Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: خراسان رضوی مهم‌ترین قطب گردشگری کشور است و به ویژه الان بار زیادی از گردشگری کشور را برعهده گرفته است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، در این بسته خبری به تشریح چند خبر از خراسان رضوی می‌پردازیم.

 علی اصغر مونسان در بازدید از پاویون خراسان رضوی اظهار کرد: در خراسان‌رضوی علاوه بر موضوع گردشگری، زیارت بارگاه ملکوتی ثامن الحجج حضرت رضا (ع) مطرح است و در بعد فرهنگی این موضوع برای ما اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در چند سال اخیر اتفاقاتی افتاده که می‌توانیم از گردشگران زیارتی به عنوان گردشگران ترکیبی یاد کنیم، اگر چه موضوع اصلی سفر آنها زیارت حضرت رضا (ع) است اما خوشحالیم که در کنار آن توریسم درمانی نیز انجام می‌شود.

وی بیان کرد: ارزش این گردشگران به شدت افزایش پیدا کرده و بعضی از این گردشگران به سایر نقاط کشور نیز سفر می‌کنند و جاذبه‌های دیگر شهرهای کشور را نیز بازدید می‌کنند بنابراین نقش خراسان رضوی در این حوزه حایز اهمیت است.

مونسان در خصوص وضعیت صنایع دستی خراسان رضوی گفت: خوشحالیم که صنایع دستی خراسان رضوی نیز پیشرفت‌های بسیاری داشته است، صنایع دستی که در این نمایشگاه دیدم  بسیار ارتقاء پیدا کرده و با کیفیت شده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: طرح تجاری‌سازی صنایع دستی بسیار خوب بود و نتایج  این طرح که در کشور اجرا کردیم؛ اکنون دیده می‌شود، چند غرفه صنایع دستی خراسان رضوی را هم بازدید کردم و بسیار خوشحال کننده‌است  چرا که می‌تواند به ایجاد اشتغال کمک کند.

وی یادآورشد: جوانان زیادی در این بخش بدون اینکه از دولت انتظار ویژه‌ای داشته باشند فعالیت می‌کنند و تولید و فروش صنایع دستی را انجام می‌دهند.

گفتنی است؛ سالانه بیش از 30 میلیون زائر و گردشگر به خراسان رضوی سفر می‌کنند، سیزدهمین نمایشگاه گردشگری و سی و سومین نمایشگاه صنایع دستی تهران از 23 تا 27 بهمن ماه از ساعت 9 تا 17 در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران دایر است.

خراسان‌رضوی یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور است

 محمدخیاطیان در حاشیه بازدید از غرفه‌های خراسان رضوی در سیزدهمین نمایشگاه گردشگری و سی و سومین نمایشگاه صنایع دستی تهران اظهار کرد: برای هر کاری، در هر حوزه‌ای، اعم از گردشگری و صنایع دستی نیاز به تبلیغ داریم تا بتوانیم مردم را با داشته‌های خود در این حوزه‌ها آشنا کنیم.

معاون توسعه‌مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: یکی از رسالت‌های اصلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این است که مُبلّغی برای حوزه‌های گردشگری و صنایع دستی باشد و این بخش‌ها را برای مردم ایران و گردشگران خارجی معرفی کند.

وی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه یکی از موثرترین اقداماتی است که مردم می‌توانند حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را ببینند و آشنا شوند، هم چنین در این نمایشگاه می‌توانند با آژانس‌های مسافرتی و جوامع مختلف در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی وارد بحث و گفت‌وگو شوند و با ظرفیت‌های حوزه گردشگری آشنا و بهره‌مند شوند.

خیاطان تاکید کرد: باید به سمت این برویم که برای معرفی حوزه‌های گردشگری کشور و هنر صنایع دستی، برندسازی کنیم، یکی از مقوله‌هایی که در این زمینه می‌تواند کمک کند برگزاری نمایشگاه است.

معاون توسعه‌مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به برگزاری نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران خاطرنشان کرد: این نمایشگاه به همت مدیران کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌ها پرشور برگزار شده است.

وی افزود: خراسان‌رضوی یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور است و در بحث گردشگری زیارت افراد بسیار زیادی به این استان سفر می‌کنند، هم چنین خراسان رضوی خوشبختانه در موضوعات جدید نیز ورود پیدا کرده است و گردشگری تفریحی و گردشگری سلامت را هم در این استان شاهد هستیم.

خیاطان ادامه داد: هنرمندان بسیار خوبی از خراسان رضوی در این نمایشگاه حضور دارند و موضوعات جدید و نوآوری‌های این استان را شاهد هستیم در واقع خراسان رضوی به رونق نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی کمک کرده است.

برگزاری نشست تخصصی آینده پژوهشی 

مدیر عامل اندیشکده سیاستگذاری شهری وابسته به مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این نشست که با حضور جمعی از مدیران، صاحب نظران و نخبگان شهری برگزار شد، با بیان اینکه آینده پژوهی به‌عنوان دانشی نوپا است که می‌توان آن را شکل تکامل یافته برنامه‌ریزی راهبردی دانست، اظهار کرد: این مباحث در سال‌های اخیر برای پاسخگویی به شرایط عدم قطعیت، پیچیدگی، درهم تنیدگی ابعاد مختلف موضوعات و ترسیم دورنمای آینده سیستم‌ها به کار برده می‌شود.

