیر ما حتما به درّه می‌رویم.

وی تاکید کرد: پس باید مسیرمان را عوض بکنیم. حالا مسیرعوض کردیم، با سرعت ۱۰۰ برویم؟ ۵۰ برویم؟ ۲۰ برویم؟ حالا چقدر برویم؟ ماشینمان را عوض کنیم یا پیاده برویم؟ آن یک داستان دیگر است.   *همیشه صحبت از منافع کوتاه مدت است
سرزعیم گفت: من چیزی که همیشه می‌بینم در صحبت‌ها گفته می‌شود، این است که دغدغه‌های کوتاه مدت این اقشار مختلف چه می‌شود. اسنپی‌ها چه می‌شوند. بخشی از این‌ها درست است، بخشی هم درست نیست. همه این‌ها باید در پرتو یک تصویر بلندمدت باشد. ما می‌خواهیم بلندمدتمان خوب بشود، ما چاره‌ای نداریم، هیچ راهی برای توسعه نداریم جز اینکه  در زیرساخت‌هایمان سرمایه گذاری کنیم. اگر این کار‌ها را نکنیم حتما آینده بدی داریم، اگر انجام دهیم حتما آینده خوبی داریم. وسط هم ندارد که بگوییم کاری نکنیم و آینده مان خوب بشود. در اقتصاد میانبر نداریم. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GL3 برچسب ها: سرزعیم ، یارانه ، بنزین

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سرزعیم یارانه بنزین بصورت طبیعی داشته باشیم احمدی نژاد اصلاح گری کوتاه مدت دست فرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۱۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاصله بین محمود احمدی نژاد و محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روایت ها از دوران استانداری محمود احمدی نژاد در اردبیل و ردپای محصولی در سوآپ نفتی در همان دوره، بارها و بارها تکرار شده است.

محمود عباس‌زاده مشکینی، نماینده فعلی مشکین شهر در مجلس که طی روزهای اخیر مهمان «کافه خبر» خبرگزاری خبرآنلاین بود، روایت خود از این ماجرا را دارد. . او که در دوران استانداری احمدی نژاد در اردبیل، مدیر کل امور شهری و روستایی استانداری اردبیل بوده است می گوید؛«ما نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم که در اینجا پولی نصیب استان می‌شد، به این صورت که آن زمان به اندازه بودجه عمرانی دولت از محل سوآپ پول به قلک عمرانی استان تزریق شد. لذا از دولت مرکزی پول نمی‌گرفتیم و یک خلاقیتی بود.»

او حضور محصولی در یکی از کارگزاری هایی که مسئول این سوآپ نفتی بودند را رد نمی کند و تاکید دارد؛«خیلی‌ها بودند که نفت و گازوئیل را می‌گرفتند و می‌بردند می‌فروختند و حاشیه سودی هم داشتند. محصولی هم مسئول یکی از این کارگزاری ها بود.»

بخش هایی از گفتگو با محمود عباس‌زاده مشکینی، نماینده مشکین شهر در مجلس یازدهم را بخوانید؛ (مشروح این گفتگو طی روزهای آینده منتشر خواهد شد.)

****

*آقای عباس‌زاده! روایت های زیادی از رابطه احمدی نژاد و محصولی در دوران حضورشان در ارومیه و اردبیل شنیده می شود، خصوصا در ماجرای سوآپ نفتی. روایت شما از این رابطه و پرونده چیست؟

در مورد محصولی قضیه به این ترتیب است که او در دوره‌ای تحت عنوان فردی از بخش خصوصی به اردبیل آمد، آن زمان احمدی‌نژاد استاندار اردبیل بود و این دو ارتباطی داشتند، بعد از آن هم در دولت احمدی‌نژاد وزیر شد و همکاری افزایش پیدا کرد.

فاصله بین احمدی نژاد و محصولی بیشتر خواهد شد

با توجه به اینکه بنده هر دو نفر را می‌شناختم از ابتدا متوجه تفاوت‌های فکری این دو نفر می‌شدم کما اینکه در شکل‌گیری جبهه پایداری که بنده فکر می‌کنم پایه‌گذار این جریان محصولی بود، این تفاوت خودش را نشان داد و معلوم بود که تفکر احمدی‌نژاد این نیست و هر چه جلوتر آمدیم این تفاوت‌ها آشکارتر و روشن‌تر شد.

بنده دو جریان احمدی‌نژاد و محصولی را به عنوان دو جریانی که زاویه آنها کم شود، پیش‌بینی نمی‌کنم و حتی اعتقاد دارم این زاویه بیشتر و بیشتر هم خواهد شد. اگر محصولی و احمدی‌نژاد را به عنوان دو فرد در نظر بگیریم فاصله آنها بیشتر خواهد شد اگر به عنوان دو جریان هم در نظر بگیریم، باز هم فاصله آنها بیشتر خواهد شد چراکه تفاوت‌های فکری ساختاری دارند.

سوآپ نفتی خلاقیت خوبی بود زیرا...

