Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی گفت: معاملات 3 یا4 ماه گذشته نشان می‌دهد فروش فرآورده از طریق بورس کارآمدی لازم را دارد و به همین دلیل لزومی ندارد زیرساخت قانونی در حوزه عرضه نفت در بورس از بین برود و باید آن را حفظ کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی درباره عملکرد عرضه نفت و فرآورده نفتی در بورس انرژی در یک سال گذشته گفت: بورس انرژی در حوزه فروش نفت نتوانست کاری انجام دهد اما در 3-4 ماه گذشته که فرآورده صادراتی در بورس عرضه شد، شاهد عملکرد قابل قبولی در این زمینه بودیم و مشخص شد فروش فرآورده از طریق بورس کارآمدی لازم را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در حوزه فرآورده هر میزان که در بورس عرضه کردند معامله شد و روش قبلی که هر پالایشگاهی به قیمت متفاوت و به صورت جداگانه محصولاتش را می‌­فروخت، خاتمه یافت.

وی افزود: در شرایطی که عرضه فرآورده­‌ها با استفاده از مکانیسم بورس شفاف شد، خریدارانی از کشورهای همسایه توانستند آنچه نیاز دارند را خریداری کنند. اما نکته‌­ای که در این بحث وجود دارد، عرضه ریالی محصولات است چراکه با توجه به شرایط ارزی کشور، به نظر نمی‌­آید عرضه ریالی برای بهترین محصول ما که می‌­تواند ارزآوری داشته باشد، کار عاقلانه­‌ای باشد.

حسینی تصریح کرد: این مساله از طریق زنگنه پیگیری شد و وزیر نفت گفت به بورس توصیه می­‌کنم که با وجود مجوز قانون برای عرضه ریالی، اگر راه حلی برای فروش ارزی فرآورده­‌ها وجود دارد از آن استفاده کند تا ارز حاصله به صورت اسکناس یا حواله به حساب­‌های ارزی کشور واریز شود. انجام این کار می­‌تواند ضعف بورس در عرضه ریالی را مرتفع سازد.  

*برای فروش نفت در بورس مشکلاتی در حمل، بیمه و اسناد و انتقال پول وجود دارد

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی درباره دلیل عدم ورود بخش خصوصی به خرید نفت از بورس انرژی بیان کرد: وقتی محموله نفتی خریداری می­‌شود معمولا به کشورهای جنوب شرق آسیا صادر می‌­شود. در این میان مشکلاتی در بحث حمل محموله، بیمه، اسناد و نقل و انتقال پول آن وجود دارد. ولی در حوزه فرآورده نه تنها این مشکلات نیست بلکه حجم معامله کمتر است و با توجه به خریداران متعدد، مشکلی هم در زمینه دریافت اسکناس فیزیکی وجود ندارد.

وی افزود: در دنیا 30-40 پالایشگاه هستند که ممکن است بتوانند نفت ایران را مصرف کنند. در نتیجه تحریم‌­های اخیر هر مدیری که نفت ایران را بخرد، اگر شناسایی شود به 25 سال زندان محکوم خواهد شد. در حال حاضر 4-5 نفر ایرانی در آمریکا بازداشت شده‌­اند که به جرم خرید نفت ایران و فروشش به چین، هر کدام به 25 سال زندان محکوم می‌­شوند. لذا این مساله کار ورود بخش خصوصی به حوزه صادرات نفت را سخت­‌تر کرده است.

* شرکت ملی نفت، نفتی که در کشورهای مقصد ذخیره کرده را در بورس عرضه کند

حسینی خاطرنشان کرد: از طرفی بخش خصوصی هم این توان را ندارد که کار بازاریابی و خرید نفت را انجام دهد. در این شرایط، پیشنهاد شد شرکت ملی نفت محموله­‌هایی که در کشورهای مقصد ذخیره کرده است را در بورس عرضه کند، زیرا احتمال اینکه این محموله­‌ها مشتری داشته باشند، وجود دارد. زیرا احتمال فروش این محموله­‌ها به مراتب بیشتر از آن است که فردی بخواهد نفت را از اسکله­‌های ایران بارگیری کند. ولی ظاهرا این کار صورت نگرفت.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی ادامه داد: از سویی حجم گردش مالی خرید نفت بسیار بزرگ است و بخش خصوصی توانایی سرمایه‌­گذاری در این زمینه را ندارد که محموله­‌ای را بخرد. بنابراین شرایط موجود نشان داد حضور بخش خصوصی در این زمینه امکان پذیر نیست.  با این حال لزومی ندارد زیرساخت قانونی ایجاد شده در حوزه عرضه نفت در بورس از بین برود و باید آن را حفظ کرد تا هر زمان مشتری و متقاضی پیدا شد این معامله صورت بگیرد.

