Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شنبه از ارکستر سمفونیک تهران بازدید کرد.

اخبار فرهنگ و هنر - این کنسرت از ساعت ۱۸:۳۰ شنبه ۲۶ بهمن ماه در قالب سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت اجرا شد.

در این کنسرت مهمانان دیگری، چون محمد الله یاری مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد، شاهین فرهت دبیر جشنواره موسیقی فجر و چند تن از فعالان فرهنگی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر ارشاد پس از اجرای ارکستر سمفونیک تهران در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوال آن‌ها پاسخ داد.

وی در پاسخ به نخستین سوال مبنی بر افت کیفیت جشنواره موسیقی فجر گفت: این سوال با پیش زمینه‌ای پرسیده شده است. طبیعی است که باید روند پژوهی و روند شناسی دو یا سه دوره اخیر را انجام داد. برداشتی که وجود دارد این است که ما در مجموع جشنواره امسال شاهد اتفاقاتی هستیم که گام به گام موسیقی را رو به جلو نشان می‌دهد.

وی افزود:اینگونه نیست که فستیوال عقب گرد داشته باشد. با وجود اینکه اتفاقاتی اخیرا رخ داد. فضای نسل جوانی که در جشنواره حضور پیدا کردند، از نظر قدرت و توانایی رو به رشد هستند. محصولاتی که از جشنواره‌های نوجوانان داشتیم و در ادامه به جشنواره بخش جوانان رسید و سپس در جشنواره فجر حضور پیدا می‌کنند، قابل توجه است. به نحوی توازن را در حضور جوانان عرضه شده و پیشکسوتان می‌بینیم.

صالحی ادامه داد: یکی از دغدغه‌هایی جشنواره فجر این است که موسیقی ایرانی را ارتقا دهد. موسیقی پاپ که سبک قابل توجهی در اجتماع کشور و جهان است، چنان بر هنر ایران سایه افکنده که موسیقی اصیل ایرانی و موسیقی نواحی را تحت الشعاع قرار داده است. با اهتمام‌هایی که در سال‌های مختلف از جمله امسال صورت گرفته است، روند موسیقی ایرانی و نواحی را در جشنواره فجر رو به رشد می‌بینیم.

وی گفت:با وجود اینکه همچنان با قله‌های خود فاصله دارد و رضایت کامل از آن وجود ندارد. این موضوع که در کنار موسیقی پاپ ، موسیقی نواحی و سنتی خودش را عرضه کند، قابل توجه است. جشنواره موسیقی فجر علاوه بر اینکه در تهران خودش را عرضه می‌کند در استان‌ها هم فضای جشنواره موسیقی و توانایی‌های موسیقی نواحی نمایانده می‌شود. به همت دبیران جشنواره‌ها و مدیران ما قدم به قدم جلو می‌رویم. همه کسانی که در فضای موسیقی فعالند، برای پیشرفت این هنر تلاش می‌کنند.

وزیر ارشاد درباره سختی‌های اداره بخش بین الملل جشنواره اظهار کرد: اتفاقات داخل و حواشی بین المللی کشور، می‌توانست در بخش‌های مختلف جشنواره موسیقی اثر گذار باشد و فستیوال را هم در برگزار شدن و هم در خوب برگزار شدن با علامت سوال‌های جدی رو به رو کند.

وی گفت: تمام تلاش من و مدیران این بود که چراغ بخش بین الملل را روشن نگه داریم و احساس نشود که این بخش مغفول مانده است. جشنواره میان جوانان و پیشکسوتان، هنرورزان و موسیقی دانان، موسیقی مرکز نشین با استان ها، موسیقی داخل و موسیقی خارجی اتصال برقرار می‌کند. البته دوستان من تلاش بسیار وسیع تری کردند. مدیران مقدمات جشنواره را با برنامه‌های جامع تری تدارک دیده بودند؛ حتی امیدوار بودیم که وضعیتمان در بخش بین الملل جهشی باشد، اما اتفاقاتی که به وجود آمد بر بخش بین‌الملل اثر گذاشت. حتی به این جمع بندی رسیده بودیم که بخش بین الملل نداشته باشیم، یا اگر باشد، خیلی ضعیف و محدود باشد؛ به شکلی که دیده نشود. خوشبختانه این بخش با تلاش و پیگیری‌های وسیع اتفاق افتاد.

وزیر ارشاد بیان کرد:با پیگیری‌های فراوان، گروه‌های خارجی در روز‌های آخر پذیرفتند و به جشنواره آمدند. تصویری که پس از جریان سقوط هواپیما از ایران در خارج از کشور شکل گرفته بود، بحث‌هایی در زمینه ارتباطات بین الملل و حضور خارجی‌ها در ایران علامت سوال‌های متعددی را ایجاد کرد، اما خوشبختانه موسیقی زبان همدلی است و خیلی زود، گروه‌های هنری که آمدند قانع شدند که نباید این زبان همدلی را رها کرد و از زبان موسیقی می‌توان به عنوان یک زبان همدلی جهانی استفاده کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر ارکستر سمفونیک تهران موسیقی ایرانی موسیقی پاپ جشنواره موسیقی فجر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارکستر سمفونیک تهران عباس صالحی ارکستر سمفونیک تهران جشنواره موسیقی فجر بخش بین الملل موسیقی نواحی جشنواره فجر وزیر ارشاد زبان همدلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۱۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر

هفته گذشته اخباری درباره لغو کنسرت‌های موسیقی پاپ در بوشهر در فضای مجازی منتشر شد. براساس این اخبار قرار بود کنسرت‌های آرمان گرشاسبی ۳۰ و ۳۱ فروردین و معین زندی پنجم و هفتم اردیبهشت‌ماه برگزار شود که این کنسرت‌ها با دستور اداره اماکن استان بوشهر لغو شدند.

به گزارش ایرنا، این خبر‌ها در شرایطی منتشر شد که اسفندماه سال گذشته اختتامیه کنسرت‌های موسیقی نواحی ایران با عنوان «فستیوال کوچه» در بوشهر لغو شد و واکنش‌هایی را از سوی هنرمندان در فضای مجازی در پی داشت.

مشکلی برای برگزاری کنسرت در بوشهر وجود ندارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر ۳۰ فروردین‌ماه درباره لغو کنسرت‌های موسیقی در این استان اظهار داشت: فضای برگزاری کنسرت‌های موسیقی در بوشهر مهیاست و مشکلی برای برگزاری مطابق با دستورالعمل‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد.

عبدالرحیم افروغ گفت: سیاست‌ها و قوانین موجود برای برگزاری کنسرت موسیقی مشخص و شفاف است.

وی افزود: این روال در استان بوشهر شکل طبیعی خود را طی می‌کند، اما در اقدامی نادر و به دلیل یک‌سری ناهماهنگی‌ها در خارج از فضای کاری ارشاد اسلامی استان، شاهد لغو مجوز‌های برگزاری کنسرت‌هایی در بوشهر بودیم که موضوع اصلاح و سوءتفاهم ایجاد شده، رفع شده است.

افروغ افزود: سیاست وزارت ارشاد برگزاری کنسرت‌های موسیقی مطابق با دستورالعمل‌ها و قوانین حاکم بر عرصه موسیقی کشور است که در بوشهر نیز به دنبال پیاده‌سازی آن هستیم.

برگزاری کنسرت‌های موسیقی در بوشهر طبق مجوز‌های قانونی

همچنین مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره لغو اختتامیه «فستیوال کوچه» اظهار داشت: اختتامیه این فستیوال توسط نهاد متولی رویدا برگزار نشد؛ در صورتی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر تمامی شرایط را برای برگزاری اختتامیه «فستیوال کوچه» فراهم کرده بود و مشکلی از این بابت نداشتیم، با توجه به اینکه اداره کل میراث فرهنگی بوشهر هم پیشنهاد جشنواره را داده بود و جشنواره از سوی این نهاد برگزار شده بود.

امیرحسین سمیعی با اشاره به اخبار منتشرشده درباره لغو کنسرت‌های دو خواننده پاپ در بوشهر گفت: تاریخ برگزاری کنسرت آرمان گرشاسبی که قرار بود ۳۰ و ۳۱ فروردین‌ماه برگزار شود، به دلیل سوءتفاهمی که بین اداره اماکن و شرکت کنسرت‌گذار ایجاد شده بود، لغو و به تاریخ دیگری موکول شد و مجوز کنسرت دیگری (معین زندی) تاکنون اصلا صادر نشده است که بخواهد لغو شود. این کنسرت نیز در آینده برای دریافت مجوز مشکلی نخواهد داشت.

وی افزود: این موضوعات نیاز به یک هماهنگی و گفتگو برای حل شدن دارند. بار‌ها بر این نکته تاکید کرده‌ایم که تنها مرجع صدور مجوز رویداد‌های هنری در کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. برگزاری این رویداد‌ها از مجرا‌های تخصصی سنجیده می‌شوند و به تناسب جامعه، فرصت ارائه پیدا می‌کنند.

سمیعی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها مجرای قانونی است که مجوز رویداد‌ها و فعالیت‌های هنری را صادر می‌کند و نهاد‌های دیگر موظف هستند که این مجوز‌ها را رعایت و اجرایی کنند و طبق مصوبه‌های اخیر هم این هماهنگی باید به سمت بیشتر شدن پیش برود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال حاضر مشکل برگزار نشدن کنسرت در بوشهر حل شده است. جشنواره فرهنگی هنری «خلیج فارس» نیز اردیبهشت‌ماه امسال در بوشهر برگزار خواهد شد و همان‌طور که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر اعلام کرده است، مجوز‌ها طبق روال انجام خواهد شد و آن مجوز‌هایی که از نظر زمانی جابه‌جا شده‌اند یا رویداد‌هایی که هنوز مجوز نگرفته‌اند، در مسیر اجرا قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به تصویب و ابلاغ سند موسیقی به همه نهاد‌های مربوطه و لغو نشدن کنسرت‌ها به تبع این سند اظهارداشت: زمانی که کنسرت موسیقی لغو می‌شود، رسانه‌ها منتظر واکنش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، در حالی که این وزارتخانه سال گذشته برای برگزار شدن کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان نشان داد که پای مجوز‌های صادر شده خود می‌ایستد.

سمیعی گفت: اگر به رویداد و کنسرت موسیقی مجوز می‌دهیم، معتقد هستیم که ابتدا این رویداد در شورا‌های کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته و سپس مجوز برای آن صادر شود؛ بنابراین پایبند آن هستیم و جای هیچ نگرانی برای برگزاری آن نیست.

دیگر خبرها

  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد و طرح نور
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • ماجرای لغو کنسرت موسیقی در بوشهر چه بود؟
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود