Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست، انتخابات مجلس شورای اسلامی که دوم اسفند ماه برگزار خواهد شد تفاوت‌هایی با سال‌های گذشته دارد و شهادت یک قهرمان ملی «شهید حاج قاسم سلیمانی» که مجاهدت‌های بسیاری برای حفظ جان، مال و ناموس نه تنها ملت ایران که ملت‌های مسلمان دیگر هم انجام داده بود، مقدمات ایجاد «وحدت کلمه» و یک «همبستگی ملی» بی نظیری را بین یکایک مردم بوجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینک که چهل روز از شهادت این شهید بزرگوارمان می‌گذرد ملت ایران یک صدا آماده حضوری تاریخ ساز در عرصه انتخابات می‌شوند.

چمران: فهرست انتخاباتی نیروهای انقلاب در تهران منتشر می‌شود

مهدی چمران عضو شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب از انتشار فهرست نهایی این ائتلاف برای انتخابات مجلس در تهران تا ساعاتی دیگر خبر داد.

وی اسامی برخی از اعضای قطعی این فهرست را شامل: قالیباف، نادران، روح الامینی، تقی پور، شاکری، میرسلیم، کیومرث هاشمی، حجج اسلام تقوی، نبویان و آقامیری، الهیان و رهبر و نیز از بین نیروهای جوان شامل ثابتی، خاندوزی، نادری، سبحانیان، شمسی پور و پیرهادی برشمرد.

عضو شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب با تبیین فرآیند مذاکرات در ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: از مدت‌ها قبل با برگزاری نشست تشکل‌ها، احزاب و گروه‌های مختلف، خوشبختانه به راه حل‌های خیلی خوبی رسیدیم که به جرأت می‌شود گفت نخستین بار شکل گرفت.

رسولی: با افتخار به نفع ائتلاف و وحدت انصراف دادم

امیر ابراهیم رسولی کاندیدای مجلس یازدهم در نامه‌ای به شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با نگرانی از بر هم خوردن وحدت و برای کمک به حل اختلافات انصراف خود را برای باز بودن دست تصمیم‌گیران اعلام کرد.

رحمانی فضلی: گزارش‌های زیادی از تخلفات نامزدها دریافت نکرده ایم

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور پس از نشست با استانداران کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه از امروز صبح تبلیغات انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شروع شده است، امروز جلسه‌ای با استانداران کشور برای بررسی این موضوع برگزار شد.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه تعداد رأی دهندگان حدود ۵۷ میلیون نفر است، گفت: در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود ما دو تاریخ یعنی دو جمعه پس از ۱۳ فروردین را به شورای نگهبان پیشنهاد کرده ایم و اگر آنان هر کدام از این تاریخ‌ها را قبول کنند، قابلیت اجرا داد.

وزیر کشور درباره نحوه نظارت بر تخلفات انتخاباتی تصریح کرد: گروه‌های بازرسی در وزارت کشور از یک ماه قبل فعال شده اند و همه اقدامات مرتبط با نامزدهای انتخاباتی را مورد نظارت قرار دادند و تا الان گزارش‌های زیادی در این باره مبتنی بر تخلفات نامزدها را دریافت نکرده ایم.

وی ادامه داد: البته هر گزارشی که در این زمینه به دست ما برسد ارزیابی می‌شود و اگر مواردی باشد که از قانون تخلف شده باشد، ما این افراد را به مراجع صالح معرفی می‌کنیم ضمن اینکه قوه قضائیه امسال هیأت پیشگیری از تخلف در استان‌ها را تشکیل داده است و آنان هم فعالیت نامزدها را رصد می‌کنند و از سوی دیگر شورای نگهبان اقدامات نظارتی خودش را انجام می‌دهد و بر این اساس وزارت کشور، قوه قضائیه و شورای نگهبان نظارت کافی بر فرآیند انتخابات می‌کنند.

افتخاری: مجلس دهم از بسیاری از خطاهای دولت چشم‌پوشی کرد

لاله افتخاری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به عملکرد ضعیف مجلس دهم در حوزه‌های مختلف اظهار داشت: نتیجه این عملکرد ضعیف، مشکلات فراوان مردم در زمینه اقتصاد و معیشت است.

وی با ذکر اینکه نقطه ضعف مجلس دهم در مماشات با اشتباهات دولت است، گفت: مجلسی در تراز انقلاب است که گروه‌های پرنفوذ بر آن تأثیرگذار نباشند، مجلسی که خود را وام دار دولت بداند، از خطاهای دولت هم چشم پوشی می‌کند.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به رد صلاحیت برخی نمایندگان مجلس به دلیل پرونده‌های اقتصادی، اظهار داشت: در این مسئله ضعف هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان موجب شده است تا نمایندگانی در مجلس به جای آنکه به وظایف نمایندگی خود بپردازند، به دنبال لابی‌گری با برخی گروه‌های پرنفوذ باشند تا برای خود رانت اقتصادی فراهم کنند.