وی در پایان اظهار داشت: اخیرا هم شرکت تانکرترکر که شرکت معتبر بین‌­المللی است و بر کار کشتی­‌ها نظارت می‌­کند اعلام کرد صادرات نفت ایران به روزانه یک میلیون بشکه رسیده است. همچنین در هفته‌­های گذشته مقامات چین به صراحت گفتند که این کشور به خرید نفت از ایران ادامه می‌­دهد. این در حالی است که در یک سال گذشته چینی­‌ها چنین اظهارنظرهای رسمی نداشتند. لذا به نظر می‌­آید علی­رغم فشارهای تحریم، راهی وجود دارد که ما بتوانیم سهمان را در بازار جهانی افزایش دهیم.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: فروش فرآورده بورس عرضه نفت در بورس عرضه ریالی بورس انرژی نفت ایران بخش خصوصی برای فروش خرید نفت عرضه نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۷۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت «ریرا» چقدر است؟ «ریرا» دقیقا کی عرضه می‌شود؟

قیمت ری‌را قرار است زیر یک میلیارد تومان باشد. این خودرو مطابق اعلام پیشین ایران خودرو، تا اواسط خرداد ماه امسال نیز برای فروش، در سامانه یکپارچه قرار داده‌می‌شود و تحویل آن ۹۰ روزه است؛ لذا پیش‌بینی می‌شود این خودرو تا اواخر تابستان به متقاضیان تحویل داده‌شود. البته برخی از گمانه زنی‌ها حاکی از تلاش خودروسازان داخلی برای فروش محصولات‌شان از روشی غیر از سامانه یکپارچه فروش خودرو است. مطابق برخی از اخبار، محصولات چینی مونتاژی در کشور در نمایندگی‌ها هم فروخته شده‌اند. هر چند در حال حاضر تنها راه فروش خودرو برای کارخانه‌ها، قرار دادن آن در سامانه یکپارچه فروش خودرو است.

قیمت ریرا در کارخانه حدود یک میلیارد تومان است و اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودرو‌های داخلی نیز حدود دو برابر و حتی بیشتر است؛ بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد که قیمت ری‌را در بازار آزاد، به حدود دو میلیارد تومان برسد. این یعنی قیمت ری‌را در بازار آزاد، معادل خودرو‌هایی مانند فیدلیتی هفت نفره، هایما ۸ S، کی‌ام‌سی X۵، دیگنیتی و تیگو هفت پرو است. آن چه مشخص است ری‌را در بحث پلت فرم، قوای فنی و تا حدودی آپشن‌ها، قادر به رقابت با چینی‌ها است. اما در بحث طراحی به‌ویژه در نمای ظاهری، عقب‌تر از رقبای چینی است

از طرف دیگر، تیراژ تولید بالاتر از چینی‌ها، گستردگی خدمات پس از فروش و احتمالا بازار خرید و فروش ری‌را، بهتر از چینی‌ها است. در نتیجه باید منتظر ماند و دید که قرار است ری‌را قیمت چینی‌ها را پایین بیاورد یا چینی‌ها قیمت آن را می‌شکنند. البته اگر همه با هم بالا نروند!

ری‌را به قوی‌ترین پیشرانه داخلی حال حاضر یعنی EF۷ توربو پلاس یا EFP با توان تولیدی ۱۶۰ اسب بخار و ۲۴۰ نیوتون‌متر گشتاور مجهز است. گیربکس شش سرعته AT با برند DAE نیز وظیفه انتقال این توان به چرخ‌های جلو را دارد.

ترمز پارک برقی، اتو هولد، سامانه کمکی حرکت در سر بالایی و سراشیبی، کنترل پایداری، کنترل کشش، ترمز‌های دیسکی مجهز به ABS و EBD و سیستم کمکی ترمز از امکانات ایمنی این خودرو هستند.

صفحه کیلومتر دیجیتال ۱۲ اینچی، مانیتور مالتی مدیا ۱۲ اینچی با ۹ بلندگو، نورپردازی مخفی و سانروف جزو امکانات رفاهی ری‌را هستند. همچنین سنسور نور و باران، دوربین ۳۶۰ درجه و رادار نقطه کور از دیگر امکانات این خودرو هستند.

منبع: بیت ران

tags # ایران خودرو سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • واریز ۷۰۰۰ میلیارد ریال به خزانه از محل فروش مرزی فرآورده‌های سوختی در خراسان جنوبی
  • فروش ۷ هزار میلیارد ریالی فرآورده‌های نفتی در خراسان جنوبی
  • فروش نوکیای تقلبی حرام است!
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • ممنوعیت فروش فرآورده‌های دارویی در عطاری‌ها
  • قیمت «ریرا» چقدر است؟ «ریرا» دقیقا کی عرضه می‌شود؟
  • جزئیات فروش شفاف زعفران در بورس کالا
  • معاون سازمان غذا و دارو: عطاری‌ها حق فروش دارو یا فرآورده دارویی را ندارند