*شما در جریان مسائل مرتبط با قضیه سوآپ نفتی هم هستید؟

از نزدیک خیر اما از دور بله. جریان به این ترتیب بود که در آن زمان میان آذربایجان و ارمنستان اختلاف بود و ارمنستان میان آذربایجان و نخجوان که مربوط به خاک آذربایجان است، فاصله انداخته بود و آذربایجان نمی‌توانست به این استان سوخت برساند، از طرفی استان‌های ایران سهمیه نفت و گازوئیلی ندارند، آن زمان خلاقیت خوبی صورت گرفت و از داخل کشور چیزی به بیرون نرفت.

آن زمان میان ایران و جمهوری آذربایجان قراردادی بود که طبق آن نفت و گازوئیل را باکو از طریق پارس‌آباد وارد ایران می‌کرد، کامیون‌های آذری عرض استان اردبیل و آذربایجان شرقی را می‌پیموندند، به سمت جلفا می‌رفتند و مجدداً وارد خاک نخجوان می‌شدند، قرار بود حق راهی به ایران پرداخت کنند اما از دولت وقت ایران مجوز قانونی گرفتند و با ابتکاری گفتند که وقتی دولت مرکزی به اردبیل نفت و گازوئیل می‌دهد به جای اینکه این موارد را به پالایشگاه اردبیل بفرستد، سهم ما را از تبریز پرداخت کند و ما در داخل استان نفت و گازوئیل وارداتی باکو را استفاده می‌کنیم و کامیون‌ها هم دیگر عرض استان اردبیل را نمی‌روند، بلکه ما همین نفت و گازوئیل وارد شده را مصرف می‌کنیم و از سهم اردبیل و میزان سوخت مصرفی نخجوان را از تبریز می‌دهیم.

نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم

ما نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم که در اینجا پولی نصیب استان می‌شد، به این صورت که آن زمان به اندازه بودجه عمرانی دولت از محل سوآپ پول به قلک عمرانی استان تزریق شد. لذا از دولت مرکزی پول نمی‌گرفتیم و یک خلاقیتی بود.

البته این کار را به کارگزار می‌دادند که انجام دهد به این ترتیب که به او می‌گفتند سهم ما را بگیر و فلان جا بفروش، لذا این کار با مجوز و قانونی صورت گرفت و هم به نفع استان بود. دولت که تغییر کرد و اصلاح‌طلبان روی کار آمدند، پرونده تشکیل دادند شکایت کردند وکیل گرفتند و نهایتاً نتوانستند آنچه می‌خواهند را اثبات کنند.

هیچ کسی در جریان پرونده سوآپ نفتی بازداشت نشد

*اما آقای اقبال عباسی، شهردار وقت گفته که چند نفر در جریان این پرونده بازداشت شدند...

خیر، هیچ‌کس بازداشت نشد، اقبال عباسی شهردار اردبیل زمان استانداری احمدی‌نژاد بود که بعد اصلاح‌طلب شد. خیر قضیه به این ترتیب نبود، پرونده تشکیل شد، به تهران آمد و تا دیوان عالی کشور و آن اتهاماتی که اصلاح‌طلبان به اینها زده بودند، رأی برائت گرفتند که اگر این رأی صادر نمی‌شد اینها نمی‌توانستند وزیر و و کیل شوند...(با خنده)

*همه پول‌های ناشی از سوآپ...

من شخصاً در جریان روند آن پرونده قضایی بودم که نهایتاً رأی برائت صادر شد.

محصولی، مسئول یکی از کارگزاری هایی بود که نفت و گاز را می فروخت و حاشیه سودی داشت

*بنابراین منظور شما این است که از این سوآپ نفتی هیچ پولی عاید محصولی و احمدی‌نژاد نشد؟

آن زمان سازمان همیاری‌های احمدی‌نژاد بود که این سازمان هیئت امناء داشت و درآمد آن با سیاست‌گذاری هیئت امناء هزینه می‌شد، لذا بحث شخصی نبود. البته آن زمان فقط یک کارگزار نبود بلکه کارگزاران فراوانی بودند که با سازمان همیاری‌های شهرداری قرارداد می‌بستند و این کار را انجام می‌دادند، لذا کارگزار سود می‌کرد.

*محصولی هم یکی مسئول یکی از آن کارگزاری ها بود...

بله محصولی هم به عنوان کارگزار طرف قرارداد بود، البته خیلی‌ها بودند که نفت و گازوئیل را می‌گرفتند و می‌بردند می‌فروختند و حاشیه سودی هم استفاده می‌کرد. در حال حاضر هم شرایط به همین ترتیب است به عنوان مثال فردی که نفت ایران را به عراق می‌برد، سود می‌کند. در این مورد خیلی حرف‌ها گفته شد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898751

دیگر خبرها

  • روایت ده نمکی از پیشنهاد وزیر شدنش در دولت احمدی نژاد
  • محمود احمدی نژاد و مادر هوگو چاوز سوژه شدند
  • عکس| سرنوشت ترسناک احمدی نژاد از زبان رائفی‌پور
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • چرا دوباره مادر چاوز؟
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده‌اش
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده اش /‌۱۸ نکته جالب درباره پرویز داوودی
  • هزینه تراشی به سبک احمدی نژاد /حمله کنندگان سایبری به عضو دفتر رهبری ، از چه کسانی خط می گیرند؟
  • پرویز داوودی؛ ‌۱۸ نکته درباره معاون اولی که از رییس خود برید
  • در غیاب احمدی‌نژاد