Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-23@06:54:05 GMT

واکسن زونا ریسک سکته را کاهش می دهد

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۵۲۵۷

واکسن زونا ریسک سکته را کاهش می دهد

ایران اکونومیست-محققان دریافتند زونا، عفونت ویروسی ناشی از ویروس آبله مرغان، با افزایش ریسک سکته مرتبط است، اما انجام واکسیناسیون از این ریسک در افراد سالمند پیشگیری می کند.

محققان دریافتند زونا، عفونت ویروسی ناشی از ویروس آبله مرغان، با افزایش ریسک سکته مرتبط است، اما انجام واکسیناسیون از این ریسک در افراد سالمند پیشگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زونا فعالیت مجدد ویروس آبله مرغان است و معمولاً بعد از سن ۵۰ سال اتفاق می‌افتد. ریسک ابتلاء به زونا با افزایش سن و سایر مشکلات سلامت بیشتر می‌شود. زونا بیماری دردناکی است که موجب بروز تاول‌های پوستی شده و می‌تواند عوارض جدی ای به همراه داشته باشد.

«کیوآنهه یانگ»، سرپرست تیم تحقیق در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها آمریکا، در این باره می‌گوید: «از هر سه نفر که مبتلا به ابله مرغان شده باشند، یک نفر در طول عمرش دچار زونا می‌شود. تزریق واکسن زونا به پیشگیری از زونا کمک می‌کند و ریسک ابتلاء به زونا را تا حدود ۵۱ درصد کاهش می‌دهد.»

محققان این مطالعه، گزارش سلامت بیش از یک میلیون فرد ۶۶ سال به بالا را که سابقه سکته نداشتند و بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ واکسن زونا دریافت کرده بودند، را بررسی کردند. این افراد به طورمیانگین حدود ۴ سال تحت نظر بودند.

محققان دریافتند دریافت واکسن زونا موجب کاهش ریسک سکته تا حدود ۱۶ درصد، کاهش ریسک سکته ایسکمیک (ناشی از لختگی خون) تا ۱۸ درصد و کاهش ریسک سکته هموروئید (ناشی از خونریزی) تا حدود ۱۲ درصد می‌شود.

یانگ در این باره می‌گوید: «علت افزایش ریسک سکته بعد از ابتلاء به عفونت زونا به دلیل بروز التهاب ناشی از ویروس است.»

انتخاب

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افزایش ریسک سکته ویروس آبله مرغان محققان دریافتند کاهش ریسک سکته ناشی از ویروس واکسن زونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۵۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غذا‌های دریایی مانند ساردین به جای گوشت قرمز می‌تواند به پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها منجر شود.

به گزارش مهر، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغییر جهانی از مصرف گوشت قرمز به مصرف برخی ماهی‌ها می‌تواند به طور چشمگیری میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهد.

ماهی‌های مانند شاه ماهی، آنچوی و ساردین منبع غنی امگا ۳ و سایر مواد مغذی ضروری هستند و همچنین از نظر زیست محیطی پایدارتر از گوشت قرمز هستند.

بر اساس یافته‌ها، جایگزینی گوشت قرمز با این نوع ماهی‌ها می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ از مرگ ۷۵۰۰۰۰ نفر و کاهش ناتوانی مرتبط با بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی جلوگیری کند.

محققان تاکید می‌کنند که این تغییر رژیم غذایی می‌تواند به‌ویژه برای کشور‌های با درآمد پایین و متوسط به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن و فراوانی این ماهی‌ها در آن مناطق، مفید باشد.

محققان سناریو‌های متمایزی را برای ارزیابی اثرات جایگزینی گوشت قرمز با ماهی بر اساس روند‌های غذایی پیش بینی شده در ۱۳۷ کشور تا سال ۲۰۵۰ ایجاد کردند.

آن‌ها از یک چارچوب ارزیابی ریسک مقایسه‌ای استفاده کردند تا بررسی کنند که چگونه چنین جایگزینی می‌تواند بار جهانی بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی را در بزرگسالان کاهش دهد.

در میان سناریو‌های پیشنهادی، اولویت توزیع ماهی در مناطق با مصرف کم ماهی، به ویژه در کشور‌های با درآمد پایین و متوسط، بیشترین امید را در کاهش بار بیماری‌های کلی نشان داد.

تجزیه و تحلیل جامع آن‌ها نشان داد که جایگزینی گوشت قرمز با ماهی می‌تواند به طور بالقوه با کاهش بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی تا سال ۲۰۵۰ بین ۵۰۰۰۰۰ تا ۷۵۰۰۰۰ زندگی را نجات دهد.

به گفته محققان، اجرای این تغییر همچنین می‌تواند به کاهش ۸ تا ۱۵ میلیون مورد زندگی با ناتوانی کمک کند، که در درجه اول به نفع کشور‌های کم درآمد و متوسط درآمد است.

محققان خاطرنشان می‌کنند که نزدیک به نیمی از مرگ و میر‌های جهانی مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر به بیماری‌های مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت و سرطان کولورکتال نسبت داده می‌شود.

محققان این فواید را عمدتاً به اسید‌های چرب امگا ۳ ماهی مانند EPA و DHA نسبت می‌دهند که در کاهش التهاب، فشار خون، کلسترول بد (LDL) و سطوح تری گلیسیرید موثرند.

دیگر خبرها

  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید
  • برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!
  • آغاز واکسیناسیون «پنوموکوک» برای نوزادان در آبادان
  • بورس به مدار برگشت؟
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند
  • نقش فندق در کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • برگزاری جلسه هم اندیشی دفاتر انرژی بلوک ۱ کشور
  • توصیه‌هایی برای بهبود کلسترول
  • کاهش تولد نوزادان با بیماری‌های قابل پیشگیری