افتخاری گفت: مجلس دهم فرصت‌های زیادی برای اصلاح برخی امور و قوانین کارآمد داشت، اما به دلایل مختلف از جمله نداشتن تخصص و نبود تعهد در برخی نمایندگان، این فرصت‌ها از دست رفت.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: به طور مثال به دلیل عملکرد یک وزیر امضاهایی جمع می‌شد تا در صحن علنی مجلس آن وزیر استیضاح شود؛ این استیضاح نیز در ابتدا با نیت اصلاح روند وزارتخانه صورت می‌گرفت، اما در میانه راه برخی نمایندگان با آن وزیر تفاهم می‌کردند، اما این تفاهم نه برای اصلاح وضعیت عملکردی وزیر، بلکه برای نجات او از استیضاح بود و نتیجه این خوش خدمتی به وزیر، رانت‌های مختلفی است که نصیب برخی نمایندگان می‌شود.

کوچکی نژاد: زد و بند با چاشنی تفحص شاهراه فساد در مجلس دهم است
جبار کوچکی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به رد صلاحیت ۷۰ نفر از نمایندگان فعلی به دلیل مشکلات اقتصادی و ضعف مجلس در نظارت و عملکرد نمایندگان اظهار داشت: مواردی که درباره ۷۰ تن از نمایندگان فعلی عنوان شد بحثی است که منتهی به نظارت بر عملکرد نمایندگان می‌شود و به واقع مجلس باید در این بخش قوی‌تر عمل می‌کرد.

وی افزود: هیئت رئیسه مجلس باید در برخی از موضوعات اقتصادی اخطارهایی را به نمایندگان می‌داد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: بنابراین نامزدی که از مردم رأی می‌گیرد و پس از آن وارد مجلس شده و دست به اقدامات و فعالیت‌های اقتصادی فسادزا می‌زند به رأی ملت خیانت کرده است. در شرایطی که سفره مردم کوتاه‌تر شده هرگونه دست اندازی به بیت‌المال خیانت به رأی مردم و نظام جمهوری اسلامی است.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شاهراه‌های بروز مفاسد در مجلس دهم چه مواردی بوده است، بیان داشت: برخی موارد فساد برمی گردد به تطمیع نمایندگان از پیگیری برخی تحقیق و تفحصات مجلس. بنده به عنوان فردی که دو تحقیق و تفحص مهم را در مجلس کلید زدم، به خوبی شاهد این بودم که بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا نمایندگان را در پیگیری تفحصات تطمیع کنند. این افراد سعی می‌کنند با وعده امکانات و پست و مقام کار خود را پیش ببرند که البته ما به هیچکدام از این موارد توجه نکردیم.

کوچکی نژاد بیان داشت: این جای سوال دارد که چرا از شش تحقیق و تفحص مهم مجلس تنها تعدادی به نتیجه رسید. برخی پیرو این تحقیق و تفحصات زد و بند کردند تا این موضوعات به نتیجه نرسد. به اعتقاد بنده تعداد زیادی از نمایندگانی که رد صلاحیت شدند به یقین از افرادی بودند که در تحقیق و تفحصات مجلس با مسئولین اجرایی زدوبند داشتند.

کوشکی: تدوین قوانین کارآمد برای مقابله با تخلفات اقتصادی نمایندگان ضروری است

محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به رد صلاحیت جمعی از نمایندگان مجلس به دلیل پرونده اقتصادی، گفت: این سوال مردم است که چنین نمایندگانی آیا لیاقت دارند در مجلس بمانند؟

وی افزود: مردم توقع دارند چنین نمایندگانی که با رانت‌های مختلف از قدرت سو استفاده کرده‌اند، برکنار شوند و متأسفانه قوانینی که از ابتدا با چنین نمایندگانی برخورد کند، وجود ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه برخی در همین مجلس با ایجاد چنین قوانینی مخالفند، عنوان کرد: آنها چنین قوانینی را به ضرر منافع خود می‌بینند، نتیجه این می‌شود که برخی از نمایندگان افراد بی لیاقتی هستند و هر تخلفی که انجام دهند، اطمینان دارند که تا پایان دوران نمایندگی هیچ سوال و جوابی از آنها نخواهد شد.

