Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@07:42:23 GMT

امشب، آخرین مهلت ثبت نام در کنکور ۹۹

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۷۶۶۳

امشب، آخرین مهلت ثبت نام در کنکور ۹۹

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، فرصت ثبت نام در کنکور سراسری از روز چهارشنبه، ۱۶ بهمن  از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد. مقرر بود روز ۲۴ بهمن پایان پذیرد که با توجه به مهلت مجدد تمدید شده این فرصت تا ساعت ۲۴ امروز یک شنبه ۲۷ بهمن  ادامه دارد.

شرکت در کنکور سراسری رشته‌های تحصیلی با آزمون سال ۱۳۹۹ برای ورود به دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزشی غیرانتفاعی و غیردولتی، ظرفیت مازاد دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و همچنین رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


لازم ذکر است پذیرش در هر یک از کد رشته محل‌های با آزمون براساس نمره کنکور و سوابق تحصیلی همانند آزمون سراسری سال گذشته انجام خواهد شد.

کلیه داوطلبان علاقه‌مند به ثبت نام در رشته‌های تحصیلی با آزمون سال ۹۹ ضرورت دارد که با مراجعه به سایت سازمان سنجش و مطالعه دقیق اطلاعیه تکمیلی و مفاد دفترچه راهنمای ثبت نام در صورت واجد شرایط بودن برابر ضوابط و دستورالعمل‌های مربوط نسبت به ثبت نام برای شرکت در این آزمون اقدام کنند.

آن دسته از داوطلبانی که قبلا نسبت به ثبت‌نام اقدام کرده اند، می‌توانند در صورت تمایل تا ساعت ۲۴ امشب ۲۷ بهمن، نسبت به مشاهده و ویرایش اطلاعات ثبت‌نامی خود اقدام کنند.

کلیه داوطلبان برای ثبت نام و شرکت در آزمون رشته‌های تحصیلی با آزمون سال ۱۳۹۹ باید واجد کلیه شرایط عمومی و اختصاصی مطابق ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام باشند. برای شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ داشتن یکی از مدارک دیپلم نظام آموزشی جدید یعنی نظام آموزشی ۶-۳-۳ در یکی از شاخه‌های نظری فنی و حرفه‌ای و یا کاردانش، دیپلم دوره چهارساله نظام قدیم آموزش متوسطه، گواهینامه دوره پیش دانشگاهی و مدرک کاردانی یا فوق دیپلم را دارا باشند.

مدارک تحصیلی باید تا تاریخ ۳۱ شهریور ۹۹ دریافت شود. کسانی که با مدارک کاردانی (پزشکی و غیر پزشکی) در این آزمون شرکت می‌کنند باید تعهدات قانونی خود را گذرانده باشند. کسانی که ۲ مدرک دیپلم دارند، در صورت تمایل برای اعمال سوابق تحصیلی با دیپلمی که با گروه آموزشی مورد نظرشان هماهنگی دارد، ثبت نام کنند.

هر داوطلب بدون در نظرگرفتن نوع مدرک تحصیلی نظام آموزشی، نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ و یا نظام آموزشی قدیم و یا مدرک پیش دانشگاهی می‌تواند بر اساس مندرجات جداول شماره ۲، ۳، ۴، ۵ و ۶ منحصرا در یکی از گروه‌های آموزشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و یا زبان‌های خارجی ثبت نام و در آزمون آن شرکت کند.

هر دواطلب علاوه بر ثبت نام در گروه‌های آموزشی اصلی یعنی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و یا علوم انسانی) در صورت تمایل می‌تواند در یکی از گروه‌های آموزشی هنر و یا زبان‌های خارجی و یا هر دو گروه آموزشی (هنر و زبان‌های خارجی) نیز ثبت نام نموده و در آزمون‌های گروه‌های آموزشی مذکور بر حسب مورد شرکت کنند.

کارت شرکت در آزمون داوطلبان متقاضی ثبت نام و شرکت در آزمون سال ۱۳۹۹ از روز دوشنبه ۹ تیر ۹۹ بر روی سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد بنابراین داوطلبان ضرورت دارد از روی دوشنبه ۹ تیر لغایت ۱۱ تیر ۹۹ با مراجعه به سایت سازمان سنجش نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون و برگ راهنمای مربوط اقدام کنند.

