Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@17:47:48 GMT

دست کودکان را نکشید+ دلیل

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۸۶۲۹۴

دست کودکان را نکشید+ دلیل

 کارشناسان هشدار می‌دهند که گرفتن دست کودک و کشیدن آن می‌تواند باعث دررفتگی آرنج شود که باعث درد در اندام فوقانی می‌شود. با بزرگ شدن کودک، بدن او کمتر مستعد این آسیب است.

دررفتگی آرنج دست کودکان

کودکان یک تا چهار ساله رباط‌های ضعیف و استخوان‌های تکامل نیافته‌ای دارند، به این معنی که مستعد ابتلا به وضعیتی به نام 'آرنج کشیده شده' (nursemaid's elbow) یا دررفتگی آرنج هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بزرگ شدن کودکان، بدن آن‌ها کمتر مستعد این آسیب است.

آرنج، قسمت فوقانی استخوان ساعد و پایینی استخوان بازو را به هم متصل می‌کند و در کودکان، امکان دررفتگی رباط‌های (لیگامان ها) اطراف سر آرنج وجود دارد.

وضعیت آرنج کشیده شده یا دررفتگی آرنج زمانی ایجاد می‌شود که رباط‌ها دچار دررفتگی و یا پارگی می‌شوند که در برخی مواقع، حتی بر اثر اعمال یک نیروی جزئی ایجاد می‌شود. در صورتی که دست کودکان دچار کشیدگی گردد، سر استخوان زند زبرین در ناحیه آرنج از داخل لیگامان نگهدارنده اش دچار حالت نیمه دررفتگی می‌شود. این آسیب همچنین می‌تواند به واسطه بالا کشیدن کودکان از ناحیه دست ها، گرفتن و کشیدن بازوی آن ها، غلتاندن ناشیانه آن‌ها در خواب و یا در موارد زمین خوردن ایجاد شود. به گفته کارشناسان، هر گونه نیروی کششی ناگهانی و اضافی به قسمت فوقانی بازو به طور بالقوه باعث آسیب به مفاصل این اندام می‌شود.

دکتر علی مرجائی، متخصص ارتوپدی به سئوالات زیر در این باره پاسخ می‌دهند.

علت کشیدگی آرنج در بچه‌ها (PULLED ELBOW) یا نیمه دررفتگی سر استخوان رادیوس (زند زبرین) در آرنج چیست؟

در کودکان خردسال، لیگمان‌های نگهدارنده استخوان‌ها در آرنج هنوز از استحکام کافی برخوردار نیستند. در صورتی که دست کودکان دچار کشیدگی گردد، سر استخوان زند زبرین در ناحیه آرنج از داخل لیگامان نگهدارنده اش دچار حالت نیمه دررفتگی می‌شود. این اتفاق گاهی هنگام بازی با هم سن و سال‌ها رخ می‌دهد و گاهی والدین یا فرد بزرگ‌تر برای بلند کردن کودک، او را از مچ دست گرفته و می‌کشند. ولی اشاره به این نکته ضروریست که کشیدگی دست در بچه‌ها منحصر به موارد فوق نبوده و حتی ممکن است هنگام استراحت یا خواب نیز رخ دهد.

علائم بالینی کشیدگی دست در بچه‌ها چیست؟

این عارضه خود را با درد در اندام فوقانی مبتلا نشان می‌دهد. در کودکان خردسال‌تر مشخص کردن دقیق محل درد در ناحیه آرنج ممکن است به راحتی میسر نباشد و به همین خاطر والدین تصور کنند اتفاقی در ناحیه شانه یا مچ دست فرزندشان افتاده است. کودکان بزرگ‌تر بهتر می‌توانند محل دقیق تمرکز درد در ناحیه آرنج را نشان بدهند.

ماحصل اینکه کودک در این وضعیت اندام فوقانی سمت مبتلا را بی حرکت نگه داشته، از تکان دادن آن پرهیز می‌کند. در این موارد مشاهده می‌شود کودک اندام سمت مبتلا را از کنار تنه آویزان کرده و در برابر هر تلاشی برای حرکت دادن دست بخصوص خم کردن آرنج و چرخاندن دست به صورتی که کف دست به سمت بالا قرار بگیرد مقاومت می‌کند و یا دچار بی قراری می‌شود.

تشخیص کشیدگی آرنج در بچه‌ها چگونه داده می‌شود؟

پزشک معالج برای تشخیص این عارضه، از شرح حالی مبتنی بر کشیده شدن دست کودک و در کنار آن از وضعیت قرارگیری دست بدون حرکت در کنار تنه استفاده می‌کند. در برخی از موارد یک یا چند مورد سابقه قبلی از اتفاق مشابه وجود داشته است که به تشخیص فعلی کمک می‌نماید.