 جعفر بی‌نیاز در خصوص هدف برگزاری این نشست عنوان کرد: از آنجایی که آینده پژوهی در حیطه برنامه‌ریزی شهری تاکنون آنچنان که باید مورد بررسی قرار نگرفته و مبانی علمی اندکی در این ارتباط وجود دارد، اندیشکده سیاستگذاری شهری اقدام به برگزاری نشست‌های تخصصی در این زمینه می‌کند.

در ادامه نویسنده و آینده‌پژوه شهری در خصوص این نشست تخصصی اظهار کرد: ۲۹ سال قبل زمانی که اولین اندیشکده تاسیس شد شعار اینجا آینده است، به آینده خوش آمدی را بر سر درب آن نصب کردیم، وقتی به اندیشکده وارد می‌شویم باید حس ورود به آینده را احساس کنیم.

عقیل ملکی‌فر با بیان اینکه آینده‌پژوهی مهم‌ترین دانش کاربردی در دنیای کنونی است که همگان از جمله فرد، خانواده، شهر، جامعه و بیزنس به آن نیاز دارد، خاطرنشان کرد: اگر کسی خواهان موفقیت است و می‌خواهد آینده شکوهمند خلق کند باید این را بیاموزد و باید این دانش را به نسل جوان آموخت، دو دسته مهارت داریم توانایی و دانایی، برخی توانایی‌های عمومی است که هر آدم موفقی باید دارا باشد، امروز روزی نیست که یک توانایی اختصاصی از فردی، یک انسان تاثیرگذار بسازد بنابراین باید توانایی‌های مهارتی را آموخت.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی سلاحی است برنده در دست یک رهبر، یک مدیر شهری یا یک مدیر کسب و کار که می‌خواهد از سوی یک ملت، یک شهر یا یک کسب و کار در نبردی دشوار پیروز شود؛ عامل شکست در نبردهای امروز ناآگاهی از آینده است، آینده پژوهی تشخیص فهم تغییر و مدیریت تغییر در دنیای شتابانه و آشوبناک است.

این نویسنده و آینده‌پژوه شهری تاکید کرد: به ما نیاموختند که تغییر را حس کنیم تا از هم‌اکنون با تغییرات و تهدیدات مقابله کنیم، گاهی می‌توانیم تغییرات را در نطفه درک کنیم، آگاهی داشتن می‌تواند از تغییرات منفی پیشگیری کند.

ملکی‌فر با اشاره به اینکه آینده‌پژوهی دانش مقصدشناسی، مبداءشناسی و جهت‌شناسی در دنیای آشوبناک و پر ابهام کنونی است، بیان کرد: در حال حاضر فرصت‌ها پشت سر هم از دست می‌روند و اگر برنامه‌ریزی صحیح انجام نشود برنامه‌سوزی شکل می‌گیرد و بدون داشتن استراتژی نمی‌توان برنامه‌ریزی موثری داشت.

وی گفت: خردمندی تنها ابزار ما برای قضاوت‌های درست، انتخاب‌های درست و تشخیص کارهای درست در هر موقعیتی است و در غیبت خردمندی جای درست و غلط عوض می‌شود؛ امروزه لازمه طراحی و پیاده‌سازی برنامه‌های آینده‌پرداز، مدیریت آینده‌پرداز به‌جای مدیریت استراتژیک است، تغییرات شتابانه و پیچیدگی فزاینده ویژگی‌های بی‌سابقه دنیای امروز است.

نویسنده و آینده‌پژوه شهری افزود: تغییرات در دنیای امروز به قدری شتابناک است که منجر به یک دنیای در هم ریخته شده است، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی بلندمدت در چنین دنیایی با روش‌های سنتی از جمله برنامه‌ریزی استراتژیک به کلی غیر ممکن است، اکنون ما به تفکری متفاوت، رویکردهای متفاوت و به پیش‌بینی و برنامه‌ریزی بلند مدت نیاز داریم.

ملکی‌فر با بیان اینکه موج‌های تکامل جامعه بشری بر اثر انقلاب‌های فناورانه هر موج یک پارادایم فنی و اقتصادی است که الگوی خلق ثروت و قدرت را به طور اساسی تغییر می‌دهد، گفت: رشد، توسعه، تکامل نظام‌ها و ظهور نظم‌های جدید در پهنه‌های مختلف پیچیده‌ترشدن مشاغل، روابط و مناسبات و مدیریت مشاغل کلیدی را به دنبال دارد.

انتهای پیام/ 70061

منبع: فارس

کلیدواژه: خراسان رضوی گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی صنایع دستی خراسان رضوی گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی نمایشگاه گردشگری وزیر میراث فرهنگی آینده پژوهی برگزاری نمایشگاه صنایع دستی تهران گردشگری کشور خراسان رضوی آینده پژوهی برنامه ریزی سفر می کنند ملکی فر پیدا کرده پیش بینی حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۶۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است

ایسنا/فارس معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال گفت: صنایع دستی و گردشگری، مردم‌ ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در جشنواره مردمی  شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان  اقلید با اشاره به نام‌گذار ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری  و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره  و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویدادهایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

وی یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی  است  که درشهر  دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویدادها  به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد