Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد- بانک تجارت در اطلاعیه ای از رفع توقیف سهام بورسی این بانک در روز 28 دی ماه سال جاری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد، این تاریخ پیش از این و به اشتباه، روز ۲۸ بهمن ماه امسال اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش، بانک بورسی تجارت که با سرمایه ۲۲۳٫۹۲۶ میلیارد و ۱۲۷ میلیون ریال و با نماد وتجارت در بازار سرمایه کشور فعال است، در پاسخ به نامه به شماره پیگیری ۶۰۷۴۶۵ درخصوص افشای اطلاعات با‌اهمیت، با ارائه گزارش از عملکرد این بانک در سهام شرکت لیزینگ ایران طی سال ۱۳۹۸، در زمینه واگذاری بخشی از سهام شرکت لیزینگ ایران، توضیحاتی را بیان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اعلام بانک تجارت، این بانک در ابتدای سال ۱۳۹۸ مالک تعداد ۲۴۲٫۶۸۴٫۰۸۲ سهم شرکت لیزینگ ایران (ولیز) معادل ۴۰٫۴۴ درصد کل سهام آن شرکت بوده که با‌ توجه به فعالیت سفته‌بازان بر سهام موصوف و افزایش حبابی قیمت، به کنترل قیمت سهم در مقاطع مختلف اقدام کرده است.

بر این اساس، در پی توقیف سهام پورتفوی بورسی بانک در مهرماه سال جاری از سوی سازمان امور مالیاتی کشور که بدون هرگونه اطلاع قبلی صورت پذیرفته، عملاً این بانک هیچ گونه کنترلی بر سهام مذکور نداشته و فعالیت سفته‌بازان نیز با علم به این موضوع تشدید شده است، به طوری که با تبلیغات واهی در گروه‌های مجازی، موجبات افزایش بی‌رویه و حبابی سهم را فراهم کرده اند.

در عین حال، با رفع توقیف این پورتفوی بورسی، بانک تجارت با هدف مدیریت و کنترل قیمت سهم و پیشگیری از متضرر شدن سهامداران خرد، نسبت به عرضه سهام اقدام کرده است بنابراین با توجه به موارد یادشده، این بانک در سال جاری تا تاریخ ۱۹ بهمن ماه ۱۳۹۸، تعداد ۱۴۱٫۱۳۹٫۷۴۷ سهم  معادل ۲۳٫۵۲ درصد از کل سهام  شرکت لیزینگ ایران را واگذار کرده است و در پایان تاریخ معاملاتی یادشده، مالک تعداد ۱۰۱٫۵۴۴٫۳۳۵ سهم  معادل ۱۶٫۹۲ درصد کل سهام  شرکت مذکور بوده است. 

این گزارش حاکی است، سهام  شرکت لیزینگ ایران در شرایط کنونی در قیمت‌هایی بسیار بالاتر از ارزش ذاتی آن در حال معامله است که با ادامه روند رشد حبابی قیمت سهم و رسیدن به اهداف قیمتی مدنظر سفته‌بازان، طبیعتاً خروج سفته بازان پس از کسب انتفاع مورد نظر و انتقال سهام در قیمت‌های بالاتر از ارزش ذاتی به سهامداران خرد که به امید کسب سود اقدام به خرید سهام موصوف کرده اند محتمل است و این امر صرفاً منجر به ضرر و زیان آن ها خواهد شد. 

بانک تجارت ‏‏در خصوص نامه شماره ۱۴۱۲۹۹۳‏‏/۹۸‏‏/۱۸ روز ۱۵ دی ماه ۹۸ نیز اعلام کرد که نامه مذکور درخواست رفع توقیف سهام پورتفوی متعلق به این بانک از معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده ولیکن، هدف از ارسال رونوشت به رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، مطلع کردن وی از وضعیت حبابی قیمت سهام شرکت لیزینگ ایران و عدم توانایی این بانک در کنترل قیمت به واسطه توقیف سهام موصوف بوده است. ضمن اینکه اعلام شود در صورت رفع توقیف سهام یادشده، به منظور کنترل قیمت سهم نسبت به عرضه آن اقدام خواهد شد.

طبق اعلام بانک تجارت، نکته حائز اهمیت دیگر این است که شرکت لیزینگ ایران یکی از شرکت های ابزاری این بانک بوده و این بانک هیچ گونه الزام و برنامه از پیش تعیین شده‌ای برای واگذاری آن نداشته است، بنابراین افشای آن در گزارش تفسیری بانک موضوعیت ندارد. ضمن این که حجم عرضه‌ در روزهای مختلف با هدف کنترل قیمت و متناسب با حجم تقاضای بازار در هر روز صورت گرفته است. 

بر اساس این گزارش، با ادامه رشد بی‌ضابطه قیمت سهم در بازار، عرضه‌ سهام مذکور صرفاً با هدف مدیریت سهم در دستور کار بانک تجارت قرار دارد. 

بانک تجارت تاکید کرده است که توقیف همه سهام پورتفوی بورسی این بانک بدون هرگونه اطلاع قبلی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور صورت پذیرفته که تاریخ تقریبی آن مهرماه سال جاری بوده و رفع توقیف سهام نیز بدون اطلاع‌رسانی قبلی سازمان مذکور در روز ۲۸ دی ماه امسال صورت گرفته است.


منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: سهام شرکت لیزینگ ایران کنترل قیمت سهم سهام پورتفوی ماه سال جاری بانک تجارت حبابی قیمت سفته بازان بر اساس کل سهام دی ماه روز ۲۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۳۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همراه اول مالک غول استارت‌آپی ایران می‌شود | دیجی کالا چقدر می ارزد؟

به‌گزارش همشهری آنلاین، دیجی‌کالا به‌عنوان مهم‌ترین استارت‌آپ ایرانی و شرکتی که ۹۰درصد از بازار خریداران اینترنتی را در اختیار دارد در حال تغییر و تحولات تازه است. آنطور که آخرین خبرها نشان می‌دهد شرکت همراه اول با خرید سهام شرکت سرآوا و بنیانگذاران دیجی‌کالا قصد دارد خود را به‌عنوان سهامدار عمده بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی ایران معرفی کند.

برخی خبرها نیز نشان می‌دهد فروش سهام دیجی‌کالا به همراه اول قطعی است و این معامله در مراحل پایانی است. روز گذشته حمید محمدی، بنیانگذار دیجی‌کالا هم در پستی در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که مذاکرات با حرکت اول، سرمایه‌گذار خطرپذیر همراه اول، در جریان است اما هنوز واگذاری صورت نگرفته است.

محمدی در این پست نوشت‌: ما در ماه‌های گذشته مذاکراتی را با تعدادی از سرمایه‌گذاران برای جذب سرمایه در دیجی‌کالا داشته‌ایم که یکی از این شرکت‌ها حرکت اول، شرکت سرمایه‌گذاری همراه اول، بوده. هیچ‌یک از این مذاکرات به نتیجه قطعی نرسیده است.

بیشتر بخوانید

بورس تل‌آویو لرزید | اثر پاسخ نظامی ایران بر بورس اسرائیل خبر مهم برای کارگران | حق مسکن کارگران افزایش می‌یابد؟ سهامداران دیجی‌کالا که هستند؟

هم‌اکنون بنیانگذاران دیجی‌کالا یعنی سعید و حمید محمدی درمجموع ۳۲.۳۶درصد سهام دیجی‌کالا را در اختیار دارند و سهم سرآوا از دیجی‌کالا ۲۵.۰۳درصد است. ۳۲.۶۷درصد دیگر از سهام نیز در اختیار یک صندوق سرمایه‌گذاری اروپایی با نام اینترنشنال اینترنت اینوستمنت(IIIC) است که در هلند به ثبت رسیده و بقیه نیز سهم تشویقی ۸۰نفر از مدیران کلیدی دیجی‌کالا و سهامداران خرد است.

اما یکی از نکات مهم در ترکیب سهامداری دیجی‌کالا حضور این شرکت خارجی است. در سال۱۴۰۱ روزنامه فایننشال دیلی در گزارش مفصلی اطلاعات جالبی در مورد سهامدار خارجی دیجی‌کالا منتشر کرد. طبق این گزارش یک گروه سرمایه‌گذار اروپایی متشکل از خانواده میلیاردر بلژیکی اسپولبرگ (De Spoelberch)، چند صد میلیون یورو در رقیب منطقه‌ای آمازون در ایران، یعنی دیجی‌کالا، سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

فایننشال‌دیلی گزارش می‌دهد این شرکت که در هلند به ثبت رسیده است در سال۲۰۱۶ و قبل از خروج دونالد ترامپ از برجام حدود ۲۷۰میلیون یورو در اکوسیستم استارت‌آپی ایران سرمایه‌گذاری کرده است.

طبق این اطلاعات صندوق پستاشیو متشکل از ۵۰سرمایه‌گذار از لندن با سهم ۳۷درصدی، شرکت سهامی عام پامگرنت متشکل از ۴۰۰سرمایه‌گذار اروپایی با سهم ۲۹درصدی، شرکت سرمایه‌گذاری فوباس با مالکیت سعید رحمانی سهم ۱۳درصدی، صندوق ورلینوست خانواده اسپولبرگ با سهم ۱۲درصدی و شرکت سرمایه‌گذاری گاروست متعلق به آرین بکر، مؤسس بزرگ‌ترین پلتفرم مارکت‌پلیس لهستان، با سهم ۹درصدی اعضای این شرکت را تشکیل می‌دهند.

تغییر در ترکیب سهامداری

طبق آخرین خبرها برنامه همراه اول این است که از طریق یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خود به نام حرکت اول که یک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر است سهام متعلق به شرکت سرآوا و بنیانگذاران شرکت دیجی‌کالا را یکجا خریداری کند که مجموع این میزان سهام بیش از ۵۰درصد است.

این به‌معنای آن است، درصورتی که همراه اول موفق به خرید سهام بنیانگذاران و سرآوا شود، با ۵۷.۴درصد تبدیل به سهامدار اصلی دیجی‌کالاو رقیب اصلی سهامداران خارجی دیجی‌کالا خواهد شد.

در حال حاضر ۸۹درصد از سهام شرکت همراه اول متعلق به مخابرات ایران است و ۴۵درصد از سهام شرکت مخابرات نیز متعلق به شرکت توسعه اعتماد مبین است.

دیجی‌کالا چقدر می‌ارزد؟

با توجه به اینکه سهام شرکت دیجی‌کالا با وجود تلاش‌های فراوان در بورس عرضه نشده است نمی‌توان رقم دقیقی درباره ارزش سهام این شرکت ارائه کرد. با این حال در بسیاری از گزارش‌ها ارزش کل سهام دیجی‌کالا رقمی بیش از ۵۰۰میلیون دلار و تا حدود یک میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. ارزش شرکت دیجی‌کالا ۱۰سال پیش توسط نشریه اکونومیست برای نخستین بار حدود ۱۵۰میلیون دلار قیمت‌گذاری شد اما در تیرماه۱۴۰۱ شرکت پامگرنت یکی از سرمایه‌گذاران صندوق سرمایه‌گذاری‌ای آی‌ای سی (IIIC) یعنی مالک ۳۲.۶۷درصدی دیجی‌کالا گزارشی از صورت‌های مالی خود منتشر کرد که نشان می‌دهد ارزش سهام دیجی‌کالا رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار است. این گزارش که اطلاعات مطمئن و موثقی دارد نشان می‌دهد ارزش دیجی‌کالا در سال۱۴۰۱ به یک یونیکورن یا معادل یک‌میلیارد دلار (۹۵۲میلیون یورو) رسیده است.

پامگرنت که یک شرکت سوئدی است تاکنون در استارت‌آپ‌های مختلف ایرانی همچون دیجی‌کالا، شیپور، سراوا، همتا و نوار سرمایه‌گذاری کرده است و حدود ۲۹درصد از سهام صندوق IIIC را به‌خود اختصاص داده است.

کد خبر 844746 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها مخابرات اپراتورهاي تلفن همراه بورس تهران سهام شرکت‌ها

دیگر خبرها

  • تاسیس بانک مشترک ایران-پاکستان فعلا معلق مانده است
  • آخرین جزئیات جدید فروش سهام پرسپولیس و استقلال
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • چهارشنبه بعد؛ روز تاریخی برای فوتبال ایران | طلسم بزرگ شکسته می شود
  • اختصاصی: پنجم اردیبهشت روز تاریخی فوتبال ایران
  • پتروشیمی ارومیه در جمع پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی کشور
  • گلایه تولیدکنندگان از عدم تخصیص سهمیه ارزی از سوی بانک مرکزی/ با دست خودمان تولید را زمین‌گیر نکنیم
  • سرمایه‌داران بزرگ برای خرید استقلال پیشقدم شدند؛ خریداران استقلال چه شرکت‌هایی هستند؟
  • همراه اول مالک غول استارت‌آپی ایران می‌شود | دیجی کالا چقدر می ارزد؟
  • جو مثبت در بازار سهام؛ حدود ۵۰۰ نماد بورسی صف خرید شدند