Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه خواهران با تأکید بر اینکه زنان را نباید سرگرم به مد و مسائل دم‌دستی کنیم، گفت: اولین نقش و مرکز ثقل زندگی حضرت فاطمه(س) عبودیت است که گمشده امروز ما نیز هست.

به گزارش ایکنا، فریبا علاسوند، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه خواهران امروز، 26 بهمن‌ماه در مراسم گرامیداشت روز زن و میلاد با سعادت حضرت زهرا(س) در حوزه علمیه خواهران گفت: جبرئیل آن‌گونه که بر فاطمه(س) در روزهای پایانی عمر مبارکشان وارد شد، برای هیچکس از اشخاص جز انبیاء اولوالعزم نازل نشده بود، زیرا حضرت جبرئیل به محضر آن حضرت می‌رسیده و این نشان از جایگاه بی‌نظیر ایشان در عالم هستی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برخی به بهانه اینکه بانوان را سر جای خود نشانده و صرفاً به نقش‌های خانگی تشویق کنند، در این زمینه از حضرت خیلی مایه می‌گذارند، ولی نباید جایگاه ایشان را صرفاً به برخی نقش‌های زنانه فروبکاهیم و عظمت وجودی آن حضرت را قربانی کنیم.

وی با بیان اینکه زندگی فاطمه(س)، فصل جدیدی از معرفت در حوزه اسلامی است، اظهار کرد: بعد از پیامبر(ص)، جامعه از حالت تک‌گویی خارج شد و مدعیان زیادی برای قرائت سیره پیامبر بروز و ظهور یافتند، اما فاطمه(س) با بیان خطبه در این دوره، فصل جدیدی را پیش روی مردم گشودند که به نظر بنده نقطه عطف است.

علاسوند تصریح کرد: حضرت فاطمه(س) مجالی در بیان خطبه فدکیه در مقیاس معصوم داشتند؛ این خطبه از توحید و نبوت و قرآن شروع شد؛ از امام علی سخن گفته شده و فدک جزء آخرین مرحله سخنان ایشان است؛ درباره توحید فرمودند که تحقق «لا اله الا الله» در عمل، داشتن خلوص و اخلاص است که مضمون دل ما و در ضمیر ما هست؛ یعنی تجربه دینی نیست، بلکه احساس و شعور و حسی است که قابل تفکر است.

وی افزود: بیان این جملات گویی برای کسانی مانند فارابی، افلاطون و ارسطو و ... بیان شده است؛ این سخنان برای آن دوره و مخاطبان آن زمان نیست، مگر خصصینی که راه گم نکرده باشند و بتوانند چنین تبیینی را بفهمند.

استاد حوزه خواهران تصریح کرد: بعد از فرمایشات در مورد نبوت، تعابیر استثنایی در مورد پیامبر بیان فرموده که قابل دریافت و درک از سوی عوام نیست با اینکه قبلاً قرآن هم در مورد آن حضرت، تعبیر به خلق عظیم کرده است؛ همه ما به شدت به اسوگی پیامبر نیاز داریم و همیشه باید نخبگانی در جهان اسلام وجود داشته باشند که به طول و عرض نبوت آشنا باشند.

علاسوند با اشاره به روایت «معرفة علیٍ بالنورانیت» تصریح کرد: حضرت فاطمه(س) از همین مقام در مورد رسول الله سخن گفتند و فرمودند که وجود پیامبر قبل از بعثت، انتخاب و اختیار شد، زمانی که تمام عالم در غیب پنهان بود و در جایی که فقط خدا و خدا  و نور رسول‌الله بود.

حضرت زهرا(س) را تک‌بعدی نکنیم

وی با بیان اینکه نباید حضرت را به شخصیت تک بعدی فروبکاهیم گفت: برخی شخصیت آن حضرت را به مادری که چهار بچه داشت و برای علی(ع) همسری کرد، فرو می‌کاهند که این جفا در حق حضرت است.

علاسوند اضافه کرد: اگر بخواهیم ارزش کار فاطمه(س) را بفهمیم، باید بدانیم که ایشان برای زنانی در 1400 سال پیش صحبت می‌کند که سواد و فعلیت عالمانه نداشتند؛ زنان خدمت فاطمه(س) برای دلجویی آمدند، ولی حضرت، جلسه را به مجلس عظیمی تبدیل کرده و فرمودند که مردان شما در حق علی چه کردند؟ فرمودند امان از مردان بی‌خاصیت؛ بعد ادامه دادند که علی تاوان خصلت‌های معصومانه را پس داد؛ علی تاوان مرگ‌ناهراسی را پس داد، زیرا مرد مرگ‌ناهراس تطمیع و تهدید نمی‌شود.

زمینه‌سازی برای حکومت معصوم(ع)

وی ادامه داد: ایشان توصیف در مورد حکومت معصوم فرمودند که اگر شما افسار جامعه را به دست علی(ع) می‌دادید، شما را طوری به سرچشمه می‌برد که آب در دل راکب و مرکب تکان نمی‌خورد. اینکه جامعه باید به بلوغ برسد تا ظرفیتی بیاید که روزی پذیرش حکومت معصومانه داشته باشد، از سوی آن حضرت رقم خورد و اگر بخواهیم ایشان را بشناسیم، باید در این مقیاس بشناسیم.

علاسوند با تأکید بر اینکه زنان را نباید سرگرم به مد و مسائل دم دستی کنیم، اظهار کرد: اگر زنان احساس کنند تعهد چندجانبه دارند، پیچیدگی زندگی آنان بیشتر می‌شود؛ مدل زن در انقلاب اسلامی نه می‌خواهد شخصیت سنتی داشته باشد و نه خودش را به جریان مدرن بسپرد و در اینجاست که حرکت دشوار است، لذا شاخص‌های زندگی آن حضرت خیلی کاربرد دارد، زیرا شخصیت ایشان جامعیت نقش‌ها را داراست.

وی افزود: جامعه امروز با دوره آن حضرت تفاوت زیادی دارد؛ ولی شاخص‌ها را می‌توان از زندگی ایشان گرفت؛ اولین نقش فاطمه(س) که گمشده امروز ما است، عبودیت است؛ وی عامل به این عمل بود که اگر کسی بین خدا و خود را اصلاح کند، خدا رابطه او با دیگران را اصلاح خواهد کرد؛ یعنی عبودیت مرکز ثقل زندگی آن حضرت بود.

علاسوند با بیان اینکه آن حضرت آن‌قدر در برابر خدا منفعل است که وقتی آیه‌ای در مورد جهنم قرائت شد، از خضوع با صورت بر زمین افتادند، تصریح کرد: در نقش‌های خانگی هم، فاطمه به عنوان مظهر عاطفه، عاطفه خود را مدیریت کرد؛ برای پدر، ام ابیها، برای فرزندان مادر نمونه و برای علی(ع) همسری بی‌نظیر بود. حضرت آن‌قدر وجود عادل و مستوی است که به تعبیر آیه، مرج البحرین با علی(ع) همانند دو دریایی بودند یکی بر دیگری بغی نمی‌کند و از چنین خانه‌ای لولو و مرجان تولید می‌شود.

وی افزود: نقش حضرت به عنوان شهروند ـ البته نه به معنای شهروند امروزی ـ سبب شد تا ایشان به همه مسایل اطراف خود حساس باشد، لذا در دعای خود با نام برای همسایگان دعا می‌کرد، لذا جامعه‌ای که اهل مواسات و دلسوزی نباشد، جامعه اسلامی نیست. 

علاسوند تأکید کرد: فاطمه(س) بانوی قله‌ها است، چون کار احسن را به احسن الوجوه انجام می‌دادند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: عبودیت فاطمه س حوزه خواهران علاسوند حوزه خواهران حضرت فاطمه س حکومت معصوم حضرت زهرا س زندگی آن آن حضرت نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۸۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پاندای کونگ‌فوکار ۴»؛ همچنان سرگرم‌کننده

انیمیشن کمدی رزمی «پاندای کونگ‌فوکار ۴» محصول استودیوی دریم ورکس انیمیشن در سال ۲۰۲۴ است. این انیمیشن همانطور که همه علاقه‌مندان به سینما احتمالا می‌دانند چهارمین قسمت از فرنچایز محبوب «پاندای کونگ‌فوکار» است. جک بلک، داستین هافمن، برایان کرانستون، وایولا دیویس و آکوافینا تعدادی نام‌های مشهوری هستند که به عنوان صداپیشه در این انیمیشن حضور دارند.

در این قسمت «پو» پاندای دوست داشتنی این مجموعه که حالا به عنوان رهبر معنوی دره صلح انتخاب شده، قرار است یک سلحشور تازه را به عنوان جایگزین خود و جنگجوی جدید اژدها آموزش دهد. در این بین پو با یک روباه راهزن به نام «ژن» نیز برای مبارزه با یک جادوگر شیطانی متحد ‌می‌شود.

«پاندای کونگ‌فوکار ۴» از روز ۸ مارس امسال اکران خود را در آمریکا آغاز کرده و تا به امروز بیش از ۴۵۰ میلیون دلار فروش داشته است و همچنین در وبسایت راتن تومیتوز از نگاه ۱۴۸ منتقد امتیاز ۷۲ درصد را کسب کرده است.

در ادامه با بخشی از نظرات منتقدان مشهور دنیا درباره این جدیدترین قسمت «پاندای کونگ‌فوکار» آشنا می‌شویم.

مارک ویلیامز منتقد «رادیو تایمز» درباره این انیمیشن نوشت: این قسمت مملو از جوک‌های بصری و شوخی‌های کنایه‌آمیز است که هم تماشایی و هم رضایت‌بخش است.

والری کالفرین منتقد «ای‌دبلیواف‌جی» نوشت: «پاندای کونگ‌فوکار ۴» به درجه بالای نسخه اصلی آن در سال ۲۰۰۸ نمی‌رسد با اینحال این پاندا هنوز ‌می‌تواند سرگرم کننده باشد.

کیتی اسمیت وانگ منتقد «فلیک فیست» نوشت: آینده انیمیشن پاندای کونگ‌فوکار مشخص نیست و جدیدترین قسمت این مجموعه، از خستگی سازندگان برای ادامه دادن این انیمیشن حکایت دارد، اما اگر به دنبال چیزی امن برای سرگرمی خانواده‌تان هستید، خوب است و نه بیشتر.

آدری داناهو منتقد «آرتی‌ای» نوشت: قسمت چهارم این انیمیشن این سوال را مطرح ‌می‌کند که آیا واقعا به یک چهارگانه از فیلم‌های پاندای کونگ‌فوکار نیاز هست یا نه. احتمالا پاسخ این سوال منفی است. با اینحال لذت نبردن از این کار که صداگذاری درخشانی هم دارد، سخت است.

جاناتان سیم منتقد «کامینگ سون» نوشت: این قسمت یکی از بهترین قسمت‌های این مجموعه نیست، اما حتی زمانی که «پاندای کونگ‌فوکار» عالی هم نداشته باشید باز هم یک «پاندای» قابل تماشا و دیدنی دارید.

جکی کوپر منتقد نوشت: این قسمت به خوبی نسخه اولیه نیست با اینحال هنوز هم سرگرمی خانوادگی خوبی است.

مایکل کامپتون منتقد «بولینگ گرین دیلی» نوشت: در بیشتر جاهای فیلم، «پاندا» ثابت می‌کند که انیمیشنی است که بچه‌ها آن را دوست خواهند داشت و اما بزرگترها حوصله تماشای آن را نخواهند داشت. «پاندای کونگ‌فوکار» واقعا به فرنچایزی شبیه شده است که زمانش گذشته است.

جیلیان چیلینگریان منتقد «آف‌اسکرین سنترال» نوشت: شانزده سال پس از نسخه اصلی، جهان پاندای کونگ‌فوکار در قسمت چهارم به توسعه خودش ادامه ‌می‌دهد. احساس ‌می‌کنید که با بهترین‌های دوران کودکی خود متحد شده‌اید تا به یک ماجراجویی ویرانگرِ دیگر بروید.

«پاندای کونگ فوکار ۴» طرح و قصه قابل پیش‌بینی دارد با این حال کارگردانان مشترک این نسخه یعنی مایک میچل و استفانی ما استین، صحنه‌های اکشن سرگرم‌کننده و پرجنب و جوشی در این قسمت ارائه داده‌اند، که باعث می‌شود این فرنچایز همچنان قوی بماند.

منبع: پایگاه خبری صبا خبر

دیگر خبرها

  • کدام برخورد گشت ارشاد با زنان تذکر رهبری را در پی داشت؟
  • توجه شورای ششم به حل مسائل شهر با رویکردهای خلاقانه
  • دختران کبدی قم در جمع ۱۶ تیم برتر کشور
  • زاهدان میزبان گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌ها
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • «پاندای کونگ‌فوکار ۴»؛ همچنان سرگرم‌کننده
  • ثبت ۷ میلی متر بارش باران در بوئین زهرا