بر اساس برنامه زمانی پیش بینی شده نتیجه نهایی آزمون سراسری سال ۹۹ در نیمه دوم شهریور ۹۹ بر روی سایت سازمان سنجش قرار خواهد گرفت.

به اطلاع می‌رساند که آزمون سراسری سال ۱۳۹۹، پنجاهمین آزمون سراسری است که توسط سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار خواهد شد.

 همزمان با اعلام تمدید مهلت ثبت نام موارد اصلاحی مربوط به دفترچه راهنمای ثبت‌نام نیز اعلام شد که در ادامه می‌خوانید:

۱) بند «و» از بخش «۲-۲-۲- شرایط اختصاصی» مندرج در صفحه ۲۰ دفترچه راهنمای ثبت نام به شرح زیر اصلاح می‌شود:

دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد (پیوسته و ناپیوسته) کلیه رشته‌های تحصیلی و دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و دکتری حرفه‌ای دامپزشکی متقاضی تحصیل مجدد، میتوانند با رعایت شرایط زیر از طریق قبولی در آزمون سراسری در مقطع دکتری عمومی رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل نمایند و محدودیتی در انتخاب دوره‌های مختلف (روزانه، مازاد و پردیس) ندارند: ۱-انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای مشمولین این قانون الزامی است، ۲-دارا نبودن هرگونه تعهد خدمت به ارگان یا دستگاه‌های اجرایی و عدم دارا بودن تعهدات سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم، ۳- نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه.

۲) شرایط پذیرش رشته «فوریت‌های پزشکی پیش بیمارستانی» در دو مقطع «کاردانی» و «کارشناسی» به شرح زیر اعلام می‌شود. جزئیات رشته محل‌ها در هر یک از مقاطع مذکور، بعد از اعلام تقاضای پذیرش توسط دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و نیز صدور مجوز پذیرش توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متعاقباً در دفترچه راهنمای انتخاب رشته به داوطلبان اطلاع رسانی می‌شود. رشته «فوریت‌های پزشکی پیش بیمارستانی» در مقطع کارشناسی در زیرگروه ۱ گروه آزمایشی علوم تجربی (جدول ۳ مندرج در صفحه ۳۰ دفترچه راهنمای ثبت‌نام) قرار می‌گیرد.

الف) ضوابط مربوط به پذیرش دانشجو (زن/مرد) در رشته فوریت‌های پزشکی پیش بیمارستانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور:

۱- داشتن سلامت جسمانی و عدم ابتلا به بیماری‌های مزمن، واگیر و صعب‌العلاج مانند: دیابت، فشار خون، آسم، نارسایی کلیه، بیماری‌های پیشرفته قلبی و ...، ۲- نداشتن صرع و هیچگونه عوارض روانی، ۳- نداشتن تغییر شکل مادرزادی یا اکتسابی اسکلت بخصوص اندام‌ها و عدم استفاده از اندام‌های مصنوعی، ۴-عدم اعتیاد به سیگار و سایر مواد مخدر، ۵-داشتن قدرت تکلم طبیعی (نداشتن لکنت زبان)، ۶-داشتن قدرت بینایی و شنوایی کامل، ۷- قد داوطلبان زن نباید از ۱۶۵ سانتی متر کمتر باشد و قد داوطلبان مرد نباید از ۱۷۰ سانتی متر کمتر باشد، ۸-حداکثر سن ۲۴ سال و با احتساب مدت خدمت وظیفه عمومی ۲۶ سال می‌باشد، ۹-آمادگی انجام تمرینات ورزشی و کسب مهارت‌های بدنی جهت امدادرسانی سریع و صحیح، ۱۰-تایید سلامت جسمانی و روانی و سایر موارد گفته شده توسط دانشگاه مربوط پس از قبولی در آزمون و به هنگام ثبت‌نام در دانشگاه.

ب) ضوابط پذیرش کارکنان عملیاتی (غیراداری) دیپلمه مراکز اورژانس پیش بیمارستانی جهت پذیرش در رشته فوریت‌های پزشکی پیش بیمارستانی:

۱- اعتقاد و التزام به مبانی جمهوری اسلامی ایران، ۲-عدم سوء پیشینه، ۳-عدم اعتیاد، ۴-داشتن دیپلم نظام قدیم آموزش متوسطه و یا دیپلم نظام جدید به انضمام مدرک پیش دانشگاهی، ۵-داشتن سلامت کامل جسمی و روانی و عدم ابتلا به بیماری‌های مزمن، واگیردار و صعب‌العلاج، ۶-حداقل ۳ سال سابقه کار در مراکز اورژانس پیش بیمارستانی، ۷-داشتن حداقل قد ۱۶۵ سانتیمتر، ۸-کارکنان دیپلمه‌ای که حداقل ۱۰ سال از سنوات خدمت ایشان باقی مانده باشد، مشروط به سپردن تعهد خدمت به مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی پس از فراغت از تحصیل مجاز به شرکت در آزمون سراسری و پذیرش در رشته فوریت‌های پزشکی پیش بیمارستانی هستند.

نکته ۱: داوطلب باید کلیه ضوابط و شرایط این دوره را داشته باشد در غیر اینصورت موضوع اشتباه یا اظهار خلاف وی و یا فقدان هر یک از شرایط فوق در هر مرحله از دوره تحصیلی باعث محرومیت داوطلب از ثبت‌نام یا ادامه تحصیل خواهد شد.

نکته ۲: پذیرش در رشته فوریت‌های پزشکی پیش بیمارستانی به صورت متمرکز با شرایط خاص صورت می‌پذیرد و اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت برای انجام مراحل مصاحبه، معاینه و سایر مراحل گزینش بعد از مرحله انتخاب رشته اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی دانشگاهی رشته های تحصیلی با آزمون سال دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون سراسری سال سایت سازمان سنجش گروه های آموزشی آزمون سراسری زبان های خارجی آزمون سال ۱۳۹۹ شرکت در آزمون صورت تمایل موسسات آموزش پیش دانشگاهی دانشگاه ها نظام آموزشی علوم تجربی اقدام کنند دیپلم نظام ثبت نام ثبت نام ثبت نام خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۷۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۵ درصدی داوطلبان حاضر در کنکور ۱۴۰۳

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه فرهیختگان، نگاهی به آمار‌های اعلامی از سوی مسئولان سازمان سنجش، نشان می‌دهد دایره کنکور با وجود همه تغییرات صورت‌گرفته طی سه‌سال اخیر، باز هم کوچک‌تر شد تا بار دیگر جامعه بی‌رغبتی خود را برای تحصیل در دانشگاه‌های کشور به‌ویژه در رشته‌هایی نشان دهد که رسیدن به آن‌ها از طریق کنکور امکان‌پذیر است.

البته شاید کمتر فعالی در عرصه آموزش عالی تصور می‌کرد زمانی برسد که تعداد ثبت‌نامی‌ها در کنکور به زیر یک‌میلیون نفر برسد! واقعیت آن است که درطول سال‌های اخیر با وجود اینکه بخش قابل‌توجهی از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته هم می‌شدند، حاضر نبودند پروسه ورود به دانشگاه را با انتخاب رشته کامل کنند، اما در نوبت دوم کنکور امسال عملا سهم داوطلبان با ریزش قابل‌توجهی همراه بوده که پیام‌های جدی و البته تکراری را برای متولیان آموزش عالی مخابره می‌کند. پیام‌هایی که نادیده گرفتن آن باعث خالی شدن هرچه بیشتر صندلی دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه‌های دولتی خواهد شد. نکته دیگر اینکه ۸۵ درصد رشته‌ها بدون آزمون بوده، با‌این‌حال به‌نظر می‌رسد عملا رقابت برای ۱۵ درصد دیگر رشته‌ها هم مسیر نزولی درپیش گرفته است.

در نوبت اول کنکور امسال که کمتر از یک‌هفته دیگر برگزار می‌شود، یک‌میلیون و ۱۳۱ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند. جمعیتی که هرچند نسبت به نوبت اول سال گذشته با افزایش ۷ درصدی همراه بوده، اما وقتی این آمار را در مقایسه با نوبت دوم آزمون ۱۴۰۲ می‌سنجیم، از ریزش ۶ درصدی حکایت دارد؛ موضوعی که در قیاس با سال ۱۴۰۱ شرایطی به‌مراتب بدتر داشته و کاهش ۲۹ درصدی را تجربه کرده است. البته مختصات کنکور امسال نسبت به ۱۴۰۲ متفاوت است؛ به‌طوری‌که نوبت اول کنکور سال قبل در دی ۱۴۰۱ برگزار شد و عملا داوطلبان زمان زیادی برای آنکه خود را آماده شرکت کنند، نداشتند و همین مساله باعث شد بخشی از داوطلبان منتظر رسیدن نوبت دوم بمانند. همین مساله سبب شد در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۲ که در تیرماه برگزار شد، بیش از یک‌میلیون داوطلب به رقابت با یکدیگر بپردازند. وضعیتی که امسال شکل متفاوتی پیدا کرده و داوطلبان در ماه‌های اردیبهشت و تیر بر سر جلسه کنکور حاضر می‌شوند، اما چراغ کنکور امسال کم‌فروغ‌تر از سال‌های قبل است.

کاهش ۱۵ درصدی داوطلبان حاضر در کنکور ۱۴۰۳

با وجود اینکه از دی‌ماه ۱۴۰۱، کنکور در دو نوبت برگزار می‌شود، اما طبیعتا ماراتنی که در چهارمین ماه سال برپا می‌شود، از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است. نوبتی که امسال نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲، با کاهش ۱۵ درصدی همراه و حتی در مقایسه با نوبت اول سال گذشته نیز ریزش ۳ درصدی داشته است. ریزش‌هایی که می‌تواند نشان‌دهنده تداوم نگاه قهری داوطلبان با کنکور باشد، حتی اگر بخواهیم کل داوطلبان دو نوبت امسال را با سال گذشته مقایسه کنیم هم باز شاهد کاهش ۴ درصدی جمعیت کنکور ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ خواهیم بود.

درست است که امسال ریزش داوطلبان باید توجه متولیان آموزش عالی را به خود جلب کند، اما موضوعی هم که نمی‌توان آن را از قلم انداخت بحث تغییراتی است که در خود کنکور امسال ایجاد شده است. یکی از موضوعات جنجالی سال‌های اخیر را باید تاثیر قطعی معدل برای رسیدن به رتبه بهتر و طبیعتا شانس بالاتر برای تحصیل در رشته بهتر دانست؛ موضوعی که امسال هم با رشد ۱۰ درصدی همراه بوده و حالا معدل داوطلب به جای ۴۰ درصد نیمی از قبولی داوطلبان را برعهده دارد، یعنی معدل کتبی هر داوطلب فارغ از اینکه در کدام نوبت از کنکور رتبه بهتری داشته، ۵۰ درصد قطعی در رتبه نهایی او اثرگذار خواهد بود.

چرا تعداد داوطلبان کنکور در ۴۰۳ ریزش کرد؟

۱. برخی تغییرات مانند اضافه شدن آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان امسال برای اولین‌بار را نمی‌توان از قلم انداخت؛ چراکه در مجموع بیش از ۵۹۷ هزار نفر برای شرکت در این آزمون نام‌نویسی کره‌اند. البته این آمار زمانی می‌تواند نقش خود را در کاهش تعداد ثبت‌نامی‌های امسال نشان دهد که بدانیم از میان آنها، ۴۹۵ هزار علاوه‌بر نوبت اول آزمون سراسری داوطلب شرکت در آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان هستند و در مقابل هم ۱۰۲ هزار نفر می‌خواهند صرفا در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم در دانشگاه فرهنگیان شرکت کنند؛ کاهش آمار ۱۰۲ هزار نفری از جمعیت داوطلبان حاضر در رشته‌های دیگر آزمون سراسری طبیعتا سهم خود را در کاهش جمعیت کنکوری خواهد داشت.

۲. دومین دلیل برای کاهش تعداد داوطلبان را هم می‌توان تغییرات رخ‌داده در کنکور «هنر» و «زبان» دانست. آذر سال گذشته و همزمان با آغاز ثبت‌نام مرحله اول کنکور ۱۴۰۳ بود که علی صدر، سرپرست معاونت آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از برداشته شدن امکان شرکت همزمان در دو گروه هنر و زبان کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ خبر داد که طبق آن داوطلبان تنها در یکی از گروه‌های شناور می‌توانند شرکت داشته باشند. درحالی‌که تا پیش از کنکور امسال این امکان برای داوطلبان فراهم بود که بتوانند در هر دام از رشته‌های مرتبط با هنر یا زبان درکنار یکی از گروه‌های آزمایشی اصلی شرکت کنند و شانس خود را برای پذیرش در رشته‌های مرتبط با آن بسنجند.

۳. سومین دلیل که قدیمی‌ترین و البته ادامه‌دارترین آن هم محسوب می‌شود، همان بحث اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. با وجود اینکه طبق اطلاعات مرکز آمار در سال گذشته، نرخ بیکاری در میان جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله، ۱۴.۴ درصد بوده و نسبت به سال ۱۴۰۱ با کاهش ۰.۴ درصد همراه بوده. وقتی این مساله را مدنظر قرار دهیم که این بازه زمانی، همان جمعیت فارغ‌التحصیلی و دانشجویی را شامل می‌شود، متوجه این مساله خواهیم شد که عملا بیکاری در این میان آن‌ها کمتر از ۰.۵ درصد طی یک‌سال کمتر شده است. از طرف دیگر وضعیت اشتغال در میان فارغ‌التحصیلان کاردانی طی سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ از ۶۵ درصد به ۵۰ درصد رسیده و معنایش این است که اشتغال در این مقطع ۱۵ درصد بدتر هم شده است. البته ناگفته نماند وضعیت اشتغال برای فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی با بهبود ۲ درصدی همراه بوده و ۵۲ درصد جمعیت مرتبط با این مقطع براساس آمار سال گذشته وارد بازار کار شده‌اند. با‌این‌حال بیماری ویژه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی موضوعی نیست که بگوییم با بهبود ۲ درصدی، بتواند انگیزه کافی را در میان جامعه برای رفتن به کلاس‌های درس ایجاد کند.

مولفه اثرگذاری که بررسی آماری داوطلبان کنکور طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد، این است که جامعه نه‌تن‌ها دیگر تب‌وتابی برای تحصیل در نظام آموزش عالی ندارد، بلکه اگر همین مسیر فعلی ادامه پیدا کند، شاید دور از انتظار نباشد که بخش قابل‌توجهی از جامعه ترجیح دهند بعد از پایان دوران آموزش عمومی، یاد گرفتن مهارت‌های مختلف را به جایگزین تحصیلات دانشگاهی کنند. نکته‌ای که طبیعتا با توجه به کوتاه کردن مسیر ورود آن‌ها به بازار کار روزبه‌روز خواهان بیشتری هم خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • انتخاب رشته بیش از ۳۲۷ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ / پیشتازی ۲۶ درصدی داوطلبان زن در نوبت اول
  • پیشتازی ۲۶ درصدی داوطلبان زن در نوبت اول کنکور
  • جزییات شرکت در رشته‌های خاص و آزمون عملی کنکور
  • برگزاری کنکور سراسری ۷ و ۸ اردیبهشت ماه
  • جزئیات شرکت در رشته‌های خاص و دارای آزمون عملی کنکور اعلام شد
  • اعلام جزییات شرکت در رشته‌های خاص و دارای آزمون عملی کنکور
  • کاهش ۱۵ درصدی داوطلبان حاضر در کنکور ۱۴۰۳
  • مهلت ثبت نام در آزمون فلوشیپ پزشکی سال ۱۴۰۳ دوباره تمدید شد
  • نام نویسی در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ به یک میلیون نفر نرسید