Web Analytics Made Easy - Statcounter

این نمایشگاه که عصر شنبه با حضور رییس دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد، شامل آثار نقاشی، خوشنویسی و نگارگری هنرمندان جوان و پیشکسوت است که با تاثیرپذیری از شخصیت و زندگی سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد محمود فرشچیان خلق شده است. 
آثار ارائه شده در این نمایشگاه حاصل کارگاه دو روزه خلق آثار هنری در این واحد دانشگاهی است که با محوریت زندگی و شخصیت سردار شهید اسلام حاج قاسم سلیمانی طی روزهای ۱۷ و ۱۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۸ برپا و با استقبال هنرمندان و علاقمندان روبرو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان، در این مراسم ضمن عرض تبریک به مناسب زادروز ولادت صدیقه کبری (س)، و همچنین چهلمین روز شهادت قاسم سلیمانی. اظهارکرد: شهادت والاترین کنش انسانی است. 
بهمن نامور مطلق در این مراسم که با حضور رییس دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین معاون علوم انسانی و هنر این دانشگاه همراه بود، افزود: چراکه موضوع از دست دادن بالاترین دارای یعنی جان نیست بلکه برعکس  گذر جان تا قله قافی است که سیمرغ در حسرت رسیدن به آن به پرواز در آمده است. 
وی با بیان اینکه، شهادت نسبتی ویژه با هنر دارد. بیان کرد: امام هنگامی که می خواست شهادت را تعریف کند هیچ واژه ای بهتر از واژه هنر برای تبیین آن نیافت و به همین دلیل بود که گفت : شهادت هنر مردان خداست.
وی ادامه داد: امام نگفت سیاست یا اقتصاد یا حتی معرفت مردان خدا بلکه گفت هنر مردان خداست. 
نامورمطلق اظهارکرد: بنده نیز بر این باورم که هنر بهترین صورت بیانی برای به تصویر کشیدن شهادت است. هیچ گونه بیانی نمی تواند مفاهیم و مضامین عمیق و گسترده، معنوی و رمزی را به مانند هنر تصویر بکشد. فقط خیال هنرمند است که به ساحت این مفاهیم نزدیک می شود.  
وی ادامه داد: حتی خیال هم کم می آورد زیرا شهادت واقعیتی است که تخیل به آن رشک می برد. با این حال هنر موجب می شود شهادت تداوم یابد و با هر اثر تازه هنری مرتبط شهادت یک بار دیگر تکرار می شود و هنر نقش آیینی به خود می گیرد. در این ساحت بیان هنری کنشی ذاکرانه و ضدفراموشی است.  
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی ایرانی افزود: همچنین شهادت و هنر فصل مشترک دیگری نیز دارند که زیبایی است. مگر نه اینست که دختر فاطمه (س) در توصیف حادثه کربلا گفت : "من چیزی جز زیبایی ندیدم". در واقع، هنر صورتی زیبا برای شهادت است که سیرتی زیبا است. 
وی یادآور شد: در تعامل هنر و شهادت هر دو بهره مند می شوند. زیرا همانطوریکه شهادت برای کامل شدن نیازمند هنر است تا پیام آن جاری و ساری گردد، هنر نیز نیازمند شهادت است تا پالایش و والایش یابد.  
وی ادامه داد: با شهادت بود که معنای واقعی قاسم نزد قاسم سلیمانی تفسیر شد. قاسم در میان تک تک ایرانیان غیرتمند خود را تقسیم کرد و اسم قاسم بیش از پیش اسم با مسمایی شد. و این کار هنرمندان است که این کنش تقسیم شدگی و تکثیر شدگی خیر و زیبایی را تا مرزهای فرازمانی و فرامکان استمرار بخشند. 
 بهمن نامور مطلق گفت: دشمنان تصور می کردند با تکه تکه کردن این شهید وی را خشک می کنند و نمی دانستند که هر تکه مانند بذری وجود هزاران جوان را سبز می کند.

برچسب‌ها عکاسی دانشگاه آزاد اسلامی قاسم سلیمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عکاسی دانشگاه آزاد اسلامی قاسم سلیمانی عکاسی دانشگاه آزاد اسلامی قاسم سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دانشگاه آزاد اسلامی قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۸۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه عکس «سفر آخر» که روایت‌گر داستان یک عکس دیده شده از شهید مرتضی آوینی است، عصر یکشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ گالری شماره یک خانه عکاسان ایران افتتاح شد.

در افتتاحیه این نمایشگاه که متشکل از ۵۴ فریم عکس در اندازه‌های مختلف است، اصغر بختیاری، احسان رجبی، مرتضی شعبانی، سیدمحمد جعفری و محمدحسین قدمی که عکس‌هایشان در اندازه‌های مختلفی روی دیوار رفته است، حضور داشتند و با شور و هیجان در حال بیان خاطرات با یکدیگر بودند و گاهی با هم از دیدن یکی از تصاویر افسوس می‌خوردند و گاهی نیز با هم لبخند می‌زدند.

«سفرِ آخر» نمایشگاه عکس‌هایی از این عکاسان است که از آغاز تشکیل گروه «روایت فتح» به همراه شهید مرتضی آوینی بوده و در کنار او و گروهش، عکاسی کرده‌اند. نمایشگاه با استفاده از روایت، به بخش‌های مختلف تقسیم شده است که داستان سفر آخر گروه به مناطق جنگی جنوب در فروردین ۱۳۷۲ از مهم‌ترین بخش‌های نمایشگاه به حساب می‌آید.

مرتضی شعبانی از دوستان نزدیک شهید آوینی، یکی از هنرمندانی است که عکس‌هایش در نمایشگاه «سفر آخر» به نمایش درآمده است. وی همچنین بانی برگزاری این نمایشگاه بوده است و عکس‌های خود و دیگر دوستان عکاس و تصویربردار را از پشت صحنه «روایت فتح» جمع آوری، انتخاب و همراه خانه عکاسان ایران برای نمایش، مدیریت کرده است.

علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود با آن شخصیت تمامی ندارد

سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران درباره برگزاری این نمایشگاه در سالگرد شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه «سفر آخر» شامل عکس‌هایی از سفر گروه فیلمسازی شهید آوینی به مناطق جنگی جنوب کشور در فروردین ۱۳۷۲ است که منجر به شهادت مرتضی آوینی می‌شود. این نمایشگاه به فریم‌های آخری که از شهید آوینی در این سفر ثبت شده، اختصاص دارد و به شیوه جدیدی ارایه شده است.

وی همچنین توضیح داد: علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود هنرمندان با وی تمامی ندارد و این نمایشگاه نیز بهانه‌ای جدید برای پرداختن به شخصیت این شهید بزرگوار برای علاقه‌مندان به او و کسانی که به او تمسک دارند، است. سعی کردیم این نمایشگاه را به شیوه و مدلی جدید ارایه کنیم و در کنار عکس‌ها، دوربین‌هایی که در آخرین روز تصویربرداری شده، دست‌نوشته‌های شهید و …را به نمایش گذاشته‌ایم.

نمایش ۷ دقیقه از پشت صحنه‌های «روایت فتح»

باقری بیان کرد: در نمایشگاه همچنین از فیلمی ۷ دقیقه‌ای از پشت صحنه‌های «روایت فتح» که تا به حال دیده نشده یا کمتر دیده شده‌اند، بهره گرفتیم و در فضای نمایشگاه پخش می‌کنیم.

از عکس‌های جالب توجهی که در این نمایشگاه روی دیوار رفته است، عکس‌های مربوط به جوانی و نوجوانی شهید آوینی است. همچنین، عکس‌هایی از لحظه شهادت و لحظاتی پس از شهادت مرتضی آوینی و محمدسعید یزدان پرست از جمله عکس‌های ناراحت کننده و دردناک نمایشگاه است.

هر چه در مورد شهید آوینی کار شود، کم است

اصغر بختیاری در زمان حیات سیدمرتضی آوینی مدیر تولید گروه «روایت فتح» بود و بعد از شهادت او قدم در عرصه ساخت مستند گذاشت. وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تجربه همکاری با شهید آوینی و حال و هوای نمایشگاه «سفر آخر» بیان کرد: من سال ۱۳۶۶ با آقا مرتضی آشنا شدم زمانی که در گروه روایت فتح صداوسیما بودم. وقتی جنگ تمام شد در مجموعه جدید «روایت فتح» مدیر تولید بودم و در شهرهای سوسنگرد، بستان و هویزه و خرمشهر مستند ساختیم که آخرین فیلم، «شهری در آسمان» بود و در نهایت به فکه ختم شد. نمایشگاه حاضر بسیاری از خاطرات مشترک مان را زنده کرد؛ عکس‌های مربوط به فکه را من و آقای شعبانی ثبت کردیم و بقیه عکس‌ها را آقای قدمی، رجبی و جعفری گرفتند.

وی گفت: تاکنون کارهای بسیاری شده است که همه آنها مهم و تاثیرگذار بوده‌اند اما هر چه کار در مورد شهید آوینی شود، به نظرم کم است. آقای آوینی مهندس، آرشیتکت، شاعر، فیلمساز و نویسنده بود و هم موسیقی و هم سینما را می‌شناخت و هر کسی با توجه به رویکردی که دارد، می‌تواند او را بشناسد و جای کار نیز دارد.

نمایشگاه «سفر آخر» از دوشنبه ۳ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در گالری «شماره یک خانه عکاسان ایران» واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان علاقه‌مندان است.

کد خبر 6084921

دیگر خبرها

  • اولین کودکستان‌های «تاک» دانشگاه آزاد مهرماه افتتاح می‌شوند
  • مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می شود
  • لزوم بهره گیری از ظرفیت هنر دراجرای کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان
  • لزوم استفاده از ظرفیت هنر در برگزاری کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان
  • آیین بزرگداشت چهل‌وپنجمین سالگرد شهادت سپهبد «قرنی» برگزار شد
  • آیین بزرگداشت چهل و پنجمین سالگرد شهادت سپهبد «قرنی» برگزار شد
  • نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از انقلاب» برگزار می‌شود
  • تشییع آخرین مجروح انفجار تروریستی گلزار شهدای کرمان + فیلم
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی
  • انتصاب مدیر راهبردی توسعه منطقه ویژه علم و فناوری خلیج‌فارس