Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، سعید نظافتی درباره میزان شیوع سرطان‌‌های دهان و صورت اظهار کرد: این سرطان‌‌ها، عموماً شایع‌‌اند؛ برخی سرطان‌‌های این ناحیه، مربوط به بافت پوششی است اما برخی دیگر بافت همبند را در بر می‌‌گیرد؛ بافت پوششی شامل مخاط دهان و بافت همبند شامل عضلات، استخوان‌‌ها، دهان و فک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به عوامل خطر ایجاد سرطان‌‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: مصرف دخانیات و سیگار، عادات غذایی و رژیم‌‌های غذایی غلط، آلودگی هوا و برخی بیماری‌‌ها از عوامل ایجاد این سرطان‌‌ها هستند.

نظافتی با بیان اینکه پیش‌‌آگهی سرطان‌‌های دهان، فک و صورت با یکدیگر متفاوت است، با ارائه مثالی متذکر شد: منظور از پیش‌‌آگهی این است که چه تعداد از بیماران، تا پنج سال آینده زنده می‌‌مانند؛ بر همین اساس، 90 درصد بیماران مبتلا به سرطان لب پایین، بعد از درمان، تا پنج سال آینده، عمر می‌‌کنند اما درباره سرطان برخی نواحی دیگر مانند کف دهان و زبان این پیش‌‌آگهی، پایین‌‌تر و حدود 40 درصد است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات شایع به خصوص در زنان بعد از سنین یائسگی، پوکی استخوان است، هشدار داد: مصرف داروهای بیس فسفونات مانند آلندرونات (Alenderonate)، آمپول زومتا و سایر داروهایی که در پوکی استخوان تجویز می‌‌شوند، مانند یک تیغ دولبه عمل می‌‌کند، زیرا از سویی باعث کاهش عوارض ناشی از پوکی استخوان و برخی سرطانهای نواحی دیگر بدن می‌‌شود اما از سوی دیگر این داروها بر متابولیسم استخوان اثر می‌‌گذارند و باعث تاخیر در ترمیم استخوان می‌‌شوند.

نظافتی ادامه داد: بیمارانی که این داروها را استفاده می‌‌کنند باید در هنگام مراجعه به دندانپزشک، او را از مصرف این داروها مطلع کنند، زیرا این افراد، در صورت انجام جراحی در ناحیه دهان خود ممکن است دچار مشکل در ترمیم دهان و عفونت آن شوند و یکی از عوارض مهم آن، بروز مشکلی به نام "استئونکروزیس" است.

وی یادآور شد: البته کلسیم و ویتامین D که در پوکی استخوان تجویز می‌‌شوند، چنین عارضه‌‌ای ایجاد نمی‌‌کنند.

این جراح دهان، فک و صورت تاکید کرد: رعایت بهداشت دهان و دندان و پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات، در تشخیص به موقع سرطان‌‌های این ناحیه و پیشگیری از بروز عفونت‌‌ها بسیار حائز اهمیت است؛ مردم باید هر 6 تا 12 ماه یکبار، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه تقاضا برای انجام "ایمپلنت" در کشور زیاد شده است، خاطرنشان کرد: این مسئله، یک جنبه مثبت و یک جنبه منفی دارد؛ جنبه منفی آن، این است که این امر، نشان‌‌دهنده ضعف در پیشگیری از بروز مشکلات دندانی است؛ یعنی در زمینه آموزش به مردم، برای حفظ بهداشت دهان و دندان‌‌شان، خوب عمل نشده است و اقدام مناسبی برای کاهش پوسیدگی دندانها، درمان پوسیدگی‌‌ها و افزایش نگهداری دندانهای سالم انجام نشده است؛ بنابراین باید هزینه‌‌هایی که برای درمان دندانپزشکی در کشور می‌‌‌‌شود، کاهش یابد.

رئیس کنگره جراحان دهان، فک و صورت افزود: جنبه مثبت آن، این است که ایمپلنت می‌‌تواند جایگزین دندان‌‌های از بین رفته باشد؛ آگاهی مردم نسبت به درمان ایمپلنت افزایش و برخی باورهای غلط درباره آن، در بین مردم جامعه کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه دولت باید امکان واردات ایمپلنت ارزان را فراهم کند، تصریح کرد: امکان تولید ایمپلنت در داخل کشور نیز وجود دارد اما نیاز به یکسری تجهیزات و مواد داریم که نیازمند حمایت‌‌های دولت است.

نظافتی با اشاره به اینکه هیچکدام از جراحی‌‌ها بدون عارضه نیستند، ادامه داد: "جراحی با حداقل عارضه" شعار هجدهمین کنگره بین‌‌المللی جراحان دهان، فک و صورت خواهد بود؛ زیرا در صورت ایجاد عوارض ناشی از جراحی، هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ دوری بیمار از جامعه و محیط کارش، بار اقتصادی زیادی بر دوش جامعه و سیستم بهداشتی و درمانی کشور تحمیل می‌‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پوکی استخوان درمان سرطان دهان پوکی استخوان فک و صورت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۷۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

برای حفظ و تقویت سلامت خود تا ۳۰ سالگی و بعد از آن، این دو عادت ناسالم را ترک کنید:

۱) دریافت ناکافی ویتامین D و کلسیم

مصرف ناکافی کلسیم و ویتامین D می‌تواند تراکم استخوان را کاهش و خطر پوکی استخوان و شکستگی را افزایش دهد. به همین دلیل، مصرف غذا‌های غنی از کلسیم (مانند محصولات لبنی و سبزیجات) و هم‌چنین دریافت نور کافی خورشید یا مصرف مکمل‌های ویتامین D بسیار مهم است. استخوان‌ها در دهه چهارم زندگی (۳۰ سالگی) به مرور تراکم خود را از دست می‌دهند. برای کند کردن این فرآیند و حفظ استحکام استخوان‌ها می‌بایست از مواد مغذی، مانند کلسیم و ویتامین D، استفاده کنید که سلامت استخوان را تقویت می‌کنند.

۲) مصرف بیش از حد قند و شکر

مصرف کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلیسمی بالا در ۳۰ سالگی باعث می‌شود که سطح قند خون شما دائماً افزایش یابد؛ که همین مسئله می‌تواند با ذخیره چربی اضافی همراه باشد. در مقابل، مصرف کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلیسمی پایین و هم‌چنین انتخاب کربوهیدرات‌هایی که حاوی نوع خاصی از پری‌بیوتیک، به نام نشاسته مقاوم، هستند، می‌تواند به تنظیم بهتر سطح قند خون کمک کرده و سلول‌ها را وادار کند تا به انسولین واکنش بیشتری نشان دهند. همه این‌ها در کنار هم، حتی با افزایش سن، می‌توانند علاوه بر حفظ سلامت بدن، از اثرات متابولیکی منفی جلوگیری کنند.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • خواص آب هویج بستنی