کوشکی گفت: ما نیازمند قوانین کارآمدی هستیم که نمایندگانی را که از موقعیت خود سو استفاده می‌کنند، محاکمه کند و نماینده‌ای که پرونده اقتصادی دارد از مجلس اخراج شود، خلاء چنین قوانینی موجب شده بخش قابل توجهی از نمایندگان کنونی از رانت‌های اقتصادی استفاده کنند و پرونده‌های متعدد اقتصادی داشته باشند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه یکی از مشکلات این مجلس وکیل الدوله بودن بخش قابل توجهی از نمایندگان است، تصریح کرد: وقتی قوانین فعلی به گونه‌ای است که افرادی که در شأن نمایندگی نیستند و از پشتیبانی مادی و معنوی احزاب و جناح‌ها برخوردارند، به مجلس راه پیدا می‌کنند، افراد لایق در رقابت انتخاباتی حذف می‌شوند و نتیجه چنین می‌شود که نماینده‌ای در مقابل رئیس جمهور زانو می‌زند و این امر به معنای انحطاط پارلمان است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گفتگو با خبرنگار مهر ائتلاف نیروهای انقلاب اشاره به رد صلاحیت عضو شورای مرکزی برخی نمایندگان شورای نگهبان تحقیق و تفحص رحمانی فضلی کوچکی نژاد مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۸۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس باید «نماینده‌محور» باشد نه رییس‎‌محور

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۳ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با تبریک سالروز تشکیل سپاه، اظهار کرد: سپاه ضربه سنگین به رژیم کودک‌کُش صهیونیستی زد.

وی ادامه داد: صحبت‌های امروز بنده متعرض به اشخاص و افراد نیست، بلکه بیان بعضی ایرادات ساختاری است که در طول سالیان متعدد موانعی را در کارآمدی بالاتر مجلس شورای اسلامی ایجاد کرده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتخابات اخیر، اظهار کرد: مردم علی‌رغم همه فشارهای بیگانگان و تبلیغات گسترده جهت دلسرد کردن مردم، حضور گسترده‌ای در انتخابات داشتند و دشمن را مأیوس کردند، آنها برگ زرین دیگری در کتاب قطور افتخارات اضافه کردند.

وی ادامه داد: مطالبه مردم، کارآمدی بیشتر و تحول مجلس شورای اسلامی بر حل مشکلات کشور و بازسازی سرمایه اجتماعی است. مجلس زمانی کارآمدتر خواهد شد که عوامل ناکارآمدی و موانع کارآمدی برطرف شود.

ذوالنوری اظهار کرد: بر اثر تغییرات سالیان اخیر و تحولات آیین‌نامه مجلس، شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مجلس شورای اسلامی نماینده‌محور و هیأت رییسه‌محور نیست بلکه رییس محور است، حال اینکه مجلسی می‌تواند کارآمد باشد که همه نمایندگان در آن تأثیر و سهم داشته باشند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر گاهی به بهانه گرایش‌های سیاسی، بخشی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته می‌شوند و در حاشیه قرار می‌گیرند؛ گاهی نمایندگان در تصمیمات تأثیری ندارند. نمایندگان باید در همه موضوعات در قبال مردم و موکلان‌شان پاسخگو باشند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه سران قوا و شوراهای متعدد تصمیمی می‌گیرد که از جنس قانون‌گذاری است، باید این تصمیم از قبل به اطلاع نمایندگان رسیده و حتی از آن‌ها استمزاج شود. باید نمایندگان نقش اصلی را ایفا کرده و مجلس به جای رییس محوری، نماینده‌محور باشد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: عمر یک مجلس چهار سال است که ما در هر سال می‌توانیم یک مشکل اساسی اعم از خودرو، مسکن، حساب‌های مالی و اداری و بانکی را در دستور قرار داده و حل کنیم. این اقدامات باعث افزایش مشارکت مردم و سرمایه اجتماعی می‌شود. باید به شکرانه رأی مردم، مجلس آینده مجلسی کارآمد با اصلاح آیین‌نامه و برگرداندن اختیار به نمایندگان منتخب باشد.

کد خبر 6085425 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • راهبرد انتخاباتی شورای وحدت در مرحله دوم انتخابات: از بانوان حمایت می‌کنیم
  • نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات بزودی اعلام می‌شود
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • تشکیل اولین فراکسیون مجلس دوازدهم کلید خورد
  • نشست جبهه مردمی ایران قوی با نامزد‌های دور دوم انتخابات برگزار شد
  • مجلس باید «نماینده‌محور» باشد نه رییس‎‌محور
  • سوالات بسیج دانشجویی از نامزدهای انتخابات برای شناخت بیشتر
  • حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود