Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-20@03:35:03 GMT

سامانه سنجش از راه دور رصد مزارع راه‌اندازی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۹۶۹۳

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اسماعیل اسفندیاری‌پور در هفتاد و چهارمین جلسه کمیته فنی گندم که امروز از طریق ویدئوکنفرانس در سالن جلسات شهیدان نعمتی جم برگزار شد، اظهار کرد: برنامه کمیته فنی بذر لازم است در دستور کار استان‌ها قرار گیرد و برنامه پایش و پیش‌آگاهی مزارع نیز مرتب تحت کنترل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ضروری است اطلاعات گندمکاران در سامانه پهنه‌بندی به صورت دقیق و کامل ثبت شود.

مجری طرح گندم با اشاره به این که اعتبار برای تامین ادوات مورد نیاز در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: این اعتبارات باید در قالب کارنده‌های روی پشته، کشت مستقیم و با تاکید بر بهره‌برداری برای راننده‌های حرفه ای تخصیص یابد.

اسفندیاری پور گفت: سامانه سنجش از راه دور عملیات داشت و برداشت و رصد مزارع با همکاری دفتر فناوری آمار و اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی به صورت پایلوت در چند استان کشور راه‌اندازی می‌شود و لازم است استان‌ها در این زمینه همکاری کنند.

در ادامه این نشست، گزارش اقدامات انجام شده در خصوص تدارک سموم علف‌کش، حشره‌کش، قارچ‌کش و شبکه‌های مراقبت، پایش و پیش‌آگاهی توسط دکتر سرافرازی معاون سازمان حفظ نباتات، گزارش تدارک کودهای شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه به تفکیک استان‌ها توسط مهندس ملازاده معاون شرکت خدمات حمایتی و جبرییلی از سازمان مرکزی تعاون روستایی و همچنین گزارش مقایسه ارزیابی و اقتصادی فرآوری بذر گندم در سامانه‌های داخلی و وارداتی به منظور بهبود فرآوری بذر کشور توسط دکتر گازر محقق موسسه تحقیقات فنی و مهندسی ارائه شد.

در این نشست، رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی، نمایندگان موسسات تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و معاونین بهبود تولیدات گیاهی، مدیران زراعت، مدیران حفظ نباتات، روسای ادارات فناوری‌های مکانیزه و اعضای بنیاد توانمندسازی گندمکاران استان‌های سراسر کشور حضور داشتند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان کشور معاون وزارت جهاد کشاورزی گندم کمیته فنی موسسه تحقیقات استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۹۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۷۰ درصدی به مزارع درصورت بی توجهی به بیماری زنگ زرد گندم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آهنگران در گفتگو با خبرنگار گروه کشاورزی خبرگزاری گفت: گندم به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور محسوب می‌شود و عوامل خسارت زای مختلفی از جمله آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز می‌تواند بر این محصول خسارت بزنند. در سال زراعی جاری بالغ بر ۶ میلیون هکتار از اراضی قابل کشت کشور، زیرکشت گندم قرار گرفته و باتوجه به شرایط آب و هوایی متفاوت امسال نسبت به سال‌های زراعی قبل، خطر شیوع آفت زنگ زرد، گندمزار‌ها را تهدید می‌کند.
وی با بیان اینکه با اطلاعات دریافتی سامانه پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، اواخر بهمن ماه گذشته به عنوان بهترین زمان مبارزه با بیماری‌های برگی گندم به ویژه بیماری زنگ زرد گندم مورد تاکید قرار گرفت، افزود: از بهمن ماه گذشته تا امروز بالغ بر یک میلیون هکتار از گندمزار‌ها در استان‌های مختلف کشور تحت پوشش مبارزه با بیماری‌های برگی گندم قرار گرفته اند که نسبت به سال‌های قبل رشد خیلی زیادی داشته است که عمده‌ترین عامل آن، شرایط آب و هوایی مساعدی بوده که داشتیم.
آهنگران درباره بیماری رنگ زرد گندم اظهار داشت: در حوزه بیماری زنگ زرد گندم سه برگ انتهایی گندم بر بیش از ۷۰ درصد در عملکرد گندم تاثیر دارد و بنابراین حفظ این سه برگ انتهایی که به خوشه منتهی می‌شود در عملکرد گندم تاثیر فراوانی دارد چراکه موادغذایی که در این سه برگ تولید شده و نهایتا در دانه ذخیره می‌شود.
وی تصریح کرد: یکی از عوامل خسارت زای مهمی که می‌تواند به این سه برگ انتهایی خسارت وارد کند، بیماری‌های برگی به ویژه موضوع بیماری زنگ زرد گندم است که در صورتی که شرایط آب و هوایی مساعد باشد، این بیماری به سرعت می‌تواند گسترش پیدا کند و در صورتی که مبارزه خوبی با این بیماری در شرایط مساعد انجام نشود ممکن است تا ۷۰ درصد خسارت در محصول گندم یک مزرعه ایجاد کند.
مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا گفت: قارچ کش‌های مناسب مبارزه با این بیماری به اندازه کافی در کشور تدارک دیده شده و توصیه‌های لازم هم به کشاورزان محترم ارائه می‌شود. با این حال نیاز است که کشاورزان محترم این قضیه را جدی بگیرند و توصیه‌هایی که در عرصه می‌شود توجه کنند.
آهنگران گفت: گندم کاران مناطق معتدل و سردسیر کشور باتوجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی برای گسترش بیماری‌های برگی به ویژه بیماری زنگ زرد گندم نیاز است که سمپاشی مزارع را با قارچ کش‌های مناسب انجام دهند و این اقدام را به مشاهده علائم بیماری موکول نکنند چراکه اگر کشاورز بخواهد به دنبال علایم بیماری بگردد کار از کار گذشته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از ۹۰ هزار تن گندم در میاندوآب
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • خودکفایی ایران در تولید بذر اصلاح شده گندم دیم
  • آغاز برداشت دانه‌های طلایی گندم در شادگان
  • آغازعملیات مبارزه با آفات و علفهای هرز در گندمزارهای مهاباد 
  • تلاش برای تولید نان کامل/ سیستم آسیابانی نیازمند اصلاح است
  • خسارت ۷۰ درصدی به مزارع درصورت بی توجهی به بیماری زنگ زرد گندم
  • ۹۸ درصد گندم کشور با کمباین برداشت می‌شود
  • اجرای طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح در کشور