از آنجا که کودکان خردسال در ابراز محل دقیق درد و ذکر شرح حال مشخص از حادثه رویداده ممکن است ناتوان باشند، لذا کلیه آسیب‌های اندام فوقانی از شکستگی‌های خفیف استخوانی تا آسیب‌های غضروف رشد از مچ دست گرفته تا آرنج و کتف می‌توانند در تشخیص افتراقی این عارضه قرار گیرند. پزشک معالج در کنار شرح حال با معاینه دقیقی که انجام می‌دهد، محل دقیق درد، حساسیت، تورم یا تغییر شکل را در اندام شناسایی می‌نماید. در اکثر موارد جهت تشخیص کشیدگی آرنج دست در بچه‌ها نیاز به بررسی‌های رادیوگرافی نمی‌باشد و شرح حال و معاینه بالینی جهت رسیدن به تشخیص کافی است. در صورت هر گونه تردیدی، انجام رادیوگرافی ساده از اندام فوقانی مبتلا و آرنج، این عارضه را از هر گونه آسیب دیگری در اندام فوقانی افتراق خواهد داد.

درمان نیمه دررفتگی سر استخوان رادیوس (زند زبرین) در آرنج چیست؟

پزشک معالج با مانوری که انجام می‌دهد اقدام به جااندازی می‌نماید. هنگام جااندازی شنیدن و احساس یک کلیک در ناحیه آرنج، تشخیص صحیح عارضه و جا افتادن کامل آن را تأیید می‌نماید. از بین رفتن درد پس از چند دقیقه و شروع استفاده از دست نشان دهنده جا افتادن و بهبود عارضه می‌باشد. کودکان به دنبال کشیده شدن دست مستعد تکرار مجدد این عارضه هستند؛ لذا به خانواده توصیه می‌شود از کشیدن دست کودک یا بلند کردن کودک از مچ دست‌ها بپرهیزند

لذا می‌توان کودک را پس از اقدام به جااندازی به فضای آرامی خارج از مطب برده و پس از چند دقیقه مشاهده کرد که کودک شروع به استفاده طبیعی از دست کرده و اجسام را می‌گیرد. در این وضعیت هم تشخیص قطعی شده و هم درمان با موفقیت انجام شده است و نیاز به بررسی رادیوگرافی جهت موفقیت جااندازی نمی‌باشد.

گاهی در کشیدگی دست در بچه‌ها قبل از اینکه کودک توسط پزشک ویزیت شود، نیمه دررفتگی سر استخوان رادیوس (زند زبرین) در آرنج به طور خودبه خود جا می‌افتد و علیرغم شرح حالی که از کشیده شدن دست و عدم استفاده از عضو برای مدتی وجود داشته پزشک هنگام معاینه مشاهده می‌کند که کودک هیچ دردی نداشته و به خوبی از دست استفاده می‌کنند. این جا افتادن خودبه خودی ممکن است هنگام تعویض لباس کودک یا تلاش برای ژس برداری از دست در رادیولوژی اتفاق افتاده باشد.

مراقبت‌های پس از جااندازی کشیدگی آرنج در بچه‌ها چیست؟

پس از جااندازی نیاز به هیچ گونه اقدام درمانی خاصی وجود ندارد. نیازی به بستن عضو یا بی حرکتی نیست. تنها نکته مهم این است که این کودکان به دنبال کشیده شدن دست مستعد تکرار مجدد این عارضه هستند؛ لذا به خانواده توصیه می‌شود به این مهم دقت کرده و از کشیدن دست کودک یا بلند کردن کودک از مچ دست‌ها بپرهیزند.

سیر بالینی کشیدگی آرنج دست در بچه‌ها چیست؟

کودکان مبتلا به شلی لیگامانی در ناحیه آرنج که دچار نیمه دررفتگی در آن ناحیه می‌شوند، با پایان سن پنج سالگی بهبود پیدا کرده و با استحکام عناصر بافت نرم در ناحیه آرنج این عارضه دیگر تکرار نمی‌شود؛ لذا بعد از پنج سالگی به ندرت با چنین عارضه‌ای در کودکان روبه رو می‌شویم. کشیده شدن دست در کودکان در سال‌های بعد هیچ گونه عارضه‌ای به همراه نخواهد داشت.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: کودکان خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۶۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ اسلامی گفت: تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی از تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در ۱۲ باب کتابخانه مساجد استان زنجان خبر داد و افزود: این طرح در راستای افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان اجرا می‌شود.

به گفته اسلامی، باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان با هدف کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتاب فروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر تشکیل می‌شود.

مدیر ستاد کانون‌های مساجد استان زنجان ادامه داد: کارگاه‌های آموزشی با هدف آموزش شیوه‌های مربیگری و راه‌اندازی باشگاه‌ها برای افراد علاقمند و واجد صلاحیت در این طرح پیش بینی شده است.

وی گفت: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه‌بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

اسلامی افزود: شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ است و فرایند ثبت باشگاه و رقابت در دوره ششم جام از نیمه اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود.

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • یونیسف : از آغاز جنگ تاکنون حدود ۱۴۰۰۰ کودک در غزه جان باخته‌اند
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • کشته شدن ۱۴۰۰۰ کودک در غزه از آغاز جنگ تا کنون!
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان